הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ Pronation בסקוואט

• פותח/ת השרשור Galgal
  • פורסם בתאריך

Galgal

משתמש מתחיל
29
2
נק' מוניטין:
2
29
2
אז הדדליפט שלי כבר מרגיש טוב ובנץ לא היו בעיות אף פעם.
אבל הסקוואט על הפנים.. לא יעיל במשקל גבוהה
120 קילו לחמישיות לצורך העיניין , לא הרבה..
הברכיים קורסות פנים ויש לי foot pronation במיוחד בבוטום של הסקוואט. אני מניח שזה הופך את התרגיל ללא יעיל וחשוף לפציעות.
תמיד ברך ימין קרסה יותר מברך שמאל וזה גם גרם להיפ שיפט קל במשקל כבד. אני מנסה למצוא מה שורש הבעיה ואני חושב לפי הסתכלות על כפות הרגליים שלי שיש לי pronation קל וטיפה יותר ברגל ימין. ואני חושד שזה שורש הבעיה.
אין לי את הבעיה הזאת בדדליפט ואין לי פלטפוס. אני חושב שאנסה לעמוד קרוב עם הרגליים כמו בדדליפט ולהתרכז בכפות הרגליים. שובר את הראש איך אני מתקן את זה, מה אומרים?
הוספתי סרטון האמת שנראה לי די מזעזע

קבצים מצורפים

• IMG_3816.MOV
    48.1 MB
קודם כל הייתי מוריד קצת משקל למשקל שאתה שובר בו מקביל בצורה נוחה כי זה נראה כבד מידי ויהיה קשה לעבוד ככה בצורה טכנית.

הייתי עומד קצת רחב יותר, הזווית של הכף רגל נראית בסדר.
דוחף חזק בירידה ברכיים וירכיים החוצה לכיוון הכפות רגליים.
מנסה לחשוב להכניס את הפופיק בין הירכיים בירידה, זאת אומרת עוד זווית לגב.

לא חושב שיש פה משהו שיהיה יותר מידי קשה לתקן.

לא בטוח שצריך לתקן, ויכול להיות גורמים שונים ולכן פתרונות שונים.
הבאתי לך כאן את המשיח לכל הבעיות שלך, הסרטון המושלם ביותר למה שאתה מתאר.
תצפה בו עד הסוף, אני מאמין שזה יעזור לך מאוד

קישור לצפייה: https://youtu.be/2SGejKsnVHw

• פותח/ת השרשור
קודם כל הייתי מוריד קצת משקל למשקל שאתה שובר בו מקביל בצורה נוחה כי זה נראה כבד מידי ויהיה קשה לעבוד ככה בצורה טכנית.

הייתי עומד קצת רחב יותר, הזווית של הכף רגל נראית בסדר.
דוחף חזק בירידה ברכיים וירכיים החוצה לכיוון הכפות רגליים.
מנסה לחשוב להכניס את הפופיק בין הירכיים בירידה, זאת אומרת עוד זווית לגב.

לא חושב שיש פה משהו שיהיה יותר מידי קשה לתקן.
כבר ירדתי למשקל נמוך כמה פעמים לפני. וכשאני עולה חזרה זה קורה לי שוב…
לגבי המרחק בין הרגליים, אמרו לי ההיפך.. לעמוד צר יותר ועם האצבעות לכיוון קדימה יותר, אני מאמין יותר שצר זאת הדרך בשבילי למרות שזה קשה יותר לשבור מקביל ככה.
וחוץ מזה , בסרטון מדובר באימון שהיה לי חרה וגם הרגשתי את זה.

כבר ירדתי למשקל נמוך כמה פעמים לפני. וכשאני עולה חזרה זה קורה לי שוב…
לגבי המרחק בין הרגליים, אמרו לי ההיפך.. לעמוד צר יותר ועם האצבעות לכיוון קדימה יותר, אני מאמין יותר שצר זאת הדרך בשבילי למרות שזה קשה יותר לשבור מקביל ככה.
וחוץ מזה , בסרטון מדובר באימון שהיה לי חרה וגם הרגשתי את זה.
אם ירדת למשקל נמוך אבל לא שינית כלום בטכניקה אז סביר להניח שזה לא יעזור.

בנוגע לרוחב, הייתי מרחיב מעט, לא משהו קיצוני. לדעתי רוב הפתרון יהיה מדחיפה החוצה של הירכיים והברכיים וירידה לעומק טוב. כשעומדים צר ולא פותחים ירכיים וברכיים עלול להיות קשה להגיע לעומק כי פשוט אין מקום ואתה נתקע.

נשמע שדיי החלטת כבר מה הפתרון אז מעולה, אני ממש מקווה שתצליח לפתור את זה לבד. במידה ולא תצליח, הייתי מנסה לחזור לאשכול ולנסות את מה שכתבתי, אולי זה בכל זאת יעזור לך. המון בהצלחה.

• פותח/ת השרשור

בנוגע לרוחב, הייתי מרחיב מעט, לא משהו קיצוני. לדעתי רוב הפתרון יהיה מדחיפה החוצה של הירכיים והברכיים וירידה לעומק טוב. כשעומדים צר ולא פותחים ירכיים וברכיים עלול להיות קשה להגיע לעומק כי פשוט אין מקום ואתה נתקע.

נשמע שדיי החלטת כבר מה הפתרון אז מעולה, אני ממש מקווה שתצליח לפתור את זה לבד. במידה ולא תצליח, הייתי מנסה לחזור לאשכול ולנסות את מה שכתבתי, אולי זה בכל זאת יעזור לך. המון בהצלחה.
אני מבין מה אתה אומר וגם האמת שניסיתי עמידה רחבה יותר במשך משהו כמו חודש אבל אני לא מצליח לשמור על הברכיים בקו של הרגליים פשוט לא מצליח.
מצד שני באמת אין לי מקום לפתוח את האגן ואני נתקע
זאת באמת בעייה מורכבת שאני מנסה לפתור כבר הרבה זמן
–– ההודעה אוחדה באופן אוטומטי ע"י המערכת: ––

יש לי עוד סרטון שאני עומד רחב יותר

קבצים מצורפים

• IMG_3823.mp4
    3.8 MB
נערך לאחרונה:
אני מבין מה אתה אומר וגם האמת שניסיתי עמידה רחבה יותר במשך משהו כמו חודש אבל אני לא מצליח לשמור על הברכיים בקו של הרגליים פשוט לא מצליח.
מצד שני באמת אין לי מקום לפתוח את האגן ואני נתקע
זאת באמת בעייה מורכבת שאני מנסה לפתור כבר הרבה זמן
–– ההודעה אוחדה באופן אוטומטי ע"י המערכת: ––

יש לי עוד סרטון שאני עומד רחב יותר
פה אתה קצת רחב מידי.

אבל יותר מהכל, הייתי רוצה לראות סרטון עם משקל שהוא מספיק קל לך כדי שתוכל לרדת עמוק ולשבור מקביל, שם אני מהמר שתצליח לפתוח יותר ברכיים. לדעתי הכל מתחיל מזה שאתה כרגע עובד עם משקל שכבד לך.

• פותח/ת השרשור
פה אתה קצת רחב מידי.

אבל יותר מהכל, הייתי רוצה לראות סרטון עם משקל שהוא מספיק קל לך כדי שתוכל לרדת עמוק ולשבור מקביל, שם אני מהמר שתצליח לפתוח יותר ברכיים. לדעתי הכל מתחיל מזה שאתה כרגע עובד עם משקל שכבד לך.
וואלה אני אנסה שוב ואצלם את עצמי.. אני די בטוח שמתחת ל100 קילו הטכניקה שלי משתפרת ממש.
גם הרבה יותר קל לי עם היי בר לא אמרתי, פחות משקל אבל יותר יושב טוב

וואלה אני אנסה שוב ואצלם את עצמי.. אני די בטוח שמתחת ל100 קילו הטכניקה שלי משתפרת ממש.
גם הרבה יותר קל לי עם היי בר לא אמרתי, פחות משקל אבל יותר יושב טוב

יכול להיות שהלואו באר שאתה מבצע כרגע הוא לא בטכניקה יעילה כל כך ושאתה שולט בה טוב. ואם אתה מצלם לצורך בדיקת טכניקה, עדיף שתצלם מאחורה בזווית של 45 מעלות הצידה ולא ממש אחורה, לא ממש רואים יותר מידי ככה.

• פותח/ת השרשור
יכול להיות שהלואו באר שאתה מבצע כרגע הוא לא בטכניקה יעילה כל כך ושאתה שולט בה טוב. ואם אתה מצלם לצורך בדיקת טכניקה, עדיף שתצלם מאחורה בזווית של 45 מעלות הצידה ולא ממש אחורה, לא ממש רואים יותר מידי ככה.
צילמתי כך כי רואים בברור את הרגליים מתעקמות. לא משנה צודק

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
צילמתי משקל נמוך. זה לא 45 מעלות אבל זה טיפה יותר מהצד והרגליים שלי קורסות טיפה פנימה לא מצליח לעצור אותם..

קבצים מצורפים

• IMG_3861.mp4
    2.4 MB
צילמתי משקל נמוך. זה לא 45 מעלות אבל זה טיפה יותר מהצד והרגליים שלי קורסות טיפה פנימה לא מצליח לעצור אותם..

הייתי מכוון עוד קצת לצדדים את הכפות רגליים וזהו בגדול. הקריסה העכשווית היא מינורית ולא קריטית, אם תצליח להתחזק ולשמור על הטכניקה הזאת פלוס מינוס אתה תיהיה בסדר. מה שכן אני עדיין לא בטוח שאתה שובר מקביל, אם זה משהו שמעניין אותך.

• פותח/ת השרשור
הייתי מכוון עוד קצת לצדדים את הכפות רגליים וזהו בגדול. הקריסה העכשווית היא מינורית ולא קריטית, אם תצליח להתחזק ולשמור על הטכניקה הזאת פלוס מינוס אתה תיהיה בסדר. מה שכן אני עדיין לא בטוח שאתה שובר מקביל, אם זה משהו שמעניין אותך.
שובר , זה מצולם מהרצפה…
אבל עדיין יש פרוניישן.. זה לא מושלם אם הרגל שלי הייתה ישרה גם בבוטום הייתי יציב יותר

שובר , זה מצולם מהרצפה…
אבל עדיין יש פרוניישן.. זה לא מושלם אם הרגל שלי הייתה ישרה גם בבוטום הייתי יציב יותר
זה לא מושלם, זה גם לא צריך להיות. לדעתי זאת רמת קריסה שהיא מתקבלת וכנראה לא תגרום לשום בעיה. נסה להתקדם במשקלי העבודה בגלל שאתה מתחזק ולא פשוט להתקדם בכל מצב וסביר להניח שתצליח לשמור על טכניקה עקבית וטובה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית