הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

בנוגע לתכנית סמולוב

• פותח/ת השרשור Lev1z
  • פורסם בתאריך

Lev1z

משתמש מתחיל
16
8
נק' מוניטין:
14
16
8
קאנטרי דימונה
הייתם ממליצים לבן אדם שסיים טקסס להתחיל תכנית סמולוב ובכללי למי מתאים תכנית סמולוב ואיך עושים הכנה נפחית אל התכנית הזאת
בעיקרון השאלה היא אם טקסס נפחית מספיק בשביל סמולוב

אני ממליץ לכולם סמולוב ג'וניור, זו אחלה תוכנית לכל המשפחה.
זה רק לתרגיל אחד בפעם, ככה שזה מתאים כשאתה מנסה להתמקד חזק בתרגיל ספציפי.

אין קשר למה שעשית קודם, ליוויתי מתאמנים לסמולוב בתור התוכנית המסודרת הראשונה שלהם.

צריך להתכונן בהיגיון, אפשר לעשות שבוע של נפח של סמולוב פחות 5 ק"ג בערך בשביל שבוע הכנה, ומיד להיכנס לסמולוב, אין שום בעיה.

אני ממליץ לכולם סמולוב ג'וניור, זו אחלה תוכנית לכל המשפחה.
זה רק לתרגיל אחד בפעם, ככה שזה מתאים כשאתה מנסה להתמקד חזק בתרגיל ספציפי.

אין קשר למה שעשית קודם, ליוויתי מתאמנים לסמולוב בתור התוכנית המסודרת הראשונה שלהם.

צריך להתכונן בהיגיון, אפשר לעשות שבוע של נפח של סמולוב פחות 5 ק"ג בערך בשביל שבוע הכנה, ומיד להיכנס לסמולוב, אין שום בעיה.
אתה לא חושב שזה בזבוז זמן לעשות סמולוב לדד אם הדד שלך הוא 100 קילו?

ראיתי שפתחת פוסט אחר שהסקוואט שלך נמצא סביב ה145 קילו.
כל כך מיותר לעשות סמולוב לסקוואט במשקל כזה.
אתה תוכל להתקדם יותר מהר בתוכניות עם עומס/נפח ריאלי יותר.
שלא נדבר על זה שזאת תכנית מאוד תובענית מבחינת תזונה, מנוחה ותנאים אופטימליים מסביב.

אני בעצמי רוצה לעשות אותה מתישהו, אבל אין באמת סיבה כשמתקדמים בצורות אימון הגיוניות יותר.

אתה לא חושב שזה בזבוז זמן לעשות סמולוב לדד אם הדד שלך הוא 100 קילו?
ממש לא.
בא נגיד שהדדליפט שלך 100 ק"ג, בשבוע השלישי של סמולוב מצופה ממך להצליח נפח פסיכי בדדליפט, ובאימון האחרון של השבוע מצופה שתצליח 100 ק"ג ל10 סטים 3 חזרות.
תראה לי תוכנית שהופכת את השיא שלך ל10 שלשות תוך 3 שבועות.
ראיתי שפתחת פוסט אחר שהסקוואט שלך נמצא סביב ה145 קילו.
כל כך מיותר לעשות סמולוב לסקוואט במשקל כזה.
אתה תוכל להתקדם יותר מהר בתוכניות עם עומס/נפח ריאלי יותר.
שלא נדבר על זה שזאת תכנית מאוד תובענית מבחינת תזונה, מנוחה ותנאים אופטימליים מסביב.

אני בעצמי רוצה לעשות אותה מתישהו, אבל אין באמת סיבה כשמתקדמים בצורות אימון הגיוניות יותר.
זו בהחלט תוכנית סופר תובענית, אבל למי שרוצה להשקיע ולהגיע למשקלים יפים בזמן קצר, כתוכנית פעם בשנה אולי, התוצאות שלה מעולות לדעתי.

אני חושב שתוכנית כזאת מעבר להעלת משקלים פסיכית, זה לוקח מתאמן והופך אותו לחזק מנטלית בצורה לא שגרתית אם הוא שורד.
תגיד לי כשתעשה אותה, אני מאוד סקרן לשמוע.

ואגב, התוכנית הזאת למי שמרים משקלים נמוכים, אפשר לשלב אותה עם תוכניות נוספות לתרגילים האחרים. רק אם יש לך סקוואט מעל 200 לא כדאי לשלב אותה בכלל לדעתי.

ממש לא.
בא נגיד שהדדליפט שלך 100 ק"ג, בשבוע השלישי של סמולוב מצופה ממך להצליח נפח פסיכי בדדליפט, ובאימון האחרון של השבוע מצופה שתצליח 100 ק"ג ל10 סטים 3 חזרות.
תראה לי תוכנית שהופכת את השיא שלך ל10 שלשות תוך 3 שבועות.

זו בהחלט תוכנית סופר תובענית, אבל למי שרוצה להשקיע ולהגיע למשקלים יפים בזמן קצר, כתוכנית פעם בשנה אולי, התוצאות שלה מעולות לדעתי.

אני חושב שתוכנית כזאת מעבר להעלת משקלים פסיכית, זה לוקח מתאמן והופך אותו לחזק מנטלית בצורה לא שגרתית אם הוא שורד.
תגיד לי כשתעשה אותה, אני מאוד סקרן לשמוע.

ואגב, התוכנית הזאת למי שמרים משקלים נמוכים, אפשר לשלב אותה עם תוכניות נוספות לתרגילים האחרים. רק אם יש לך סקוואט מעל 200 לא כדאי לשלב אותה בכלל לדעתי.
סמולוב היא 'כלי' ולדעתי פשוט מיותר להשתמש בכלי שצורך כל כך הרבה משאבים בשביל סקוואט יחסית נמוך זה מיותר.
הגישה שלי לאימונים שונה משלך אבל לדעתי לעשות סקוואט פעמיים בשבוע עם כמה תרגילי עזר ובלוקים של נפח הרבה יותר יעיל בהתחלה.

אני בעצמי לא אעשה סמולוב מתחת ל270-300 סקוואט, לא רואה בכך צורך לפני כן.

סמולוב היא 'כלי' ולדעתי פשוט מיותר להשתמש בכלי שצורך כל כך הרבה משאבים בשביל סקוואט יחסית נמוך זה מיותר.
הגישה שלי לאימונים שונה משלך אבל לדעתי לעשות סקוואט פעמיים בשבוע עם כמה תרגילי עזר ובלוקים של נפח הרבה יותר יעיל בהתחלה.

אני בעצמי לא אעשה סמולוב מתחת ל270-300 סקוואט, לא רואה בכך צורך לפני כן.
יש לציין שאלחנן מתכוון לסומולוב ג'וניור
ולא מדבר על סקוואט סמולוב המלא
שזה משהו אחר לגמרי

ל100 קילו דדליפט על גבר ממוצע
איזה תוכנית לא תוסיף לו 15-20 קילו

לכן אני חושב שזה תלוי ברמה שלו
כמה הדדליפט שלך?
אין לך הרבה נסיון עם מתאמנים עם 100 ק"ג דדליפט אני מבין.

כמה הדדליפט שלך?
מכיר הרבה עם 100+, גם כאלה עם 200 ו300+
להתקדם מ100 לחזרות ל120-140 לחמישיות לרוב המוחלט זה עניין של כמה שבועות.

מכיר הרבה עם 100+, גם כאלה עם 200 ו300+
להתקדם מ100 לחזרות ל120-140 לחמישיות לרוב המוחלט זה עניין של כמה שבועות.
אמנם לא כתבתי לך, אבל אין לי ספק שזה קל להתקדם בדדליפט מ100 ק"ג, אבל אין הרבה תוכניות רשומות גנריות שעובדות מהר כמו סמולוב.

איזה תוכנית תוסיף לך 15-20 ק"ג לדדליפט בשלוש שבועות?
השאלה שצריכה בכלל להישאל היא למה למהר להעלות את הדדליפט שלך מ100 ל120 ב3 שבועות במקום שזה יקח 4-6 שבועות בתכנית אחרת עם סיכון נמוך יותר? בהסתכלות ארוכת טווח של כמה שנים, ה1-3 שבועות הנוספים האלה יהיו אפסיים. פציעה ברמה כלשהי לעומת זאת כן יכולה לעשות נזק.
אין שום סיבה הגיונית שמתאמן שרגיל לבצע פחות מ10 סטים בשבוע פשוט יעלה ישירות ל30+. הוא יוכל להתקדם בצורה מאד טובה גם מ12 סטים בשבוע לצורך התחלה ולבנות את הconsitioning שלו לאט לאט עד שיצטרך בכלל לגעת בנפחים כאלה.

השאלה שצריכה בכלל להישאל היא למה למהר להעלות את הדדליפט שלך מ100 ל120 ב3 שבועות במקום שזה יקח 4-6 שבועות בתכנית אחרת עם סיכון נמוך יותר? בהסתכלות ארוכת טווח של כמה שנים, ה1-3 שבועות הנוספים האלה יהיו אפסיים. פציעה ברמה כלשהי לעומת זאת כן יכולה לעשות נזק.
אין שום סיבה הגיונית שמתאמן שרגיל לבצע פחות מ10 סטים בשבוע פשוט יעלה ישירות ל30+. הוא יוכל להתקדם בצורה מאד טובה גם מ12 סטים בשבוע לצורך התחלה ולבנות את הconsitioning שלו לאט לאט עד שיצטרך בכלל לגעת בנפחים כאלה.
קודם כל סיכוני אימון יתר ופציעות לא נראה לי רלוונטיות ל100 ק"ג דדליפט, ההתאוששות סופר מהירה.
בכללי אני לא מכיר אף פציעה מסמולוב ג'וניור, ולהזהיר מפני סמולוב בעיניי זה כמו להזהיר מפני פאוורליפטינג, אתה הרי יודע כמה נפצעים בפאוורליפטינג.
ביצעתי סמולוב מעל 6 פעמים אני חושב, מעולם לא נפצעתי בפעמים האלו.

יש המון תוכניות ודרכים להתקדם, בלי ספק, וכנראה שאם מדברים על תוכניות מותאמות אישית, הם כנראה הרבה יותר מתאימות מסמולוב. ויש תוכניות גנריות לא פחות טובות מסמולוב, אבל לתרגיל בודד לתקופה קצרה, סמולוב בטופ הרשימה אצלי.

בוא לרגע נצא מנקודת הנחה שאין היום תוכנית מוכנה גנרית ל3 שבועות שנותנת לך משקל על המוט כמו סמולוב. למה לעשות סמולוב? כדי לראות משקל על המוט.
אני מאוד בעד חשיבה קדימה, אבל חלילה להוריד נקודות מתוכנית כי היא עובדת מהר מידי.
הביקורת שלי על סמולוב שהיא לתרגיל אחד בפעם, ולפעם בהרבה זמן, האפקט שלו יורד מפעם לפעם ברצף, כנראה בזכות היעול הטכני האדיר שהוא מפתח מרוב נפח, תדירות וספציפיות.

כשאני פוגש מתאמן חזק בתרגיל אחד, שלא יודע מה זה פאוורליפטינג, והוא לא מתאמן שלי, אני מציע שינסה פעם אחת סמולוב ג'וניור.
כי זה פשוט ומובן, קל ליישם, ונותנן המון תמורה למאמץ. פגשתי בחור צעיר עם בנץ' 120, על נייר רשמתי לו את התוכנית ב2 דקות, הוא עשה 135 ק"ג אחרי 3 שבועות.
אין תוכניות כל כך פשוטות ומוצלחות כמו סמולוב.

ברור שאשמח לתכנן תוכניות שעובדות על יותר תרגילים בפעם, לעבוד על טכניקה ויציבות לאט לאט, וללמוד את המתאמן ולהתאים אישית, זה הסיבה שכמעט אף אחד מהמתאמנים שלי לא עברו סמולוב. למרות זאת, היא בעיניי תוכנית הרבה יותר טובה ואפקטיבית למתאמן הפשוט והתמים מהאלטרנטיבות שאני מכיר.

כמה הדדליפט שלך?
יא מצחיק זה מישמיש

מה שאני מנסה להגיד שאם ניקח בן אדם לא מתקדם אז יש הרבה תוכניות הרבה יותר קלות שיעשו את אותה עבודה או אפילו יותר
אגזים עוד יותר ניקח מישהו שעושה 60 סקוואט
מה אתה חושב עדיף לו סמולוב או לעשות 3*5 3 פעמים בשבוע

יא מצחיק זה מישמיש

מה שאני מנסה להגיד שאם ניקח בן אדם לא מתקדם אז יש הרבה תוכניות הרבה יותר קלות שיעשו את אותה עבודה או אפילו יותר
אגזים עוד יותר ניקח מישהו שעושה 60 סקוואט
מה אתה חושב עדיף לו סמולוב או לעשות 3*5 3 פעמים בשבוע
לא ידעתי שהחלפת שוב משתמש, אם ככה, אני מחזק את מה שאמרתי שאתה לא יודע מה זה דדליפט:lol:

אם ניקח מתאמן עם 60 ק"ג, ומשום מה נחליט שעובדים רק על תרגיל אחד ל3 שבועות, אין ספק שהייתי ממליץ על התבנית של סמולוב באחוזים מעט גבוהים יותר והתקדמות מעט קטנה יותר משבוע לשבוע.

קודם כל סיכוני אימון יתר ופציעות לא נראה לי רלוונטיות ל100 ק"ג דדליפט, ההתאוששות סופר מהירה.
בכללי אני לא מכיר אף פציעה מסמולוב ג'וניור, ולהזהיר מפני סמולוב בעיניי זה כמו להזהיר מפני פאוורליפטינג, אתה הרי יודע כמה נפצעים בפאוורליפטינג.
ביצעתי סמולוב מעל 6 פעמים אני חושב, מעולם לא נפצעתי בפעמים האלו.

יש המון תוכניות ודרכים להתקדם, בלי ספק, וכנראה שאם מדברים על תוכניות מותאמות אישית, הם כנראה הרבה יותר מתאימות מסמולוב. ויש תוכניות גנריות לא פחות טובות מסמולוב, אבל לתרגיל בודד לתקופה קצרה, סמולוב בטופ הרשימה אצלי.

בוא לרגע נצא מנקודת הנחה שאין היום תוכנית מוכנה גנרית ל3 שבועות שנותנת לך משקל על המוט כמו סמולוב. למה לעשות סמולוב? כדי לראות משקל על המוט.
אני מאוד בעד חשיבה קדימה, אבל חלילה להוריד נקודות מתוכנית כי היא עובדת מהר מידי.
הביקורת שלי על סמולוב שהיא לתרגיל אחד בפעם, ולפעם בהרבה זמן, האפקט שלו יורד מפעם לפעם ברצף, כנראה בזכות היעול הטכני האדיר שהוא מפתח מרוב נפח, תדירות וספציפיות.

כשאני פוגש מתאמן חזק בתרגיל אחד, שלא יודע מה זה פאוורליפטינג, והוא לא מתאמן שלי, אני מציע שינסה פעם אחת סמולוב ג'וניור.
כי זה פשוט ומובן, קל ליישם, ונותנן המון תמורה למאמץ. פגשתי בחור צעיר עם בנץ' 120, על נייר רשמתי לו את התוכנית ב2 דקות, הוא עשה 135 ק"ג אחרי 3 שבועות.
אין תוכניות כל כך פשוטות ומוצלחות כמו סמולוב.

ברור שאשמח לתכנן תוכניות שעובדות על יותר תרגילים בפעם, לעבוד על טכניקה ויציבות לאט לאט, וללמוד את המתאמן ולהתאים אישית, זה הסיבה שכמעט אף אחד מהמתאמנים שלי לא עברו סמולוב. למרות זאת, היא בעיניי תוכנית הרבה יותר טובה ואפקטיבית למתאמן הפשוט והתמים מהאלטרנטיבות שאני מכיר.
החוויה האישית שלך לא מייצגת את הכלל וזה דבר שחשוב מאד לזכור. זה כמו להסתכל על האישה בת ה105 שמעשנת 2 קופסאות ביום כל חייה ולגזור מזה שאין סכנה בעישון.
השאלה הנשאלת לא צריכה להיות מה הדבר שהכי טוב לטווח קצר לתרגיל אחד אלא מה יהיה הכי טוב לטווח ארוך לכל ההרמות. ולכן אני לא רואה סיבה שאף מתאמן יבצע סמולוב בכל צורה. מתאמן מתחיל פשוט לא צריך את כל הנפח הזה, ומתאמן מתקדם כנראה צריך כבר תוכניות יותר מותאמות אישית, ובכל אופן להתאים את הנפח עבודה לכל התרגילים ולא לנסות סתם להתקדם כל פעם בתרגיל בודד ולהזניח את האחרים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית