הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אימונים אינפוגרפיק כמה קלוריות אנחנו שורפים באימוני כוח?

Bar Weissbuch

משתמש משקיע
6,831
991
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
659
6,831
991
1.png
3.png
4.png
5.png
6.png
7.png
8.png
9.png

מיליוני אנשים מתאמנים באימוני כוח מתוך עניין וחיפוש כיצד לשפר את בריאותם ואת הרכב גופם. מידע הנוגע לצריכת החמצן (VO2), רמות הלקטט בדם וההוצאה הקלורית במהלך אימון כוח, עדיין לא ידועים. לכן, קיים צורך להבין טוב יותר איך אימון כוח, ובפרט כיצד מספר הסטים, החזרות ומשקלי העבודה יכולים להטיב עם הגוף, מאחר שאימונים בעלי הוצאה קלורית גבוהה יותר עשויים לסייע לבריאות ולשמירה על המשקל.

מחקר בנושא מצא כי אימון כוח הנעשה ב–85% מ-1RM (משקל מקסימלי לחזרה אחת) הוביל להוצאה קלורית גבוהה יותר מאימון שנעשה ב–45% מ-1RM. מחקר נוסף מצא כי ההוצאה הקלורית ורמות הלקטט בדם היו גבוהות יותר באימון בעצימות נמוכה בהשוואה לאימון בעצימות גבוהה. משתנים כגון עצימות בינונית וגיוון בין התרגילים לא נבדקו.

השערת החוקרים הייתה כי אימוני כוח בעצימות של 80% מ-1RM, יגרמו להוצאה קלורית גבוהה יותר מיתר העצימויות. מטרת המחקר הייתה להשוות את צריכת החמצן, ריכוז הלקטט בדם וההוצאה האנרגטית עבור 3 עצימויות שונות של אימוני כוח.

מהלך המחקר כלל 15 גברים מאומנים אשר התאמנו ב-3 עצימויות של 8 תרגילים שונים: עצימות גבוהה – 6 סטים של 5 חזרות ב–90% מ-1RM, עצימות בינונית – 3 סטים של 10 חזרות ב–75% מ-1RM ועצימות הנמוכה כללה 2 סטים של 15 חזרות ב–60% מ-1RM. משקלי העבודה השתנו בין העצימויות השונות. המשתנים שנבדקו הם VO2, רמות לקטט בדם והוצאה הקלורית.

תוצאות המחקר הראו כי VO2 וההוצאה הקלורית היו גבוהים יותר במהלך אימון בעצימות נמוכה, אך לא היה הבדל מובהק ברמות הלקטט בין הקבוצות השונות. חשוב לציין כי התוצאות עשויות להיות שונות בקרב אנשים לא מאומנים. בנוסף, מאפייני המחקר שונים ממחקרים קודמים, וקשה להשוות ביניהם.

לסיכום, סך ההוצאה הקלורית הייתה גבוהה יותר במהלך אימון בעצימות גבוהה. עם זאת, אימון בעצימות גבוהה היה גם הארוך ביותר. לכן, כאשר ההסתכלות היא על ההוצאה הקלורית לפי דקה, נמצא כי ההוצאה הקלורית הגבוהה ביותר היא בזמן אימון בעצימות נמוכה. ממוצע ההוצאה הקלורית נע בין 4 ל-8 קלוריות לדקה, בכל העצימויות.

תוצאות המחקר מקדמות את הידע הקשור בהוצאה קלורית במהלך אימוני כוח, מכיוון שהן הראו שככל שהאימון היה ארוך יותר, ההוצאה הקלורית הייתה גבוהה יותר.

**
לוטם הופמן – דיאטנית קלינית וספורט (RD)
צוות LBS
_______________________________________________________-

רפרנס: A heuristic for estimating energy expenditure during resistance training • Stronger by Science

6 סטים של 5 חזרות ב90% מ1RM? נשמע לי כמו משהו לא הגיוני...
תחשוב על זה כ-5RM ~
נשמע מאוד גבוה.
8 קל' לדקה מגיע ל720 קלוריות לאימון של שעה וחצי..

בכל מקרה נשמע מופרך גם אם נלך לכיוון של ה4.
4-6 זה הגיוני. אבל זה מאוד תלוי ולא רק בעצימות של האימון, אלא בעוד גורמים שקשה להעריך ולתרגם אותם למספרים.

4-6 זה הגיוני. אבל זה מאוד תלוי ולא רק בעצימות של האימון, אלא בעוד גורמים שקשה להעריך ולתרגם אותם למספרים.
אני עדיין חושב שזה מופרך מעט...
התחשבו במטבוליזם בסיסי?
יש מידע על הרכב הגוף של המשתתפים? (מ.ג / א.ש וכו'?)

90% ל6 סטים 5 חזרות למתאמנים מיומנים, זה בדיחה כל כך עצובה שאלו החוקרים שאנחנו מצופים פשוט לסגוד ולהעריך על העבודה הקשה שלהם.

כשהמשפט הראשון במחקר זועק "אני חרטא", ברור שמי שניהל אותה או אדיוט מדופלם או שחושב שהקוראים אדיוטים, ואולי שניהם מעט נכונים.

90% זה RM5 לתרגיל עם טכניקה קצרה מאוד, לדוגמה מישהו מאוד נמוך שמבצע סקוואט בעמידה מאוד רחבה. ואני רוצה לראות RM5 משוחזר 6 פעמים באותו אימון, גם אם זה אימון שנמשך כל היום.

אם יש משהו יותר גרוע מMiss information זה Miss information עם חותמת סמכותית.

לגבי מה שורף יותר קלוריות? לא יודע, אין מחקר על זה.

המחקר המלא למי שמתעניין.

חשוב לציין שהמסקנה של המחקר (כלומר, של החוקרים) היא שאימון לא עצים שורף יותר קלוריות ביחס לאורכו, לא שאימון שורף X קלוריות.
ורק לצורך העניין, ההוצאה האנרגטית כוללת את הבזאלית, כלומר צריך להחסיר לפחות כ-100 קלוריות לשעת אימון בממוצע במחקר הספציפי הזה.

נערך לאחרונה:
חשוב לציין שהמסקנה של המחקר היא שאימון עצים שורף יותר קלוריות מאימון לא עצים
לא חושב שזה המסקנה.. כי זה כנראה בגלל שהאימון של הקבוצה עם האימון העצים היה הכי ארוך

אז אפשר להסיק שאימון יותר ארוך שורף יותר קלוריות
@Bar Weissbuch @Mike Bikov @Ben2648 תתקנו אותי אם אני טועה ?

לא חושב שזה המסקנה.. כי זה כנראה בגלל שהאימון של הקבוצה עם האימון העצים היה הכי ארוך

אז אפשר להסיק שאימון יותר ארוך שורף יותר קלוריות
@Bar Weissbuch @Mike Bikov @Ben2648 תתקנו אותי אם אני טועה ?

צודק, התבלבלתי, המסקנה היא פר יחידת זמן לטובת האימון הלא עצים.

upload_2022-9-6_18-57-2.png

upload_2022-9-6_18-57-19.png

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית