הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

Circadian rhythm - שעון ביולוגי. ושעות שינה הפוכות

SweetBamba

משתמש כבוד
8,677
1,546
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
10,850
8,677
1,546
לאחרונה התחלתי להתעניין מאוד בנושא "שעון ביולוגי".
כיוון שאני אדם ששנים עם שינה לא קבועה(כיום בגלל העבודה אבל עוד לפני כן, מאז התיכון לא ממש אהבתי לישון בלילות).
רציתי לדעת האם זה באמת מסוכן כמו שאומרים?.
רוב הטענות שראיתי באות נגד השעון הביולוגי. אבל כמה ברצינות צריך לקחת את זה?.
חייב לציין אני תמיד אשן שינה ארוכה בחדר חשוך, לפחות 7 שעות ולרוב זו גם תהיה יקיצה טבעית - האם זה שם אותי בסיכון למרות זאת?(במידה ויש).

אשמח לשמוע פרטים מאנשים שחקרו בעצמם את הנושא ומה יש להם להגיד.
כמובן שמחקרים בנושא יתקבלו בברכה.
תודה, שיהיה לילה טוב 😃

רוב הטענות שראיתי באות נגד השעון הביולוגי. אבל כמה ברצינות צריך לקחת את זה?.
מה הטענות?
רציתי לדעת האם זה באמת מסוכן כמו שאומרים?.
מי אומר? מה הסיכונים?

בכל מקרה יכולה להיות השפעה על הפרשת הורמונים / ניורוטרנסמיטורים בשינוי דפוס שינה או היעדר שינה מספקת,
בעיקר ירידה של הפרשת טסט' ו-igf-1 ועלייה של הורמונים קטבולים כמו קורטיזול.

השפעה על היפרטרופיה? לא יודע להגיד כמה האימפקט יהיה גדול אם בכלל, אני מניח שיש עוד המון משתנים שצריך להתחשב בהם.
שווה גם לקחת בחשבון שנת REM, לדעתי יותר חשוב מה איכות השינה שלך מאשר החלק ביום בו אתה ישן.

כל עוד אתה ישן כמות שעות מספקת לא אמורה להיות השפעה משמעותית אם בכלל.
עייפות מצטברת שעלולה לנבוע משינה מחוץ לשעון הביולוגי היא זו שיכולה מעט להזיק, וגם זה בספק, אבל כל עוד אתה לא עייף בגלל זה אז לא הייתי דואג

עייפות מצטברת שעלולה לנבוע משינה מחוץ לשעון הביולוגי היא זו שיכולה מעט להזיק, וגם זה בספק, אבל כל עוד אתה לא עייף בגלל זה אז לא הייתי דואג
מה זה בעצם שעון ביולוגי?
רובנו הולכים לישון הרבה אחרי השקיעה, וקמים הרבה אחרי הזריחה (אני😁). ישנים בחדר חשוך ושקט, במה מתבטא השעון הביולוגי שלי?
אם קבוע הייתי הולך לישון ב10 בבוקר, וקם ב6 בערב היה הבדל בין לישון ב10 בערב ולקום ב6 בבוקר?

אני שואל כי אני באמת לא יודע במה זה מתבטא, והאם זה אמור להשפיע גם עלי שקם ב7:30 בבוקר ולא ב5:30 עם הזריחה וקריאת התרנגול?

• פותח/ת השרשור
מה זה בעצם שעון ביולוגי?
רובנו הולכים לישון הרבה אחרי השקיעה, וקמים הרבה אחרי הזריחה (אני😁). ישנים בחדר חשוך ושקט, במה מתבטא השעון הביולוגי שלי?
אם קבוע הייתי הולך לישון ב10 בבוקר, וקם ב6 בערב היה הבדל בין לישון ב10 בערב ולקום ב6 בבוקר?

אני שואל כי אני באמת לא יודע במה זה מתבטא, והאם זה אמור להשפיע גם עלי שקם ב7:30 בבוקר ולא ב5:30 עם הזריחה וקריאת התרנגול?\
זה בדיוק מה שאני מנסה להבין.
הטענות נגד הן שיש כל מיני הורמונים שמופרשים בשינת לילה שלא יופרשו בשינה מספקת גם אם הייתה בחדר חשוך.
–– ההודעה אוחדה באופן אוטומטי ע"י המערכת: ––

מה הטענות?

מי אומר? מה הסיכונים?

בכל מקרה יכולה להיות השפעה על הפרשת הורמונים / ניורוטרנסמיטורים בשינוי דפוס שינה או היעדר שינה מספקת,

השפעה על היפרטרופיה? לא יודע להגיד כמה האימפקט יהיה גדול אם בכלל, אני מניח שיש עוד המון משתנים שצריך להתחשב בהם.
שווה גם לקחת בחשבון שנת REM, לדעתי יותר חשוב מה איכות השינה שלך מאשר החלק ביום בו אתה ישן.
כל מיני העלאת סיכון לבעיות נפשיות ובריאותיות.
–– ההודעה אוחדה באופן אוטומטי ע"י המערכת: ––

זה גם מה שאני חושב. אבל אין לי כל כך מידע שיתמוך בזה.
לכן אני מחפש חיזוקים :D

מה זה בעצם שעון ביולוגי?

אני שואל כי אני באמת לא יודע במה זה מתבטא, והאם זה אמור להשפיע גם עלי שקם ב7:30 בבוקר ולא ב5:30 עם הזריחה וקריאת התרנגול?
בגדול לכל אחד יש את השעון הביולוגי שלו שאומר לו מתי להתעורר ומתי ללכת לישון, לפי מעגל של כל מני הורמונים והצטברות של מטבוליטים בגוף.
של כולנו יחסית דומה, אבל יש הבדלים מסויימים

בגדול לכל אחד יש את השעון הביולוגי שלו שאומר לו מתי להתעורר ומתי ללכת לישון, לפי מעגל של כל מני הורמונים והצטברות של מטבוליטים בגוף.
של כולנו יחסית דומה, אבל יש הבדלים מסויימים
אבל מה זה בעצם? הגוף שלי באמת יודע מתי השמש שוקעת ומתי היא עולה ומפרישה הורמונים בהתאם?
אישית, לא ראיתי את הזריחה המון זמן, ולא תמיד את השקיעה, השעון הביולוגי שלי כביכול אומר שצריך לישון דווקא בלילה ולא ביום, זה משהו אמיתי ומוכח?
או שהשעון הביולוגי בנוי על ההרגלים שלי? לדוגמה אם תמיד אלך לישון ב11 ואקום ב7, השעון הביולוגי שלי מכוון לכך. ואם כן, אם אתרגל לישון ביום ולא בלילה, אין בכלל נזק.

לפי מה שהבנתי , מלטונין פותר את כל הסכנות שאתה חושב שקיימות
כשאתה ישן ביום ההפרשה הטבעית נפגעת ולכן מתספים .

הבעיה העיקרית היא עבודה במשמרות ויש על כך לא מעט מחקר בהקשר בריאותי (רובו תצפיתי אבל זה מה יש בהינתן שאלת מחקר רחבה שכזו).

אם אתה חיית לילה תמידית ולא משחק עם השעות במהלך השבוע, אז סביר להניח שזה לא ישנה יותר מידי פרט מדקויות כמו מחסור בויטמין D אם כל הזמן תהיה להפעיל בלילה ותישן ביום.

מה הטענות?

מי אומר? מה הסיכונים?

בדיקת איכות שינה??

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית