הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

חיטוב ועלייה במסה בו זמנית

ishibarzel

משתמש מתחיל
28
2
נק' מוניטין:
-10
28
2
היי אני חדש באתר
רציתי לשאול, האם שייך מציאות בו עלייה במסת שריר וירידה באחוזי שומן בו זמנית
אני בן 25 גובה 1.83 לפני כחודש שקלתי 81 עם שגרת יום פעילה ללא אימוני כח ואימוני ריצה והמשקל התבטא אצלי בעיקר עם אחוזי שומן (ראו את זה על הגוף)
לפני כחודש נכנסתי למשטר דיאטה, גירעון קלורי משמעותי של כ 900-1200 קלוריות ביממה ובנוסף אימוני ריצה וכח יומיומיים של 80-120 דקות רצופים, (ללא הפסקות ובזבוז זמן,) ששווים לגרעון קלורי נוסף של 700-1000 קלוריות.
בשבוע הראשון ירדתי 2-3 קילו ומאז אני יורד בממוצע כקילו לשבוע, אני רואה ירידת אחוזי שומן במראה הגוף ונראה לי שאף עליית אחוזי שריר למרות הגירעון הקלורי

שאלתי היא, האם כיון שהגירעון הקלורי שלי אמור לייצר ירידה של כ 2 קילו בשבוע (ממוצע גירעון של 2000 קלוריות ביום כפול 7 ימים זה 14,000 קלוריות השווים לשני קילו שומן.) ובמציאות הירידה היא רק כקילו לשבוע, האם זה מוכיח עלייה מקבילה במסת השריר.

תודה לעונים

תשמע אתה נשמע בחור אינטליגנטי אבל עושה רושם שאתה מעוניין לנהל שיח חרשים...
אתה יכול רק לשער את כמות הקלוריות שאתה שורף בשבוע.. ושעוני דופק וכו' יכולים לתת לך אומדן כללי או סוג של נקודת יחוס,
אבל הדרך היחידה והמדעית לדעת כמה קלוריות אתה שורף בשבוע זה באמצעות קלורימטריה עקיפה..ולא נראה לי שאתה שם.
לגבי אדפטציה מטבולית - יתכן בהחלט שיש לך האטה מסויימות בקצב הירידה במשקל ושוב זה יכול לנבוע ממספר גורמים.. סטרס, שינויים הורמונלים , ירידה באיכות שינה וכו'.

ברכות

היי אני חדש באתר
רציתי לשאול, האם שייך מציאות בו עלייה במסת שריר וירידה באחוזי שומן בו זמנית
אהלן, כמובן שאפשר.
הדבר נקרא רי-קומפוזיציה ובשביל זה צריך להיות על גירעון קלורי לא גבוה, לצרוך מספיק חלבון ולהתאמן בהתאם.
לא בהכרח יקרה אבל סיכוי טוב אם אתה מתאמן חדש / מתאמן חוזר / באחוז שומן גבוה.
אני בן 25 גובה 1.83 לפני כחודש שקלתי 81 עם שגרת יום פעילה ללא אימוני כח ואימוני ריצה והמשקל התבטא אצלי בעיקר עם אחוזי שומן (ראו את זה על הגוף)
לפני כחודש נכנסתי למשטר דיאטה, גירעון קלורי משמעותי של כ 900-1200 קלוריות ביממה ובנוסף אימוני ריצה וכח יומיומיים של 80-120 דקות רצופים, (ללא הפסקות ובזבוז זמן,) ששווים לגרעון קלורי נוסף של 700-1000 קלוריות.
הייתי ממליץ לך להיכנס בגוגל למחשבון TDEE ולקבל הערכה יותר מדויקת.
אני לא רואה סרט שאתה בגירעון של 1,000-1,200 קלוריות,
חוץ מזה שהמספרים שצירפת פה על ההוצאה הקלורית היזומה שלך הם רחוקים מהמציאות.
בשבוע הראשון ירדתי 2-3 קילו ומאז אני יורד בממוצע כקילו לשבוע, אני רואה ירידת אחוזי שומן במראה הגוף ונראה לי שאף עליית אחוזי שריר למרות הגירעון הקלורי
אתה יכול לקחת היקפים ולדעת בצורה טובה יותר מה קרה, 2-3 ק"ג של השבוע הראשון הם ברובם נוזלים ולא שומן.
שאלתי היא, האם כיון שהגירעון הקלורי שלי אמור לייצר ירידה של כ 2 קילו בשבוע (ממוצע גירעון של 2000 קלוריות ביום כפול 7 ימים זה 14,000 קלוריות השווים לשני קילו שומן.) ובמציאות הירידה היא רק כקילו לשבוע, האם זה מוכיח עלייה מקבילה במסת השריר.
המספרים האלה שאתה זורק פה לא רלוונטים, וזה לא מוכיח שום עליה כי אתה לא יודע מה הניטרלי שלך.
הניטרלי שלך משתנה מיום ליום וזה לא משנה כי על תהליך צריך להסתכל לאורך זמן.
סדר הפעולות שלך צריך להיות כזה:

1. לקיחת היקפים, תמונות של עצמך.
2. כניסה למחשבון TDEE, חישוב ניטרלי משוער.
3. הורדה מהניטרלי של איזור ה300-400 קל' ולהתחיל מעקב שקילות.
4. לכוון לירידה של 0.5-1 אחוז ממשקל גוף בשבוע, במספרים גבוהים מאלה הסיכוי לריקומפ ירד. (במשקל גוף גבוה יכול להיות מעל 1% גם)
5. אם אתה רואה שהמשקל לא יורד בקצב הרצוי אחרי שבועיים+, לקיחת היקפים שוב ובדיקה של מה קרה בדיוק.

אגב,
ריקומפ לא יכול לקרות במאזן ניטרלי, זה חוסר הבנה בסיסי.
אל תתייחס לכל בחור מתנשא עם 10 אצבעות ומקלדת שמקשקש בביטחון.

המון בהצלחה

• פותח/ת השרשור
תשמע אתה נשמע בחור אינטליגנטי אבל עושה רושם שאתה מעוניין לנהל שיח חרשים...
אתה יכול רק לשער את כמות הקלוריות שאתה שורף בשבוע.. ושעוני דופק וכו' יכולים לתת לך אומדן כללי או סוג של נקודת יחוס,
אבל הדרך היחידה והמדעית לדעת כמה קלוריות אתה שורף בשבוע זה באמצעות קלורימטריה עקיפה..ולא נראה לי שאתה שם.
לגבי אדפטציה מטבולית - יתכן בהחלט שיש לך האטה מסויימות בקצב הירידה במשקל ושוב זה יכול לנבוע ממספר גורמים.. סטרס, שינויים הורמונלים , ירידה באיכות שינה וכו'.

ברכות

לא מדובר בשיח חרשים, אלא אי הסכמה של כמה מכם לקבל אפשרות של עלייה במסת שריר בזמן גירעון קלורי גבוה (עם תזונת חלבונים של כ2 גרם/ק"ג.) ויהיו הראיות ככל שיהיו.

לא יודע אם קראת עד הסוף את המחקר שצרפת בקישור, אך הוא מצביע על אדפטציה מטבולית זניחה יחסית של כ51 קלוריות ביום, גם אם נניח שההפרש הזה לא קרה עקב צמצום פעילות (שזו כמובן אופציה סבירה בהתחשב בכך שהנחקרות היו בגירעון קלורי משמעותי,) עדיין מדובר ב51 קלוריות פר יום בלבד, ומנגד, יש מחקרים (קישור בסוף) שמצביעים על כך שאין אפדטציה מטבולית משמעותית, לערך 21 קלוריות ביום, שזה טווח מועט מידי על מנת לראות בו הוכחה מחקרית לויכוח הזה.

ושוב, כשאני מעיד על שריפה יומית של 700-1000 קלוריות, בהתחשב בכך שאני הולך ורץ כ12 ק"מ + פעילות גופנית מאומצת, איך שלא תסתכל על כך זה לא מאפשר סבירות של פחות מ 700 קלוריות על פי הפרמטר המחמיר ביותר, ומכיון שאני מודד בדיוק רב את המאכלים שנכנסים לפי, אני יודע את מספר הקלוריות שגופי מקבל ביום, לשאלתך, אין הבדל בשינה או סטרס מיוחד, ואני פעיל גופנית ביומיום כי אני לא מחזיק רכב...

אני יודע שקשה לקבל את האפשרות של ריקומפ בגירעון קלורי משמעותי כשלי, אך בהתחשב בנתונים לא מן הנמנע שזה בהסתברות גבוהה יותר מכל האופציות החלופיות.
לסיום, בניסיון לקבל אינדיקציה נוספת והוכחה משמעותית לדיון הזה מדדתי לפני מספר ימים את היקף החזה לעומת היקף המותן, כרגע היקף המותן עומד על 80 לעומת היקף של 94 בחזה, אני מאמין כי במידה ובמדידה הבאה עוד מספר ימים אני אראה את המשך הירידה בהיקף המותן, ומנגד אראה עלייה בהיקף החזה, זה כבר יכול להוות ראיה משמעותית לכך שמתרחשת עלייה במסת השריר, אך אשמח לדעת אם לדעתך הנתונים הללו מהווים אינדיקציה, ומדוע.
המשך יום טוב.

–– ההודעה אוחדה באופן אוטומטי ע"י המערכת: ––

אהלן, כמובן שאפשר.
הדבר נקרא רי-קומפוזיציה ובשביל זה צריך להיות על גירעון קלורי לא גבוה, לצרוך מספיק חלבון ולהתאמן בהתאם.
לא בהכרח יקרה אבל סיכוי טוב אם אתה מתאמן חדש / מתאמן חוזר / באחוז שומן גבוה.

הייתי ממליץ לך להיכנס בגוגל למחשבון TDEE ולקבל הערכה יותר מדויקת.
חוץ מזה שהמספרים שצירפת פה על ההוצאה הקלורית היזומה שלך הם רחוקים מהמציאות.

אתה יכול לקחת היקפים ולדעת בצורה טובה יותר מה קרה, 2-3 ק"ג של השבוע הראשון הם ברובם נוזלים ולא שומן.

המספרים האלה שאתה זורק פה לא רלוונטים, וזה לא מוכיח שום עליה כי אתה לא יודע מה הניטרלי שלך.
הניטרלי שלך משתנה מיום ליום וזה לא משנה כי על תהליך צריך להסתכל לאורך זמן.
סדר הפעולות שלך צריך להיות כזה:

1. לקיחת היקפים, תמונות של עצמך.
2. כניסה למחשבון TDEE, חישוב ניטרלי משוער.
3. הורדה מהניטרלי של איזור ה300-400 קל' ולהתחיל מעקב שקילות.
4. לכוון לירידה של 0.5-1 אחוז ממשקל גוף בשבוע, במספרים גבוהים מאלה הסיכוי לריקומפ ירד. (במשקל גוף גבוה יכול להיות מעל 1% גם)
5. אם אתה רואה שהמשקל לא יורד בקצב הרצוי אחרי שבועיים+, לקיחת היקפים שוב ובדיקה של מה קרה בדיוק.

אגב,
ריקומפ לא יכול לקרות במאזן ניטרלי, זה חוסר הבנה בסיסי.
אל תתייחס לכל בחור מתנשא עם 10 אצבעות ומקלדת שמקשקש בביטחון.

המון בהצלחה

הצעד הראשון כשהתחלתי דיאטה היה להיכנס למחשבון TDEE וצריכת קלוריות היומית הנטרלית שלי עומדת על כ 2.400, ריצת 12 ק"מ ביום + אימוני כח, מכניסה אותי לגירעון נוסף של מינימום 800 קלוריות, ומכיון שאני צורך 1000-1200 קלוריות מדודות ביממה, זה מעמיד אותי על גירעון של 1800-2000 קלוריות,
אשמח שתציין בפניי היכן פה הטעות...

נערך לאחרונה:
אם אתה בוחר לא להאמין זו בחירה שלך
אך לא ברור מדוע אתה משיב לשאלות שלא יועדו אליך
א.תודה על המוניטין שלילי! אני מקווה שהפעולה הזאת גרמה לך לשרוף עוד קלוריות 🤣.
ב. זה פורום... חלק מהרעיון בפורום זה שאנשים מגיבים לשאלות...
ג.אתה פשוט טיפוס יהיר שיודע הכל... פשוט תדבר לראי.
ד. אני חושב שבמקרה שלך 1200 קל ו12 ק''מ ריצה ביום זה יותר מידיי,
על 600 ק''ל ו24 ק''מ ביום תראה תוצאות טובות יותר וגם תעלה במסת השריר הרזה.

בהצלחה בתהליך.

• פותח/ת השרשור
א.תודה על המוניטין שלילי! אני מקווה שהפעולה הזאת גרמה לך לשרוף עוד קלוריות 🤣.
ב. זה פורום... חלק מהרעיון בפורום זה שאנשים מגיבים לשאלות...
ג.אתה פשוט טיפוס יהיר שיודע הכל... פשוט תדבר לראי.
ד. אני חושב שבמקרה שלך 1200 קל ו12 ק''מ ריצה ביום זה יותר מידיי,
על 600 ק''ל ו24 ק''מ ביום תראה תוצאות טובות יותר וגם תעלה במסת השריר הרזה.

בהצלחה בתהליך.
עכשיו קלטתי שבכלל הייתה פה אי הבנה:
תבין,
אני כלל לא התכוונתי להתחיל תהליך של עלייה במסת שריר, רצוני היה בתהליך של חיטוב כרגע, ועקב ירידה איטית מידי פניתי אליכם בכדי לדעת האם זו האפדטציה המטבולית, שזה כמובן מהווה הפרעה לתהליך שלי, או שזה מבטא עלייה במסה שזה מסתכרן עם התהליך הכולל העתידי שבכוונתי להשלים.
וכששאלתי היכן הטעות זה היה במענה לטענתו המצוטטת כדלהלן:
"הייתי ממליץ לך להיכנס בגוגל למחשבון TDEE ולקבל הערכה יותר מדויקת.
חוץ מזה שהמספרים שצירפת פה על ההוצאה הקלורית היזומה שלך הם רחוקים מהמציאות."
על זה שאלתי היכן הטעות, וכשענית שהטעות היא 'בריצת 12 ק"מ והכנסה של 1200 קלוריות' אוטומטית פירשנתי את זה כלגלוג וחוסר אמון שאני רץ הרבה ואוכל מעט, בעוד שאתה התכוונת שזה הטעות כשבאים לבצע תהליך של עלייה במסת שריר.

אז חבל שהגבת לפני שקראת בדיוק מה הייתה השאלה, ובכל אופן אני אנסה לתקן את חוסר ההבנה הזו על ידי הענקת מוניטין חיובי.
אינני יהיר כלל, אך ככל אדם אני מגיב באופן שלילי כאשר אנשים מפקפקים באמינות העובדות שאני מציג על עצמי. זה הכל.

לא חושב שמישהו זלזל בעובדה שאתה רץ הרבה ואוכל מעט.
אני כן חושב שאתה עושה חישובים ע"פ הערכות ומתייחס אליהן כעובדות גמורות.
מחשבון tdee יתן הערכה כלשהי ולא מספר מדויק.
אותו דבר לגבי פעילות גופנית מסוימת, אתה לוקח את ההערכה של ההוצאה הקלורית ל12 ק"מ ריצה כמספר עובדתי אך בפועל המספר שונה מהחישוב.
אפילו הערכים שעל האוכל שאתה קונה לא מדויקים בעליל.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
לא חושב שמישהו זלזל בעובדה שאתה רץ הרבה ואוכל מעט.
אני כן חושב שאתה עושה חישובים ע"פ הערכות ומתייחס אליהן כעובדות גמורות.
מחשבון tdee יתן הערכה כלשהי ולא מספר מדויק.
אותו דבר לגבי פעילות גופנית מסוימת, אתה לוקח את ההערכה של ההוצאה הקלורית ל12 ק"מ ריצה כמספר עובדתי אך בפועל המספר שונה מהחישוב.
אפילו הערכים שעל האוכל שאתה קונה לא מדויקים בעליל.
חוסר דיוק ככל שיהיה אינו יכול להסביר את הפער, שעולה בהרבה על טווח הטעות.
אך אם היית קורא את השרשור מתחילתו לסופו היית מבין את זה לבד.

חוסר דיוק ככל שיהיה אינו יכול להסביר את הפער, שעולה בהרבה על טווח הטעות.
אך אם היית קורא את השרשור מתחילתו לסופו היית מבין את זה לבד.
חוסר דיוק או התייחסות להערכה כמספר מדויק, זה ההסבר היחיד.
במיוחד ההערכה שלך לגבי הוצאה קלורית ששם יכולה להיות סטייה גם של אלפי קלוריות בחישוב שלך...

ריצת 12 ק"מ ביום + אימוני כח, מכניסה אותי לגירעון נוסף של מינימום 800 קלוריות
בפעם האלף שרושמים לך, אין לך איך לדעת מה ההוצאה הקלורית שלך במדויק.
גם לא של פעילות יזומה בהנחה ואתה לא מודד עם רצועת דופק ושעון (וגם אז כנראה שלא ידייק)
מכיון שאני צורך 1000-1200 קלוריות מדודות ביממה, זה מעמיד אותי על גירעון של 1800-2000 קלוריות,
אשמח שתציין בפניי היכן פה הטעות...
עצם זה שאתה צורך 1,000-1,200 קלוריות זה פשוט טימטום תסלח לי, חוסר הבנה ופגיעה כמעט בטוחה בעצמך.
אני מעדיף לא לשתף עם זה פעולה.

שיהיה המון בהצלחה,
כשתרצה ללמוד ולשנות ולא לחפש הצדקות לדרך שבחרת תתייג אותי ואנסה לעזור.

אני יודע שקשה לקבל את האפשרות של ריקומפ בגירעון קלורי משמעותי כשלי, אך בהתחשב בנתונים לא מן הנמנע שזה בהסתברות גבוהה יותר מכל האופציות החלופיות.
אני מוכן לשלם לך בדיקה ואם אתה מביא אפילו 1 ק"ג של ריקומפוזיציה על צריכה של 1,000 קלוריות אני מעביר לך 50K בהעברה בנקאית,
אבל אם אתה אפילו לא מצליח להעלות 300 ג' בריקומפוזיציה אני רוצה 500 ש"ח+החזר על הבדיקות בביט, דיל?
לסיום, בניסיון לקבל אינדיקציה נוספת והוכחה משמעותית לדיון הזה מדדתי לפני מספר ימים את היקף החזה לעומת היקף המותן, כרגע היקף המותן עומד על 80 לעומת היקף של 94 בחזה, אני מאמין כי במידה ובמדידה הבאה עוד מספר ימים אני אראה את המשך הירידה בהיקף המותן, ומנגד אראה עלייה בהיקף החזה, זה כבר יכול להוות ראיה משמעותית לכך שמתרחשת עלייה במסת השריר, אך אשמח לדעת אם לדעתך הנתונים הללו מהווים אינדיקציה, ומדוע.
המשך יום טוב.
זה ממש לא הוכחה לריקומפוזיציה וגם על זה אני מוכן להתערב שלא יקרה,
ואמרתי לך עזוב היקף בוא אני אממן לך בדיקות.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
זה ממש לא הוכחה לריקומפוזיציה וגם על זה אני מוכן להתערב שלא יקרה,

האם אתה יודע להסביר את טענתך מדוע ירידה בהיקף (מעט מעל הטבור) ועלייה בהיקף של החזה אינו מעיד על ריקומפוזיציה?

מרתק לקרוא את הדיון כאן, אני לא חושב שיש מה להוסיף, הכל כבר נאמר. אולי אם מספיק אנשים יחזרו על הדברים נציל אותך מעצמך.

אתה לא אוכל מספיק קלוריות ביום, זה ממש מסוכן להתפתחות שלך, אני הייתי חושש גם לפציעה שתתרחש. אין סיבה לנסות לרדת כל כך מהר במשקל הגוף, אתה תאבד גם מסת שריר, ותזיק לעצמך.

למזלך, למרות המאמצים אתה לא יורד בקצב שאתה מכוון.
מדוע זה קורה? לך יש את השאלה, וכולם כתבו אותה תשובה שאתה לא מחבב. התוצאות בשטח מראות שבסוף השבוע המינוס הקלורי שלך קטן משחשבת.
איך זה קורה? יכול להיות שאתה טועה בספירה ובחישוב הקלוריות שאתה אוכל ושורף, או שאולי אתה אוכל אצל השכן מתוך שינה בלי לדעת, אולי יש לך מחלה קשה בבלוטת התריס שאתה לא מודע אליה, או שאלוהים מנסה להתעלל בך. הסיבות פחות חשובות מהעובדות, אתה לא יורד כפי שרצית.
מה עושים מכאן?
אופציה אחת, דופקים את הראש בקיר וזועקים על אלוהים לשנות את הדברים, שתרד במשקל לפי איך שאתה יודע שאתה אמור לרדת. אופציה אחרת, משלימים עם המציאות העגומה ומודים על כך שהירידה בריאה ומתונה יותר מהכוונות המסוכנות שלך.

כואב לשמוע על כמות המאמץ שלך באימונים ביחס לקלוריות שאתה אוכל, אתה עושה טעות עצומה לדעתי, וזה נראה מאוד דומה להפרעת אכילה שמאוד נפוצה בתחום שלנו.
אני ממליץ לך מעומק הלב לפנות לעזרה מקצועית. זה קשה, במיוחד למישהו כל כך חכם ובתוך הנושא, הרצון לשלוט בפרטים של החיים שאין לנו שליטה מוחלטת עליהם זה חלק מהבעיה הגדולה כאן. אני מאחל לך רק בריאות ושמחה, ומקווה שתפנה לאנשים הנכונים שיעזרו לך.

הגוף יכול להשתמש במאגרי השומן כאנרגיה בעוד החלבונים הנכנסים למערכת מופנים ישירות לתיקון והגדלת השריר המאומץ - פגוע, מה שיוצר את מסת השריר.
יכול ועושה זה שני דברים שונים, על פי הספרות המקצועית אני יכול להרים סביבות 440 קילו בדדליפט, האם זה יקרה מתישהו? אני בספק.
השאלה שאתה צריך לשאול את עצמך היא האם הגוף שלך יעשה את זה בפועל
ברור שאין תוחלת בהמשך דיון בו אני מביא טיעונים מגובים בעובדות מחקרים ומומחים, ואתה משיב לי בסיסמאות ריקות מתוכן ללא גיבוי מחקרי ותשתית לוגית כלשהי מלבד תבונתך הכבירה.
אז באמת סיימנו.
עדיין אשמח לשמוע חוות דעת נוספות ענייניות ממומחים ובעלי ניסיון אמיתיים.
אני ממש לא מקשיב למישהו בגלל תואר או מחקר שהוא עשה בתחום, אני אקשיב למישהו אם הניסיון שהוא צבר מתרגם את עצמו לתוצאות בשטח, אני בספק רב אם לפי 50 שנה ידעו להסביר בדיוק איך קורה התהליך הפיזי של ירידה במשקל, או למשהו עכשווי- האם יש CNS או שזה בכלל מנטלי, ובכל זאת אנשים ירדו ועלו במסה, ויודעים גם כיום שלהתאמן מעל 90% לאורך זמן לא יגמר טוב...
ממליץ לך לעשות את אותו הדבר

• פותח/ת השרשור
מרתק לקרוא את הדיון כאן, אני לא חושב שיש מה להוסיף, הכל כבר נאמר. אולי אם מספיק אנשים יחזרו על הדברים נציל אותך מעצמך.

אתה לא אוכל מספיק קלוריות ביום, זה ממש מסוכן להתפתחות שלך, אני הייתי חושש גם לפציעה שתתרחש. אין סיבה לנסות לרדת כל כך מהר במשקל הגוף, אתה תאבד גם מסת שריר, ותזיק לעצמך.

למזלך, למרות המאמצים אתה לא יורד בקצב שאתה מכוון.
מדוע זה קורה? לך יש את השאלה, וכולם כתבו אותה תשובה שאתה לא מחבב. התוצאות בשטח מראות שבסוף השבוע המינוס הקלורי שלך קטן משחשבת.
איך זה קורה? יכול להיות שאתה טועה בספירה ובחישוב הקלוריות שאתה אוכל ושורף, או שאולי אתה אוכל אצל השכן מתוך שינה בלי לדעת, אולי יש לך מחלה קשה בבלוטת התריס שאתה לא מודע אליה, או שאלוהים מנסה להתעלל בך. הסיבות פחות חשובות מהעובדות, אתה לא יורד כפי שרצית.
מה עושים מכאן?
אופציה אחת, דופקים את הראש בקיר וזועקים על אלוהים לשנות את הדברים, שתרד במשקל לפי איך שאתה יודע שאתה אמור לרדת. אופציה אחרת, משלימים עם המציאות העגומה ומודים על כך שהירידה בריאה ומתונה יותר מהכוונות המסוכנות שלך.

כואב לשמוע על כמות המאמץ שלך באימונים ביחס לקלוריות שאתה אוכל, אתה עושה טעות עצומה לדעתי, וזה נראה מאוד דומה להפרעת אכילה שמאוד נפוצה בתחום שלנו.
אני ממליץ לך מעומק הלב לפנות לעזרה מקצועית. זה קשה, במיוחד למישהו כל כך חכם ובתוך הנושא, הרצון לשלוט בפרטים של החיים שאין לנו שליטה מוחלטת עליהם זה חלק מהבעיה הגדולה כאן. אני מאחל לך רק בריאות ושמחה, ומקווה שתפנה לאנשים הנכונים שיעזרו לך.

ראשית, אני חייב להודות לכל אלו שמקדישים מזמנם כדי להציל אותי מעצמי, זה מרגש ביותר!

ועכשיו אנסה לשים סוף לטענות הללו.

כשבונים תפריט שמכיל 1200 קלוריות מתזונה נכונה, זה לא דיאטה מסוכנת, אדרבה, מדובר בדיאטה מומלצת, כשזו דיאטה מוגבלת בזמן.

כנראה שיש כאלו מביננו שבטוחים שאני אוכל כל יום שני חפיסות שוקולד חלב ובכך אני מסיים את צריכת הקלוריות היומית שלי, או לחילופין אני שותה 3 ליטר שתייה מתוקה, או משהו בסגנון.

אז צר לי לאכזב אתכם, כי עתה אני הולך להציג בפניכם תפריט עתיר רכיבים תזונתיים בריאים שאינם מכילים קלוריות רבות, שמאפשר לעשות דיאטת 1200 קלוריות באופן בריא (ושוב, קראתי שמומחים ממליצים להגביל את זה לתקופה של חודש-חודש וחצי..., אני כרגע בשבוע החמישי)

אז התפריט שלי הוא כזה:

בבוקר, על הבוקר, 200 גרם יוגורט פרו %0 או 1% מכיל 20 גרם חלבון ו 107-127 קלוריות
(ניתן להוסיף קפה ללא סוכר ויחד עם מתיקות היוגורט זה אפשרי גם לאלו שאינם אוהבים קפה מר, ובתוספת 33 מ"ל חלב 1% זה שווה ל13 קלוריות נוספות.. וגרם חלבון 1)
לאחר כשעתיים, 200 גרם ירקות המורכבים ממיקס של פלפל עגבניה ומלפפון, (40 קלוריות) פרוסת לחם מלא 28 גרם (65 קלוריות) קופסת קוטג' 1% 250 גרם (155 קלוריות) הגענו ל260 קלוריות לארוחה זו ו 33 גרם חלבון
לאחר 3-4 שעות ארוחת צהריים, 100 גרם הודו אפוי/צלוי בתנור עם מעט דבש ורוטב סויה דל קלוריות ותבלינים (130-150 קלוריות) בתוספת 80-100 גרם אורז אפוי (כ100-120 קלוריות) סה"כ לארוחה 33 גרם חלבון ו250 קלוריות
לאחר כ3 שעות ארוחת ביניים שיכולה להיות מורכבת מ200 גרם אבטיח או מאיזה פרי אחר, או עוגיית סנדביץ בטעם וניל (57 קלוריות ליחידה) יחד עם כוס קפה כמו בבוקר הגענו ל 70 קלוריות נוספות.
לאחר כ2-3 שעות ארוחה נוספת המכילה 125 גרם סלמון אפוי כ(250 קלוריות) ו50 גרם פסטה (80 קלוריות) סה"כ לארוחה 35 גרם חלבון וכ 330 קלוריות
לאחר כ2-3 שעות אני אוכל יוגורט פרו 0% או 1% שמכיל 20 גרם חלבון ו107-127 קלוריות,
(אך ניתן לגוון במגוון רעיונות, חביתה מביצה אחת ללא שמן (במחבת ללא שמן) עם 100 גרם גבינה 3% או ירקות עם 150 גרם קוטג')

בתפריט שאני אוכל אני מגיע לכ 1150 קלוריות ביממה ו 144 גרם חלבון, מדובר בתפריט מזין בריא ומשביע שאני ממליץ בחום לכל מי שנמצא בתהליך של חיטוב
כמובן אני מגוון בתפריטים נוספים, מי שמעוניין שישלח לי הודעה פרטית ואני ישלח לו בכיף מגוון רעיונות נוספים.

אז נכון, שבדרך כלל כשממליצים כל דיאטת 1000 קלוריות זה לאו דווקא בשילוב של אימונים אירוביים אינטנסיביים כמו שלי, אך בגלל זה אני משלב בתפריט אחוז חלבון גבוה במיוחד, והוספתי כ 200 קלוריות.
אני לא רופא ואני לא יכול להיות בטוח שאני פועל נכון, אך אני מקשיב לגוף שלי, ואני מרגיש שבע חזק ובריא יותר מתמיד, ללא שמץ של חולשה ומכאן אני מסיק שהתזונה שלי אינה מזיקה כרגע לגוף, אדרבה, אני רואה איך אחוזי השומן יורדים, סיבולת לב ריאה שלי השתפרה בטירוף, ואף הביצועים שלי באימוני כח גם משתפרים והולכים מיום ליום, אם כי בקצב איטי יותר כי אני לא ממש משקיע בזה, ונדמה לי שאף מסת השריר שלי גדלה, אם כי עדיין לא הצלחתי להוכיח ריקומפוזיציה, כיון שיתכן שהמראה שלי השתנה עקב ירידה באחוזי השומן שמבליטים ממילא את השריר,

ומשום כך החלטתי למדוד את היקף המותן מעל הטבור וכן את היקף החזה, ולראות האם יש עלייה בהיקף החזה לעומת הירידה המתמשכת בהיקף המותן, ואני חייב לציין שעדיין לא שמעתי טענה המפריכה את ההוכחה הזו..

נ.ב. (לפני שאתם מגיבים, תזכרו שמטרתי המקורית הייתה חיטוב ולא עלייה במסת שריר, וכל הבירור שלי בנושא היה בכדי להבין האם ירידה איטית מהמצופה במשקל יכולה להעיד על עלייה מקבילה במסת השריר (ריקומפוזיציה), בכדי למטב את תהליך החיטוב.

אני ממש מעוניין לקבל תשובות, אך לא תשובות בסגנון 'בטוח אתה לא צודק אלא שאיני יודע להסביר מדוע' אלא תשובות ברורות, לוגיות, כראוי לאנשים שמכבדים את האינטליגנציה...

אני ממש מעוניין לקבל תשובות, אך לא תשובות בסגנון 'בטוח אתה לא צודק אלא שאיני יודע להסביר מדוע' אלא תשובות ברורות, לוגיות, כראוי לאנשים שמכבדים את האינטליגנציה...
בעוד שאתה צודק שלא ניתן לקבל מכל אחד תשובה "ככה זה אבל לא יודע למה", כשיש אנשים שהוכיחו את עצמם בשטח אני לא חייב לשמוע הסבר הגיוני כדי לבצע את זה, כשהמאמן שלי אומר לי משהו אני קודם כל מקבל את זה כנכון ולאחר מכן שואל "למה?", כי תכלס מה שחשוב זה תוצאות, ואם מישהו יצליח להביא תוצאות בזכות "ריקוד גשם" אז אני ארקוד את ריקוד הגשם, וזה נכון לגבי כל דבר בחיים, בחוגי המתמטיקה והפיזיקה יש התאמה בין מי שמוכיח את טענותיו לבין מי שמצליח לשגר טיל לחלל אך זה לא נכון לגבי הרבה דברים אחרים, תורת האימון למשל זה תחום הפוך לגמרי, אנשים כמו אד כוהן, ביל סטאר והרשימה עוד ארוכה לא החזיקו ביד את המחקר העדכני מבמפד "מה הדרך היעילה ביותר לפיתוח כוח" ובכל זאת הציגו יכולות מפחידות, כאשר מאמן שכל הכשרתו היא תעודה מוינגייט לא עובר 200% משקל גוף בדדליפט למשל.
ולכן הייתי ממליץ לך להקשיב פה לחברה גם אם הם לא מציגים הוכחה חותכת, אלא אם כן אתה לא מחזיק מהם (ומכמעט כל מאמן כוח רציני אחר בעולם) אנשים עם תוצאות ואז אני לגמרי מסכים אתך, תתעלם מהם!
נ.ב. אתחיל לקחת ברצינות מחקרים על אימונים כשהפרופסור שאחראי על המחקר ימצא דרך לשכנע את הנסיינים שלו שמשתלם להם לנסות להגיע לכשל אמיתי...

• פותח/ת השרשור
בעוד שאתה צודק שלא ניתן לקבל מכל אחד תשובה "ככה זה אבל לא יודע למה", כשיש אנשים שהוכיחו את עצמם בשטח אני לא חייב לשמוע הסבר הגיוני כדי לבצע את זה, כשהמאמן שלי אומר לי משהו אני קודם כל מקבל את זה כנכון ולאחר מכן שואל "למה?", כי תכלס מה שחשוב זה תוצאות, ואם מישהו יצליח להביא תוצאות בזכות "ריקוד גשם" אז אני ארקוד את ריקוד הגשם, וזה נכון לגבי כל דבר בחיים, בחוגי המתמטיקה והפיזיקה יש התאמה בין מי שמוכיח את טענותיו לבין מי שמצליח לשגר טיל לחלל אך זה לא נכון לגבי הרבה דברים אחרים, תורת האימון למשל זה תחום הפוך לגמרי, אנשים כמו אד כוהן, ביל סטאר והרשימה עוד ארוכה לא החזיקו ביד את המחקר העדכני מבמפד "מה הדרך היעילה ביותר לפיתוח כוח" ובכל זאת הציגו יכולות מפחידות, כאשר מאמן שכל הכשרתו היא תעודה מוינגייט לא עובר 200% משקל גוף בדדליפט למשל.
ולכן הייתי ממליץ לך להקשיב פה לחברה גם אם הם לא מציגים הוכחה חותכת, אלא אם כן אתה לא מחזיק מהם (ומכמעט כל מאמן כוח רציני אחר בעולם) אנשים עם תוצאות ואז אני לגמרי מסכים אתך, תתעלם מהם!
נ.ב. אתחיל לקחת ברצינות מחקרים על אימונים כשהפרופסור שאחראי על המחקר ימצא דרך לשכנע את הנסיינים שלו שמשתלם להם לנסות להגיע לכשל אמיתי...

יש לי שני הערות פשוטות על דבריך.
א. רוב מוחלט של המשיבים בפורום, גם אלו עם המוניטין הגבוה, אינם מאמני כושר עם ניסיון. לא כל אחד שיש לו 'גוף' זה הופך אותו לבעל ניסיון, כי יש מספר דרכים להגיע לתוצאות, ועצם הגעתם לתוצאה בדרך מסוימת לא הופכת אותם למומחים לכל דבר שקשור לפיתוח גוף. חד וחלק!!
ב. חשוב יותר, מאמן כושר שהשיג תוצאות, ויש לו מספר גבוה של לקוחות שהוא עבד איתם והתוצאות מרשימות, כמעט תמיד גם ידע לתת תשובות לכל השאלות

ב. חשוב יותר, מאמן כושר שהשיג תוצאות, ויש לו מספר גבוה של לקוחות שהוא עבד איתם והתוצאות מרשימות, כמעט תמיד גם ידע לתת תשובות לכל השאלות
נכון מאוד, אבל יש דברים שהתשובה להם היא "ככה עושים", למשל "למה לא מתאמנים לאורך זמן עם משקל מעל 90%", תשובתי "לא יודע בדיוק אבל מי שניסה לעשות את זה פחות הצליח", לדוגמה לואי סימונס הבין את זה כאשר הוא נפצע מגוד מורנינג כבד, ואד כוהן כשהוא נפצע מחתירה כבדה....
א. רוב מוחלט של המשיבים בפורום, גם אלו עם המוניטין הגבוה, אינם מאמני כושר עם ניסיון. לא כל אחד שיש לו 'גוף' זה הופך אותו לבעל ניסיון, כי יש מספר דרכים להגיע לתוצאות, ועצם הגעתם לתוצאה בדרך מסוימת לא הופכת אותם למומחים לכל דבר שקשור לפיתוח גוף. חד וחלק!!
מסכים! ולכן אין טעם להתווכח איתם! פשוט מתעלמים, אתה תראה הרבה שטויות בפורום שלא טרחתי לענות ולהגיב עליהן, אבל אתה תראה הרבה דיונים/ויכוחים עם @OA ועם @elchonon משום שאני מחזיק מהם, כך שאם אני רואה שאני לא מסכים איתם במשהו אני טורח לברר ולראות אולי פספסתי משהו.

אז צר לי לאכזב אתכם
אל תצטער, זאת אכזבה משמחת.
נ.ב. (לפני שאתם מגיבים, תזכרו שמטרתי המקורית הייתה חיטוב ולא עלייה במסת שריר, וכל הבירור שלי בנושא היה בכדי להבין האם ירידה איטית מהמצופה במשקל יכולה להעיד על עלייה מקבילה במסת השריר (ריקומפוזיציה), בכדי למטב את תהליך החיטוב.
לדעתי החיטוב מהיר וקיצוני מידי.
אתה אומר שזה לתקופה קצרה ולכן נושא הבריאות פחות מדאיג, אבל נושא היעילות עדיין רלוונטי. אני חושב שאתה סתם מאבד מסת שריר מיותרת, בשביל מה?
תסביר קצת יותר על התוכנית שלך, לרדת בשומן ושריר ואז לבנות שריר מחדש? לרדת ולא לדאוג לשריר? למה לא מדאיג אותך איבוד השריר?

לשאלתך, שייך עליה במסת שריר תוך כדי ירידה במשקל, אבל בירידה כל כך דרמטית כמו שלך, קשה לי להאמין שזה קורה, אלא להיפך.
יש לי שני הערות פשוטות על דבריך.
לא מכיר את כל אלו שענו לך, אני יכול לומר לך שיש לי לא מעט ניסיון בפאוורליפטינג עם השיאים האישיים שלי, אליפויות, ומתאמנים לרוב. אני לא זר לתחום התזונה, כמתחרה פעיל ברמה בינלאומית ומלווה מתחרים כאלו, אני נאלץ לדעת לשלוט בתזונה ובמשקל שלי ואפילו לעשות מניפולציות נוזלים למינהם. למרות שאני לא תזונאי, יש לי לא מעט ידע.

@OA ספורטאי נדיר, מתחרה בינלאומי בפיתוח גוף טבעי, אין יותר עסוק ממנו בתזונה באף תחום ספורט. אני הייתי מקשיב ומכבד את דעתו בעניין.
אני בטוח שגם השאר שהגיבו לך לא אדיוטים, ולא הייתי ממהר לפסול את הדעות של כולם, ולפי הניסיון שיש לך, סביר להניח שכולם פה מנוסים יותר ממך בתחום הזה.

• פותח/ת השרשור
נכון מאוד, אבל יש דברים שהתשובה להם היא "ככה עושים", למשל "למה לא מתאמנים לאורך זמן עם משקל מעל 90%", תשובתי "לא יודע בדיוק אבל מי שניסה לעשות את זה פחות הצליח", לדוגמה לואי סימונס הבין את זה כאשר הוא נפצע מגוד מורנינג כבד, ואד כוהן כשהוא נפצע מחתירה כבדה....
לדעתי כיום זו טעות.
הדוגמא שהבאת היא רק מוכיחה את הטעות.
המדע היום ככ מתקדם, כמעט הכל כבר ניסו וחקרו.
מעטים הם הנושאים שאפשר לומר אל תעשה אבל אני לא יודע למה ולהישאר 'מומחה'

אל תצטער, זאת אכזבה משמחת.

לדעתי החיטוב מהיר וקיצוני מידי.
אתה אומר שזה לתקופה קצרה ולכן נושא הבריאות פחות מדאיג, אבל נושא היעילות עדיין רלוונטי. אני חושב שאתה סתם מאבד מסת שריר מיותרת, בשביל מה?
תסביר קצת יותר על התוכנית שלך, לרדת בשומן ושריר ואז לבנות שריר מחדש? לרדת ולא לדאוג לשריר? למה לא מדאיג אותך איבוד השריר?
התוכנית המקורית שלי הייתה חיטוב, עליתי בשנה האחרונה ב10 קילו ופשוט רציתי להעלים אותם. (בהצלחה יתירה בינתיים, מלבד הורדת 2 קילו בהתחלה, נוזלים וכאלה, ירדתי 6 קילו ב4 שבועות, בתזונה נכונה, ואני מרגיש בריא חזק וחתיך מתמיד)
כמובן שרציתי שהשומן יעלם, ולא השריר, ומשום כך אני מקפיד על צריכת החלבונים הגבוהה (כ2 גרם/ק"ג) והאימונים האנאירוביים בעצימות בינונית שאני עושה.
לא אכחיש שעם האוכל בא התיאבון, וכשאני רואה את שרירי החזה והזרוע שלי מתפתחים ומקבלים צורה (באיטיות אך בעקביות), זה מגביר בי את הרצון להעלות מסת שריר בכדי ליצור צורה אמיתית של חזה וזרוע גבריים ולא לחזור להיות השחיף שהייתי אך כמובן שאני מחכה עם זה לכשאסיים עם תהליך החיטוב.
לא מכיר את כל אלו שענו לך, אני יכול לומר לך שיש לי לא מעט ניסיון בפאוורליפטינג עם השיאים האישיים שלי, אליפויות, ומתאמנים לרוב. אני לא זר לתחום התזונה, כמתחרה פעיל ברמה בינלאומית ומלווה מתחרים כאלו, אני נאלץ לדעת לשלוט בתזונה ובמשקל שלי ואפילו לעשות מניפולציות נוזלים למינהם. למרות שאני לא תזונאי, יש לי לא מעט ידע.

@OA ספורטאי נדיר, מתחרה בינלאומי בפיתוח גוף טבעי, אין יותר עסוק ממנו בתזונה באף תחום ספורט. אני הייתי מקשיב ומכבד את דעתו בעניין.
אני בטוח שגם השאר שהגיבו לך לא אדיוטים, ולא הייתי ממהר לפסול את הדעות של כולם, ולפי הניסיון שיש לך, סביר להניח שכולם פה מנוסים יותר ממך בתחום הזה.

בכוונה תחילה הדגשתי את ההבדל בין מתמאמנים עם ניסיון אישי למאמנים עם ניסיון קבוצתי
מתאמן אישי שהצליח בדרך מסוימת, עם כל הכבוד לדרכו, אינו יכול להביע דעה על דבר שהוא לא ניסה ולצפות שאתייחס אליו כבעל ניסיון מוסמך..
דווקא מי שיבוא ויגיד לי ניסיתי את הדרך שלך והתוצאות היו גרועות הייתי מתייחס לדבריו ברצינות...
בד"כ מאמנים קבוצתיים נתקלים בכל הסוגים של הדיאטות למיניהם, וצוברים ניסיון אמיתי ומגוון.

ודבר אחרון, עדיין לא קיבלתי התייחסות לשיטה שהמצאתי, מדידת היקף מותן מעל טבור לעומת מדידת היקף חזה

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית