האם החילוק תקין?

• פותח/ת השרשור 50cents
  • פורסם בתאריך

50cents

משתמש מתחיל
59
12
נק' מוניטין:
6
59
12
מתאמן שנתיים, כבר חצי שנה מאמן שריר פעם אחת בשבוע.

החלטתי שאני רוצה להתמקד על החזה אז החלטתי לאמן אותו פעמיים בשבוע(הוא והגב נקודה חלשה אצלי)
אז התכנון הוא לאמן חזה פעמיים בשבוע למשך תקופה של 3 חודשים, ולאחר מכן להחליף בגב פעמיים בשבוע - החילוק שבניתי הוא כזה ורציתי לדעת אם הוא חכם מבחינתכם

אימון 1.
חזה יד אחורית פוקוס אמצעי

אימון 2
גב כתף אחורית יד קדמית

יום 3
מנוחה

יום 4
כתפיים רגליים

יום 5
חזה בטן - פוקוס עליון

יום 6 ו7 מנוחה.
–– ההודעה אוחדה באופן אוטומטי ע"י המערכת: ––

להלן הנפח באימוני חזה:
אימון 1
1. פרפר 3 סטים
סט אחרון לכשל כל שאר הסטים rir 1-3
טווח חזרות 10-12

2. לחיצת חזה דאמבלים שיפוע רגיל - 4 סטים (כלום לא לכשל) פירמידה עולה דגש עלייה במשקלי עבודה
טווח חזרות 6-10

3. לחיצת חזה אמצעי במכונה - 4 סטים אחרון לכשל
עבודה בטוןח חזרות גבוהה 12-18

4. שכיבות סמיכה
2 סטים לכשל מנוחה קצרה

אימון 2 - דגש עליון

1. בנץ עליון סמית משין פירמידה יורדת
4 סטים - אחרון לכשל

2. פרפר דאמבלים שיפוע עליון על מיטה
3 סטים - אחרון כשל

3. Squeeze Presses בשיפוע עם דאמבלים
3 סטים - rir 1-2

4. שכיבות סמיכה עם רגליים על ספסל
4 סטים לכשל

משתדל שלא להגיע הרבה לכשל כדי לא להעמיס על מערכת העצבים וגם להמשיך לבנות משקלי עבודה, אשמח לדעה ונקןדןת לשיפור

נערך לאחרונה:
אבל גם אם הוא על חומרים למה שלא יתאמן כמו שצריך? למה שיקשיב לכמה "ברו סיינס"?
אין פה כמו שצריך כי אין באמת ספרות מדעית על אימונים לפיתוח מסת שריר בשילוב חומרים.
כרגע "ברו-סיינס" זה מה שהם עושים בערך, פשוט לוקחים בחשבון שהם יכולים להשיג הרבה יותר
מנפח שונה ואולי יצטרכו לנהל שונה את ההתאוששות שלהם.

העקרונות הבסיסיים ישארו אותם עקרונות (קרבה לכשל, טכניקה ובחירת תרגילים)

זה שמישהו על חומר לא אומר שהוא תמיד מדבר רק על דברים שרלוונטיים לאנשים על חומרים. אפשר וצריך ללמוד גם מאנשים על משפרים, גם אם צריך קצת לסנן חלק מהמידע לפעמים.
לא טענתי את זה, אבל קיים סיכוי לא רע כזה.
למשל כמו במקרה הנוכחי שהוא אומר לו להתאמן על קבוצת שריר פעם בשבוע.

אין פה כמו שצריך כי אין באמת ספרות מדעית על אימונים לפיתוח מסת שריר בשילוב חומרים.
כלומר מכיוון שאין ספרות על אימונים עם חומרים, בהנחה שיש שני אנשים עם חומרים אחד עושה בדיוק מה שצריך על פי הספרות של אימון ללא חומרים ואחד עושה מה שהוא רוצה, מבחינתך אין עדיפות לתוכנית של אחד מהם על השני? אתה לא תהיה מסוגל לקבוע של מי התוכנית טובה יותר?

כלומר מכיוון שאין ספרות על אימונים עם חומרים, בהנחה שיש שני אנשים עם חומרים אחד עושה בדיוק מה שצריך על פי הספרות של אימון ללא חומרים ואחד עושה מה שהוא רוצה, מבחינתך אין עדיפות לתוכנית של אחד מהם על השני? אתה לא תהיה מסוגל לקבוע של מי התוכנית טובה יותר?
אני פשוט לא אדע.
סביר שעקרונות פיזיולוגים בסיסיים יהיו זהים ומפה כן תצטרך להתחשב
בשינויים שנוצרים בעקבות צריכת החומרים.

בכללי אני מניח ש"יותר טוב" יהיה התאמה של נפח והתאוששות לאינדיבידואל,
פשוט אם אינדיבידואל מסוים לוקח חומרים אז סביר שתוכל למתוח עוד קצת את הגבולות.

על הנייר נכון, אבל זה ממש לא אומר שזאת השפעה שיש בה ממש, אם מישהו עושה אימון אחד בשבוע שיש בו סט אחד ברמה של RIR4 אם הוא יוסיף עוד אימון אחד הוא בעצם מכפיל את הנפח שלו! אבל אתה בוודאי תסכים שדה פקטו אין פה באמת שינוי של פקטור הנפח כי הוא עדיין נמוך מידי...
אבל זה לא המקרה
אני מסכים שדעתו של המאמן רלוונטית גם אם הוא לא נצמד למחקר האחרון שיצא, אבל כל זאת בתנאי שלמאמן הזה יש הצלחה, כלומר הוא מסוגל לשחזר את מה שהוא עשה עם עצמו אצל עוד אנשים אחרים, אם יש לך מישהו שמשתמש בחומרים ואין לו מתמנים עם תוצאות מי יודע מה, בהחלט יכול להיות שאין לו ניסיון רציני ולתוצאות שלו הוא הגיע בזכות ההקרבה עם החומרים ולאו דווקא ידע
אומנם אני לא מעודכן חזק בתחום אבל נראה שהוא כן עובד עם לא מעט מוצלחים בארץ. מעבר לזה שהוא מאמן את עצמו (או לפחות אימן את עצמו פעם מהתקופה שראיתי) ומגיע לתוצאות הכי טובות בארץ. שוב אני די איתך באותו ראש, אבל המעט הוא לא לזלזל בו בכל מקרה.
לא טענתי את זה, אבל קיים סיכוי לא רע כזה.
למשל כמו במקרה הנוכחי שהוא אומר לו להתאמן על קבוצת שריר פעם בשבוע.
ויכול גם להיות שהוא ראה תוצאות טובות ללא מעט טבעיים בפעם בשבוע.

מעבר לזה שאני כן מאמין שיש קשר גדול בין מתאמנים טבעיים ללא. אפשר וצריך ללמוד גם מכאלה, בתנאי שאתה מודע לזה שהם על חומרים ושיתכנו הבדלים.

ומה גודל המזרק שהוא משתמש בו?
כשמדובר בתחרות של מוזרקים זה לא כל כך משנה. אם לכל המתחרים שלו יש אותו יתרון, אז כנראה שהוא עדיין עושה משהו נכון אם הוא מנצח אותם בנוסף ליתרון הזה.
להסתכל על ספורטאים מובילים ולהגיד "אה הם מוזרקים הם לא מבינים כלום" זה זלזול בהם שלא מוצדק וזה תירוץ לעצמך למה לא להעריך אותם כמו או יותר מאת עצמך (בהקשר הספורטיבי).

להסתכל על ספורטאים מובילים ולהגיד "אה הם מוזרקים הם לא מבינים כלום" זה זלזול בהם שלא מוצדק וזה תירוץ לעצמך למה לא להעריך אותם כמו או יותר מאת עצמך (בהקשר הספורטיבי).
אתה לוקח את הטענה שלי ומכליל אותה, כשאתה מדבר על ספורטאי שלוקח סטרואידים, תמיד יהיה שם החשש שהוא נמצא בטופ כי הוא מוכן להרעיל את העצמו יותר מאחרים ולא כי הוא מבין בתחום יותר מהם, ולכן אני מקבל את דבריהם בערבון מוגבל, ונעזר בעוד דברים על מנת לקבוע את אמינות דבריהם.
לגבי הערכה של מה שהם עושים, האמן לי שאני לא זקוק לתירוץ "סטרואידים" כדי לא להעריך אותם, גם מי שבטופ, אחרי מסלול בצה"ל קצת קשה לי לשמוע אדם שישן מתי שהוא רוצה, נכנס לסט מתי שהוא רוצה ואוכל מתי שהוא רוצה, שמה שהוא עושה זאת עבודה "קשה".
כשמדובר בתחרות של מוזרקים זה לא כל כך משנה. אם לכל המתחרים שלו יש אותו יתרון, אז כנראה שהוא עדיין עושה משהו נכון אם הוא מנצח אותם בנוסף ליתרון הזה
כל זאת בהנחה שכולם לוקחים את אותה כמות, מה שאתה לא יכול לדעת, ולכן תלוי באיזה תחרות מדובר, אם זאת תחרות ברמה עולמית אז כנראה שכולם על המקסימום שהם יכולים לקחת, אם זאת תחרות משנית אז בהחלט יכול להיות מישהו שלא מבין כלום שמפטם את עצמו למוות עם סטרואידים וכל זה רק כדי להשיג תוצאה סבירה מינוס ביחס לטופ העולמי, דברים שכבר היו בישראל....

אתה לוקח את הטענה שלי ומכליל אותה, כשאתה מדבר על ספורטאי שלוקח סטרואידים, תמיד יהיה שם החשש שהוא נמצא בטופ כי הוא מוכן להרעיל את העצמו יותר מאחרים ולא כי הוא מבין בתחום יותר מהם
תהיה בטוח שיש עוד המון אנשים בארץ שמרעילים את עצמם באותה רמה כמוהו ויותר ומפסידים לו, ובנוסף לזה עוד המון המון המון אנשים שמרעילים את עצמם כמעט כמוהו, ברמה שהסמים הם לא הבדל קיצוני גם אם קיים קצת. ברור שיש את אלה שרק משפרים את עצמם בקטנה אבל דני הוא ממש לא היחיד בארץ שלקח את זה רחוק.
אחרי מסלול בצה"ל קצת קשה לי לשמוע אדם שישן מתי שהוא רוצה, נכנס לסט מתי שהוא רוצה ואוכל מתי שהוא רוצה, שמה שהוא עושה זאת עבודה "קשה"
נקודה רגישה😢
בדיוק אתמול התמרמרתי עם חבר על זה שיש המון אנשים שלא הפסיקו להתאמן נורמלי בגיל 18 בגלל הצבא
מסכים איתך פה לגמרי לצערי
ולכן אני מקבל את דבריהם בערבון מוגבל, ונעזר בעוד דברים על מנת לקבוע את אמינות דבריהם.
על זה אנחנו לא מתווכחים. גם אני מתייחס לדברים שמוזרקים אומרים עם סימן שאלה גדול יותר מטבעיים, ובכל זאת, אני לא שולל. כמו שאתה אומר, נעזר בעוד דברים לקבוע אמינות.

וזה תירוץ לעצמך למה לא להעריך אותם כמו או יותר מאת עצמך (בהקשר הספורטיבי).
נקודה רגישה😢
בדיוק אתמול התמרמרתי עם חבר על זה שיש המון אנשים שלא הפסיקו להתאמן נורמלי בגיל 18 בגלל הצבא
מסכים איתך פה לגמרי לצערי
איך זה הולך ביחד?

חסר אנשים שהתחילו להתאמן אחרי הצבא והגיעו לתוצאות יפות מאוד אחרי כמה שנים?
אז כנראה שדברי לא הובנו נכון כשכתבתי את זה:
אחרי מסלול בצה"ל קצת קשה לי לשמוע אדם שישן מתי שהוא רוצה, נכנס לסט מתי שהוא רוצה ואוכל מתי שהוא רוצה, שמה שהוא עושה זאת עבודה "קשה".
לא התכוונתי שבצה"ל אין יכולת להתאמן בצורה סדירה ועם התאוששות ראויה ואילו ספורטאים באותו זמן התאמנו והתאוששו בצורה מיטבית.
כוונתי הייתה שלאחר שעוברים מסלול בצה"ל (שלא לדבר על מלחמה) סרגל ה"קושי" הוא כזה שמשאיר את הספורטאי באזור שרחוק מ"קושי", הווה אומר שאני לא זקוק לחפור לו בור על מנת להיות יותר גבוה ממנו.
ומשכך כאשר אני טוען שמישהו הגיע לאן שהגיע זה נטו בגלל שהתרשמתי שרמת הידע שלו אינה כזאת שתצדיק הגעה לאן שהגיע.

אז כנראה שדברי לא הובנו נכון כשכתבתי את זה:

לא התכוונתי שבצה"ל אין יכולת להתאמן בצורה סדירה ועם התאוששות ראויה ואילו ספורטאים באותו זמן התאמנו והתאוששו בצורה מיטבית.
כוונתי הייתה שלאחר שעוברים מסלול בצה"ל (שלא לדבר על מלחמה) סרגל ה"קושי" הוא כזה שמשאיר את הספורטאי באזור שרחוק מ"קושי", הווה אומר שאני לא זקוק לחפור לו בור על מנת להיות יותר גבוה ממנו.
ומשכך כאשר אני טוען שמישהו הגיע לאן שהגיע זה נטו בגלל שהתרשמתי שרמת הידע שלו אינה כזאת שתצדיק הגעה לאן שהגיע.
אוקיי הבנתי עכשיו. בכל זאת, עדיין יהיו ספורטאים מוצלחים שיעבדו הרבה הרבה יותר קשה מאשר לוחמים (בהווה ולשעבר), גם פר סט בודד וגם באופן כללי כשגרת חיים. שוב, זה חוזר עוד הפעם לזלזול הזה.

שיעבדו הרבה הרבה יותר קשה מאשר לוחמים
השאלה היא מה אתה מגדיר "לוחמים", אם כל אחד שקיבל תעודה 05 (גם 07 לא מבטיח את זה) נחשב מבחינתך ללוחם אז אני בהחלט מבין את הטענה שלך
כשגרת חיים. שוב, זה חוזר עוד הפעם לזלזול הזה.
כמו שכבר אמרתי:
לאחר שעוברים מסלול בצה"ל (שלא לדבר על מלחמה) סרגל ה"קושי" הוא כזה שמשאיר את הספורטאי באזור שרחוק מ"קושי"
המשמעות של המשפט הזה היא שלאחר השירות הצבאי שלי אני לא רואה בשגרת החיים של בריאן שואו (לדוגמה) משהו "קשה", כי אם אני אקרא למה שבריאן שואו עושה "קשה" אז איך אני אכנה את מה שעברתי בצה"ל?
אני לא מזלזל באנשים, לא משנה מה הם עושים בחיים, כל מקצוע הוא לגיטימי, אבל כשתטען שמה שאני אומר על הטופ של אימוני כוח נובע מצורך "לחפור להם בור" אז אתה בהחלט תיתקל במישהו שממש לא מתרשם מבן אדם שישן מתי שהוא רוצה, אוכל מתי שהוא רוצה, ונכנס לסט מתי שהוא רוצה וזה לא משנה כמה הוא מרים או כמה גביעים יש לו בבית.

השאלה היא מה אתה מגדיר "לוחמים", אם כל אחד שקיבל תעודה 05 (גם 07 לא מבטיח את זה) נחשב מבחינתך ללוחם אז אני בהחלט מבין את הטענה שלך
נו אני לא מתכוון ללוחם הגנא או פלחצ
המשמעות של המשפט הזה היא שלאחר השירות הצבאי שלי אני לא רואה בשגרת החיים של בריאן שואו (לדוגמה) משהו "קשה", כי אם אני אקרא למה שבריאן שואו עושה "קשה" אז איך אני אכנה את מה שעברתי בצה"ל?
אני לא מזלזל באנשים, לא משנה מה הם עושים בחיים, כל מקצוע הוא לגיטימי, אבל כשתטען שמה שאני אומר על הטופ של אימוני כוח נובע מצורך "לחפור להם בור" אז אתה בהחלט תיתקל במישהו שממש לא מתרשם מבן אדם שישן מתי שהוא רוצה, אוכל מתי שהוא רוצה, ונכנס לסט מתי שהוא רוצה וזה לא משנה כמה הוא מרים או כמה גביעים יש לו בבית.
זה הסתכלות צרה. יש קושי ויש קושי.
1. לבנות שגרת חיים של שינה ארוכה, תזונה קפודה, אימונים ארוכים וכו זה כבר דבר קשה בתקופות מסוימות בחיים. ברור שיהיו לך אנשים שיהיה להם יותר נוח אורח חיים שכזה, אבל להתלונן על פריווילגים זה בכל תחום. גם בתוך אותו צוות בצה"ל יהיו כאלה שיהיה להם יותר נוח השגרת צבא וכאלה שיצטרכו להקריב יותר.
2. יש גם קושי נקודתי, לדוגמא קרבה לכשל בסט בודד, הקפדה על אכילת מספיק קלוריות, וכו וכו, ששם יש ספורטאים ברמה גבוהה שעובדים הרבה יותר קשה מהרבה לוחמים והרבה אנשים איכותיים, גם אם בסך הכללי החיים שלהם קלים יותר.

נו אני לא מתכוון ללוחם הגנא או פלחצ
גם נחלווי או גולנציק נמצאים איתם באותה קבוצה...
2. יש גם קושי נקודתי, לדוגמא קרבה לכשל בסט בודד, הקפדה על אכילת מספיק קלוריות, וכו וכו, ששם יש ספורטאים ברמה גבוהה שעובדים הרבה יותר קשה מהרבה לוחמים והרבה אנשים איכותיים, גם אם בסך הכללי החיים שלהם קלים יותר.
אם אתה משווה דקה וחצי של סט דדליפט /סקוואט לRIR0 לכל דקה וחצי אחרת במסלול אז בסדר, אבל לצערנו מסלול הוא קצת יותר מדקה וחצי, ולכן אתה נאלץ להשוות תקופת זמן מול תקופה אחרת, למשל חודש נפח של קורטה מול חודש במסלול, ואני אומר אלף פעם כן לקורטה ולא לחודש במסלול.
ותוך כדי שאני כותב את הדברים הללו אני נזכר בשיחה שהייתה לי לפני הגיוס עם חבר שהולך להתגייס איתי, ניסיתי להסביר לו שצה"ל לא יכול להיות יותר קשה מאימוני כוח, כי בצהל אף פעם לא תהיה במצב שבו תגיע לגבולות שלך (אולי חוץ מסחיבת פצועים) ואילו בחמישייה לשיא חדש בסקוואט אתה בהחלט נמצא שם. לא אני ולא הוא הכרנו את צה"ל, אבל במבט לאחור? כל כך טעיתי.
מסלול (לפחות שאני עברתי, אני יודע שגם בהנדסה קרבית הם קוראים להכשרה שלהם "מסלול", מה סיימתם את הבאנייס?) זה משהו שאתה מתנדב אליו רק כי אין לך מושג למה אתה נכנס, ומשנכנסת אתה רק "מחזיק את הראש מעל המים" עד שהוא יעבור, ולאחריו המושג "קושי" משתנה.
כאשר הרלוונטיות של זה לדיון הוא שאני מדבר על ספורטאים (או כל דבר תחרותי אחר) אני עושה את זה נטו בהסתכלות של "מה אני יכול ללמוד ממנו", וכאשר אני טוען שהוא על סטרואידים זה כדי לסייג את מה שניתן ללמוד ממנו, וממש לא מתוך זלזול כדי שאני ארגיש יותר טוב עם עצמי, כי גם אם הוא בטופ העולמי ללא סטרואידים אני לא מחזיק ממנו יותר מידי במובן של מישהו ש"מתאמץ".

גם נחלווי או גולנציק נמצאים איתם באותה קבוצה...

אם אתה משווה דקה וחצי של סט דדליפט /סקוואט לRIR0 לכל דקה וחצי אחרת במסלול אז בסדר, אבל לצערנו מסלול הוא קצת יותר מדקה וחצי, ולכן אתה נאלץ להשוות תקופת זמן מול תקופה אחרת, למשל חודש נפח של קורטה מול חודש במסלול, ואני אומר אלף פעם כן לקורטה ולא לחודש במסלול.
ותוך כדי שאני כותב את הדברים הללו אני נזכר בשיחה שהייתה לי לפני הגיוס עם חבר שהולך להתגייס איתי, ניסיתי להסביר לו שצה"ל לא יכול להיות יותר קשה מאימוני כוח, כי בצהל אף פעם לא תהיה במצב שבו תגיע לגבולות שלך (אולי חוץ מסחיבת פצועים) ואילו בחמישייה לשיא חדש בסקוואט אתה בהחלט נמצא שם. לא אני ולא הוא הכרנו את צה"ל, אבל במבט לאחור? כל כך טעיתי.
מסלול (לפחות שאני עברתי, אני יודע שגם בהנדסה קרבית הם קוראים להכשרה שלהם "מסלול", מה סיימתם את הבאנייס?) זה משהו שאתה מתנדב אליו רק כי אין לך מושג למה אתה נכנס, ומשנכנסת אתה רק "מחזיק את הראש מעל המים" עד שהוא יעבור, ולאחריו המושג "קושי" משתנה.
כמו שאמרתי קודם, יש כל מיני סוגים של קושי, וסליחה אבל לזלזל בטופ ספורטאים זה מביך לא משנה מי אתה ומה אתה חושב שעברת
כאשר הרלוונטיות של זה לדיון הוא שאני מדבר על ספורטאים (או כל דבר תחרותי אחר) אני עושה את זה נטו בהסתכלות של "מה אני יכול ללמוד ממנו", וכאשר אני טוען שהוא על סטרואידים זה כדי לסייג את מה שניתן ללמוד ממנו, וממש לא מתוך זלזול כדי שאני ארגיש יותר טוב עם עצמי, כי גם אם הוא בטופ העולמי ללא סטרואידים אני לא מחזיק ממנו יותר מידי במובן של מישהו ש"מתאמץ".
שוב, מסכים שצריך לסייג במידה מסויימת, אבל גם לשלול ישר זה טעות. ולא שכנעת אותי עם ההרגשה הטובה.

וסליחה אבל לזלזל בטופ ספורטאים זה מביך לא משנה מי אתה ומה אתה חושב שעברת
זה לא בדיוק לזלזל, שוב כל עבודה מכבדת את בעליה, אבל בשנייה שהם יתחילו לטעון שמה שהם עושים זה "קשה", כאן אתה כבר בהחלט תשמע את הצחוק שלי, מי שהולך לישון מתי שהוא רוצה, אוכל מתי שהוא רוצה, ומתאמן מתי שהוא רוצה, מזומן לעשות פוזות על בטטות כורסה כמה שהוא רוצה, רק שיתרחק מסיירות, יש שם בדיוק כמה אנשים ששואלים את עצמם אם לא היה עדיף לירות לעצמם ברגל ולהימנע מכל הסיפור הזה...

ולא שכנעת אותי עם ההרגשה הטובה.
אני לא חושב שאני יכול להציג את הטיעונים שלי בצורה יותר טובה, אז נסכים שלא נסכים.

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית