הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

עזרה בשינוי תכנית אימונים

yuval13

משתמש פעיל
547
22
נק' מוניטין:
56
547
22
אהלן, אני מתאמן שנה בתכנית fbw, ואני מתלבט אם כדאי לי לשנות תכנית?
אני מתקדם במשקלי עבודה יחסית יפה אבל אני מתלבט אם כדאי לשנות תכנית כי אני נמצא בה הרבה זמן, ואולי כדאי לתת דגש יותר לשרירים כמו חזה כתפיים וכאלה.
התכנית היא
a
סקוואט 3*5
בנץ 3*5
מתח 3*6
פרס בישיבה עם משקולות 3*5
כפיפת מרפקים עם מוט בספסל 3*8
דדליפט קל 4 סטים עולים שהאחרון זה המשקל הכי כסד לאותו אימון
מקבילים 2*6

B
בנץ 3*5
מתח 3*6
פרס בישיבה עם משקולות 3*5
כפיפת מרפקים עם מוט בספסל 3*8
דדליפט כבד 4 סטים עולים שהאחרון זה המשקל הכי כסד לאותו אימון
מקבילים 2*6

והאימון האחרון בשבוע זה אותו אימון כמו A
המשקלי עבודה שלי סקוואט 150
בנץ 87.5
פרס עם משקולות 28 כל משקולת
דדליפט 172.5

רציתי לשאול מה דעתכם כדאי לי להמשיך מכאן, אני רוצה להמשיך מסה עוד טיפה לנסות לעלות משקלים וברגע שנתקע להתחיל חיטוב.

אני מתקדם במשקלי עבודה יחסית יפה אבל אני מתלבט אם כדאי לשנות תכנית כי אני נמצא בה הרבה זמן, ואולי כדאי לתת דגש יותר לשרירים כמו חזה כתפיים וכאלה.
אם אתה מתקדם אני לא רואה סיבה לשנות, כמו כן להתקדם במשך שנה זה מעולה, אתה עדיין מתקדם מאימון לאימון ?

מבחינת דגש לגוף עליון, אתה יכול באותה התוכנית גם להתחיל מגוף עליון ולתת לו קצת יותר נפח ולהוריד. אני רואה שיש 3 פעם בשבוע דדליפט, יכול להיות שלרדת ל1-2 יעזור לך להתמקד בגוף עליון.

מבחינת מסה וחיטוב, אם אתה לא משמין הרבה ומתקדם במשקלים הייתי מחכה עד שתתחיל להתקע באמת אבל לא מתקדם על חשבון עליה מהירה מידי במשקל גוף. אתה יכול גם לגוון ולעשות 6-8 שבועות חיטוב ולחזור למסה אם הסוויץ' לא קשה לך זאת דרך טובה לשלוט בעליה של אחוז שומן מבלי ליפול הרבה במשקלים

• פותח/ת השרשור
אם אתה מתקדם אני לא רואה סיבה לשנות, כמו כן להתקדם במשך שנה זה מעולה, אתה עדיין מתקדם מאימון לאימון ?

מבחינת דגש לגוף עליון, אתה יכול באותה התוכנית גם להתחיל מגוף עליון ולתת לו קצת יותר נפח ולהוריד. אני רואה שיש 3 פעם בשבוע דדליפט, יכול להיות שלרדת ל1-2 יעזור לך להתמקד בגוף עליון.

מבחינת מסה וחיטוב, אם אתה לא משמין הרבה ומתקדם במשקלים הייתי מחכה עד שתתחיל להתקע באמת אבל לא מתקדם על חשבון עליה מהירה מידי במשקל גוף. אתה יכול גם לגוון ולעשות 6-8 שבועות חיטוב ולחזור למסה אם הסוויץ' לא קשה לך זאת דרך טובה לשלוט בעליה של אחוז שומן מבלי ליפול הרבה במשקלים
זה לא מאימון לאימון, זה בעיקר בסקוואט ודדליפט פעם בשבועיים אני מעלה משקל(אבל בחודשיים האחרונים אני חזרתי ממש להקפיד עד חלבון וארוחות גדולות וטובות ואני רואה עלייה בשמקלים שלי) וחזה אני יחסית די תקוע, בגלל זה אני מתלבט אם כדאי לשנות משהו בתכנית או לנסות למשוך איתה עוד טיפה, מרגיש לי שאני יכול לעלות לפחות עוד 7.5 קילו בסקוואט ודדליפט ושאני אגיע לשם זה פחות או יותר המטרה לעצור.
מבחינת הדדליפט יש לי פעם אחת כבד ופעמיים יחסית קל יותר, לא מרגיש לי שזה קשה לי מדי או "הורג" אותי בסוף האימון הדדליפט הקל, אבל איך אתה מציע לתת דגש על פלג גוף עליון?
לתת אולי עוד תרגיל לחזה לשנות משהו בחזרות.
אני פשוט מנסה להבין אם יכול להיות שבגלל שאני באותה תכנית המון זמן, שינוי תכנית יעזור לי לקדם את המשקלי עבודה או שאין קשר במצב שלי

קודם כל הייתי מנסה לעלות משקלים מאימון לאימון.

כשאתה אומר תקוע בחזה מה הכוונה? גודל או לחיצת חזה? אם לחיצת חזה ויש לך כל אימון בנץ' אז אולי דווקא הייתי מנסה להוריד לפעם כן פעם לא ולראות אם זה עוזר.

לתת דגש על גוף עליון - להתחיל ממנו/לעשות בו יותר סטים/להוסיף יותר תרגילי עזר...

ודבר אחרון - שינה ותזונה, בלי זה קשה לשלול שהבעיה בתוכנית בכלל

אני פשוט מנסה להבין אם יכול להיות שבגלל שאני באותה תכנית המון זמן, שינוי תכנית יעזור לי לקדם את המשקלי עבודה או שאין קשר במצב שלי
לפעמים כן לפעמים לא, תנסה מה שאמרתי מקודם ואם לא יעזור אולי תשקול להחליף תוכנית באמת

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית