הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

חלוקת סטים

Daniel itzhak

משתמש מתחיל
70
12
נק' מוניטין:
12
70
12
היי לכולם.
רציתי לשאול אם יש הבדל בין החלוקות הבאות מבחינת היפרטרופיה:
2 אימוני חזה בשבוע 9 סטים כל פעם
או
3 אימוני חזה 6 סטים כל פעם
האם חלוקה רחבה יותר במשך השבוע תגרום לעלייה טובה יותר או סתם תעמיס?

אגב קראתי את המחקר ששמת פה.יפה לראות שאתה שולף בקלות מחקרים על כל נושא.
האמת היא שלי קשה לקרוא מחקרים מבחינת האנגלית שלי,אבל אני עדיין משתדלת להתעדכן ולקרוא,בעבר הייתי חיה על ביסוסים ומחקרים ולא עושה כלום בלי מחקר עד שהבנתי שישנם דברים שגם עובדים לפי היגיון,לקח לי זמן להבין שמחקרים לא קובעים דברים אלא נותנים כיוון …
לגבי כתפיים לא הופתעתי שהן השריר הגדול ביותר בפלג גוף עליון מבחינת נפח כי הפיזיותראפיסט שלימד אותנו אנטומיה אמר את לנו את זה.אבל כשמדברים על כתפיים אני תמיד לוקחת בחשבון שהכתף הקידמית עובדת חזק עם החזה והאחורית חזק עם הגב.כמובן שישנם אנשים שצריכים לבודד אותם למטרות שלהם(בדרכ מפתחי גוף)אבל לא רבים.לכן אני לוקחת את הכתפיים כשריר קטן כי אני נותנת תרגילים שבעיקר מטרתם כתף אמצעית.אבל כל אחד לוקח את זה אחרת.
אני לא שולף מחקרים, יש המון מחקרים שלא שווים שקל ויש המון שאני אפילו לא מגיע אליהם או לא מודע להם אבל אני משתדל להישאר מעודכן.
בכללי הייתי ממליץ לך פשוט לקרוא ותוך כדי אולי אפילו לקחת איזה קורס בקריאת מחקר וחשיבה ביקורתית.
מחקר לא יכול לקבוע אבל הרבה מחקרים שנכנסים תחת מטא אנליזה אחת עם מסקנה כנראה כבר יתנו הרבה יותר מ"לתת כיוון".

בעניין הכתפיים, אם את נותנת רק תרגיל לכתף אמצעית אולי אפשר להבין את זה אבל שוב כמו שאמרת - זה תלוי ברמת ומטרת המתאמן.

היוש(:
קראתי את כל השירשור והם הגיעו פה למסקנות מאוד יפות אבל לא ענו על השאלה.השאלה מאוד ישנה אבל אענה כי אולי זה יעזור למישהו ואני תמיד שמחה לעזור לאנשים במיוחד בתחום הכושר.
אז כמה דברים צריך לשאול ,
מה גודל השריר? חזה הוא שריר בינוני.
מה גודל השריר משפיע על ההתאוששות,
חזה לדעתי המינמום התאוששות זה 24 שעות ,כמובן תלוי למי .
אני למדתי על חלוקת אימונים בצורה מסוימת לפי צה שמנהל הספורט החליט בארץ ,וכנראה לפי מה שהבנתי שאיך שאנחנו למדנו לחלק אימונים זה מה שנחקר ועבד הכי טוב.אז מה שאני מכירה וגם התנסתי בעצמי הוא ש:
1.בחלוקה שהיא *לא* פול באדי ,כל שריר יקבל באימון בין 5-10 סטים בהתאם לגודל השריר.
2.תלוי אם החלוקה היא ab,או abc ובעצם פה מדברים על תדירות.קשה מאוד להסתכל רק על שריר החזה.
אבל אם החזה שלך קטן לבוא ולאמן אותו המון פעמים אולי בעצם לא יגדיל אותו ולהפך הוא ישאר באותו גודל.
החזה הוא שריר בינוני ולכן המינמום זה 6 סטים באימון.לדעתי כדאי לתת לחזה 2 תרגילים מורכבים כל אחד כ3 סטים ולקנח בתרגיל מבודד כ4 סטים מקסימום והתדירות פעמיים בשבוע על מנת להגיע להתאוששות מקסימלית מה שיעזור בהיפרטרופיה.
כל מה שכתבתי פה הוא על סמך מה שלמדתי ועל סמך הידע שלי.כמובן שעל כל אחד יעבוד שונה תלוי בגנטיקה ,בכמה זמן אתה מתאמן וכו וכו .
בכל מקרה אני תמיד ממליצה(בתור מאמנת כושר) שאם אתה מעוניין במטרה מסוימת הכי מהר להגיע אליה תגיע עם איש מקצוע שמקצועי במיוחד במה שביקשת.אם המטרה היא כמה שיותר מהר לבנות חזה אז כדאי לפנות לאיש מקצוע.ואם יש לך זמן לחקור אז תבדוק על עצמך את החלןקה הזו ואת החלוקה השניה ותגיע למסקנות שלך.חשוב לזכור שגם אם יש מחקרים בנושא הם רק נותנים כיוון והם לא קובעים שום דבר כי שוב כל גוף הוא שונה.מקווה שניסחתי את עצמי טוב ומקווה שעזרתי(:
אני לא רואה בעיה עם מה שנכתב כאן.
אופטימלי? אמליץ עת סגנון כזה? לא.
אבל בסך הכל מידע בסיסי שמתאים למתאמן מתחיל ומבולבל שאין לנו שום ידע עליו.

ציינת כאן את הצורך באיש מקצוע והתאמות אישיות.
זמן ההתאוששות משתנה בין תוכנית וותק אימונים כנראה, אבל זה לא חשוב. בסך הכל מידע טוב.

אני לא סבור שההודעה שלך פתרה את כל הדילמות של פותח הפוסט, וענה לכל הצרכים שלו כפי שנראה שהוא מתיימר לעשות בתחילת ההודעה שלך, הרי כולנו כתבנו על מורכבויות שיש בשאלה שלו, לכן גם עם הסדר והבהירות של הדברים שכתבת, הם לא מספיקים בעיניי כדי לשלוח מתאמן לדכו ולצפות שישיג תוצאות מרשימות.

@OA אתגר אותך עם הידע והוותק שלו בפיתוח גוף, ואני לא מתכנן לעשות אותו דבר גם כן. אני רק אציין שיש מורכבויות נוספות, לכן רק על דבר אחד שכתבת אתן את הביקורת שלי, שכולנו לא ענינו על השאלה ואת כן. אני חושב שכולנו ענינו אבל לא מספיק, גם את, וגם אנחנו.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית