הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

לגבי כמות חלבון בחיטוב

Mario101

משתמש מתחיל
219
15
נק' מוניטין:
27
219
15
היי
לפי מה שאני יודע בחיטוב צריך לצרוך 2.2 גרם פר קילו חלבון, השאלה שלי אם זה מספיק? או שצריך יותר?
ועוד שאלה, האם כוללים את החלבונים ממקורות שהם לא בשר/חלב או שזה כלול? (כאילו הכוונה בלחם ודברים כאלה יש כמות חלבון ממש זעירה האם אתם מחשיבים את זה חלק מזה או רק ממקורות של בשר וחלב?)

השאלה שלי אם זה מספיק? או שצריך יותר?
בתהליך של עלייה במסת השריר נדרש 1.6–2.2 גרם חלבון לכל ק"ג משקל גוף (כלומר 2.2 גרם זה הטווח הגבוה).

האם כוללים את החלבונים ממקורות שהם לא בשר/חלב או שזה כלול?
כן, הטווח הזה כולל את כל מקורות החלבון.

הטווח הזה רלוונטי גם בזמן תהליך ירידה באחוזי השומן (חיטוב). אך, בתהליכי ירידה באחוזי השומן כדאי להיצמד לחלק העליון של הטווח (2 גרם/ק"ג ומעלה), בעוד שבזמן תהליך עלייה במסת שריר, ניתן להיצמד גם לחלק התחתון של הטווח.

כך או כך, קח בחשבון כי לצריכת החלבון יש השפעה קטנה על שימור מסת השריר בזמן ירידה באחוזי השומן. לאימוני ההתנגדות יש השפעה משמעותית הרבה יותר, וגם גודל הגירעון הקלורי משפיע יותר מאשר צריכת החלבון. אז כל עוד אתה לא מפתח גוף מקצועי או לא עוסק באופן מקצועי בענף ספורט כזה או אחר, אין צורך לדייק את צריכת החלבון "על הגרם". פשוט תכוון לצריכה של 2 גרם חלבון/ק"ג פחות או יותר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית