גיבוש יממ והכנה לקורס

GrootAssassin

משתמש מתחיל
7
0
נק' מוניטין:
0
7
0
אז כרגע אני עדיין לא במיונים ליחידה אבל מתוך רצון להגיע בכושר גבוה מאוד כאשר אני אחליט אני אשמח לחוות דעת שלכם על הכושר שנדרש מלוחם ביחידה.
תנסו להגיב כמה שאתם חושבים שמספר אופטימלי במבדק כושר יכול להיות.
סקוואט, דדליפט, בנץ' - כולם ל5 חזרות.
זמנים בריצות 10, 5, 3 ו2.
מתח ומקבילים עם 20 קילו לכמה חזרות.
בכל התחומים, מה יהיה תוצאות טובות לדעתכם
תודה 🙏

תשובה נבחרת

מחזק את מה שאמרו קודמיי.

ברור שכושר קרבי מצוין הוא תנאי הכרחי.
כל מועמד חייב להיות בעל כושר קרבי מעולה. זו הנחת מוצא.
אבל זה תנאי לא מספיק.

שום תכנית אימונים בחדר כושר לא תכין אותך לגיבוש ימ״מ.
רק הכנה לגיבוש ימ״מ תכין אותך לגיבוש ימ״מ.
אז כרגע אני עדיין לא במיונים ליחידה אבל מתוך רצון להגיע בכושר גבוה מאוד כאשר אני אחליט אני אשמח לחוות דעת שלכם על הכושר שנדרש מלוחם ביחידה.
תנסו להגיב כמה שאתם חושבים שמספר אופטימלי במבדק כושר יכול להיות.
סקוואט, דדליפט, בנץ' - כולם ל5 חזרות.
זמנים בריצות 10, 5, 3 ו2.
מתח ומקבילים עם 20 קילו לכמה חזרות.
בכל התחומים, מה יהיה תוצאות טובות לדעתכם
תודה 🙏
אתה בטוח שיש מבחנים כאלה בגיבוש?
הרי מה שחשוב בסוף בלוחם זה היכולת לעבוד בתור צוות, יכולות ירי (פגיעה, שליפה תפעול מעצורים וכו') ועוד דברים ספציפיים לימ"מ, הכושר רק תומך בדברים הללו, ובכל זאת שום דבר מזה לא נבדק בגיבוש, מטרת הגיבוש היא אחת- להעריך מה הסיכוי שמי שיתחיל את ההכשרה יסיים אותה.
ולכן נראה לי הרבה יותר רלוונטי להתאמן ספציפית לגיבוש, אני לא יודע מה קורה בגיבוש שם ולכן אתן דוגמה מגיבוש בצבא, אתה צריך לרוץ ולזחול עד שזה מרגיש טבעי לך, וככה הגיבוש יהיה יותר קל ויהיו לך סיכויים גדולים יותר לעבור אותו.

• פותח/ת השרשור
קודם כל מעריך שענית, אתה צודק שזה לגמרי לא מה שמחכה בגיבוש ממה שהצלחתי לשמוע עד עכשיו..
ובכל זאת בגלל שכל הסיפור עוד רחוק באופק אז כרגע אני פשוט מנסה למצוא תרגילים פשוטים שאני אוכל לתרגל ככה שבבוא הזמן אני באמת אגיע עם בסיס חזק לאימונים הספציפיים יותר..
ברור לי שזה לא קרוב למה שיחכה לי בקורס במידה ואעבור את כל שלבי המיון אבל אלה פרמטרים שכרגע יש לי את היכולת בצורה די פשוטה לשפר ולעבוד עליהם

קודם כל מעריך שענית, אתה צודק שזה לגמרי לא מה שמחכה בגיבוש ממה שהצלחתי לשמוע עד עכשיו..
ובכל זאת בגלל שכל הסיפור עוד רחוק באופק אז כרגע אני פשוט מנסה למצוא תרגילים פשוטים שאני אוכל לתרגל ככה שבבוא הזמן אני באמת אגיע עם בסיס חזק לאימונים הספציפיים יותר..
ברור לי שזה לא קרוב למה שיחכה לי בקורס במידה ואעבור את כל שלבי המיון אבל אלה פרמטרים שכרגע יש לי את היכולת בצורה די פשוטה לשפר ולעבוד עליהם
ההכנה הכי יעילה למטרה שלך לעבור גיבוש תהיה בקבוצת כושר קרבי,
חשוב מאוד לדעת להשתלב ולהתחרות בקבוצה כמו בגיבוש ובשירות בכלל.
אתה יכול להוסיף לזה עבודה בחד''כ(סקוואט, דדליפט, בנץ') כבחירה ובעומס מתאים שלא יגרום לך לפציעה.

אני אכתוב זאת בצורה ברורה יותר- אין לך סיכוי לעבור את הגיבוש אם לא תתאמן עליו, ואם אתה מתאמן לגיבוש אני לא רואה איך אתה עושה תוך כדי זה סקוואט ודדליפט....

מהמאוד מעט שידוע לי הרבה יותר רלוונטי סיבולת יש קצת ניווטים בטח עם משקל ובכלל לא חושב שאיזשהם מבחני קבלה בסיסיים ישנו אפילו במעט את האם תתקבל או לא כי זה לא אחוזים בודדים מכלל הגיבוש.

בכל אופן בהצלחה ותודה לך🙏

מחזק את מה שאמרו קודמיי.

ברור שכושר קרבי מצוין הוא תנאי הכרחי.
כל מועמד חייב להיות בעל כושר קרבי מעולה. זו הנחת מוצא.
אבל זה תנאי לא מספיק.

שום תכנית אימונים בחדר כושר לא תכין אותך לגיבוש ימ״מ.
רק הכנה לגיבוש ימ״מ תכין אותך לגיבוש ימ״מ.

תשובה נבחרת
  • פותח/ת השרשור
תודה לכל מי שענה, אבל אני חושש שחלקכם טועים בהבנה שלכם..
גיבוש יממ הוא לא גיבוש צהלי, יש בו הרבה אלמנטים שדורשים כוח הרבה מעבר למה שאפשר להגיע עם "כושר קרבי"
לצורך העניין קרב מגע, הרמת משקלים כבדים באקטים.. זה דבר ראשון
דבר שני, אני לגמרי לא הולך להסתפק בכושר בסיסי בשביל ההכנה לגיבוש וגם ציינתי את זה.
מה שכן, כושר בסיסי כרגע בגלל שאני עדיין לא בתהליכי המיון ליחידה בהכרח יבנו לי בסיס חזק בשביל למנוע פציעות ולהגיע בכושר מסוים להכנה הספציפית יותר.
–– ההודעה אוחדה באופן אוטומטי ע"י המערכת: ––

אני אכתוב זאת בצורה ברורה יותר- אין לך סיכוי לעבור את הגיבוש אם לא תתאמן עליו, ואם אתה מתאמן לגיבוש אני לא רואה איך אתה עושה תוך כדי זה סקוואט ודדליפט....
פה למשל.. סקוואט ודדליפט הרבה יותר יעזרו לי בגיבוש מאשר לעבוד עם שק של 10 קילו - זה לא גיבוש מטכל/שייטת ולא יום סיירות
האקטים ממה שידוע לי הרבה יותר פיזיים, ככה שלהתאמן בכושר קרבי לא הולך להכין אותי בצורה ספציפית לעומת סקוואט ודדליפט שיכולים להתאים ולעזור למגוון רחב של אקטים (גם אם אני לא התאמנתי אליהם ספציפית כי לא הכרתי אותם לפני הגיבוש.)

...גיבוש יממ הוא לא גיבוש צהלי, יש בו הרבה אלמנטים שדורשים כוח הרבה מעבר למה שאפשר להגיע עם "כושר קרבי"...

פה למשל.. סקוואט ודדליפט הרבה יותר יעזרו לי בגיבוש מאשר לעבוד עם שק של 10 קילו - זה לא גיבוש מטכל/שייטת ולא יום סיירות
האקטים ממה שידוע לי הרבה יותר פיזיים, ככה שלהתאמן בכושר קרבי לא הולך להכין אותי בצורה ספציפית לעומת סקוואט ודדליפט שיכולים להתאים ולעזור למגוון רחב של אקטים...

אני לא שרתתי בימ״מ, אז אני לא יכול להעיד על היחידה או הגיבוש אליה.
אבל שרתתי בגדס״ר צנחנים וגם נפל בחלקי במהלך שירות המילואים להיות חלק מסגל היחידה בגיבוש היח״טיות של חטיבת הצנחנים.

זה אכן חשוב שתגיע הכי חזק והכי בכושר שתוכל לגיבוש.
כי כל מי שיגיע לגיבוש הזה יהיה חזק ובכושר.
אבל.
אף גיבוש, לאף יחידה, זו לא תחרות כושר או כח שבה הכי חזקים או אלו שהכי בכושר זוכים.
היחידות יוצאות מתוך הנחה שאת ״יישור קו״ של כושר וכח אצל הטירונים, הן יבצעו במהלך ההכשרה.

הגיבושים בנויים בצורה כזו שבמהלכם יש מטרה ברורה להתיש לחלוטין את המתמיינים. ליחידות ברור שיש הבדלי כושר וכח בין המתמיינים, ואת ההבדל הזה רוצים לאיין.
כל תחרויות הזחילות והסחיבות, הן תחרויות שאין עליהן ממש נקודות ואין בהן ממש זוכים. הן נועדו למטרה אחת. להביא את כולם, החזקים יותר והחזקים פחות, לתשישות.
גם אין דרך ״לשמר״ אנרגייה. כי מי שרואים שלא נותן 100 אחוז כל הזמן - לא ימצא את עצמו ביחידה.
הגיבוש הוא מבחן אופי. יבחנו אותך על שלל תכונות האופי שהיחידה מחפשת בלוחמיה.
במצב של תשישות פיזית ומנטלית, בקושי גדול, אז ורק אז האופי האמיתי של האדם נחשף.
אחרי שמיכל הדלק שלך ריק לגמרי - אז רוצים לראות איך אתה מתנהל בקבוצה, איך אתה פותר בעיות, איך מצב הרוח שלך, איך אתה ממשיך עוד ועוד למרות שאתה על אפס אנרגייה.
המעל נכון עבור כל גיבוש, של כל יחידה בכל צבא בעולם.

אני בטוח שלימ״מ יש תכונות ספציפיות שהם מחפשים אצל האנשים שלהם, שבגיבוש שלהם יש פעילויות שספציפיות ליחידה, שיש אלמנטים שאכן מייחדים את הגיבוש שלהם מגיבושים של יחידות אחרות.
וברור שיש איזה מינימום של כושר וכח, שתחתיו אין לך סיכוי. לכן פתחתי בזה שחשוב שתגיע הכי חזק והכי בכושר שתוכל לגיבוש.
אבל - נראה שאתה אולי מייחס יותר מדי חשיבות לכח וכושר נטו, ואולי לא מספיק חשיבות להכנה המנטלית וההכנה הפיסית הספציפית לתרגילים שתפגוש שם.
את ההכנה הזאת מקבלים מתרגילים בקורסי ההכנה השונים, ואימונים שמדמים את מה שתפגוש בגיבוש.

נערך לאחרונה:
SPECIFICITY PRINCIPLE. The principle of specificity of training states that the way the body responds to physical activity is very specific to the activity itself. For example, someone who jogs can expect that their jogging performance would approve as well as their aerobic conditioning

עקרון הספציפיות... אתה עושה קרוספיט לתחרות פאוורליפטינג, אתה מתאמן בילדינג לתחרות סטרונג מן
קיצר תיהיה ספציפי.

• פותח/ת השרשור
אני בבון הודי אם מישהו באיזשהיא יחידה שמכבדת את עצמה מסתכל על כמה הסקוואט שלך או אם אתה טוב בקרב מגע
אני לא יודע אם לענות לזה ברצינות, בשביל להרים של במשקל של 100 קילו להריץ את עצמי עם שק של 10 קילו לא יעזור לי לעומת דדליפט וסקוואט שלאורך זמן יכולים לשפר את הכוח ברגליים ובשרשרת האחורית..
בקשר לקרב מגע, אני אפילו לא אענה לזה..
רק אציין שהיממ זו היחידה מספר אחת ללוחמה בטרור בעולם וכל המשתתפים בגיבוש כבר הכשרת קרב מגע בצבא בצורה כזו או אחרת

אני בבון הודי אם מישהו באיזשהיא יחידה שמכבדת את עצמה מסתכל על כמה הסקוואט שלך או אם אתה טוב בקרב מגע
לא בטוח, יממ זו יחידה שלפי מה שאני מכיר רוב המשרתים בה היו לוחמים בסיירות וביחידות מיוחדות וכבר עברו את זה, לא מופרך שבודקים שם קרב מגע ודברים מקצועיים ולא רק דברים מנטליים ופיזיים (אני מסכים שסקוואט סביר להניח שלא, אבל סקוואט משפיע על הרבה דברים, כמעט כל ספורטאי עושה היום סקוואט). נראה לי שהרוב מי שענה פה חושב שזה כמו גיבוש צהלי. לא שאני יודע, אבל טיפה להצטנע. חוץ מזה מה רע להגיע חזק ובכושר טוב? כוח טוב ייתן בסיס להרבה דברים.

ולפותח האשכול אין לי תשובה לכלום אבל אני חושב שהתשובות שקיבלת פה לא מבוססות כמו שצריך ותנסה להגיע למישהו שנמצא שם כבר שיכווין אותך.

• פותח/ת השרשור
SPECIFICITY PRINCIPLE. The principle of specificity of training states that the way the body responds to physical activity is very specific to the activity itself. For example, someone who jogs can expect that their jogging performance would approve as well as their aerobic conditioning

עקרון הספציפיות... אתה עושה קרוספיט לתחרות פאוורליפטינג, אתה מתאמן בילדינג לתחרות סטרונג מן
קיצר תיהיה ספציפי
אני לא שרתתי בימ״מ, אז אני לא יכול להעיד על היחידה או הגיבוש אליה.
אבל שרתתי בגדס״ר צנחנים וגם נפל בחלקי במהלך שירות המילואים להיות חלק מסגל היחידה בגיבוש היח״טיות של חטיבת הצנחנים.

זה אכן חשוב שתגיע הכי חזק והכי בכושר שתוכל לגיבוש.
כי כל מי שיגיע לגיבוש הזה יהיה חזק ובכושר.
אבל.
אף גיבוש, לאף יחידה, זו לא תחרות כושר או כח שבה הכי חזקים או אלו שהכי בכושר זוכים.
היחידות יוצאות מתוך הנחה שאת ״יישור קו״ של כושר וכח אצל הטירונים, הן יבצעו במהלך ההכשרה.

הגיבושים בנויים בצורה כזו שבמהלכם יש מטרה ברורה להתיש לחלוטין את המתמיינים. ליחידות ברור שיש הבדלי כושר וכח בין המתמיינים, ואת ההבדל הזה רוצים לאיין.
כל תחרויות הזחילות והסחיבות, הן תחרויות שאין עליהן ממש נקודות ואין בהן ממש זוכים. הן נועדו למטרה אחת. להביא את כולם, החזקים יותר והחזקים פחות, לתשישות.
גם אין דרך ״לשמר״ אנרגייה. כי מי שרואים שלא נותן 100 אחוז כל הזמן - לא ימצא את עצמו ביחידה.
הגיבוש הוא מבחן אופי. יבחנו אותך על שלל תכונות האופי שהיחידה מחפשת בלוחמיה.
במצב של תשישות פיזית ומנטלית, בקושי גדול, אז ורק אז האופי האמיתי של האדם נחשף.
אחרי שמיכל הדלק שלך ריק לגמרי - אז רוצים לראות איך אתה מתנהל בקבוצה, איך אתה פותר בעיות, איך מצב הרוח שלך, איך אתה ממשיך עוד ועוד למרות שאתה על אפס אנרגייה.
המעל נכון עבור כל גיבוש, של כל יחידה בכל צבא בעולם.

אני בטוח שלימ״מ יש תכונות ספציפיות שהם מחפשים אצל האנשים שלהם, שבגיבוש שלהם יש פעילויות שספציפיות ליחידה, שיש אלמנטים שאכן מייחדים את הגיבוש שלהם מגיבושים של יחידות אחרות.
וברור שיש איזה מינימום של כושר וכח, שתחתיו אין לך סיכוי. לכן פתחתי בזה שחשוב שתגיע הכי חזק והכי בכושר שתוכל לגיבוש.
אבל - נראה שאתה אולי מייחס יותר מדי חשיבות לכח וכושר נטו, ואולי לא מספיק חשיבות להכנה המנטלית וההכנה הפיסית הספציפית לתרגילים שתפגוש שם.
את ההכנה הזאת מקבלים מתרגילים בקורסי ההכנה השונים, ואימונים שמדמים את מה שתפגוש בגיבוש.
אוקיי תודה רבה, מעריך את ההשקעה.
אז בקשר להכנה המנטלית איך לדעתך אפשר לתחזק ולפתח אותה?
–– ההודעה אוחדה באופן אוטומטי ע"י המערכת: ––

לא בטוח, יממ זו יחידה שלפי מה שאני מכיר רוב המשרתים בה היו לוחמים בסיירות וביחידות מיוחדות וכבר עברו את זה, לא מופרך שבודקים שם קרב מגע ודברים מקצועיים ולא רק דברים מנטליים ופיזיים (אני מסכים שסקוואט סביר להניח שלא, אבל סקוואט משפיע על הרבה דברים, כמעט כל ספורטאי עושה היום סקוואט). נראה לי שהרוב מי שענה פה חושב שזה כמו גיבוש צהלי. לא שאני יודע, אבל טיפה להצטנע. חוץ מזה מה רע להגיע חזק ובכושר טוב? כוח טוב ייתן בסיס להרבה דברים.

ולפותח האשכול אין לי תשובה לכלום אבל אני חושב שהתשובות שקיבלת פה לא מבוססות כמו שצריך ותנסה להגיע למישהו שנמצא שם כבר שיכווין אותך.
תודה אח, אני לא מאשים את מי שענה וממש מעריך כל אחד שעונה אבל כנראה שהם מושפעים יותר מדי ממה שקורה בצבא..
היממ גוף מקצועי הרבה יותר ובאמת ישנם הבדלים קריטיים, כנראה אני אנסה ליצור קשר עם מישהו שאני מכיר ביחידה ולקבל ממנו את הטיפים..
🙏

אני לא יודע אם לענות לזה ברצינות, בשביל להרים של במשקל של 100 קילו להריץ את עצמי עם שק של 10 קילו לא יעזור לי לעומת דדליפט וסקוואט שלאורך זמן יכולים לשפר את הכוח ברגליים ובשרשרת האחורית..
אם כבודו היה נבחן על סקוואט ודדליפט במשקל 100 קילו זה היה רלוונטי אבל מאחר שכבודו לא נבחן על 100 קילו סקוואט ודדליפט אז זה לא רלוונטי.
ככה פשוט ככה חכם!
בקשר לקרב מגע, אני אפילו לא אענה לזה..
זכותך המלאה
וכל המשתתפים בגיבוש כבר הכשרת קרב מגע בצבא בצורה כזו או אחרת
הרשה לי להניח שכבודו לא היה במקרה הטוב יותר מגדודונר נכון?
לא מופרך שבודקים שם קרב מגע ודברים מקצועיים
אולי גם שיבדקו יכולת לירות מטח ל25 מטר? או פריצה מגובה?
ולפותח האשכול אין לי תשובה לכלום אבל אני חושב שהתשובות שקיבלת פה לא מבוססות כמו שצריך ותנסה להגיע למישהו שנמצא שם כבר שיכווין אותך
אתה חושב שהגיבוש היה כזה קשה אם היינו יודעים בדיוק מה קורה בו???

• פותח/ת השרשור
אם כבודו היה נבחן על סקוואט ודדליפט במשקל 100 קילו זה היה רלוונטי אבל מאחר שכבודו לא נבחן על 100 קילו סקוואט ודדליפט אז זה לא רלוונטי.
ככה פשוט ככה חכם!

זכותך המלאה

הרשה לי להניח שכבודו לא היה במקרה הטוב יותר מגדודונר נכון?

אולי גם שיבדקו יכולת לירות מטח ל25 מטר? או פריצה מגובה?

אתה חושב שהגיבוש היה כזה קשה אם היינו יודעים בדיוק מה קורה בו???
אפשר לשאול איפה שירתת אם אתה עונה בכזה ביטחון גדול?
בגיבוש יממ נבדקת היכולת בקרב מגע ונבדקת גם היכולת להתמודד עם משקלים גבוהים ואני מוכן לחתום על זה. ממקור ראשון.
אתה צודק שסקוואט ודדליפט בצורות האלה לא, אבל כל אחד שטיפה מבין בכושר מבין את ההשפעה של התרגילים האלה על אלמנטים אחרים.. מוזמן להסתכל על נתונים רשמיים של מחקרים של צבא ארצות הברית לצורך העניין ולהבין שגם בשביל הרמת שקים, מסעות הם תורמים..
מקצת האנשים שאני מכיר שעברו גיבוש יממ, התאמנו בקרוספיט לא כושר קרבי כמו שאתה טוען שצריך.
שיהיה אחלה יום, קצת צניעות לא תזיק.

המלצה - במקום לדוש בזה שוב ושוב, תעשה מחקר.
גש לרשת, תשקיע קצת זמן, ותראה איך בנויות תכניות לקראת מיונים של ה-seals והיחידות המיוחדות האמריקאיות, לימ״מ האמריקאי, ל-sas הבריטי, וכן הלאה.

כאמור להגיע למיונים הכי חזק, והכי בכושר (סיבולת) שאתה יכול, זה קריטי.
אבל קריטי גם להיות מוכן לסוג וסגנון המאמץ שתידרש אליו.
לרוץ בחול עם שק של 40 קילו על הגב מתאמנים דרך ריצה בחול עם שק 40 קילו על הגב.

הימ״מ היא בסה״כ עוד יחידה.
הגיבוש אליה יהיה דומה ב-90 אחוז לכל גיבוש של יחידת עילית אחרת.

• פותח/ת השרשור
המלצה - במקום לדוש בזה שוב ושוב, תעשה מחקר.
גש לרשת, תשקיע קצת זמן, ותראה איך בנויות תכניות לקראת מיונים של ה-seals והיחידות המיוחדות האמריקאיות, לימ״מ האמריקאי, ל-sas הבריטי, וכן הלאה.

כאמור להגיע למיונים הכי חזק, והכי בכושר (סיבולת) שאתה יכול, זה קריטי.
אבל קריטי גם להיות מוכן לסוג וסגנון המאמץ שתידרש אליו.
לרוץ בחול עם שק של 40 קילו על הגב מתאמנים דרך ריצה בחול עם שק 40 קילו על הגב.

הימ״מ היא בסה״כ עוד יחידה.
הגיבוש אליה יהיה דומה ב-90 אחוז לכל גיבוש של יחידת עילית אחרת.
קיבלתי, זה בערך מה שאני עושה עכשיו..
העניין הוא שכן יש משתנים בין יחידה ליחידה ולכן אגב בשאלה הראשונה לא נכנסתי לדקויות של איזה סוג אימון צריך אלא מספר בחנים שיעזרו לי לעקוב אחרי הכושר שלי

התוכנית אימונים כנראה תיהיה פקטור גדול לכמה זמן יש לך - כלומר מתי אתה מתחיל להתמיין.

בהנחה שיש לך מעל לשנה +, אני הייתי מתחיל עם שנה של אימוני כח: סקוואט,בנץ,דדליפט וכ׳ו, ומגיע למשקלים נורמלים בזה.
לאחר מכן, מתחיל באימונים ספציפים לגיבוש, פיתוח אירובי וכ׳ו.

גם אם תסקוויט 300 קילו, אם אין לך את הסיבולת לב ריאה ואת הכושר לרוץ עם שק ששוקל 30 קילו אז אתה לא תצליח פשוט, בגלל זה לא חסר בצה״ל שחיפים עם 50 קילו סקוואט בגג שמשחירים אלונקות ועוברים גיבושים על ימין ועל שמאל. זה פחות עניין של להרים כמה שיותר אלא עניין של סיבולת לב ריאה, שריר ומנטליות כמובן

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית