הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע אינסולין ועלייה בשומן --> מאמר חדש!!!

ה-דולר

משתמש פעיל
573
151
נק' מוניטין:
3,027
573
151
אוניברסיטת ת"א
האם אינסולין גורם לעלייה בשומן? האם ישנו הבדל בין אורז לבן לאורז חום בדיאטה? איך אינדקס גליקמי (GI) המדד שמשתמשים בו ברחבי העולם באמת משנה לאדם הממוצע מין השורה? האם כדאי לאכול פחמימות? אם כן עד כמה ואיך הדבר ישפיע? כל זאת מסוכם במאמר הבא.

אינסולין ועלייה בשומן - לחץ כאן

תהונו.

קראתי, אחלה מאמר וגורם לי לחשוב על כמה דברים..

אבל בשביל לדעת אם למשל במקרה שלי אני רגיש לאינסולין או לא, אני מאמין שאני צריך קודם כל לנסות את AD
(שהתחלתי היום!)

בכל מקרה, תודה רבה על התרגום חברים ועל ריכוז כל המאמרים כדי שכולנו נוכל להעשיר את הידע שלנו.

עדכון:

קראתי את העיצות שניתנו לי בשרשור הראשון שפתחתי על עצמי, ומשה למשל המליץ לי על AD בשל הרגישות שהוא מניח (וגם אני מניח..) שיש לי לפחמימות, אז אני מרגיש עוד יותר בטוח בדיאטה הזו.

😃

נערך לאחרונה:
עודד מה אתה אוכל לקינוח?
עודד מזיין תשכל שהוא לא אוכל פחמימות, הוא עכשיו הודה במסנג'ר שהוא אוכל סושי ובייגלה ובירה ביום שישי בערב ופיצות וכו' ועכשיו 8 וחצי בבוקר עודד שחור על גבי לבן הודעה שהוא אכל קילו תפוח אדמה וקילו תירס, אומנם זה אוכל לאוגרים אבל עדיין...

איך אני יכול לדעת את רמת הרגישות שלי לאינסולין?
בדיקות דם, אם לא רוצה לדקור את עצמך תסתכל מה קורה לך לאחר ארוחה גדולה במיוחד עם הרבה פחמימות, האם אתה מרגיש עייף בצורה קיצונית שבא לך ממש ללכת לישון? אם כן הרגישות שלך כנראה חרא/ממוצעת, תלוי בהרגשה. זה מדד מטומטם אבל עדיין משהו.
אם אתה מרגיש סבבה ואפילו אנרגתי (לזמן ארוך) אז יש לך רגישות טובה.

תודה רבה.
לפי המדד המטומטם - יש לי רגישות חרא/ממוצעת.

בודקים את זה בכל בדיקת דם, או צריך לבקש ספציפית?

בגדול לא נראה לי שקופ"ח תרצה לבדוק את הרגישות לאינסולין שלך, וינגייט אולי כן בעד סכום "סימלי".
אפשר לעשות עוד שיטה מטומטמת והיא לאכול גלוקוז לאחר צום לדוגמה סקופ של חלבון (גלוקוז = סוכר ענבים) לאחר כ- 20-30 דקות ללכת לעשות בדיקת דם שתבדוק את רמות הגלוקוז / לדקור את עצמך לבד אם יש לך מישהו שאתה מכיר שהוא סוכרתי ויש להם מכשיר מיוחד שדוקר את אבצע ואומר כמה רמות הסוכר במיידי.
שוב זה גם כן מדד מטומטמם אבל יכול להביא איזשהי מסגרת למה מי כמה ואיך.

אני עדיין לא מצליח לקלוט איך אנשים מונעים מעצמם פחמימות על בסיס יום יומי....

באמת התעסקות בשטויות.

אני רוצה לדעת משהו, AD מסתמך על השומן כמקור עיקרי לאנרגיה, ז״א שצריך לצרוך כמויות ממנו(ממש להתחיל לזלול קממבר וסטקים)? ואיך יודעים בדיוק את הכמות?
ואיך בדיוק אדם כמוני שאין לו כזאת נגישות לשומן וחי עם אמא שתזיין את השכל שאני לא אוכל מאוזן? יש דרך לעשות חיטוב בלי לשחק יותר מידי קיצוני?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית