הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ירידה במשקלי עבודה

aviel95

משתמש מתחיל
235
16
נק' מוניטין:
16
235
16
אני כבר כ3 שבועות בתהליך חיטוב עשיתי מסה קצרה של 4 חודשים, אציין שנשארתי אם אותה תוכנית אימונים ואותם סטים וחזרות, לאחרונה שמתי לב שקשה לי להרים את אותם משקלים שהרמתי במסה ובתחילת החיטוב, וזה מובן אוכלים פחות השאלה היא מה עושים במצב כזה ? איך לשמר משקלי עבודה ? ומה נחוץ במצב כזה להוריד משקלי עבודה ? אם כן אז כמה ? או שיש דרך אחרת, אשמח לעזרתכם מה לעשות בנושא כדי לשמר ככל האפשר שריר.

אני כבר כ3 שבועות בתהליך חיטוב עשיתי מסה קצרה של 4 חודשים, אציין שנשארתי אם אותה תוכנית אימונים ואותם סטים וחזרות, לאחרונה שמתי לב שקשה לי להרים את אותם משקלים שהרמתי במסה ובתחילת החיטוב, וזה מובן אוכלים פחות השאלה היא מה עושים במצב כזה ? איך לשמר משקלי עבודה ? ומה נחוץ במצב כזה להוריד משקלי עבודה ? אם כן אז כמה ? או שיש דרך אחרת, אשמח לעזרתכם מה לעשות בנושא כדי לשמר ככל האפשר שריר.
זה לגיטימי,
צריך לדעת לעשות התאמות לנפח בתוכנית האימונים.

• פותח/ת השרשור
זה לגיטימי,
צריך לדעת לעשות התאמות לנפח בתוכנית האימונים.
ואיך אני עושה את זה?
איך לדעת שבאמת יש מספיק נפח, ואני עדיין מגרה מספיק את השריר כדי לשמר אותו בחיטוב בלי לאבד מסת שריר ?

ואיך אני עושה את זה?
איך לדעת שבאמת יש מספיק נפח, ואני עדיין מגרה מספיק את השריר כדי לשמר אותו בחיטוב בלי לאבד מסת שריר ?
אתה היחיד שיודע כי אתה יודע מה עשית עד היום,
בעקרון יש MEV וMRV שאתה יכול להתחיל ממשהו ביניהם ומשם להעלות סטים / להעלות נפח בכל דרך אחרת.

טוב אז מניסיון אישי, בחיטוב הקודם שלי הייתי גם כמוך, התחלתי לרדת במשקלי עבודה, לא הייתה לי אנרגיה באימונים והתוצאה היא שירדתי אמנם גם בשומן אבל גם בשריר. בחיטוב הנוכחי שלי, שהוא הרבה יותר איכותי, הצלחתי להפחית את רמות העייפות ורוב הנפח והמשקלים מהמסה נשמרו, והתוצאה היא שירדתי הרוב בשומן. יש כמה אופציות:
1. הדבר הכי חשוב- אתה אולי בגירעון גדול מדי, של יותר מ300-500 קלוריות ביום?
2. לוקח קריאטין? הפסקת בגלל חיטוב? אם הפסקת בגלל החיטוב אז תחזור, זה יעזור לך לשמר את משקלי העבודה. אם מעולם לא לקחת תתחיל לקחת (נכון שעדיף להתחיל במסה לקחת אבל במצבך זה גם בסדר).
3. יש לך הפרשי שעות גדולים בין הארוחות. חיטוב קודם לא הייתי נותן דגש ל"לאכול מנת חלבון/+ארוחה קטנה כל 3-5 שעות", אולי זה לא מה שיעשה אותך מר אולימפיה אבל זה בהחלט עוזר. תשתדל לאכול כל 3-5 שעות (עדיפות לגבול התחתון, כל 3-4 שעות) מנת חלבון (אפשר גם ארוחה קטנה עם קצת פחמימה). זה גם ימנע קצת את המצב הקטבולי שהגוף נמצא בו בחיטוב וגם יעזור לך לאנרגיה ולעיכול.
4. אם אחרי כל זה אתה לא רואה שיפור, הייתי ממליץ על דיאט ברייק- הפסקה יזומה מהחיטוב ומהגירעון הקלורי לכמה שבועות, מעבר לנייטרלי או לפלוס קטן, להחזיר את הגוף קצת לאיזון ומשם לחזור לחיטוב.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית