הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שריפת קלוריות בריצה

אני3000

משתמש מתחיל
9
0
נק' מוניטין:
0
9
0
אם אני אדם מאומן כבר ועושה המון אירובי, האם זה נכון שאין משמעות לכמות האירובי מעבר לגבול מסויים כי הגוף עושה התאמות?
לדוגמא אם אני רץ 24 קמ והולך בערך 60 קמ בשבוע האם הגוף באמת שורף יותר קלוריות תוך כדי הריצה או שמדובר במאזן שבועי?
לצורך העניין השאלה שלי היא אם יש להוסיף אוכל אחרי ריצה ארוכה או שזה חסר חשיבות? כשהאפליקציה אומרת ששרפתי (לפי חישוב של דופק) כ1000 קלוריות (בכל זאת 15 קמ בריצה הארוכה) אני צריך לאכול עוד 1000 קלוריות?

אם אני אדם מאומן כבר ועושה המון אירובי, האם זה נכון שאין משמעות לכמות האירובי מעבר לגבול מסויים כי הגוף עושה התאמות?
לא, ה"התאמות" אולי יסתכמו בתחושת רעב מוגברת.
אם לא יהיה פיצוי קלורי אז לכל מה שתשרוף יהיה משמעות.
לדוגמא אם אני רץ 24 קמ והולך בערך 60 קמ בשבוע האם הגוף באמת שורף יותר קלוריות תוך כדי הריצה או שמדובר במאזן שבועי?
השאלה לא ברורה, אין טעם להתייחס לכל יום בנפרד.
מסתכלים שבועי ונסגרים על צריכה יומית.
בימים שאתה רץ אם תרגיש שאתה יותר רעב אז תעשה התאמות גם באוכל.
לצורך העניין השאלה שלי היא אם יש להוסיף אוכל אחרי ריצה ארוכה או שזה חסר חשיבות? כשהאפליקציה אומרת ששרפתי (לפי חישוב של דופק) כ1000 קלוריות (בכל זאת 15 קמ בריצה הארוכה) אני צריך לאכול עוד 1000 קלוריות?
לרוב חסר חשיבות.
לגבי השעון / אפליקציה - לא מדויק בשיט.
ולא עושים פיצויים קלוריים כמו שלא תאכל פחות בימים בהם אתה בקושי זז (שישי-שבת וכו')

• פותח/ת השרשור
הבנתי. ומה לגבי השאלה האם יש גבול לכמות הקלוריות שניתן לשרוף באירובי? נניח אם אני רץ 25 או 20 קמ בשבוע זה באמת משנה במשהו את המאזן הקלורי? מאפשר לאכול יותר?

הבנתי. ומה לגבי השאלה האם יש גבול לכמות הקלוריות שניתן לשרוף באירובי? נניח אם אני רץ 25 או 20 קמ בשבוע זה באמת משנה במשהו את המאזן הקלורי? מאפשר לאכול יותר?
בתור כלל אצבע, ההוצאה הקלורית בריצה מחושבת כ-משקל גוף * ק"מ. לדוגמה, אם אתה שוקל 80 ק"ג אתה תשרוף 80 קל' בכל ק"מ ריצה. תוספת של 5 ק"מ בשבוע לפי הדוגמה הזו תוסיף לך 400 קל' בשבוע = כ-60 קל' ליום בלבד. זאת אומרת שהתוספת הקלורית ממש לא משמעותית.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית