הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מולטי ויטמין ואומגה 3

בלאק קאטינג

משתמש מתחיל
9
0
נק' מוניטין:
0
9
0
אני בתפריט קלורי של 1600 קל' ליום
בן 23 גובה 74' משקל 80
אני עושה פעילות אירובית (כל יום) ומתאמן בחד"כ (כל יומיים-שלושה).

התזונה שלי לא בשמיים, אין לי זמן להשקיע בתזונה ולרוב אני אוכל אורז פרסי לפעמים עם חזה עוף, חביתה עם קוטג' טונה והמון שייקי חלבון (חלב + אבקת חלבון)
וזהו פחות או יותר, לפעמים תפוח"א מבושל וסלטים.
אני עושה ריצה כל יום ואני רוצה להפחית סיכון לפציעות ולהתאושש בצורה מיטבית

האם כדאי לי לצרוך מולטיויטמין ואומגה 3+6?
על איזה מומלץ?

השאלה העיקרית שאתה צריך לשאול את עצמך, היא, למה אתה צריך את התוסף? מה אתה מצפה שהתוסף יסייע לך?
אם אתה לא משקיע בתזונה שלך תוסף אומגה 3 או 6 או מולטיויטמין לא יפצו על התזונה הלקויה, לא יסייעו לך להמנע מפציעות או להתאושש בצורה מיטבית

אני שם בצד רגע את המחקרים שמראים שמולטיויטמין באופן כללי לא יעיל, נניח שהתוסף כן יעיל, עדיין, הוא תוסף שנועד לתמוך במערכת קיימת ולא תחליף לתזונה לקויה.

אם אתה רוצה להפחית סיכון בפציעות ולהתאושש בצורה מיטבית, אתה צריך לוודא שהשינה שלך מסודרת מאוד והתזונה שלך במקום. ושאתה מבין איך לעבוד עם העומס עבודה שלך ביחס להחלמה של השריר בין אימונים.

תוספי אומגה 3 או 6 או מולטיויטמין לא יעזרו לך להמנע מפציעות, בטח שלא כאשר כל השאר פשוט לא מסודר.

היי, נשמע שאתה צריך ללכת לאיש מקצוע שיסדר לך את ההתנהלות התזונתית שלך. על סמך מה שרשמת אתה לא אוכל פירות וירקות, ובאופן כללי התזונה שלך ממש לא מגוונת. צריך לטפל בתזונה עצמה ולא לשים פלסטר בדמות של תוספים. על תוספי תזונה אי אפשר להסתמך כל החיים, בסוף צריך ללמוד לאכול.

דבר ראשון , זה לא משפיע על פציעות והתאוששות כמו ששינה וניהול עומסים משפיעים .
דבר שני , גם אם התזונה שלך מושלמת עדיין הייתי צורך מולטי + אומגה 3 , ואפילו יותר .
מהתזונה קשה מאוד להגיע לכמויות שבתוספים , בייחוד אדם שמתאמן ופעיל מאוד וצריך יותר מהאדם הממוצע .
. מולטיויטמין : בלי ברזל
אומגה 3 : העדיפות היא לכמה שיותר EPA+ DHA בכדור אחד , וככה לא צריך לבלוע 6 כדורים ביום .

דבר שני , גם אם התזונה שלך מושלמת עדיין הייתי צורך מולטי + אומגה 3 , ואפילו יותר .
אם התזונה מושלמת אז למה צריך מולטי ויטמין ואומגה 3? איך הם יעזרו במצב כזה?
מהתזונה קשה מאוד להגיע לכמויות שבתוספים , בייחוד אדם שמתאמן ופעיל מאוד וצריך יותר מהאדם הממוצע .
למה צריך מלכתחילה להגיע לכמויות שיש בתוספים? מה ההגדרה שלך ל"פעיל מאוד" ואיזה ויטמינים ומינרלים הוא צריך יותר מהאדם הממוצע?
אומגה 3 : העדיפות היא לכמה שיותר EPA+ DHA בכדור אחד
מה מינון האומגה 3 שהוא צריך לקחת?

אני שם בצד רגע את המחקרים שמראים שמולטיויטמין באופן כללי לא יעיל, נניח שהתוסף כן יעיל, עדיין, הוא תוסף שנועד לתמוך במערכת קיימת ולא תחליף לתזונה לקויה.
איזה מחקרים יש על חוסר יעילות של מולטי ויטמין?
זה פשוט ויטמינים בכדור.
וזה לא תוסף שנועד לתמוך אלא תוסף שבא להשלים חוסרים, בהנחה ויש כאלה.

למה צריך מלכתחילה להגיע לכמויות שיש בתוספים? מה ההגדרה שלך ל"פעיל מאוד" ואיזה ויטמינים ומינרלים הוא צריך יותר מהאדם הממוצע?

למרות שאתה דיאטן ותזונאי , אתה נשמע כמו אמא שלי שהתחלתי לקחת אבקת חלבון . לא מבין את ההתקפה ידידי .
אני פשוט אדביק לך תשובות מאתר קילוגרם

ספורטאים, מהסיבה שהם מתאמנים קשה, צריכים לקבל יותר ויטמינים ומינרלים מאשר אדם שלא מתאמן, למרות שהם גם אוכלים יותר מאדם שלא מתאמן וכך צורכים ויטמינים גם מאוכל. בכל אופן, מולטי-ויטמין/מינרל פעם ביום אמור להספיק בתור ביטוח תזונתי זול. זה לא יזיק וזה יכול לסדר או למנוע חוסרים קטנים.

למה צריך מלכתחילה להגיע לכמויות שיש בתוספים?
תשאל את ה-FDA . מולטי-ויטמין/מינרל פעם ביום אמור להספיק בתור ביטוח תזונתי זול. זה לא יזיק וזה יכול לסדר או למנוע חוסרים קטנים.

מה ההגדרה שלך ל"פעיל מאוד" ואיזה ויטמינים ומינרלים הוא צריך יותר מהאדם הממוצע?
אירובי כל יום + אימוני כוח . ספורטאים, מהסיבה שהם מתאמנים קשה, צריכים לקבל יותר ויטמינים ומינרלים מאשר אדם שלא מתאמן.

למרות שלא נעשו הרבה מחקרים בנושא, צריכה של בין 1.8-3.0 גרם של EPA/DHA ביום היא הגיונית .

למרות שאתה דיאטן ותזונאי , אתה נשמע כמו אמא שלי שהתחלתי לקחת אבקת חלבון . לא מבין את ההתקפה ידידי .
אף אחד לא תקף, שאלתי שאלות לגיטימיות, אז בפעם הבאה אל תנסה להקניט. תגיב לעניין גם אם אתה לא מסכים עם מה שכתבתי.
מה שעשית פה זה צ'רי פיקינג פר אקסלנס, אבל אני בכל זאת אגיב למה ששלחת

למרות שלא נעשו הרבה מחקרים בנושא, צריכה של בין 1.8-3.0 גרם של EPA/DHA ביום היא הגיונית .
מסכים עם התשובה שלך כי שאלתי לגבי המינון. אבל מצד שני גם לא חייב בכלל לקחת תוסף אומגה 3 כי לאכול שתי מנות דג שמן בשבוע (סלמון, מקרל וכו') יעשו את העבודה.

ספורטאים, מהסיבה שהם מתאמנים קשה, צריכים לקבל יותר ויטמינים ומינרלים מאשר אדם שלא מתאמן, למרות שהם גם אוכלים יותר מאדם שלא מתאמן וכך צורכים ויטמינים גם מאוכל. בכל אופן, מולטי-ויטמין/מינרל פעם ביום אמור להספיק בתור ביטוח תזונתי זול. זה לא יזיק וזה יכול לסדר או למנוע חוסרים קטנים.
על סמך מה קבעת שהוא ספורטאי? רק כי הוא כתב שהוא עושה אירובי כל יום ומבצע 2-3 אימוני כוח בשבוע?
בנוסף, מצרף משפט מהמאמר שציטטת: "חשוב להדגיש שבשום פנים ואופן ספורטאי אינו יכול להתעלם מדברים חשובים בדיאטה הכללית שלו תוך ציפייה שהמולטי "יכסה אותם". אם כבר, זה משפט שהרבה יותר רלוונטי לפותח האשכול מאשר "ההמלצות" שכתבת לו

תשאל את ה-FDA . מולטי-ויטמין/מינרל פעם ביום אמור להספיק בתור ביטוח תזונתי זול. זה לא יזיק וזה יכול לסדר או למנוע חוסרים קטנים.
לא ענית על השאלה שלי. מה הסיבה שצריך להגיע לכמויות שיש בתוספים?
וגם המשפט שציטטת רלוונטי אולי לספורטאים בלבד (צ'רי פיקינג כבר אמרתי?)

הבחור שאל האם לקחת מולטי ואומגה ופירט את האורח חיים שלו , ומשם הסקת כל כך הרבה דברים שאמנם נכונים אבל בתכלס , הוא שאל האם מומלץ לקחת מולטי ויטמין ואומגה 3 . ועל זה עניתי בפשטות ידידי , השלמת חוסרים .

מאחל לך כל טוב ואני לא התכוונתי להקניט , פשוט כל דבר שאני רושם אתה מנסה בכוח לשלול

לפותח האשכול : תקרא ותסיק לבד האם לקנות . את דעתי כבר רשמתי 😃

זה פשוט ויטמינים בכדור.
מג'ון הופקינס.

יש לך שם שורות תחתונות מהמחקר בכתבה.

"The researchers concluded that multivitamins don’t reduce the risk for heart disease, cancer, cognitive decline (such as memory loss and slowed-down thinking) or an early death. They also noted that in prior studies, vitamin E and beta-carotene supplements appear to be harmful, especially at high doses."

מג'ון הופקינס.
מי זה?
יש לך שם שורות תחתונות מהמחקר בכתבה.
אין שום הפניה למחקר נתחיל בזה (או שלא ראיתי)
"The researchers concluded that multivitamins don’t reduce the risk for heart disease, cancer, cognitive decline (such as memory loss and slowed-down thinking) or an early death. They also noted that in prior studies, vitamin E and beta-carotene supplements appear to be harmful, especially at high doses."
מה זה קשור למה שאתה רשמת?
אתה יודע מה תפקידם של ויטמינים בגוף?
מה ההבדל בין צריכה של ויטמין מהמזון לעומת ויטמין בכדור?

מי זה?

אין שום הפניה למחקר נתחיל בזה (או שלא ראיתי)

מה זה קשור למה שאתה רשמת?
אתה יודע מה תפקידם של ויטמינים בגוף?
מה ההבדל בין צריכה של ויטמין מהמזון לעומת ויטמין בכדור?
אם זה הניסיון שלך להתחיל איזשהו ויכוח על תוספי מולטיויטמין אני נאלץ לאכזב אותך, אין לי עניין 😃.
ג'ון הופקינס זה אחד מגופי המחקר האוניברסיטאים הגדולים בארה"ב
אם אתה לא מבין איך מה שרשמתי על האפקטיביות של מולטיויטמין קשור למה ששלחתי כאן, אין לי איך לעזור לך.

אם זה הניסיון שלך להתחיל איזשהו ויכוח על תוספי מולטיויטמין אני נאלץ לאכזב אותך, אין לי עניין 😃.
הדבר שאני הכי שונא זה שמישהו מעלה טענה מטופשת, אין לו איך לגבות אותה אז הקו הגנה שלו זה "אתה מנסה לריב / להתווכח"
העלת טענה? תיקח בחשבון שאתה בפורום ציבורי ואפשר לנהל דיון בנושא.
ג'ון הופקינס זה אחד מגופי המחקר האוניברסיטאים הגדולים בארה"ב
אוקיי ו...?
עדיין לא הבנתי איך זה מתכתב עם הטענה שלך
אם אתה לא מבין איך מה שרשמתי על האפקטיביות של מולטיויטמין קשור למה ששלחתי כאן, אין לי איך לעזור לך.
לא ציפיתי מאדם שרושם שטויות לדעת לנהל דיון, לעזור לי? חוסר מודעות זו בעיה קשה חבר.

בכל מקרה למי שלא הבין למה אתה מקשקש אני אבהיר את הנק'-
יעיל למה? מה ההבדל בין ויטמין מתזונה לויטמין מכדור?
עדיין לא נתת תשובה, כנראה כי פשוט אין לך מושג ואתה מעדיף להקטין את הצד השני מאשר לנהל דיון.

"מולטיויטמין לא יעיל",
אתה מודע לזה אם יש חוסר ותצרוך תוסף במינון מתאים זה יעזור להשלים את החוסר?

אפשט לך עוד קצת, תוסף אבקת חלבון.
אם לא הגעת לחלבון שלך, התוסף יעזור? כנראה שכן.

אם יחקרו את התוסף ואת היעילות שלו על אנשים בלי חוסר של חלבון, אם יהיה אפקט כלשהו?
אם יחקרו את התוסף על אוכלוסיה כללית שלא מתאמנת, האם נראה יתרון בהנחה ואין חוסר?

האם יש יתרון לתיסוף חלבון באבקה על פני צריכה מהמזון?

נ.ב,
1. זה שהמאמר פורסם באיזה ז'ורנל מוכר לא הופך אותו לנכון.
2. יש רפרנסים למחקרים שדובר עליהם במאמר או שהכל בגדר ה"תאמין כי זה כתוב בג'ון הופקינס"?

נערך לאחרונה:
הדבר שאני הכי שונא זה שמישהו מעלה טענה מטופשת, אין לו איך לגבות אותה אז הקו הגנה שלו זה "אתה מנסה לריב / להתווכח"
העלת טענה? תיקח בחשבון שאתה בפורום ציבורי ואפשר לנהל דיון בנושא.

אוקיי ו...?
עדיין לא הבנתי איך זה מתכתב עם הטענה שלך

לא ציפיתי מאדם שרושם שטויות לדעת לנהל דיון, לעזור לי? חוסר מודעות זו בעיה קשה חבר.

בכל מקרה למי שלא הבין למה אתה מקשקש אני אבהיר את הנק'-

יעיל למה? מה ההבדל בין ויטמין מתזונה לויטמין מכדור?
עדיין לא נתת תשובה, כנראה כי פשוט אין לך מושג ואתה מעדיף להקטין את הצד השני מאשר לנהל דיון.

"מולטיויטמין לא יעיל",
אתה מודע לזה אם יש חוסר ותצרוך תוסף במינון מתאים זה יעזור להשלים את החוסר?

אפשט לך עוד קצת, תוסף אבקת חלבון.
אם לא הגעת לחלבון שלך, התוסף יעזור? כנראה שכן.

אם יחקרו את התוסף ואת היעילות שלו על אנשים בלי חוסר של חלבון, אם יהיה אפקט כלשהו?
אם יחקרו את התוסף על אוכלוסיה כללית שלא מתאמנת, האם נראה יתרון בהנחה ואין חוסר?

האם יש יתרון לתיסוף חלבון באבקה על פני צריכה מהמזון?

נ.ב,
1. זה שהמאמר פורסם באיזה ז'ורנל מוכר לא הופך אותו לנכון.
2. יש רפרנסים למחקרים שדובר עליהם במאמר או שהכל בגדר ה"תאמין כי זה כתוב בג'ון הופקינס"?
לפי איך שאתה מתנסח, לא נראה שטעיתי. אתה בהחלט מחפש לריב, או לחשוב שמי שלא מסכים איתך טיפש, או שאני "מקשקש", אני מבטא את מה שאני חושב ואתה יכול לא להסכים אם בא לך, זה בסדר.

סה"כ ביקשת לדעת איזה מחקרים יש על חוסר יעילות של מולטי ויטמין, זה אחד הגדולים עם הרבה רפרנסים והרבה peer review ממקום מכובד. העובדה שאתה לא מכיר את המקום לא אומר שהמחקר שגוי, או שאין לו אסמכתאות, סה"כ אומר שאתה לא מכיר אותו, וזה בסדר אתה לא חייב להכיר הכול.

הטענה העיקרית של חברות שמשווקות מולטי ויטמינים על "העזרה" או התועלת שלהם מופרכת במחקרים האלה, האם זה אומר שזו האמת המוחלטת לגבי צריכת מולטי ויטמינים? לא, מי אמר את זה, סה"כ שאלת איזה מחקרים יש על כך ושלחתי לך. האם זה אומר שכנראה מה שהחברות שמוכרות וטוענות קצת מופרך, כן, כנראה.

האם צריכת ויטמין C תועיל לך במצבים בהם אין לך מספיק, ברור. האם אנחנו חיים בסביבה שבה אין לך מספיק (שתקבל צפדינה)? כנראה שלא, כנראה שאם אתה אוכל כמו בנאדם נורמלי לא חסר לך כלום, ואם אתה יושב ויכול להתכתב בפורום הזה, אזי שאתה בטוח במצב שבו כנראה לא חסר לך אוכל עד למצב שבו חסרים לך ויטימנים חשובים לתפקוד.

כותב הפוסט מרמז שהוא חושב שמולטי ויטמינים יעזרו לו בהחלמה ובגדילה בזמן שהתזונה שלו כנראה לוקה בחסר, אז ציינתי, מולטי ויטמינים לא יעילים, וגם אם היו יעילים, לא יעזרו לו.

ג'ון הופקינס (או כל אתר אוניברסיטאי/בית חולים אחר) אינו נחשב למקור מדעי אמין. הכתבה שממנה ציטטת מתבססת על מאמר דעה (Editorial). מאמרי דעה נמצאים בדרגה הנמוכה ביותר בהיררכיית הראיות, אפילו מחקרים על עכברים נחשבים ליותר איכותיים.
שורה תחתונה, אם אין לך מחסור לא צריך תוספים. אם יש מחסור זה כבר סיפור אחר ודורש טיפול מקצועי. אולי יהיה צורך במולטי ויטמין ואולי יהיה צורך בתוסף של מינרל/ויטמין ספציפי. אם יש כאלה שסתם לוקחים תוספים כי הם שמעו מיתוסים כאלה ואחרים אז באמת מולטי ויטמין לא יהיה יעיל ואף יכול לגרום לעודף בויטמינים/מינרלים מסוימים.
אז אתה לא יכול לבוא ולומר שמולטי ויטמין בהכרח לא יהיו יעילים. במצבים מסוימים אכן יהיה צורך במולטי ויטמין (או בתוסף ספציפי של מינרל או ויטמין), ובמצבים אחרים לא יהיה צורך.

האם צריכת ויטמין C תועיל לך במצבים בהם אין לך מספיק, ברור. האם אנחנו חיים בסביבה שבה אין לך מספיק (שתקבל צפדינה)? כנראה שלא, כנראה שאם אתה אוכל כמו בנאדם נורמלי לא חסר לך כלום, ואם אתה יושב ויכול להתכתב בפורום הזה, אזי שאתה בטוח במצב שבו כנראה לא חסר לך אוכל עד למצב שבו חסרים לך ויטימנים חשובים לתפקוד.

הבאת דוגמה של ויטמין שמחסור בו הוא נדיר ומכאן הסקת שמחסור בכל הוויטמינים והמינרלים הינו נדיר. מה עם ויטמין D? מה עם סידן? מה עם אבץ? מה עם ברזל? מה עם B12?

לפי איך שאתה מתנסח, לא נראה שטעיתי. אתה בהחלט מחפש לריב, או לחשוב שמי שלא מסכים איתך טיפש, או שאני "מקשקש", אני מבטא את מה שאני חושב ואתה יכול לא להסכים אם בא לך, זה בסדר.
תראה לי רק איפה קראתי לך טיפש.
תקרא את השירשור מחדש ותגיד לי מי ניהל דיון בנועם ומי התחיל עם ה"אתה מחפש לריב".
סה"כ ביקשת לדעת איזה מחקרים יש על חוסר יעילות של מולטי ויטמין, זה אחד הגדולים עם הרבה רפרנסים והרבה peer review ממקום מכובד. העובדה שאתה לא מכיר את המקום לא אומר שהמחקר שגוי, או שאין לו אסמכתאות, סה"כ אומר שאתה לא מכיר אותו, וזה בסדר אתה לא חייב להכיר הכול.
אין פה רפרנסים וכמו שמאור ציין איכות המאמר ירודה בלשון המעטה,
ebmpyramid.jpg

אני לא אמרתי על שום מאמר שהוא "שגוי" אלא שהוא לא מגובה, ואני לא מכיר הרבה דברים לא הבנתי את הניסיון לעקוץ...
הטענה העיקרית של חברות שמשווקות מולטי ויטמינים על "העזרה" או התועלת שלהם מופרכת במחקרים האלה, האם זה אומר שזו האמת המוחלטת לגבי צריכת מולטי ויטמינים? לא, מי אמר את זה, סה"כ שאלת איזה מחקרים יש על כך ושלחתי לך. האם זה אומר שכנראה מה שהחברות שמוכרות וטוענות קצת מופרך, כן, כנראה.
מה?
הטענה היא פשוטה - אם יש חוסר, מולטי ויטמין יכול לעזור להשלים.
תקרא מה שמאור כתב לך.
כותב הפוסט מרמז שהוא חושב שמולטי ויטמינים יעזרו לו בהחלמה ובגדילה בזמן שהתזונה שלו כנראה לוקה בחסר, אז ציינתי, מולטי ויטמינים לא יעילים, וגם אם היו יעילים, לא יעזרו לו.
לא יודע איזה רמזים קלטת אני קלטתי דבר פשוט,
הוא נתן כיוון לתזונה שלו ושאל לגבי תוספים שעלולים לעזור בהנחה ויש חוסר.
לא טענתי לרגע שאחד מהתוספים האלה יעזור לו להתאוששות או להפחתת סיכון פציעות.

בסופו של דבר יש חוסר? תתסף, למיטב ידיעתי שום מחקר לא הראה שתיסוף ויטמינים לא מועיל למי שצריך.

בואנה חבר'ה מה יש לכם? 😃

אנחנו מנהלים שתי שיחות שונות, מסתבר. רק כדי שלא תבינו אותי לא נכון אבהיר מה שהתכוונתי כדי שתוכלו להרגע.

1. שאני אומר "יעילות" אני מתכוון לטענות סביב צריכה של מולטיויטמין בשביל מניעה של חולי, מוות, סרטן וכו' יצרני הויטמינים האלה במשך עשורים טוענים כל מיני טענות על זה שאם תקח כל הזמן אתה תחייה חיים ארוכים יותר ובריאים יותר, והמחקרים סביב זה פשוט מראים שזה לא נכון או לא מדויק.

חסר לך אבץ? קח אבץ, חסר לך ויטמין B12, קח ויטמין B12. חסר לך ויטמין D, קח ויטמין D, לקחת ויטמין יטפל במצב של מחסור בו, מעולם לא אמרתי אחרת, ואף הבהרתי שזה לא מה שאמרתי שטענתי יעילות בתגובות אחרי.

2. ביקשת לראות מחקרים על כך, פרסמתי מה שביקשת, חוקרים חפרו דרך מלא מחקרים ופרסמו את המאמר הנ"ל על תוצאות האנליזה שלהם. אתם מאמינים שהאנליזה הזו היא אינה הוכחה ואין לקחת אותה ברצינות, בכבוד חברים אל תקחו אותה ברצינות והמשיכו בחייכם. אני לא "מגן טענות המדע על שימוש במולטיויטמין"

פשוט תתבוננו שמתי שעלתה טענה השיח שלכם עימי ישירות הוא "הדבר שאני הכי שונא זה שמישהו מעלה טענה מטופשת" "לא הייתי מצפה ממי שרושם שטויות".. איזה מן צורה זה לנהל דיון בכלל, ולמה שמישהו ירצה לנהל דיון שהשיח הוא כזה.

• פותח/ת השרשור
השאלה העיקרית שאתה צריך לשאול את עצמך, היא, למה אתה צריך את התוסף? מה אתה מצפה שהתוסף יסייע לך?
אם אתה לא משקיע בתזונה שלך תוסף אומגה 3 או 6 או מולטיויטמין לא יפצו על התזונה הלקויה, לא יסייעו לך להמנע מפציעות או להתאושש בצורה מיטבית

אם אתה רוצה להפחית סיכון בפציעות ולהתאושש בצורה מיטבית, אתה צריך לוודא שהשינה שלך מסודרת מאוד והתזונה שלך במקום. ושאתה מבין איך לעבוד עם העומס עבודה שלך ביחס להחלמה של השריר בין אימונים.

תוספי אומגה 3 או 6 או מולטיויטמין לא יעזרו לך להמנע מפציעות, בטח שלא כאשר כל השאר פשוט לא מסודר.
היי, נשמע שאתה צריך ללכת לאיש מקצוע שיסדר לך את ההתנהלות התזונתית שלך. על סמך מה שרשמת אתה לא אוכל פירות וירקות, ובאופן כללי התזונה שלך ממש לא מגוונת. צריך לטפל בתזונה עצמה ולא לשים פלסטר בדמות של תוספים. על תוספי תזונה אי אפשר להסתמך כל החיים, בסוף צריך ללמוד לאכול.
דבר ראשון , זה לא משפיע על פציעות והתאוששות כמו ששינה וניהול עומסים משפיעים .
. מולטיויטמין : בלי ברזל
אומגה 3 : העדיפות היא לכמה שיותר EPA+ DHA בכדור אחד , וככה לא צריך לבלוע 6 כדורים ביום .
זה פשוט ויטמינים בכדור.

תודה רבה לכולם על התגובות מתנצל על הדיליי 🙏

אני חושב על הכיוון של תוספים כתחליף לארוחה עשירה ומגוונת. כפי שרשמתי בפוסט התזונה שלי די מוזנחת ואני אוכל לא טוב בכלל.
אבל כפי שנכחתי להבין, שזה לא תחליף זה רק אמור לעזור לי להשלים חוסרים.
אני לא ספורטאי (אולי אני עומד בהגדרה), אבל אני רוצה לרוץ חצי מרתון זה התמונה הגדולה ואני ממש לא רוצה להיפצע. ומכיוון שהתזונה שלי על הפנים חשבתי אולי תוספים יעזרו לי להפחית פציעות.

1. איזה מוצרי יסוד אפשר לקנות בשביל לשמור על תזונה עשירה מגוונת ובריאה?
2. איך יודעים להרכיב תפריט תזונה? למשל תפריט שבועי שבו אני יודע מה אני אוכל לבוקר צהריים וערב.

אני רץ כבר חצי שנה, סדר גודל של 3 - 2 בשבוע רץ בין 6 - 10 ק"מ כל פעם. אבל אני בשבוע האחרון נכנס למתכונת יותר רצינית ואני רץ חצי שעה ביום ומנסה לשפר מהירות. אני לא מרגיש שהרגליים שלי צריכות להתאושש ובריצות שלי אני לא מרגיש כאבים.
כנ"ל מכון כושר אני מתאמן 3 - 2 פעמים בשבוע ואני בקרוב בונה תוכנית אימונים חדשה ואינטנסיבית יותר.

כאן יש דוגמאות לתפריטים. אתה יכול ללמוד מכאן איך תפריט אמור להיראות (פחות או יותר) ואיזה מוצרים וקטגוריות מזון אמורים להימצא בתזונה היומיומית שלך

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית