עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
אני מבין שחלק אומרים שאין בעיה, חלק אחר אומרים שיש בעיה.אתה לא חייב לאהוב את המקצוע, אבל זה המקצוע.
רופא אמור לטפל במחלות עם הארגז כלים שיש לו, הציפיות שלך שיהיה לו גם תזונה בארגז כלים, או שבכללי ילמד תזונה בלימודים שלו לא ישנו את המציאות.
עכשיו שאתה מבין את המציאות, אתה מבין שלדעת של הרופא על אכילת חלבון ואימונים אין שום חשיבות? אתה מבין שאין שום בעיה עם אבקת חלבון?
ייתכן ואכן הם לא המומחים הנכונים, השאלה היא מי המומחים שלך?מורידים רכיבים אחרים שהם לא חלבון כמו מים, פחמימות, שומנים וכד', ו\או שמוסיפים חלבון דרך אבקה\ריכוז.
המומחים שלך צריכים לדעת את גבולות הידע שלהם, להתעדכן בספרות המקצועית ולדעת לגבות את עצמם.
יש הרבה רופאים שלא עונים לקריטריונים האלה, ובכנות, כדי לדעת מי עונה ומי לא עונה לקריטריונים כאלה - אתה צריך לענות על לפחות חלק מהם בהצלחה בעצמך.
לפי מה שיודעים היום לאנשים בריאים לא צריך להיות חשש מצריכת חלבון גבוהה.
אני לא יודע איזה חלק אומרים שיש בעיה, זה די כמו לומר שהעולם שטוח, מדובר במושג מדעי די נחקר שזה די לא מבוסס לדאוג מאבקת חלבון.אני מבין שחלק אומרים שאין בעיה, חלק אחר אומרים שיש בעיה.
אני מבין שלשאול רופא שבתפיסת הציבור והרפואה המערבית אמור להיות עמוד תווך של בריאות אצל המטופלים, בעיניך ובעיני רבים כאן הוא לא האוטוריטה בנוגע להשפעת תזונה על בריאות וזה כמו "לשאול אינסטלטור" על בריאות.
אז אם בעיניך רופא לא מבין לגבי בריאות, אז השאלה המתבקשת היא מי כן אחראי על תחום הבריאות בעיניך?
"לא רק בעיניי ובעיני רבים הרפואה לא האוטוריטה על תזונה ובריאות, גם בעיניך כפי שציינת, הם פשוט לא למדו את התחום הזה. "-בעיניי הם אמורים להיות בעלי הידע על ההשפעה של כל דבר שיכול להשפיע על הבריאות- בין אם זה תזונה, תוספי תזונה,ספורט,רעלים שאנחנו שואפים מהאוויר מה ההשפעה שלהם או נגיעה ברעל או במשהו מה ההשפעה שלו על הבריאות , אבל מתברר שהם לא , ולכן אני שואל מי כן אחראי על בריאות הציבור. כי כמו שנאמר רופאים אכן נקשרו בתור מילה נרדפת לבריאות.אני לא יודע איזה חלק אומרים שיש בעיה, זה די כמו לומר שהעולם שטוח, מדובר במושג מדעי די נחקר שזה די לא מבוסס לדאוג מאבקת חלבון.
לא רק בעיניי ובעיני רבים הרפואה לא האוטוריטה על תזונה ובריאות, גם בעיניך כפי שציינת, הם פשוט לא למדו את התחום הזה. למה אנשים מצפים מהם להיות האוטוריטה בעניינים האלו? התאוריה שלי היא, כי אנשים חולים הם ציבור מאוד נואש, והאדם שעוזר להם עם המחלות שלהם, הם בעיקר הרופאים בעזרת תרופות וניתוחים, נוצר אשליה שהרופאים יודעים כל מה שקשור לבריאות. וערוצי התקשורת מנצלים את התמימות של אנשים, ומבקשים מרופאים להביע דעה על דברים מחוץ לתחום שלהם, כמו שבשנות ה70 רופאים היו הפרסומות לעישון.
מי אם כן אמור לדעת?
מדענים העוסקים בחקר הספציפי הזה של התזונה, ותזונאים. הרי אלו אנשים שזה בתחום ההכשרה שלהם, כאלו שאשכרה למדו תזונה והקשר שלו לבריאות.
איש קש.אני מבין שחלק אומרים שאין בעיה, חלק אחר אומרים שיש בעיה.
אני מבין שלשאול רופא שבתפיסת הציבור והרפואה המערבית אמור להיות עמוד תווך של בריאות אצל המטופלים, בעיניך ובעיני רבים כאן הוא לא האוטוריטה בנוגע להשפעת תזונה על בריאות וזה כמו "לשאול אינסטלטור" על בריאות.
אז אם בעיניך רופא לא מבין לגבי בריאות, אז השאלה המתבקשת היא מי כן אחראי על תחום הבריאות בעיניך?
אתה אדם בריא?אגב גם תזונאית אמרה לי שהיא לא מבינה לגבי חלבון באימונים והפנתה אותי לרופא ספורט ואמרה אולי הוא יודע... -(שזה די מחזיר לי שוב את המחשבה שרופא כן אמור לדעת על בריאות), ??
אז תתעצבן, מה תעשה?לא מעט רופאים וגם אפילו כמה מומחים עדיין מזהירים אותי מאבקת חלבון או בכללי מצריכה גבוהה של חלבון(אבל אפילו מוצרים סתם כמו דנונה פרו זה מרגיש להם קצת "בלוף" שיש בזה הרבה חלבון וזה תמוהה בעיניהם...)
ובכנות זה קצת מעצבן ללכת נגד חוות דעת של רופאים שאתה אמור לסמוך עליהם....
תזונאית רגילה אמרה לי שהיא לא יודעת לגבי תוספי תזונה....האם אני אסמוך על רופא שיעזור לי כשאני לא מרגיש טוב או כשאני צריך לקבל טיפול תרופתי או כשאני צריך לעבור ניתוח? ככל הנראה שכן.
האם אני אסמוך על רופא שיעזור לי במשהו שקשור לתחום התזונה? ככל הנראה שלא. הידע שלהם בתזונה שואף לאפס. כמובן שיש מקרים שלרופא יש מילה גם באספקטים התזונתיים, אבל הם ממש לא רלוונטיים לנושא שעליו אנחנו מדברים) - וגם במקרים האלה דרך אגב יש מעורבות של תזונאי/ת
ומה לעשות, בכל מקצוע יש אנשי מקצוע גרועים. ולא, אני לא אומר שכל הרופאים גרועים או שלכל הרופאים אין מושג מהחיים שלהם, וגם יש רופאים שיש להם ידע בתחום התזונה (ידע שהם לא רכשו במהלך הלימודים, אלא במקומות אחרים או אשכרה קראו מחקרים בנושא).
הנקודה היא לפנות לאיש המקצוע המתאים לנושא. אתה רוצה לקבל מידע על חלבון ובריאות? כדאי שתפנה לתזונאי קליני ולא לרופא. וגם בנושאים של תעשיית המזון אין לך מה לפנות לרופאים. אם מוצרים מועשרים בחלבון (כמו דנונה פרו) נראים לכמה מומחים "תמוה", זה רק מראה שיש להם אפס ידע בתחום של פיתוח מוצרי מזון.
ומי שמקשיב לרופאים בכל נושא שקיים תחת תחום הבריאות רק כי הם רופאים נופל בכשל "פנייה לסמכות" - יכול להרחיב על הנושא כאן
אוקיי... לא הבנתי את הנקודה. רשמתי שבכל מקצוע יש אנשי מקצוע גרועים. האם זה אומר שהתזונאית שדיברת איתה גרועה? לא בהכרח, יכול להיות שבנושא הזה ספציפית של תוספי תזונה (אני מניח שהכוונה כאן לתוספי תזונה שקשורים לספורט) היא לא בקיאה ובשאר התחומים שהיא מתעסקת היא יותר מקצועית. ויכול להיות שבאמת היא גרועה ולא יודעת כלום מהחיים שלה. אי אפשר לדעת, בטח כשלא מכירים את הסיטואציה המלאה.תזונאית רגילה אמרה לי שהיא לא יודעת לגבי תוספי תזונה....
אני מעריך את זה שהיא לא חירטטה אותי, אני רק שואל אם תזונאית לא מבינה בתוספי תזונה שקשורים לספורט, או באבקות חלבון,אוקיי... לא הבנתי את הנקודה. רשמתי שבכל מקצוע יש אנשי מקצוע גרועים. האם זה אומר שהתזונאית שדיברת איתה גרועה? לא בהכרח, יכול להיות שבנושא הזה ספציפית של תוספי תזונה (אני מניח שהכוונה כאן לתוספי תזונה שקשורים לספורט) היא לא בקיאה ובשאר התחומים שהיא מתעסקת היא יותר מקצועית. ויכול להיות שבאמת היא גרועה ולא יודעת כלום מהחיים שלה. אי אפשר לדעת, בטח כשלא מכירים את הסיטואציה המלאה.
בכל מקרה, צריך להעריך את זה שהיא אמרה לך "אני לא יודעת" במקום לנסות לחרטט אותך ולהראות לך שהיא כביכול מבינה.
תזונאי אתם שוללים אותם.
אתה ממשיך לסלף דברים. מי שלל תזונאים על הסף? אין עוד תזונאים במדינה חוץ ממנה? לא כל תזונאי מתעסק בתחום של הספורט כמו שלא כל תזונאי מטפל בחולי כליות או בחולי סוכרת. אותו דבר ברפואה, אם אתה צריך לעבור ניתוח ברך אתה תלך לאורתופד או לקרדיולוג?איזה איש מקצוע רלוונטי לתחום שאני מדבר- אם זה לא רופא ולא תזונאי...
אף אחד לא אמר שאתה צריך לקחת את מה שרושמים לך בפורום כמובן מאליו. אבל מצד שני, למה אתה מתייעץ כאן אם בסופו של דבר אתה רוצה שמישהו יאשר לך את מה שכתבו כאן? פשוט תפנה לאותו איש מקצוע וזהו.אני לא מתכוון פשוט להתחיל לקחת אבקת חלבון או תוסף תזונה או כל דבר שהוא שינוי מהותי בעיניי בגלל שאיזה אדם באיזה פורום אמר לי, גם אם יש לו מחקרים לבסס את זה- אני רוצה לראות בעל מקצוע בתחום פנים מול פנים שיאשר את מה שנאמר.
אני מתייעץ כדי לקבל מידע, לא לקבל עצה רפואית. זה אני עושה מול מומחה.אתה ממשיך לסלף דברים. מי שלל תזונאים על הסף? אין עוד תזונאים במדינה חוץ ממנה? לא כל תזונאי מתעסק בתחום של הספורט כמו שלא כל תזונאי מטפל בחולי כליות או בחולי סוכרת. אותו דבר ברפואה, אם אתה צריך לעבור ניתוח ברך אתה תלך לאורתופד או לקרדיולוג?
אתה חושב שכולם יודעים הכל בכל תחום וזו חשיבה שגויה.
אף אחד לא אמר שאתה צריך לקחת את מה שרושמים לך בפורום כמובן מאליו. אבל מצד שני, למה אתה מתייעץ כאן אם בסופו של דבר אתה רוצה שמישהו יאשר לך את מה שכתבו כאן? פשוט תפנה לאותו איש מקצוע וזהו.
אני ו- yuval maimon תזונאים קליניים ואנחנו עוסקים בתחום הספורט, אז אתה יכול לסמוך על מה שכתבנו. גם במה שהאחרים כתבו לך פה אין טעויות. ובסופו של דבר, זכותך להסכים או לא להסכים עם מה שכתבנו.
בקופת חולים סיכוי נמוך שתיפול על תזונאי שמבין בתחום הספציפי הזה.לדעתי אף אדם לא מוסמך לתת עצה לאדם ספציפי מבלי להכיר אותו, ולכן כל עוד אני לא פוגש אותך מולי ואתה לא עובר על הבדיקות דם שלי ועל כל ההיסטוריה הרפואית שלי תחת חיסיון רפואי , ורק אז כותב לי במרשם שאני רשאי בעינייך לקחת תוסף כזה או אחר. רק אז אני לוקח את מה שאמרת בתור עצה רפואית מוסמכת, ולא בתור עצה של אדם חכם.
ניסיתי דרך הקופה,לברר על תזונאי שעוסק בתחום הספורט כך שיבין בתוספי תזונה אבקות חלבון וכאלה, אבל התזונאיים לא מפרטים בדרך כלל במה הם מתמחים ככה שבפעמים האחרונות נפלתי על תזונאיים שהודו שהם לא מבינים. ולכן שאלתי אותך.
מבלי ששמתי לב מטרת הפוסט אכן נאבדה בשרשור.בקופת חולים סיכוי נמוך שתיפול על תזונאי שמבין בתחום הספציפי הזה.
אני לפחות לא נתתי לך שום עצה לקחת תוסף כזה או אחר, וגם לא ראיתי שמישהו אחר בפוסט כן נתן לך עצה לקחת תוסף כלשהו.
לאבקת חלבון אין מרשם.
אנשים מגיבים לך כאן על סמך מידע שסיפקת. אתה יכול לכתוב את בדיקות הדם שלך ויכול גם שלא, אתה יכול לכתוב כאן את ההיסטוריה הרפואית שלך ויכול גם שלא. אם אתה מחפש עצה/גושפנקה של איש מקצוע, פה זה לא המקום. אם אתה מחפש תזונאי ספורט אז כנראה שזה יהיה רק בסקטור הפרטי, לא במסגרת קופת חולים.
ותכלס אני כבר לא מבין מה מטרת הפוסט.
טרה המקורית הנושא הוסט לנושא אחר שה
אני אדם שלא לוקח שום תוסף או שום כדור ואף פעם לא הלכתי כמעט לרופאים.כל הסיפור הזה בשביל אבקת חלבון??
או שהם מרכזים את היוגורט עצמו, כך שיהיה יותר חלבון לאותה כמות יוגורט, או שמעשירים מבחוץ. חלבון whey מיוצר בזמן תהליך הכנת הגבינה, אז אפשר להשתמש בזה כדי להעשיר מוצרים כמו יוגורטים. לא יודע מה נתפסת על myprotein, לא יודע איך החברה הזו או חברות אחרות מכינות את האבקות שלהם, אבל אני מניח שהן גם משתמשות ב-whey שנשאר במהלך תהליך יצירת גבינה. אבל אם אתה רוצה ממש לדעת אם יש הבדלים אז תפנה למהנדס מזון או לתזונאי שעובד בחברות של תעשיית המזון. אני לא מכיר את הדקויות.האם דנונה או כל חברות המעדנים האלו עושים את "העשרת החלבון" בעצמם בתוך החברה , או שהם פשוט שמים סקופ מאבקת חלבון של myprotein ופשוט מוכרים מעדן מעורבב יחד עם סקופ של אבקה של myprotein ופשוט מעלים את המחיר....
למה כבר מלכתחילה אתה מניח שהעשרת החלבון בדנונה גורמת לנזק?אם לא, איך בתור מתאמן שלוקח אבקה של myprotein אני יודע שהאבקה שלהם איכותית ולא גורמת לנזק לא פחות מה"העשרת החלבון" שדנונה עושים בעצמם ולהפך...
אני לא הנחתי שזה גורם לנזק. זאת שאלה(לא סתם הוספתי את המילה "איך" בהתחלה)או שהם מרכזים את היוגורט עצמו, כך שיהיה יותר חלבון לאותה כמות יוגורט, או שמעשירים מבחוץ. חלבון whey מיוצר בזמן תהליך הכנת הגבינה, אז אפשר להשתמש בזה כדי להעשיר מוצרים כמו יוגורטים. לא יודע מה נתפסת על myprotein, לא יודע איך החברה הזו או חברות אחרות מכינות את האבקות שלהם, אבל אני מניח שהן גם משתמשות ב-whey שנשאר במהלך תהליך יצירת גבינה. אבל אם אתה רוצה ממש לדעת אם יש הבדלים אז תפנה למהנדס מזון או לתזונאי שעובד בחברות של תעשיית המזון. אני לא מכיר את הדקויות.
למה כבר מלכתחילה אתה מניח שהעשרת החלבון בדנונה גורמת לנזק?
על סעיפים 3 ו-4 כבר קיבלת מענה
זה לא מה ששאלת אבל בסדראני שאלתי איך אני יודע שדנונה לא גורמת נזק, אני לא אומר שזה גורם נזק. אני לא מניח כלום. אני בודק.
כן, לצערי יש לי בעייה עם סימני פיסוק קצת....זה לא מה ששאלת אבל בסדר
מבלי ששמתי לב מטרת הפוסט אכן נאבדה בשרשור.
למען הסדר אסביר.
מטרת הפוסט המקורי זה שני שאלות בלבד:
1) להבין כיצד מבוצעת "העשרת החלבון" של מעדן דנונה פרו או כל מעדן "מועשר חלבון"-
האם דנונה או כל חברות המעדנים האלו עושים את "העשרת החלבון" בעצמם בתוך החברה , או שהם פשוט שמים סקופ מאבקת חלבון של myprotein ופשוט מוכרים מעדן מעורבב יחד עם סקופ של אבקה של myprotein ופשוט מעלים את המחיר....
2) נניח שהם עושים את "העשרת החלבון" בתוך החברה עצמה ולא דרך הכנסת סקופ מאבקת חלבון של myprotein , האם תהליך "העשרת החלבון" של דנונה, זה אותו תהליך של myprotein אחד לאחד?-
אם לא, איך בתור מתאמן שלוקח אבקה של myprotein אני יודע שהאבקה שלהם איכותית ולא גורמת לנזק לא פחות מה"העשרת החלבון" שדנונה עושים בעצמם ולהפך...
בנוסף למטרה המקורית הנושא הוסט לנושא אחר שהמטרה שלו חדשה, אך גם חשובה. (ראוי היה לפתוח פוסט חדש, ולא ליצור בלבול, אבל זה נעשה בתום לב מבלי שהבחנתי שאנחנו סוטים מהאשכול)
הנושא החדש שהתפתח באשכול היו לו גם שני מטרות והן:
3) להבין איזה בעל מקצוע /מומחה הוא האדם המתאים לייעץ לי מבחינה רפואית בנוגע לאבקת חלבון ותוספי תזונה וההשפעה של זה על הבריאות והוא אכן יודע ומבין בתחום,
4) איך לגשת לבעל המקצוע הזה דרך הקופה כדי לקבל ממנו המלצה רפואית?
וזהו זה כל המטרות של הפוסט המקורי ושל המטרות החדשות שנוספו לפוסט במהלך השיחה מבלי ששמנו לב.
*כל הקטע של הרופא אמר לי אסור אבקת חלבון,וכל זה אמרתי לכם כדי לתת רקע, שתדעו שמי שחשבתי שאחראי על זה הוא כנראה לא אחראי על זה על אף שזה מוזר לי, אבל זה לא רלוונטי שזה מוזר לי. בפועל אני ניסיתי להבין את מטרה מספר 3- וזה גרם לאשכול להתרדרדר.