הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

חיטוב לאחר פציעה ממושכת והשמנה רצינית

• פותח/ת השרשור tomM12
  • פורסם בתאריך

tomM12

משתמש מתחיל
44
5
נק' מוניטין:
5
44
5
היי לכולם, אני אתן קצת הקדמה לשאלה:

אני לאחר פציעה רצינית בגב ושכיבה ממושכת עד כמעט נכות מוחלטת במשך חצי שנה. לאחרונה החלמתי כמעט לחלוטין לאחר ניתוח וגם קיבלתי אישור מהאורטופד לחזור להתאמן בהדרגתיות.
אבל - הבעיה הרצינית היא שהשמנתי בצורה רצינית בתקופה הזאת, יותר מ 20 ק"ג.
וכנראה שמסת שריר לא בדיוק נשאר לי אחרי שהאימון הכי קשה שהיה לי במשך חצי שנה זה לכוון את השלט לטלוויזיה.

בתכלס השאלה היא האם כדאי לי יותר לחטב אגרסיבי לתקופה קצובה (גירעון של 1000-1200 ליום במשך חודש וחצי - חודשיים)
או להתחיל חיטוב רגיל במינוס 500 ליום ולהתקדם לאט.
במידה ובריאותית (יחסית כמובן) וללא יותר מדי השפעות רעות אפשרי להתחיל בחיטוב אגרסיבי אז אני מעדיף. הרעב לא מפריע לי. בחיים שלי לא ראיתי 3 ספרות במשקל עד היום

עשית פעם חיטוב אגרסיבי? זה הרגיש לך בסדר? איך נראית היסטוריית האימונים שלך?

בעיקרון עם גירעון קלורי גדול מאוד יש סיכוי יותר גבוה שדברים ישתבשו, יש יותר מקום לטעות. מצד שני, יש אנשים שזה מתאים להם יותר, נניח אם יותר דחוף לך להוריד את המשקל מאשר להחזיר מסת שריר באופן אופטימלי. אם כן בחרת באופציה הזו תעשה את זה עם ליווי מקצועי.

מציע לך להתחיל להתאמן בהדרגה, להוריד את הדחיסות הקלורית של המזונות שלך, לעלות את צריכת החלבון ולראות איך אתה מגיב.
יש סיכוי טוב שזה בפני עצמו יעזור ותראה שיפור בהרכב גוף. אם מתישהו תגיע תקיעה במשקל תתחיל להדק את הבקרה הקלורית שלך ולהישקל יותר.

חיטוב של 1,000-1,200 קלוריות לא הייתי נותן לאף אחד בלב שלם.
תחשב מה הניטרלי שלך, תגזור ממנו 25%-30% וזה אמור לתת לך תשובה טובה למיני-קאט.

• פותח/ת השרשור
תודה על התשובות
עשית פעם חיטוב אגרסיבי? זה הרגיש לך בסדר? איך נראית היסטוריית האימונים שלך?

בעיקרון עם גירעון קלורי גדול מאוד יש סיכוי יותר גבוה שדברים ישתבשו, יש יותר מקום לטעות. מצד שני, יש אנשים שזה מתאים להם יותר, נניח אם יותר דחוף לך להוריד את המשקל מאשר להחזיר מסת שריר באופן אופטימלי. אם כן בחרת באופציה הזו תעשה את זה עם ליווי מקצועי.
.

מבחינת היסטוריית אימונים אני מתאמן און/אוף במשך 7 שנים (היום בן 30). לא אימונים קשים מדי, ובין פעם לפעמיים בשבוע תלוי איך מסתדר עם העבודה.
הייתי פעם בחיטוב אגרסיבי,לפני 5 שנים. הייתי רעב אבל לא קיצוני, היה קשה להירדם קצת והיציאות עברו להיות מפעמיים ביום לפעם אחת בארבעה ימים. חוץ מהדברים האלה לא הרגשתי משהו אחר בעייתי. כמובן שהכל עבר כשחזרתי לאכול רגיל.

כשאתה אומר שיש סיכוי גבוה יותר שדברים ישתבשו או יותר מקום לטעות, למה בדיוק אתה מתכוון?

חיטוב של 1,000-1,200 קלוריות לא הייתי נותן לאף אחד בלב שלם.
תחשב מה הניטרלי שלך, תגזור ממנו 25%-30% וזה אמור לתת לך תשובה טובה למיני-קאט.

מאיזה סיבה לא היית ממליץ על זה בלב שלם? סתם כי זה מבאס או שזה תכלס יכול ליצור בעיות?

מאיזה סיבה לא היית ממליץ על זה בלב שלם? סתם כי זה מבאס או שזה תכלס יכול ליצור בעיות?
לדעתי יכול ליצור בעיות מעבר לפיזיות שגם להן יש סיכוי לא רע במידה ולא מלווים על ידי איש מקצוע מתאים.

@Yuval Maimon אחד כזה (לגמרי מתאים)

אתה מכיר הכי טוב את עצמך
תחשוב טוב טוב טוב ותנסה להיות הכי אובייקטיבי שאפשר, מה הדרך שבה תוכל להתמיד *לאורך זמן* עד להשגת המטרה הרצויה ומשם להתאזן לאט לאט עד להגעה לניטרלי

מינוס 500 מן הסתם הרבה יותר sustainable
מינוס 1000 יכול להיות עבור אנשים מסוימים מדרון חלקלק מאוד להפרעות אכילה

כשאתה אומר שיש סיכוי גבוה יותר שדברים ישתבשו או יותר מקום לטעות, למה בדיוק אתה מתכוון?

קושי לצרוך כמות מספקת של ויטמינים ומינרלים (ככל שהצריכה הקלורית תרד יותר), ירידה בחשק מיני, בעיות שינה וכד'.

@Yuval Maimon אחד כזה (לגמרי מתאים)
מחמיא לי מאוד! אבל אני מחוץ לעסק כבר תקופה 😅

אני מבין את הרצון להתחטב כמה שיותר מהר אבל אני אישית לא בעד מה שאתה מציע.
קודם כל, סביר להניח שהירידה ההתחלתית בכל מקרה תהיה מהירה כי א. אתה נמצא בעודף משקל ב. אתה מתחיל לזוז הרבה יותר ג. אתה מתחיל לשמור תזונה בצורה יותר רצינית. למה לנסות לזרז את זה עוד יותר? שנית, גרעון של 1,000 נשמע טוב על הנייר, וגם יש מצב ששבועיים ראשונים ואפילו חודש ראשון תרגיש טוב. אני חותם לך שלאחר מכן אתה תרגיש חרא, במיוחד באימונים ובהתאוששות. ועבור מה? אתה מתאמן ותיק שחוזר להתאמן ועם עודף משקל, מקרה קלאסי לאדם שיכול לבנות מסת שריר תוך כדי חיטוב. הקלוריות העודפות יעזרו לך לעשות אימונים יותר חזקים ולבנות יותר מסת שריר כך שבסוף התהליך תראה יותר טוב. אני לא אומר למשוך את החיטוב במשך שנה, אני אישית חושב שחיטוב כן צריך להיות מוטה לכיוון היותר אגרסיבי אבל לא ברמה הזאת. במקום 2-3 חודשים קח 4-6. אתה תרגיש הרבה יותר טוב, האימונים יהיו הרבה יותר טובים, תראה יותר טוב בסוף התהליך וגם יש לך מספיק זמן בשביל "להגיע מוכן לקיץ". בהצלחה והמשך החלמה מהירה!

לא הייתי מציעה לאף אחד לעשות חיטוב קיצוני אבל אני חייבת להיות כנה ולהגיד שאני מתנהלת ככה,זה עובד לי ספציפית הכי טוב
(ברור שמסת השריר נפגעת וכנראה גם תהליך לא הכי בריא) אבל זו הדרך שלי להתמיד לאורך זמן וכן חשוב להגיד שחייב משמעת רצינית וכוח רצון של פסיכופת ביציאה מהחיטוב כי כל הרעב ושובע שלך נדפק אז קח את זה בחשבון

לדעתי, לעודף משקל גבוה עדיף להתמקד יותר על פעילות גופנית לא יזומה מאשר אימונים או גירעון קיצוני.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית