הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

החזה אף פעם לא תפוס

• פותח/ת השרשור Newbie1
  • פורסם בתאריך

Newbie1

משתמש מתחיל
165
26
נק' מוניטין:
26
165
26
סורי אם זאת שאלה קצת דבילית.
משום מה אני אף פעם לא מרגיש תחושה של soreness בחזה אחרי אימונים, בזמן שעם הגב, רגליים, כתפיים וידיים זה קורה הרבה. וזה למרות שאני מעלה את העומס (משקל או סטים/חזרות) כל אימון בלחיצות.

זה נורמלי? יש הסבר? זה המקום היחיד שבשום שלב לא הרגיש לי תפוס בכלל אחרי אימון. אני גם לא הכי מרגיש אותו טוב במהלך האימון, אם זה קשור...

זה לא חשוב. אם המטרה שלך זה לגדול אז כדאי לעבוד קצת על מיינד מאסל קונקשין (לדעתי לא על חשבון התקדמות אבל יש שיחלקו עליי), אבל שריר תפוס אחרי האימון זה לא אינדיקציה לכלום.

משום מה אני אף פעם לא מרגיש תחושה של soreness בחזה אחרי אימונים, בזמן שעם הגב, רגליים, כתפיים וידיים זה קורה הרבה. וזה למרות שאני מעלה את העומס (משקל או סטים/חזרות) כל אימון בלחיצות.

זה נורמלי? יש הסבר? זה המקום היחיד שבשום שלב לא הרגיש לי תפוס בכלל אחרי אימון. אני גם לא הכי מרגיש אותו טוב במהלך האימון, אם זה קשור...
אין קשר מוח שריר

• פותח/ת השרשור
מה אתה עושה לחזה?

אני עושה FBW שהחזה מקבל בו בערך 24 סטים שבועיים (משתנה כל פעם).
מתחיל עם בנץ' נניח 5 סטים (כל אחד 6 חזרות) ובהמשך האימון עובד לחזרות גבוהות יותר (8-12) עם דאמבלים בשיפוע עליון 3-4 סטים. שניהם בטווח תנועה מלא כמובן.

ההתקדמות: מתחיל 6x3 בבנץ', עולה ל-6x4, מסיים ב6x5 ואז מעלה משקל וחוזר חלילה. גם בדאמבלים מתקדם (שם יותר משחק עם חזרות)

אבל בכל זאת, לא להרגיש שום דומס בחזה אחרי אף אימון? אולי זה מעיד שהוא לא עובד חזק למרות ההתקדמות?
אתה עושה לדוגמא בנץ פרס. אתה בהכרח מכווץ את החזה בפעולה הזאת. אתה מוסיף משקל לתרגיל. הוספת עומס לחזה.
פשוט מאוד. יכול להיות שהיחס עבודה בין השרירים האחרים שפועלים לא שווה ביחס לאנשים אחרים שעושים בנץ, אבל בשורה התחתונה כשאתה לוחץ בבנץ אתה בהכרח מפעיל את החזה.
אם המטרה שלך זה פיתוח גוף אז כנראה ששווה לך להקדיש קצת מאמץ בשביל לעבוד על מיינד מאסל קונקשין, אבל שוב, לדעתי התקדמות יותר חשובה מזה.
פשוט תבין שאתה לא יכול לעשות את התנועה של החזה בלי להפעיל את החזה. פרפר, לחיצה בשיפוע יותר נמוך מ90 מעלות, כל קירוב אופקי של היד בגדול יפעיל את החזה.

אם אתה עושה בנץ בצורה יעילה לפיתוח כוח יכול להיות שהחזה לא מקבל מספיק גירוי. לא בטוח, אבל יכול להיות. דאמבלים בשיפוע עליון גם גבולי.

הייתי מנסה לשחק עם מקבילים ובנץ בדאמבלים ולנסות לחפש שם יותר מתיחה של החזה. או פלייס ודברים בסגנון.

DOMS בסך הכל מעיד על אימון בעומס גבוה.

לא רואה איך זה מעיד על טיב האימון חזה שלך, לצורך העניין אפילו דגש אקצנטרי מגדיל סיכוי לDOMS.
בקיצור, זה לא מדד לאיכות האימון.

מתקדם? עובד עם MMC? הטכניקה סבירה? תמשיך ככה.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
אם אתה עושה בנץ בצורה יעילה לפיתוח כוח יכול להיות שהחזה לא מקבל מספיק גירוי

כוח לא מעניין אותי. הarch שלי לא יותר מגבולי (רק מספיק בשביל לעשות retraction לכתפיים ולהבליט את החזה), אחיזה אמצעית (לא רחב מדי לא צר מדי), יורד עם המוט עד למטה בשליטה וגם לא מקפיץ בעלייה.
ה-6 חזרות זה כי לקחתי משהו על הגבול בשביל בכל זאת להתקדם במשקלים, חזרות גבוהות מעדיף עם דאמבלים במשקל נמוך יותר.

דאמבלים בשיפוע עליון גם גבולי.

למה גבולי?

ובנץ בדאמבלים

אני עושה גם בנץ' שטוח עם דאמבלים ביום המנוחה שלי מהבנץ' הרגיל (שאותו אני עושה פעמיים בשבוע).

ולנסות לחפש שם יותר מתיחה של החזה.

יש טיפים? אני יורד עם הדאמבלים הכי הרבה שאני יכול לכיוון החזה וגם בעלייה נועל מרפקים. תמיד שם לב לטכניקה. מה עוד אפשר לעשות?

כוח לא מעניין אותי. הarch שלי לא יותר מגבולי (רק מספיק בשביל לעשות retraction לכתפיים ולהבליט את החזה), אחיזה אמצעית (לא רחב מדי לא צר מדי), יורד עם המוט עד למטה בשליטה וגם לא מקפיץ בעלייה.
ה-6 חזרות זה כי לקחתי משהו על הגבול בשביל בכל זאת להתקדם במשקלים, חזרות גבוהות מעדיף עם דאמבלים במשקל נמוך יותר.

למה גבולי?

אני עושה גם בנץ' שטוח עם דאמבלים ביום המנוחה שלי מהבנץ' הרגיל (שאותו אני עושה פעמיים בשבוע).

יש טיפים? אני יורד עם הדאמבלים הכי הרבה שאני יכול לכיוון החזה וגם בעלייה נועל מרפקים. תמיד שם לב לטכניקה. מה עוד אפשר לעשות?

לא נשמע שאתה עושה משהו לא טוב. כמו שרשמו דומס זה לא מדד ליותר מידי, יכול להיות בגלל שאתה עושה את אותו הדבר תקופה ארוכה אין דומס. בכל מקרה, נסה לחפש מדדים אחרים כמו עליה במשקלי עבודה במיוחד בתרגילים פחות טכניים וגדילה של החזה שלך מול המראה. אם זה ממש גומר אותך שאין לך פאמפ בחזה תוסיף איזה פלייס או משהו בסגנון...

• פותח/ת השרשור
לא רואה איך זה מעיד על טיב האימון חזה שלך, לצורך העניין אפילו דגש אקצנטרי מגדיל סיכוי לDOMS.
בקיצור, זה לא מדד לאיכות האימון.

מתקדם? עובד עם MMC? הטכניקה סבירה? תמשיך ככה.

ובכל זאת זה הגיוני להתאמן חודשים ואחרי אף אימון לא להרגיש שהחזה תפוס? בזמן שבכל שאר הגוף כן קורה?

לגבי הMMC, אני תמיד שם דגש על טווח תנועה מלא אבל לא בדיוק ״מרגיש״ את החזה עצמו...

ובכל זאת זה הגיוני להתאמן חודשים ואחרי אף אימון לא להרגיש שהחזה תפוס? בזמן שבכל שאר הגוף כן קורה?

לגבי הMMC, אני תמיד שם דגש על טווח תנועה מלא אבל לא בדיוק ״מרגיש״ את החזה עצמו...
כן זה הגיוני. ותנסה לעבוד על הmmc, אם תנסה עוד מהחימומים כשהתרגילים עוד קלים לך תצליח הרבה יותר, בסוף אחרי תרגול תצליח גם בסטים הקשים. אתה יכול אפילו לפני התרגיל להניח יד על החזה ולקרב את היד, וככה להרגיש ולזכור את התנועה.

תעשה ספוטו בנץ' ל10 סטים שכל חזרה תהיה RPE7 (דרגת קושי שאתה מסוגל לתת עוד 3 חזרות בכל סט).
ואז תגיד לי שהחזה לא תפוס.

• פותח/ת השרשור
תעשה ספוטו בנץ' ל10 סטים שכל חזרה תהיה RPE7 (דרגת קושי שאתה מסוגל לתת עוד 3 חזרות בכל סט).
ואז תגיד לי שהחזה לא תפוס.

אני דווקא נותן לו יחסית הרבה נפח לFBW. אם היה צורך הייתי עושה עוד אבל לא רוצה אוברקיל. אולי אוסיף קצת פרפר לכשל באחד מהאימונים לראות אם יש שינוי בהרגשה

אני דווקא נותן לו יחסית הרבה נפח לFBW. אם היה צורך הייתי עושה עוד אבל לא רוצה אוברקיל. אולי אוסיף קצת פרפר לכשל באחד מהאימונים לראות אם יש שינוי בהרגשה
אל תתלונן שאתה לא תפוס עד שלא באמת ריסקת אותם.
אני אחרי 10 סטים של חמישיות כרגע די מרגיש את החזה.
5 סטים היו ספוטו, 5 היו דדסטארט.

• פותח/ת השרשור
אל תתלונן שאתה לא תפוס עד שלא באמת ריסקת אותם.
אני אחרי 10 סטים של חמישיות כרגע די מרגיש את החזה.
5 סטים היו ספוטו, 5 היו דדסטארט.

להגיע ל30 סטים לחזה בשבוע זה סתם יגמור אותי ואני בספק שזה הפתרון. אולי בAB הייתי עומד בנפח גבוה יותר אבל לא בFBW שגם ככה האימון עמוס

תדאג תמיד שהכתף תהיה מאחורי החזה, בכל סוגי התרגילים ותרגיש אותו, הכתף הקדמית והחזה מתחרים בניהם על העבודה בלחיצות, כמו הכתף האמצעית והטרפזים, חלק מהקאץ' בפיתוח גוף זה לדעת לנטרל את השריר ש"גונב" לך עומס משריר המטרה, כדי לגרום לכתף להיות מאחורי החזה, תקרב אותם אחת לשנייה ואז תמשוך אותן למטה (רק רגע אחד, זה כמו בבנץ לא?😲) כן, זה קורה בבנץ אבל אתה צריך לעשות את זה גם בשאר התרגילים כמו פרפר ופול אובר...

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית