הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ FBW : טווח חזרות שונה כל שבוע

dor_dru

משתמש פעיל
610
27
נק' מוניטין:
398
610
27
משהו במכון מאסיבי מאוד אמר לי שהוא עובד שנתיים, FBW כל שבוע הוא עובד 3 אימונים בטווח חזרות שונה.
שבוע אחד הכל ל8 חזרות
שבוע שני הכל ל10 חזרות
שבוע שלישי הכל ל12 חזרות
וחוזר חלילה
הממשקלי עבודה לא בשמיים אבל מבחינת מאסה הוא גודל יפה מחודש לחודש

מה דעתכם על זה?

נערך לאחרונה:
כנראה השריר שלו ממש מבולבל.
הוא גם תוקף אותו מזוויות שונות?

תגובה עניינית:
מה אתה רוצה שנגיד, אין כזאת משמעות לשינוי טווי החזרות כל אימון.
כנראה גם אם הוא היה עושה רק סטים בטווח אחד, הוא היה גדל אותו דבר.

גם 8 ו גם 12 הם טווח יחסית בינוני-גבוה.
כלומר האימון הוא אימון בילדרי רגיל של נפח גבוה-שאכן מביא לתוצאות במסה.
הגוף לא ממש מבדיל בין כמות החזרות, אבל 8-12 זה ממש לא מבלבל, זה אותו דבר.

גם 8 ו גם 12 הם טווח יחסית בינוני-גבוה.
כלומר האימון הוא אימון בילדרי רגיל של נפח גבוה-שאכן מביא לתוצאות במסה.
הגוף לא ממש מבדיל בין כמות החזרות, אבל 8-12 זה ממש לא מבלבל, זה אותו דבר.

לא ידעתי שטווח החזרות עצמו מביא למסה.
ואיך היית ממליץ לבלבל את הגוף?

לא ידעתי שטווח החזרות עצמו מביא למסה.
ואיך היית ממליץ לבלבל את הגוף?
למה לבלבל אותו? מה, חסר לך בעיות בחיים? 😳
(אבל אם אתה ממש רוצה בלבול, נסה להבין את הדרשות של רב עובדיה)
נ.ב. נפח האמון בצירוף לזמן קצר בין הסטים מביא לתגובה היפרטרופית יותר גבוה מאשר פחות נפח+יותר מנוחה.

למה לבלבל אותו? מה, חסר לך בעיות בחיים? 😳
(אבל אם אתה ממש רוצה בלבול, נסה להבין את הדרשות של רב עובדיה)
נ.ב. נפח האמון בצירוף לזמן קצר בין הסטים מביא לתגובה היפרטרופית יותר גבוה מאשר פחות נפח+יותר מנוחה.

אתה ממש צודק אחי...אבל שים לב למה שדאוס אומר. חייבים לבלבל את השריר, אחרת הגוף לומד ומתאמץ פחות ואז התגובה ההיפרטרופית קטנה יותר כי הגוף כבר יודע מה אתה מכין לו.

בכללי מומלץ גם לשלב את זמני המנוחה הקצרים עם תנועות שונות ואז הגוף מתבלבל...למשל לעשות כפיפות מרפקים בכלוב של הסקוואט ואחרי זה לעשות עם זה סופר סט. למשל להניח את המוט על הספסל של הבנצ' ולמשוך חצי תנועה של דדליפט לחזרות בטווח גבוה.

זה אדיר...אתה תרגיש את ההיפרטרופיה ממש בסוף האימון...

אם הוא ככ רוצה לבלבל את הגוף אז שיחליף תוכניות מדי פעם ולא ימציא תוכנית מחדש. וזה שהוא גדל לא אומר שהוא עושה את העבודה היעילה ביותר.

יש תוכנית שאני כרגע מבצע נקראת HST - שאולי דומה במקצת למה שהאיש ההזוי עושה.

אבל אני עושה אותה אחרי פיצולים, SS, ליניארית ויתר ירקות. כי עדיין צריך משקל על המוט.

אם הוא ככ רוצה לבלבל את הגוף אז שיחליף תוכניות מדי פעם ולא ימציא תוכנית מחדש. וזה שהוא גדל לא אומר שהוא עושה את העבודה היעילה ביותר.

יש תוכנית שאני כרגע מבצע נקראת HST - שאולי דומה במקצת למה שהאיש ההזוי עושה.

אבל אני עושה אותה אחרי פיצולים, SS, ליניארית ויתר ירקות. כי עדיין צריך משקל על המוט.

העיקרון בHST הוא נפח גבוה בהתחלה יותר מאשר דווקא לבצע 15 חזרות

מסכים איתך רן - אבל קשה להתעלם מהדימיון לתוכנית שהוא הציג בתחילת האשכול לHST.

אבל נכון אני מחזק את דבריך

אתה ממש צודק אחי...אבל שים לב למה שדאוס אומר. חייבים לבלבל את השריר, אחרת הגוף לומד ומתאמץ פחות ואז התגובה ההיפרטרופית קטנה יותר כי הגוף כבר יודע מה אתה מכין לו....
כדי לא לתת לגוף "להתרגל" , מעלים את המשקל.

בכללי מומלץ גם לשלב את זמני המנוחה הקצרים עם תנועות שונות ואז הגוף מתבלבל...למשל לעשות כפיפות מרפקים בכלוב של הסקוואט ואחרי זה לעשות עם זה סופר סט. למשל להניח את המוט על הספסל של הבנצ' ולמשוך חצי תנועה של דדליפט לחזרות בטווח גבוה.

זה אדיר...אתה תרגיש את ההיפרטרופיה ממש בסוף האימון...
היום ניסיתי. זה באמת נהדר - מרוב היפרטרופיה גדלו לי הציפלונגים! תודה, אתה ממש ברוקס קוביק! 🙌

נשמה ..כפרה .. גוף עיניים.. אתה נשמע אבוד, קח לך תוכנית ותתמקד בה אתה כל הזמן מחפש ומחפש.
או שתקרא ותמצא לך תוכנית לבד או שתקשיב למה שאומרים לך פה, אף אחד לא ימליץ לך לעשות תוכנית מהסוג שאמרת, כי מאוד קשה למדוד התקדמות בקצב הזה.

אף אחד לא ימליץ לך לעשות תוכנית מהסוג שאמרת, כי מאוד קשה למדוד התקדמות בקצב הזה.
אני ממליץ. וזאת כי מאד קל למדוד התקדמות בתוכנית זאת.
המדדים כאן: יותר משקל או\ו יותר חזרות או\ו יותר מסת גוף.
ואכן, בפוסט ראשון נכתב שהמתאמן גודל תמיד והרבה. היות ומטרת התוכנית איננה כח אלא גדילה, יש כאן הצלחה. מש''ל
היגיון ויש בו המון 😃

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית