הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

האמסטרינג תפוס

• פותח/ת השרשור yosefi
  • פורסם בתאריך

yosefi

משתמש מתחיל
105
28
נק' מוניטין:
28
105
28
שלום לכולם!
שמתי לב שהתרגילים סטיף דדליפט ודדליפט רומני גורמים לשרירי ההאמסטרינג שלי להיתפס למשך 5-7 ימים לעומת כפיפת ברכיים.
האם זה טבעי שהתרגילים שבהם אני מרגיש מתיחה בהאמסטרינג ככה משפיעים על ההאמסטרינג שלי ולוקח להאמסטרינג יותר זמן להתאושש.
אני אוהב את התרגילים האלה כי הם מורכבים וגם עובדים על שרירי הגב התחתון משהו שאני די רוצה.
פעם בתור ניסיון עשיתי רוטציה לשבוע אחד באימון הראשון (ביום ראשון )עשיתי כפיפת ברכיים ובאימון האחר (יום רביעי) עשיתי סטיף דדליפט.
זה בסדר לעשות ככה במידה ואני לא מרגיש תפוס באימונים?

• פותח/ת השרשור
אני הייתי נמנע מהגעה לכשל עד שה-DOMS שלי היו מתייצבים על סדר גודל של 48-72 שעות (עד לאימון הבא). הייתי מצפה שזה יקרה במוקדם או במאוחר.
יכול להיות שאתה יכול להגיע לשם עם 65 ק״ג ופחות חזרות.

DOMS ארוכים מגבילים את היכולת לבצע תרגילים אחרים בצורה מיטבית ועשויים לפגוע בטווח התנועה והביצועים. שלא לדבר על תשישות מצטברת וסיכון גבוה יותר לפציעות. למרות הרצון המובן להגיע לכשל או כמעט-כשל, אני הייתי מתעדף קודם כל שליטה ב DOMS. אני מאמין שזו הדרך הנכונה ומהירה בהסתכלות לטווח ארוך.

נ.ב. RDL זה גם גב תחתון. אזור שפחות הייתי רוצה להשתטות איתו. בתרגיל מבודד אחר - הייתי יכול להכיל יותר סיכון.
הבנתי
אוריד את מספר החזרות אעשה גג עד 10 חזרות

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית