הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

חופשה

ליאמוש

משתמש קבוע
1,719
1,616
נק' מוניטין:
3,578
1,719
1,616
היי לכולם,
טסה לחול לשבוע, מבחינת תזונה - אני לא רוצה לשמור יותר מידי מצד שני לא ככ רוצה להרוס את מה שבניתי- אני הכי בן אדם של להנות ולשחרר שצריך וזה כולה שבוע שגם אם אפריז - כמה כבר אפשר להרוס(למרות שיש לי תיאבון בלי עין הרע נהג משאית קטן לידי) מבחינתי יש לי חיים שלמים ולא כל יום זה חופשה.

אבל עכשיו שאני בריברס(ניטרלי) על קלוריות גבוהות. לדעתכם אחרי השבוע לצאת למיני קאט? אפשרי לחזור לאותם קלוריות כמו שאני עכשיו? או שלהתחיל מקלוריות נמוכות יותר?

• פותח/ת השרשור
תודה רבה לכולם על התשובות.
לא יכולה לתת מוניטין לכולם 🙁

נראה לי שאהנה בטקט כמה שאפשר בלי לאכול כי אפשר או מותר ואשתדל לאכול חלבון כשמתאפשר אבל לא לרדוף אחרי זה

ושאחזור אעשה סבב חיטוב נוסף שהכל מקרה תיכננתי לעשות אז אקדים אותו

כדי להגיע ל6.5 קילו שומן (על הנייר) ב3 שבועות צריך להיות כל יום בפלוס של 2383, אם אני פשוט אוכל לפי ״מה שמחשק וכמה שמתחשק״ בלי לנסות דווקא להגיע להרבה קלוריות - נראה לי שאני אסגור סביב ה6000 קל׳ ביום. לפחות בשבועיים הראשונים.
איך הגעת לחישוב של ה6.5 קילוגרם שומן?

אני בספק מאוד גדול שתגיע ל6,000 קלוריות ביום לאורך 21 ימים רצופים, תוך כדי הנחה שהכל ילך לשומן ושהNEAT לא ישתנה במהלך החופשה.

איך הגעת לחישוב של ה6.5 קילוגרם שומן?

אני בספק מאוד גדול שתגיע ל6,000 קלוריות ביום לאורך 21 ימים רצופים, תוך כדי הנחה שהכל ילך לשומן ושהNEAT לא ישתנה במהלך החופשה.

קילו שומן הוא 7700 קל׳ (על הנייר) לא?
6000 צריכה, לא surplus. הנקודה היא שאפשר לעלות כמות ק״ג יפה של שומן גם בשלושה שבועות אם משחררים. בעיני, לא בטוח שתמיד שווה.

• פותח/ת השרשור
6000 צריכה, לא surplus. הנקודה היא שאפשר לעלות כמות ק״ג יפה של שומן גם בשלושה שבועות אם משחררים. בעיני, לא בטוח שתמיד שווה.

1D675E19-12AC-4842-8D96-ADE444A857D9.jpeg

גם אם אעלה כמה קילו, זה לא הפחד שלי בחופשה. היופי בידע וניסיון שאתה יודע בדיוק מה צריך לעשות כדי לרדת אותם

אני באופן כללי חושבת שאם אתה מרגיש צורך לשחרר רסן עד כדי התקפי אכילה ובולמוסים של לאכול כפי יכולתך, משהו בתהליך שאתה עושה די שגוי….

זה היה נטו לדעת איך להתנהל, אם לחזור לאותם קלוריות כי אני על 2300 אחרי תהליך ארוך של יציאה מחיטוב ובכללי. לפעמים משחררים רסן יותר מידי ואתה כל החופשה עם כאבי בטן מרוב אוכל כי עכשיו מותר:secret:

לא, כמעט 10,000.
6,000 יומי זה המון.
בכל מקרה כל ״נזק״ שיקרה ב3 שבועות כנראה שיתאזן חזרה גם כן בזמן מהיר.
אני מסכים שיש היגיון בלשים מגבלות כאלה ואחרות (לא קלורית!) כגון מס׳ ארוחות, צריכת חלבון, צעדים וכו׳ אך תוך כדי אני חייב להסכים שגם משחרור מלא ל3 שבועות לא יקרה יותר מידי למתאמן לא תחרותי.

אחרי תחרויות יצא לי להיות לא בפיקוח בסביבות השבועיים והדברים לא היו נוראיים כמו שאתה נוטה לחשוב.

9000
גרם שומן 9 קל, תכפיל ב1000
וזה שומן טהור, קילוגרם ממוצע עם נוזלים זה כ7700
מתוך התגובה של ליאם-
81456_1D675E19-12AC-4842-8D96-ADE444A857D9.jpeg

המספרים מעוגלים, וגם ככה זו התעסקות בזוטות.
1 ק"ג שומן טהור- בערך 9,400 קלוריות
1 ק"ג רקמת שומן- בערך 7,700 קלוריות
כדי להעלות 1 ק"ג שומן טהור - בין 10,500 ל12,000 קלוריות.
וגם המספרים האלה משתנים בהתאם להרכב הגוף (א.ש נמוך יעלו יותר מסה רזה משומן, א.ש גבוה בדיוק להפך)

החישוב של ה9 כפול 1,000 הוא לא נכון ולא מדויק.

EVB| מדברים על כושר ותזונה | *** מעודכן 18.11.2017 ***
EVB| מדברים על כושר ותזונה | בגלל שזה עלה בדיון באחד מהפוסטים בקבוצה וראיתי שזה הפתיע קצת אנשים אז אני אתן סיכו�...

נערך לאחרונה:

לא ראיתי פה רפרנסים (לינק שני, לא הראשון) אבל נניח שאני סומך על זה, יש משהו שלא מסתדר לי כשניסיתי לחפש בעיקר בנושא ה9400 וה4200 מקילו שומן וגליקוגן

שומן תזונתי אמור להיות 9 קלוריות לגרם או שזה מעוגל? אם זה 9.4 אז החישוב מסתדר
כנ"ל פחמימה אם זה 4 לגרם ולא מעוגל מ4.2 אז אני לא סגור על הגליקוגן גם

פה נדמה שנסגרו דווקא על 4,4,9 זה הרפרנס המקושר בויקיפדיה
CHAPTER 3: CALCULATION OF THE ENERGY CONTENT OF FOODS - ENERGY CONVERSION FACTORS

איפה הכשל בחשיבה שלי?

עריכה: לא רלוונטי מצאתי את התשובה בסוף פה

Food energy - Wikipedia

מתוך התגובה של ליאם-
81456_1D675E19-12AC-4842-8D96-ADE444A857D9.jpeg

המספרים מעוגלים, וגם ככה זו התעסקות בזוטות.
1 ק"ג שומן טהור- בערך 9,400 קלוריות
1 ק"ג רקמת שומן- בערך 7,700 קלוריות
כדי להעלות 1 ק"ג שומן טהור - בין 10,500 ל12,000 קלוריות.
וגם המספרים האלה משתנים בהתאם להרכב הגוף (א.ש נמוך יעלו יותר מסה רזה משומן, א.ש גבוה בדיוק להפך)

החישוב של ה9 כפול 1,000 הוא לא נכון ולא מדויק.

EVB| מדברים על כושר ותזונה | *** מעודכן 18.11.2017 ***
EVB| מדברים על כושר ותזונה | בגלל שזה עלה בדיון באחד מהפוסטים בקבוצה וראיתי שזה הפתיע קצת אנשים אז אני אתן סיכו�...
נחמד לדעת
בכל זאת 9400 קרוב יותר ל9000 מל10,000 ;)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית