הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ ריצה ודופק (ALX אשמח אם תיכנס)

Dani174

משתמש מתחיל
49
0
נק' מוניטין:
107
49
0
רציתי לדעת אם להתחיל לעשות פעילות אירובית יכול לשפר את קצב פעימות הלב (הרי שככל שמישהו יותר בכושר, קצב פעימות הלב שלו נמוך יותר), בתקופת זמן קצרה מאוד, של משהו כמו שבועיים?

אני לא ALX, אבל אתה בטח מבין שאדפטציה של הגוף והסתגלות לוקחות יותר זמן. ואם לוחצים, עלולים לגרום לנזק. למה אתה רוצה לעשות את זה תוך שבועיים?

• פותח/ת השרשור
תודה על התשובה, גם אם אתה לא ספרינטר 😃
בכל מקרה, אתה בטוח שבתקופת זמן של שבועיים לא יקרה שום שינוי? בלי יותר מדי לחץ, ריצה של פעם ביומיים.

יהיה שינוי, אבל הוא לא יהיה דרסטי כמו השינוי שאתה מכוון אליו. ההסתגלות לוקחת בערך חודשיים-שלושה "לפי הספר".

ריצה של פעם ביומיים דווקא יכולה לעשות לך יותר נזק מתועלת, במיוחד אם אתה מגיע ללא רקע בריצה ומתחיל פתאום (רק לחדד את הנקודה שמר לטיסימוס כבר העלה)

בנוסף, מצטרף למה שנאמר כבר

רציתי לדעת אם להתחיל לעשות פעילות אירובית יכול לשפר את קצב פעימות הלב (הרי שככל שמישהו יותר בכושר, קצב פעימות הלב שלו נמוך יותר), בתקופת זמן קצרה מאוד, של משהו כמו שבועיים?

מה המטרה שלך?

ריצה של פעם ביומיים דווקא יכולה לעשות לך יותר נזק מתועלת, במיוחד אם אתה מגיע ללא רקע בריצה ומתחיל פתאום (רק לחדד את הנקודה שמר לטיסימוס כבר העלה)

איך בדיוק? זה מסתכם לכ-3-4 ריצות בשבוע, שנחשב לבסדר גמור, ואז מה שיקבע אם יהיה נזק או תועלת זה העצימות והנפח של אותן ריצות.

• פותח/ת השרשור
כעקרון, השאלה היא יותר לידע כללי ולחידוד נקודות לא ברורות כ"כ.
אבל חוץ מזה, הבנתי שבמיונים שאני עומד לעבור בעוד כשבועיים ישנו מבדק שבודק דופק במנוחה, וצריך שהוא יהיה יחסית נמוך. לא משנה איזה מיונים זה, זה מה שהולך להיות שם.
לגבי הריצות, אני לא בא מחוסר רקע מוחלט, אבל גם לא בעל כושר פנטסטי. אתה באמת חושב שריצה של פעם ביומיים יכולה להזיק?
אם כן, אשמח לשמוע את הדרך היעילה ביותר לעשות את זה, או אם בכלל לא כדאי לנסות.
תודה 😃

SOMEONE

זה מסתכם ל4 ריצות שבועיות וזה לא מעט, לוקח זמן לבנות את עצמך לזה כדי לא לצאת עם שברי מאמץ

DANI74,

הייתי דוחף 4-5 ריצות בשבועיים עד הגיבוש
מה הרקע שלך?

• פותח/ת השרשור
איזה סוג ריצות אתה ממליץ לעשות בטווח הזה? הבנתי שאינטרוולים יהיה יעיל, זה נכון?
אשמח להמלצה

יהיה יעיל אבל עצים ולמישהו שהוא מתחיל לא הייתי ממליץ להתחיל דווקא בזה אלא בקצת ריצות נפח בעצימות בינונית שתעלה בהדרגה, אני לא יודע מה המטרות שלך ומה הרקע שלך ולכן קשה לענות לך

אם אתה מתכנן לעשות 5 ריצות וזהו אז התשובה שלי לא באמת תשנה משהו
כרגע, השינוי שתוכל להגיע אליו יהיה מועט, אתה יכול להתחיל מ2-3 ריצות של 2-2.5 ק"מ בעצימות בינונית

לאחכ מכן אתה יכול בהדרגתיות לעלות מרחק ועצימות

בנתיים לא הייתי משלב אינטרוולים
תגיע למבדקים ואם תעבור אותם\תרצה להמשיך אז אפשר לדבר יותר ברצינות ולבנות תוכנית לפי יעדי זמן ומטרות ספציפיות שנדרשות ביחידה שאליה אתה מתכוון להגיע

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית