הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

למה אני מרגיש יותר מהיר יחף, למרות שאני לא?

Omer cohen

משתמש מתחיל
187
23
נק' מוניטין:
65
187
23

עשיתי בדיקה, ויצא שאני בערך באותה מהירות (בגדר הטעות הסטטיסטית), גם יחף וגם לא יחף.
אז למה שאני יחף אני מרגיש הרבה יותר מהיר?

אין הרבה דרכים לדעת מה הסיבה בלי להיות איתך שם.
בגדול נעל ריצה משנה את מנגנון הריצה אצל רוב האנשים, וגורמת להם לשלוח את כף הרגל יותר קדימה מאיך שהיית רץ ללא נעליים.
ריצה ללא נעליים דומה מאוד לריצה שהיית עושה בספרינט עם נעלי ספורט, אז אולי בגלל זה התחושה, אבל זה רק ניחוש

עשיתי בדיקה, ויצא שאני בערך באותה מהירות (בגדר הטעות הסטטיסטית), גם יחף וגם לא יחף.
אז למה שאני יחף אני מרגיש הרבה יותר מהיר?

את הבדיקה שלך עשית על חול בים?
כי אני לא רואה איך אתה רץ מהר יותר יחף על כביש/בטון/כורכר.

בכל מקרה, אתה בוודאי שלא מהיר יותר יחף.
לכל היותר, אולי, אתה שווה למהירות עם נעליים על חלק מהמשטחים.
נעליי ריצה מוסיפים לך אלמנט של "קפיציות" שמקלה על הריצה ולכן בהכרח התנועה יעילה יותר מאשר כשאתה יחף.
יוצא מן הכלל (אולי?) זה ריצה על חול, שם (אולי?) כף רגל יחפה "תופסת" טוב יותר את המשטח.

• פותח/ת השרשור
את הבדיקה שלך עשית על חול בים?
כי אני לא רואה איך אתה רץ מהר יותר יחף על כביש/בטון/כורכר.

בכל מקרה, אתה בוודאי שלא מהיר יותר יחף.
לכל היותר, אולי, אתה שווה למהירות עם נעליים על חלק מהמשטחים.
נעליי ריצה מוסיפים לך אלמנט של "קפיציות" שמקלה על הריצה ולכן בהכרח התנועה יעילה יותר מאשר כשאתה יחף.
יוצא מן הכלל (אולי?) זה ריצה על חול, שם (אולי?) כף רגל יחפה "תופסת" טוב יותר את המשטח.
עשיתי תבדיקה על אספלט
הבנתי מה שאתה אומר, ומה בנוגע לחול? כי דווקא על חול (מישור) אני מרגיש הרבה יותר מהיר יחף, אבל את זה כבר לא בדקתי מבחינת זמנים

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית