ייעוץ אבקש יעוץ לתפריט שיעזור בהורדת משקל תקינה

• פותח/ת השרשור Anna
  • פורסם בתאריך

Anna

משתמש מתחיל
15
0
נק' מוניטין:
0
15
0
בת 34, מבנה גוף בינוני-צר, 1.62 לצערי מתחילה להתקדם בצעדי ענק לכיוון ה 60 ק"ג.

משתדלת לאכול מסודר ולא לנשנש על דברים לא טובים אבל לאחרונה רק עולה.

מבחינת ספורט - עושה שיעור אירובי של שעה 3 פעמים בשבוע, ועוד פעם או פעמיים אם מסתדר הליכה מהירה בהליכון כ 40 דקות. פעם בשבוע שיעור של עיצוב, ומנסה להכניס גם כמה תרגילי עיצוב בימים של ההליכון.
יושבת בעבודה רב היום אבל משתדלת לזוז כמה שאפשר, לעלות במדרגות ולא במעלית, ללכת ברגל ולא באוטו שאפשר.

מבחינת אוכל:
בוקר:
תה (עם תחליף סוכר)
יוגורט עם כמה כפיות גרנולה או חטיף\בר של ארוחת בוקר

צהרים:
כוס מרק עדשים או barley (שיעורה?)
חזה עוף (בערך חצי)
כף או שתיים של חומוס שלם
כמה כפות אורז\פתיתים
כוס מיץ ירקות או פירות טבעי

בין הארוחות:
פירות (תותים, בננה, תפוח, משמשים, אפרסקים - כשתי מנות בממוצע ביום)
תה
לפעמים עוגייה או פרוסת עוגה לא כל יום- בוא נאמר פעמיים בשבוע

ערב:
דג אפוי (סלומון, קוד) כ 150-200 גרם עם פטריות או
סרדינים או
טונה
כמה כפות קוטג
חצי בייגל או שתי פרוסות לחם
לפעמים במקום לחם - בייצים
לפעמים ממרח זייתים על הלחם
לפעמים פרוסות גבינה צהובה
כמה פרוסות מלפפון

האם יש המלצות מה לא בסדר בתפריט או איך אפשר לשנות אותו מעט (לא דרסטי) על מנת לרדת במשקל (אידאלי היייתי רוצה לחזור להיות 48-50 אבל מאמינה שזה יהיה קשה מידי, אסתפק בפחות כרגע)

בגדול ניסיתי לחשב כמה קלוריות הגוף שלי צריך וכל מיני מחשבונים נתנו לי מספרים שונים, בן 1200 ל 2200 אז לא יודעת מה לעשות.:🙁

היי, ברוכה הבאה לאתר!
מקווה שנוכל לעזור לך..

קודם כל,
תקראי את המאמר הבא כדי שתוכלי להכנס למיינדסט הנכון לקראת תהליך ההרזיה והכושר אליו את ניגשת:
http://www.kilogram.co.il/1092/מה-נשים-יודעות-אבל-לא-רוצות-להבין/

דבר שני, אני ממליץ להכנס לאתר:
www.goleango.com
יש שם מחשבון קלוריות שבעזרתו תוכלי לראות לא רק את כמות הקלוריות שאת צורכת - אלא כיצד הן מתפלגות לפי חתך של פחמימה חלבון ושומן.

לאחר שיכלול התוצאות תעדכני את השרשור הזה בערכים הסופיים של התפריט ונעזור לתקן, במידת הצורך.

והכי חשוב, בהצלחה!

• פותח/ת השרשור
קצת קשה להוסיף הכל לתפריט במחשבון אז הערכתי כמה שיכולתי קרוב למציאות. (אני לא בארץ אז אין פה למשל קוטג 9% או 3% יש 2 או 4, גם היוגורט שונה.. וגם לא מצאתי למשל מרק מתאים למה שאני אוכל אז שמתי משהו קרוב)

הנה התוצאות שקיבלתי:

סה"כ קלוריות: 1797 קלוריות סה"כ חלבון: 123 גרם סה"כ שומן: 42.7 גרם סה"כ פחמימות: 227.8 גרם סה"כ כולסטרול: 213.7 מ"ג סה"כ סיבים תזונתיים: 17.2 גרם

במחשבונים נוספים קבלתי
אחוז השומן בגוף שלך הוא 25.7 %בקירוב.
ה-BMI שלך הוא 22.48

ה- BMR שלך הוא 1360 קלוריות

לא עשיתי חישוב של הוצאת קלוריות באתר אבל אני יודעת שבשיעור אירובי אני מוציאה 400 ובשיעור משקולות כ 250 . עושה אירובי 3 פעמים, פעם שיעור משקולות ועוד פעם או פעמיים אירובי של 300 קלוריות (יותר קצר) אז בערך 1750 בשבוע מספורט.

בנוסף למה ש Rhastago רשם
את חייבת להתחיל לבצע אימוני כוח (3 פעמים בשבוע)

התחלת דיאטה ? את באמצע ? כמה הירדת עד עכשיו ?
את מודדת היקף מותן ?

• פותח/ת השרשור
מה הכוונה שלך באימוני כוח? - משקל גבוה ופחות repetition? כי רב האימונים שאני עושה במשקולות הן הרבה סטים עם מעט משקל יחסית. לא יודעת אם אוכל להתחייב לעצמי על 3 פעמים בשבוע (עובדת במשרה מלאה, לומדת במשרה חלקית ויש עוד התחייבויות ועיסוקים)

לא התחלתי דיאטה, לא הורדתי כלום בנתיים (רק העלתי בחודשיים שלושה האחרונים, בחודש האחרון המשקל התייצב אבל הוא עדיין כ 3 ק"ג יותר ממה שהיה לפני כחצי שנה)

לא ממדדתי הקפים לאחרונה.

מה הכוונה שלך באימוני כוח? - משקל גבוה ופחות repetition? כי רב האימונים שאני עושה במשקולות הן הרבה סטים עם מעט משקל יחסית. לא יודעת אם אוכל להתחייב לעצמי על 3 פעמים בשבוע (עובדת במשרה מלאה, לומדת במשרה חלקית ויש עוד התחייבויות ועיסוקים)

לא התחלתי דיאטה, לא הורדתי כלום בנתיים (רק העלתי בחודשיים שלושה האחרונים, בחודש האחרון המשקל התייצב אבל הוא עדיין כ 3 ק"ג יותר ממה שהיה לפני כחצי שנה)

לא ממדדתי הקפים לאחרונה.

עדיף שתתחייבי ל3 אימוני כוח מאשר לאירובי
את האירובי תוסיפי במידה והתפריט שלך לא מביא אותך לגרעון מספיק

• פותח/ת השרשור
איך אמוני כוח יעזרו לי להוריד במשקל יותר מפעילות אירובי ששורפת יותר קלוריות באותו פרק זמן?

תקראי את זה

תפריט ואירובי יקבעו ביחד את הגרעון הקלורי שלך, חוץ מזה צריך אימוני כוח

חחח רן - מצחיק עם האימוני כוח שלו. (אני לא אומר בציניות או משהו כזה) להיפך מצטרף לדעתך

• פותח/ת השרשור
קראתי את המאמר קודם.

לפי הנתונים של המחשבונים שעשיתי קודם אני צורכת כ 1800 קלוריות והגוף צריך 1300 ללא ספורט, במצב כזה אם לא אעשה פעילות אירובית אני רק אעלה יותר, כי מאזן הקלוריות חיובי. אם אחליף את האירובי באימוני כוח אני לא בטוחה שזה יספיק. אני מניחה שאני צריכה למצוא דרך להוריד את מאזן הקלוריות בלי להרעיב את עצמי, ובנוסף להוסיף אימוני כוח ללוח האימונים.
ההמלצה ל 3 פעמים בשבוע היא לכמה זמן? חצי שעה כל פעם? יותר? האם כדאי להתמקד בשרירים מסויימים או שזה לא משנה?

אחי זה די עבירה על חוקי הפורום - לא מכובד, למרות הגירוי במפשעה.

נערך לאחרונה:
עלייה במשקל הגוף לא בהכרח משקפת השמנה, מפני שיכול להיות שהעליה נובעת מתוספת מסת שריר ו/או נוזלים, מה שיכול להיות בשל שינויים בתזונה ואימונים.

אם ההיקפים שלך ירדו קצת או נשארו אותו הדבר, אז אין בעיה. גם אם הם עלו, זה יכול להיות בשל ספיחת נוזלים.
על פניו, התפריט שלך נראה בסדר, אם כי הייתי מוריד בפחמימות ומוסיף קצת שומנים, כך שהסה"כ הקלורי יישאר דומה.

כמו ש- MOO כתב, כדאי שתוסיפי אימוני כוח במקום האירובי; יותר מסת שריר תעזור לך לשרוף יותר קלוריות ביום והכי חשוב, להיראות טוב יותר 😃 .

בהצלחה!

קראתי את המאמר קודם.

לפי הנתונים של המחשבונים שעשיתי קודם אני צורכת כ 1800 קלוריות והגוף צריך 1300 ללא ספורט, במצב כזה אם לא אעשה פעילות אירובית אני רק אעלה יותר, כי מאזן הקלוריות חיובי. אם אחליף את האירובי באימוני כוח אני לא בטוחה שזה יספיק. אני מניחה שאני צריכה למצוא דרך להוריד את מאזן הקלוריות בלי להרעיב את עצמי, ובנוסף להוסיף אימוני כוח ללוח האימונים.
ההמלצה ל 3 פעמים בשבוע היא לכמה זמן? חצי שעה כל פעם? יותר? האם כדאי להתמקד בשרירים מסויימים או שזה לא משנה?
יש תוכניות אימונים בפורטל, הייתי אומר תוכנית כזו תהיה טובה ל2-3 פעמים בשבוע (FBW = כל הגוף באותו האימון)

סקוואט 3X6
לחיצת חזה (מוט/משקולות) 3X8 (אפשר לגוון במקבילים עם תוספת משקל)
לחיצת כתפיים (מוט/משקולות) 3X5 (אפשר לגוון בלחיצת חזה בשיפוע עליון)
מתח/חתירה 3X8
דדליפט זו אפשרות, לרוב נשים מסתרבלות עם התרגיל ולא מרגישות איתו בנוח אז הייתי עושה משהו אחר במקום או לא עושה בכלל.
אפשר להוסיף תרגיל 1 ליד קידמית ואחורית ובטן (עדיף בטן במכונה עם התנגדות ולא סתם ככה, 6-12 חזרות יהיה מספיק 1-2 סטים)

• פותח/ת השרשור
עלייה במשקל הגוף לא בהכרח משקפת השמנה, מפני שיכול להיות שהעליה נובעת מתוספת מסת שריר ו/או נוזלים, מה שיכול להיות בשל שינויים בתזונה ואימונים.

אם ההיקפים שלך ירדו קצת או נשארו אותו הדבר, אז אין בעיה. גם אם הם עלו, זה יכול להיות בשל ספיחת נוזלים.
על פניו, התפריט שלך נראה בסדר, אם כי הייתי מוריד בפחמימות ומוסיף קצת שומנים, כך שהסה"כ הקלורי יישאר דומה.

כמו ש- MOO כתב, כדאי שתוסיפי אימוני כוח במקום האירובי; יותר מסת שריר תעזור לך לשרוף יותר קלוריות ביום והכי חשוב, להיראות טוב יותר 😃 .

בהצלחה!

ההקפים ירדו שהתחלתי עם אימוני עיצוב ועכשיו הם עלו בחזרה. עדיין נכנסת למכנסיים אבל הן בהחלט יותר צמודות....

להוסיף שומנים לתפריט עלול להיות בעייתי בענייני כולסטרול שהוא גם ככה גבולי אצלי.

אנסה להוסיף אימוני כוח ולראות אם זה עושה את ההבדל.

---------- התגובה התווספה ב 14:09 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 14:05 ----------

יש תוכניות אימונים בפורטל, הייתי אומר תוכנית כזו תהיה טובה ל2-3 פעמים בשבוע (FBW = כל הגוף באותו האימון)

סקוואט 3X6
לחיצת חזה (מוט/משקולות) 3X8 (אפשר לגוון במקבילים עם תוספת משקל)
לחיצת כתפיים (מוט/משקולות) 3X5 (אפשר לגוון בלחיצת חזה בשיפוע עליון)
מתח/חתירה 3X8
דדליפט זו אפשרות, לרוב נשים מסתרבלות עם התרגיל ולא מרגישות איתו בנוח אז הייתי עושה משהו אחר במקום או לא עושה בכלל.
אפשר להוסיף תרגיל 1 ליד קידמית ואחורית ובטן (עדיף בטן במכונה עם התנגדות ולא סתם ככה, 6-12 חזרות יהיה מספיק 1-2 סטים)

תודה על ההצעות, יש לנו מולטי-טריינר בבית כך שבימים שאני בבית על ההליכון (בניגוד לשיעור אירובי או עיצוב במועדון) אני אוסיף אימוני כוח על חשבון זמן האירובי.
דדליפט - אין לי בעיה איתו - עושה הרבה בשיעור עיצוב כך שרגילה אליו. (עושים שילוב של דדליפט, דדראו, וקלינ אנד פרס)

לאנשים עם בעיות גנטיות של כולסטרול יכול להיות לא ממש חכם לומר להם לאכול בלי הגבלה ושזה "לא משפיע".

כמה דברים
1. את חייבת אימוני כוח
2. החישובים של הניטראלי זה נחמד ויפה (זה הערכה גסה מאוד), תתחילי עם תפריט, תתאמני אימוני כוח ותראי אם את יורדת במשקל ובהיקיפים.

את לא צריכה להרעיב את עצמך

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית