הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ אם הכיוון הוא פיתוח גוף עדיין כדאי לעבוד בתוכניות כוח?

mrko102

משתמש פעיל
574
0
נק' מוניטין:
393
574
0
אני יודע שאולי תחשבו שאני ליצן וכיו"ב
אבל אני מעוניין יותר בגוף מפותח(באדיבילדינג) מאשר להיות שמן עם טוטאל של 1000
אבל בכל זאת כדאי לי להתחיל עם תוכנית כוח שאני מתאמן מתחיל?לדוגמא SS?
כאילו להתחיל SS,ואחרי זה לבחור כיוון להתמקד בו?או ישר להתחיל לעבוד עם תוכניות באדיבילדינג...
וכן ראיתי את הנעוץ של משה וראיתי איך אנשים נראו אחרי תוכנית כוח אבל אני רק רוצה לדעת
אנא להימנע מקטילה טוטאלית,לא כולם עם דרך חשיבה כמוכם ואשמח עם תתחשבו בי

3X3 זה גם תוכנית כוח לא?
בידיוק.
הלוג שלו יכול לענות לך על השאלה.
הוא "בילדר" (יוסי, סליחה על הקללה),
הוא טבעי,
אז הוא עושה תוכנית בסיגנון שממליצים לכל אחד פה 👏
(SS, 5X5, 3X3, 4X4, 15X15) LOL
וההתקדמות טובה 🥰

דרך אגב לשם העניין יש ביוטיוב סרטונים של קונסטנטין בדדליפט 430 סקוואט 330 ובנץ' 250 סה"כ 1010.
הכל בצ'אנל שלו.

אני מבין אותך ואת הסקפטיות שלך.
אחרי תקופה ארוכה שלא ראיתי תוצאות מאימוני פיתוח גוף כמו AB ABCD וכו, החלטתי לחוות על בשרי תוכנית כוח.בכנות אחרי שבועיים ב5X5 אני לא מצליח להבין מאיזה גירוי אני אמור לגדול.
אבל אני הבטחתי לעצמי לאחוז בכל כוחי חודשיים מלאים לפני שאחליט החלטות.
בכל אופן אני יכול להגיע לך שבדקתי באינטרנט וחפרתי על דעות רבות של אנשים ובכלל באתרי אינטרנט הדעה היא מפוצלת 60 אחוז בערך ממה שנתקלתי בו לא רואה לנכון לפתח גוף בעזרת תוכניות כוח ו40 אחוז מצאו לנכון שמעט חזרות ומשקל כבד דווקא מפתח אותם יפה מאוד.
תחווה על בשרך ידידי ותגבש לעצמך את המסקנה הטובה ביותר.

אני יודע שאולי תחשבו שאני ליצן וכיו"ב
אבל אני מעוניין יותר בגוף מפותח(באדיבילדינג) מאשר להיות שמן עם טוטאל של 1000
אבל בכל זאת כדאי לי להתחיל עם תוכנית כוח שאני מתאמן מתחיל?לדוגמא SS?
כאילו להתחיל SS,ואחרי זה לבחור כיוון להתמקד בו?או ישר להתחיל לעבוד עם תוכניות באדיבילדינג...
וכן ראיתי את הנעוץ של משה וראיתי איך אנשים נראו אחרי תוכנית כוח אבל אני רק רוצה לדעת
אנא להימנע מקטילה טוטאלית,לא כולם עם דרך חשיבה כמוכם ואשמח עם תתחשבו בי

באן ליומיים ככה ?

אחרי תקופה ארוכה שלא ראיתי תוצאות מאימוני פיתוח גוף כמו AB ABCD וכו, החלטתי לחוות על בשרי תוכנית כוח.בכנות אחרי שבועיים ב5X5 אני לא מצליח להבין מאיזה גירוי אני אמור לגדול.
בכל אופן אני יכול להגיע לך שבדקתי באינטרנט וחפרתי על דעות רבות של אנשים ובכלל באתרי אינטרנט הדעה היא מפוצלת 60 אחוז בערך ממה שנתקלתי בו לא רואה לנכון לפתח גוף בעזרת תוכניות כוח ו40 אחוז מצאו לנכון שמעט חזרות ומשקל כבד דווקא מפתח אותם יפה מאוד.

סוף סוף מישהו אמר את הדבר הנכון 🎉🎊🎈👋. כל הכבוד, אמרת במשפט אחרון את הדבר הכי חכם, ומה שחשוב לא נשחפת בזרם של כל הקיצוניים למיניהם או "מכלילנים" ששמים את כולם בערימה אחת.

יש 2 בעיות:
1. בחרת תוכנית סבבה אבל עדיף היה SS, ההתקדמות שם מהירה יותר.
2. אתה כנראה לא אוכל מספיק מהאשכולות הקודמים שלך שאתה מפחד מהקוביות ולכן גם לא ממש תתקדם בתוכניות מהסוג הזה שדורשות התאוששות מסיבית.

לכן אם תצליח או לא בתוכנית תדע שאלו 2 פרמטרים חשובים, לפחות ה-2.

יש 2 בעיות:
2. אתה כנראה לא אוכל מספיק מהאשכולות הקודמים שלך שאתה מפחד מהקוביות ולכן גם לא ממש תתקדם בתוכניות מהסוג הזה שדורשות התאוששות מסיבית.

1. לפי מה שהבנתי הבן אדם רוצה מסה, שזה המטרה העיקרית שלו, לא? אם כן, אז על איזה התקדמות אתה מדבר בדיוק, התקדמות במשקלים ?
2. אתה צריך לקחת בחשבון שלא כולם מסוגלים לאכול אותו דבר. כמה פעמים כבר נתקלתי במאמנים מפגרים שאומרים למתאמנים שרוצים לעלות מסה, לדחוף בכוח. אני אפילו ראיתי אחד שאימץ את ההמלצה הזאת לעצמו, מה שגרם לא רק לצרבות, כאבי בטן וירידה במשקל.

1. כן.
2. לא אמרתי לדחוף בכוח אבל לא לחיות על 200 מעל התחזוקה כי הקוביות יעלמו, ברגע שנתקעים במשקלים זה סימן טוב לאכול יותר.

סוף סוף מישהו אמר את הדבר הנכון 🎉🎊🎈👋. כל הכבוד, אמרת במשפט אחרון את הדבר הכי חכם, ומה שחשוב לא נשחפת בזרם של כל הקיצוניים למיניהם או "מכלילנים" ששמים את כולם בערימה אחת.

איזה דבר חכם?
בוא תסביר לי איזה הבדלים קיימים, ואגב אני עדיין לא מבין מאיפה המחשבה הזאת
שבתוכניות כח לא גדלים.

איזה מצחיק אתה, כל ההודעות המתנגחות שלך וזה מה שרצית לשמוע? הרי זו הדיעה הרווחת בפורום- כל אחד ומה שעובד עליו.

מנהלים, אפשר להוריד לו את המוניטין השלילי, הוא פשוט לא הבין.

1. לפי מה שהבנתי הבן אדם רוצה מסה, שזה המטרה העיקרית שלו, לא? אם כן, אז על איזה התקדמות אתה מדבר בדיוק, התקדמות במשקלים ?

אתה מכיר שיטות קסם אחרות להעלות במסת שריר?

חחחאא... חברה לא כולם ביחד ! אז ככה לפי הסדר :
Deus ex machina

1.אתה יודע בדיוק למה הכוונה : יש הרבה אנשים שהם רק בעד תוכניות כוח כמו SS, 5x5, 3x3 וכו' ויש את אלה שהם רק בעד הפיצולים. ומה שקורה ששני הצדדים כמעט נלחמים זה בזה , כדי להוכיח שהם צודקים, וכתוצאה סובלים כל המתחילים שמתלבטים ומבקשים עצה על תוכנית או שיטת אימון. הבעיה פה שכשמישהו כבר לוקח צד מסוים והוא "מומר" הוא כבר לעולם לא ירצה לנסות את הצד האחר, למשל, רוב האנשים פה בפורום כבר "מומרים" לצד של אימוני כוח, וסביר להניח שאחרי שהם השתכנעו שזה עדיף , הם כבר לא ינסו או לא יחזרו לעשות פיצולים.
2.איזה הבדלים יש ? המממ.. שאלה קשה 😃... הבדלים של גנטיקה למשל, או מגבלות פיזיות מסויימות (אני מכיר מתאמן מבוגר, שהוא אוהב מאוד להתאמן, יש לו מוטיבציה, אבל הבן אדם לא מסוגל לעשות דד, יש לא קיפוזה רצינית בגב). שלא לדבר כבר על ההמון הזה של מתאמנים עם פריצות דיסק לשעבר, שאפשר לזהות אותם לפי החגורה שמלווה אותם במשך כל האימון, והתרגילים שהם עושים בד"כ לא כוללים דד וסקווט. היית ממליץ לאנשים האלה אימון כוח עם דד וסקווט ומשקלים כבדים ?
3. לא אמרתי, שבתוכנית כוח לא גדלים (קח לדוגמא את הפאוורליפטרים הרוסים, כמו מיכאל קוקלייב, שעושה muscle snatch עם איזה 150KG, ויש לו יד בגודל של הרגל שלי 😳). אימוני כוח יכולים לגרום לעלייה מטורפת במסת שריר בזכות המשקלים הכבדים, שנותנים גירוי חזק מואד לשריר לגדול.

executioner
1.הדבר הבאמת מצחיק פה, זה שאתה חושב שהודעות שלי נועדו בשביל "להתנגח" במישהו. ממש לא.
2. כנראה אתה בן אדם מאוד אופטימי, כי לפי רוב ההודעות והאשכולים שקראתי בפורום בחודשים האחרונים, ראיתי קיצוניות מאוד חזקה מהצד של הממליצים על SS ותוכניות כוח אחרות, וזילזול מוחלט בפיצולים. יכול להיות, שזה בגלל הזרם הלא נגמר של האנשים שלא מאמינים או לא יודעים שתוכנית כוח כמו SS יכול להביא לעלייה רצינית במסה. אבל הבעיה שזה תמיד יהיה ככה, כי עדיין הרבה אנשים שלא יודעים וצריך להיעזר בסבלנות.

חחחאא... תודה, על הדאגה, אבל האמת ממש לא איכפת לי מהמוניטין, כי אני לא משתמש כ"כ פעיל בפורום. הרוב אני רק לוקח מפה דברים מעניינים וזהו.

---------- התגובה התווספה ב 15:59 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 15:52 ----------

אתה מכיר שיטות קסם אחרות להעלות במסת שריר?

"שיטות קסם" 😆.... אתה רציני ? ועוד מנהל פורום פיצולים ! 😣
עלייה במשקלים, זה בסה"כ אחד האמצעים לתת גירוי לשריר לגדול, אבל יש גם אמצעים אחרים, שיכולים אולי להיות פחות אפקטיביים, אבל הם עובדים, כמו : לשנות תוכנית אימונים, לשנות תרגילים או שיטת אימון. הרי בשלב כלשהו תיתקע במשקל מסויים, ומה תעשה ?

"שיטות קסם" 😆.... אתה רציני ? ועוד מנהל פורום פיצולים ! 😣
עלייה במשקלים, זה בסה"כ אחד האמצעים לתת גירוי לשריר לגדול, אבל יש גם אמצעים אחרים, שיכולים אולי להיות פחות אפקטיביים, אבל הם עובדים, כמו : לשנות תוכנית אימונים, לשנות תרגילים או שיטת אימון. הרי בשלב כלשהו תיתקע במשקל מסויים, ומה תעשה ?

תעבור להתקדמות שבועית/דו-שבועית? תחליף תוכנית? תגוון בין נפח לעצימות?
בסופו של דבר הוספת משקל על המוט יוסיף לך יותר מאסה מכל סוג של סחיטת שריר, דרופ סטים, פיצולים עד אימה וכו'. כשתעבור את השלב הזה וכבר לא תוכל להתקדם מבחינת העלאת משקלים תשבור את הראש, רוב האנשים כאן מצליחים למשוך את השלב הזה לזמן רב.

תעבור להתקדמות שבועית/דו-שבועית? תחליף תוכנית? תגוון בין נפח לעצימות?
בסופו של דבר הוספת משקל על המוט יוסיף לך יותר מאסה מכל סוג של סחיטת שריר, דרופ סטים, פיצולים עד אימה וכו'. כשתעבור את השלב הזה וכבר לא תוכל להתקדם מבחינת העלאת משקלים תשבור את הראש.

בגדול אתה צודק, אבל איך אתה יודע בדיוק ש"בסופו של דבר הוספת משקל על המוט יוסיף לך יותר מאסה מכל סוג של סחיטת שריר" ? עשית מחקר ? למרות שבנקודה הזאת אני כן מסכים איתך, בשביל לטעון טענה שכזו צריך שיהיה סימוכין.

בגדול אתה צודק, אבל איך אתה יודע בדיוק ש"בסופו של דבר הוספת משקל על המוט יוסיף לך יותר מאסה מכל סוג של סחיטת שריר" ? עשית מחקר ? למרות שבנקודה הזאת אני כן מסכים איתך, בשביל לטעון טענה שכזו צריך שיהיה סימוכין.

זה יפה שאתה דורש סימוכין כשעוד לא הראית סימוכין לאף אחת מהטענות המצחיקות שכתבת עד היום.

pot_kettle.jpg

יש 2 בעיות:

הבעיה השלישית היא שהוא בסה"כ בשבוע השני בתוכנית.
כלומר הוא עדיין לא הגיע אפילו למשקלי העבודה שהיו לו לפני התוכנית. מן הסתם שלא יקרה כלום במצב הזה.

זה יפה שאתה דורש סימוכין כשעוד לא הראית סימוכין לאף אחת מהטענות המצחיקות שכתבת עד היום.

לא דורש שום דבר ! והטענות שלי לשעבר, שלדעתך הן מצחיקות, היו מבוססות על מה שקראתי בספרי אנטומיה , פיזיולוגיה וקיניזיולוגיה קצת. הרי אתה לא מביא סימוכין לכל דבר שאתה אומר, ואני גם לא מבקש ממך, כי זה יקח לך את כל היום. חוץ מזה למצוא סימוכין טוב, זה לא פשוט בכלל, כי לא לכל דבר שאתה מוצא באינטרנט אפשר להאמין (כל אחד יכול לפתוח אתר ולכתוב בו מה שהוא רוצה) ושנית כל פעם שמפרסמים איזה מחקר, בעוד כמה חודשים או אפילו שנים יכולים לפרסם מחקר אחר שסותר את הקודם. לך תדע על איזה מחקר אפשר באמת להסתמך... 🤫

לא דורש שום דבר ! והטענות שלי לשעבר, שלדעתך הן מצחיקות, היו מבוססות על מה שקראתי בספרי אנטומיה , פיזיולוגיה וקיניזיולוגיה קצת. הרי אתה לא מביא סימוכין לכל דבר שאתה אומר, ואני גם לא מבקש ממך, כי זה יקח לך את כל היום. חוץ מזה למצוא סימוכין טוב, זה לא פשוט בכלל, כי לא לכל דבר שאתה מוצא באינטרנט אפשר להאמין (כל אחד יכול לפתוח אתר ולכתוב בו מה שהוא רוצה) ושנית כל פעם שמפרסמים איזה מחקר, בעוד כמה חודשים או אפילו שנים יכולים לפרסם מחקר אחר שסותר את הקודם. לך תדע על איזה מחקר אפשר באמת להסתמך... 🤫
אז לא הבנתי מה אתה רוצה בדיוק? אם לא השתכנעת עד עכשיו לעשות תכנית כח אז אל תעשה, זה לא מטריד אף אחד...

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית