הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דדליפט

• פותח/ת השרשור Noam9
  • פורסם בתאריך

Noam9

משתמש מתחיל
3
0
נק' מוניטין:
6
3
0
היי חברים יש לי שאלה שסקרנה אותי לאחרונה
אני בן 18 ועשיתי 210kg ל3 חזרות בדדליפט רומני, כמה לדעתכם אוכל לעשות בדדליפט רגיל? יש הבדל במשקלים או שפחות?
והאם יש תחרויות של פווארליפטינג של נטו סקוואט ודדליפט לנערים? (אני לא פווארליפטר רק מתעניין)

אי אפשר לדעת. תלוי כמה אתה יורד ברומני שאתה עושה, כמה אתה מיומן בדדליפט הקלאסי, כמה לג דרייב אתה מצליח להוציא.
לי אישית היה 155 לחמישיה ברומני. ואז כשבאתי לעשות קלאסי אחרי חצי שנה שלא עשיתי, לא ניתקתי 140. אבל עם קצת תרגול די מהר הגעתי ל160 לחמישייה בקלאסי, אז אל תתייאש אם אתה לא רואה מייד כמה הרומני עוזר לך

• פותח/ת השרשור
זה גבוה מאוד. כמה אתה שוקל? יש סרטון?

דדליפט רגיל אמור להיות יותר גבוה.
שוקל 80kg כרגע
יש לי רק סרטון של הפעם הראשונה שעשיתי את המשקל הזה לפני כמה חודשים עשיתי בסרטון רק 2 חזרות ובטכניקה לא מי יודע מה אבל אשמח לחוות דעת

קבצים מצורפים

• WhatsApp Video 2026-02-21 at 19.06.34.mp4
    5.2 MB
מרשים מאוד.

יש לי רק סרטון של הפעם הראשונה שעשיתי את המשקל הזה לפני כמה חודשים
מי שמרים משקל כזה יכול להרשות לעצמו לצלם יותר מפעם בכמה חודשים.

בטכניקה לא מי יודע מה אבל אשמח לחוות דעת
יש התעגלות בגב העליון בזמן העלייה אבל נראה שזה בכוונה. זו טכניקה לגיטימית אצל פאוורליפטרים.
כמובן תהיה מודע לסיכון לפציעה עם משקלים כאלה. ב- RDL ספציפית שים לב להמסטרינג שנמצא במתיחה הכי גדולה בחלק הכי קשה בתנועה.

אם אתה רוצה להתחרות כנראה שעדיף לך לעבור לדדליפט (לא רומני) ולהתמקצע בו.

יש התעגלות בגב העליון בזמן העלייה אבל נראה שזה בכוונה. זו טכניקה לגיטימית אצל פאוורליפטרים.
לדעתי הגבול בין גב עקום בסדר לגב עקום לא בסדר הוא מאוד דק. אם כבר ההתעגלות צריכה להיות מלכתחילה ולא באמצע החזרה.

בכל מקרה RDL אמור להיות יותר קל מדדליפט רגיל, אבל לדעתי אלו שתי טכניקות שונות וצריך להתמקצע בדדליפט רגיל גם.

עכשיו ראיתי את הסרטון. כן יש קצת עיגול בגב תוך כדי ההרמה, אבל זה הגיוני, בכל זאת משקל מאתגר עבורך אם ביצעת רק 2 חזרות.
כדי למנוע את זה וכדי להפיק יותר מהתרגיל, עדיף לעבוד רוב הזמן בטווח של מעל 5 חזרות, בסוף זה תרגיל עזר לדדליפט הרגיל. אין תחרות של דדליפט רומני שאתה צריך לעבוד בטווח הזה של 1-5 חזרות. אתה יכול מדי פעם לנסות לחזרות נמוכות אבל עיקר העבודה עדיף שיהיה בטווח היפרוטרופיה

• פותח/ת השרשור
מי שמרים משקל כזה יכול להרשות לעצמו לצלם יותר מפעם בכמה חודשים.
וואלה לא יודע לא חשבתי על לצלם את עצמי עושה את זה פחות אוהב לצלם במכון, גם בפעם הזאת שצילמו אותי לא ידעתי שמצלמים
–– ההודעה אוחדה באופן אוטומטי ע"י המערכת: ––

כמובן תהיה מודע לסיכון לפציעה עם משקלים כאלה. ב- RDL ספציפית שים לב להמסטרינג שנמצא במתיחה הכי גדולה בחלק הכי קשה בתנועה.
כן ההתעגלות קורית לבד אצלי אבל זה לא מרגיש לי לא טוב בגב או משהו, לגבי סיכון לפציעה מסכים איתך לגמרי אני עושה רק סט עבודה אחד באימון של רומני ו4 חימומים לפני כן של התרגיל אבל עם משקלים נמוכים יותר, אני עושה 60,100,140,180 ורק אז את המשקל עבודה.
–– ההודעה אוחדה באופן אוטומטי ע"י המערכת: ––

עכשיו ראיתי את הסרטון. כן יש קצת עיגול בגב תוך כדי ההרמה, אבל זה הגיוני, בכל זאת משקל מאתגר עבורך אם ביצעת רק 2 חזרות.
כדי למנוע את זה וכדי להפיק יותר מהתרגיל, עדיף לעבוד רוב הזמן בטווח של מעל 5 חזרות, בסוף זה תרגיל עזר לדדליפט הרגיל. אין תחרות של דדליפט רומני שאתה צריך לעבוד בטווח הזה של 1-5 חזרות. אתה יכול מדי פעם לנסות לחזרות נמוכות אבל עיקר העבודה עדיף שיהיה בטווח היפרוטרופיה
סגור, תודה רבה מעריך מאוד 🙏 🙏

כן ההתעגלות קורית לבד אצלי אבל זה לא מרגיש לי לא טוב בגב או משהו
פציעות יכולות להגיע בהפתעה ולהישאר איתך לכל החיים.
זה חלק מכל ספורט אבל כדאי לך להתעמק בנושא הזה ולהיות שלם עם הטכניקה שלך.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית