הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

יוטיוברים ואנשים שאתם סומכים על הדעה שלהם

manotaur

משתמש מתחיל
94
7
נק' מוניטין:
7
94
7
היי
אני רוצה לחזק את הידע שלי בכל הנוגע לבניית תוכניות אימון כמו שצריך
עשיתי את הקורס של טל בן משה למי שמכיר, עברתי תוכנית ליווי עם מישהו מוכר וראיתי תוצאות אבל עדיין מרגיש שיש עוד נושאים שהייתי רוצה לחדד
אני עושה את זה בשביל עצמי ובשביל הכיף ותמיד רוצה ללמוד עוד

יש לכם המלצות על ספרים או יוטיוברים ואנשים שמעלים תוכן ואפשר לסמוך על הדעה שלהם? כי יש המון שרלטנים בנושא ולא יודע על מי אפשר לסמוך

תתחיל לנסות לקרוא מחקרים לבד, תתחיל לצרוך תוכן פחות "לעוס" במיוחד אם כבר קיבלת כלים לעשות זאת.

יוצרי תוכן מבוססי מדע זה נחמד, אבל עבור רבים המטרה היא לייצר תוכן קודם כל, מה שמביא אותך למצב שאתה רואה סרטון של 30 דקות על סוגיה שולית לחלוטין בהיפרטרופיה נניח, ואז היא הופכת לדיבייט של עוד 4 סרטונים על איזושהי אופטימיזציה מיותרת או על האם קריאטין גורם להתקרחות (בפעם ה-200, למרות שיש מחקר אחד על זה ואינסוף ספקולציות).

בכ"ז:
אלן ארגון
בן קרפנטר
החבר'ה הותיקים יותר של stronger by science שאני כבר לא זוכר איך קוראים להם

היי
אני רוצה לחזק את הידע שלי בכל הנוגע לבניית תוכניות אימון כמו שצריך
עשיתי את הקורס של טל בן משה למי שמכיר, עברתי תוכנית ליווי עם מישהו מוכר וראיתי תוצאות אבל עדיין מרגיש שיש עוד נושאים שהייתי רוצה לחדד
אני עושה את זה בשביל עצמי ובשביל הכיף ותמיד רוצה ללמוד עוד

יש לכם המלצות על ספרים או יוטיוברים ואנשים שמעלים תוכן ואפשר לסמוך על הדעה שלהם? כי יש המון שרלטנים בנושא ולא יודע על מי אפשר לסמוך
בוא נתחיל עם זה שמייק ישראטל הוא דוגמא לא משהו למידע מבוסס ורלוונטי.

מי שאני כן אוהב לעקוב אחרי התוכן שלו-

Joe Bennett

Team3DMJ

TNF - למרות שלפעמים קצת מתעסק בקקה.

לא מתיימר.

אוניברסיטת טנסי היא מוסד מוכר ורציני.
יש לו דוקטורט מהמוסד הזה, בתחום שבו הוא עוסק - פיזיולוגיית ספורט.

אני לא רכשתי התמחות אקדמית בפיזיולוגיית ספורט.
מה הטענה שלך ועל בסיס איזה ידע אתה טוען אותה?

לא מתיימר.

אוניברסיטת טנסי היא מוסד מוכר ורציני.
יש לו דוקטורט מהמוסד הזה, בתחום שבו הוא עוסק - פיזיולוגיית ספורט.

אני לא רכשתי התמחות אקדמית בפיזיולוגיית ספורט.
מה הטענה שלך ועל בסיס איזה ידע אתה טוען אותה?

הדוקטורט הוא פשוט ביזיון ויש לו מזל שאנשים לא קראו אותו. מסתמך על כך שאני אשכרה יודע לקרוא.

תשמע, זה לא רציני.
לא ממש נתת פה ביקורת אקדמית, רק אמירה כללית.
בוא לא נתיימר לשפוט דיסרטציה.
בסוף יש לו תואר דוקטורט מאוניברסיטה רצינית, שיושב על שני תארים מוקדמים יותר, וזה מה שחשוב.

הדוקטורט הוא פשוט ביזיון ויש לו מזל שאנשים לא קראו אותו. מסתמך על כך שאני אשכרה יודע לקרוא.
יאללה סיקרנת, אשמח ואתה מוזמן שתרשום הודעה מפורטת שמבקרת את הדוקטורט+קישור לקריאה עצמית

• פותח/ת השרשור
בוא נתחיל עם זה שמייק ישראטל הוא דוגמא לא משהו למידע מבוסס ורלוונטי.

מי שאני כן אוהב לעקוב אחרי התוכן שלו-

Joe Bennett

Team3DMJ

TNF - למרות שלפעמים קצת מתעסק בקקה.
מייק אומר חרטוטים לדעתך?

מייק אומר חרטוטים לדעתך?

קישור לצפייה: https://youtu.be/oFVmj51sD70?t=107
אמלוק- מבחינת מייק וחברו ניתן להמליץ (בצורה מדעית ומבוססת כמובן) על פוזיציה אחת על פני האחרת כאשר כל מה שביצעת הוא שני מחקרים, כשבתכלס הם אפילו לא מבוצעים עם אותם שני תרגילים אלא פשוט התרגיל שעליו הם ממליצים מול שני תרגילים אחרים.
אני חושב שכאן נפלט לו המידע "המיותר" הזה, אבל יש לי תחושה שככה המצב גם בכל שאר הסרטונים.

מצחיק שמדברים פה על מייק בזמן שכל הדוקטורט שלו שנוי במחלוקת בימים אלה ממש, לא שדוקטורט מעיד על משהו, כמו בכל תחום אחר בחיים.
לנושא, ליפטינג זה לא נושא מסובך בכלל, אפילו די פשוט. לא סתם אנשים מתקדמים גם בלי לדעת כלום לפעמים אם יש להם גנטיקה טובה..
כל האנשי מדע שהתחילו לקשקש ביוטיוב בשנים האחרונות רק מבלבלים את.המתאמן המתחיל שצריך להתמקד בתרגילים מורכבים בטכניקה נכונה, ולהתקדם במשקלים.
מיייק ספציפית היה פעם אחלה מאמן והוא בעצמו הרים משקלים מטורפים, אבל בשנים האחרונות הוא לבש את החלוק של המדענים, התחיל לשלב הרבה יותר מדי הומור וכדי ליצור תוכן התחיל לבלבל את המוח בשביל לקבל עוד צפיות

מייק אומר חרטוטים לדעתך?
לא באופן גורף אבל אישית פחות מתחבר לניסיון להיות מיוחד בכוח בשביל להמשיך להיות בתודעה.
חוץ מזה שעצם זה שיש לו תארים לא הופך אותו צודק, זה כשל פנייה לסמכות קלאסי.

חוץ מזה שעצם זה שיש לו תארים לא הופך אותו צודק, זה כשל פנייה לסמכות קלאסי.
טענה מוזרה שאף אחד לא טען.
אף אחד לא צודק תמיד.
עם תואר או בלי תואר.

תואר אקדמי לא מבטיח שבעליו תמיד צודק, אבל הוא כן מעלה משמעותית את ההסתברות להבנה מבוססת בתחום. זה לא “פנייה לסמכות”, אלא שימוש באינדיקציה אמינות הידע.

להתעלם מתואר זה כשל לוגי הפוך: הנחה שמומחיות לא משנה. סטטיסטית, מישהו בלי השכלה פורמלית בתחום טועה לעיתים קרובות יותר ממי שכן עבר הכשרה מחקרית ומבחנים אקדמיים.

*** עריכה - תיקון טעות כתיב.

נערך לאחרונה:
מצחיק שמדברים פה על מייק בזמן שכל הדוקטורט שלו שנוי במחלוקת בימים אלה ממש, לא שדוקטורט מעיד על משהו, כמו בכל תחום אחר בחיים.
לנושא, ליפטינג זה לא נושא מסובך בכלל, אפילו די פשוט. לא סתם אנשים מתקדמים גם בלי לדעת כלום לפעמים אם יש להם גנטיקה טובה..
כל האנשי מדע שהתחילו לקשקש ביוטיוב בשנים האחרונות רק מבלבלים את.המתאמן המתחיל שצריך להתמקד בתרגילים מורכבים בטכניקה נכונה, ולהתקדם במשקלים.
מיייק ספציפית היה פעם אחלה מאמן והוא בעצמו הרים משקלים מטורפים, אבל בשנים האחרונות הוא לבש את החלוק של המדענים, התחיל לשלב הרבה יותר מדי הומור וכדי ליצור תוכן התחיל לבלבל את המוח בשביל לקבל עוד צפיות
היית רוצה להרחיב על הידוע לך על השניות במחלוקת לגבי הדוקטורט שלו?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית