הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שאלה

• פותח/ת השרשור Prolam
  • פורסם בתאריך

Prolam

משתמש מתחיל
211
13
נק' מוניטין:
13
211
13
יש יתרון על להתאמן בלי פחמימה? חוץ מזה שאחרי כמה תרגילים אין לך אנרגיה?

יש יתרון על להתאמן בלי פחמימה? חוץ מזה שאחרי כמה תרגילים אין לך אנרגיה?

רק יתרונות!!
פחות אנרגיה , פחות כוח להרים משקלים...

מאיפה הגיע הטיפשות הזאת של להתאמן ללא פחמימות?? למה למנוע מהגוף אנרגיה? 🤬

• פותח/ת השרשור
רק יתרונות!!
פחות אנרגיה , פחות כוח להרים משקלים...

מאיפה הגיע הטיפשות הזאת של להתאמן ללא פחמימות?? למה למנוע מהגוף אנרגיה? 🤬
אני יודע שלא .. פשוט מאמן אמר לי שהאנרגיה באה מהשומן שאין פחמימה, רק רציתי לוודא. אני יודע שלא פשןט היה נשמע מוזר

• פותח/ת השרשור
לא יודע מה איתך אבל ברגע שאין לי פחמימה אני לא רק מאבד שומן, אני מאבד את הרצון לחיות
כנל בלי פחמימה מעדיף להיות שמן
חוץ מזה זה היה אחד פעמי שהתאמנתי ב9 שאכלתי פחמימה קצת ב11 וחצי ושרפתי אנרגיה בעבודה ןלא הספקתי. באתי לאימון אחרי 3 תרגילים ככר נגמר לי האנרגיה הורדתי משקל.

תנסה לאכול את כמות הפחמימה(הגדולה) לפני אימון הכח..(שעתיים שלוש כזה)
ואם נשאר לך עוד,תפזר את זה לאורך היום.

אבל לפי דעתי(מנסיון שלי)בלי פחמימה,תרגילים כמו דדליפט/בנץ/סקוואט,אתה תרגיש נורא!

נשמע שאתה מדבר על קיטוזיס. עקרונית, לאחר שלושה ימים בהם לא צרכת יותר מ-50 גרם פחמימה ביום, הגוף מתחיל לנצל את השומן שצבור לצרכי אנרגיה.
לדעתי, זה קיצוני מידי. יש כאלו שבוחרים לחיות ככה.

אתה צודק, אבל הטענה שלו לא נכונה?
הטענה נכונה
זה הזוי להגיד שאם לא אוכלים פחמימה באימון, אז האנרגיה מהשומן ושורפים. שומן יותר
הטענה הזו פחות נכונה, זה שהגוף משתמש בשומן בשביל אנרגיה לא אומר שתשרוף דווקא שומן ותרזה.
גירעון קלורי מדיאטה דלת פחמימה תביא אותך ככל הנראה לאותן תוצאות כמו דיאטה עתירת פחמימה.

הטענה הזו פחות נכונה, זה שהגוף משתמש בשומן בשביל אנרגיה לא אומר שתשרוף דווקא שומן ותרזה.
גירעון קלורי מדיאטה דלת פחמימה תביא אותך ככל הנראה לאותן תוצאות כמו דיאטה עתירת פחמימה.
איך זה?

איך זה שהגוף משתמש בשומן כמקור אנרגיה לא אומר שתשרוף דווקא שומן?

נצילות. דומה לכך שאורז הוא לא באמת פחמימה, לצורך העניין, אלא יש בו אחוז גבוה של פחמימה ביחס לשאר. הגוף משתמש בעיקר בפחמימה לצורך אנרגיה, כי היא הכי זמינה לו. זה לא אומר שהוא לא משתמש בשאר.

נצילות. דומה לכך שאורז הוא לא באמת פחמימה, לצורך העניין, אלא יש בו אחוז גבוה של פחמימה ביחס לשאר. הגוף משתמש בעיקר בפחמימה לצורך אנרגיה, כי היא הכי זמינה לו. זה לא אומר שהוא לא משתמש בשאר.
הגוף משתמש בעיקר בפחמימה לא מענייני זמינות (במזון) אלא בגלל מסלולי אספקת אנרגיה.
הזמינות הגבוהה היא מכיוון שהפחמימות כבר בשרירים ובזרם הדם בהנחה ואנחנו לא קטוגנים.
במאמצים עצימים סביר להניח שהגוף ישתמש במסלולים מבוססי גליקוגן,
במאמצים אירוביים לאורך זמן יעבור להשתמש בשומן.

בכל מקרה לרוב הגוף עובר את כל המסלולים במאמץ, וזה לא משנה הרבה גם ככה.
אין יתרון וזה שתעשה אירובי מתון וארוך לא אומר שתרזה יותר מאשר אם תעשה ספרינטים קצרים.
(בהנחה ושרפת את אותן הקלוריות בדיוק)

נערך לאחרונה:
הגוף משתמש בעיקר בפחמימה לא מענייני זמינות (במזון) אלא בגלל מסלולי אספקת אנרגיה.
הזמינות הגבוהה היא מכיוון שהפחמימות כבר בשרירים ובזרם הדם בהנחה ואנחנו לא קטוגנים.
במאמצים עצימים סביר להניח שהגוף ישתמש במסלולים מבוססי גליקוגן,
במאמצים אירוביים לאורך זמן יעבור להשתמש בשומן.

בכל מקרה לרוב הגוף עובר את כל המסלולים במאמץ, וזה לא משנה הרבה גם ככה.
אין יתרון וזה שתעשה אירובי מתון וארוך לא אומר שתרזה יותר מאשר אם תעשה ספרינטים קצרים.
(בהנחה ושרפת את אותן הקלוריות בדיוק)

אירובי ישרוף לי הרבה יותר שומן מאימון כח?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית