הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע מיתוסים באימון אירובי - חלק א' --> מאמר חדש!!!

leftyland

משתמש משקיע
2,805
392
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
20,021
2,805
392
האם דופק מטרה לשריפת שומן באמת קיים? האם כדאי לאכול לפני אימון אירובי? איך עולם המחקר מתייחס לאימונים אינטרוולים כנגד אימוני סבולת ארוכים? כל זאת במאמר הבא.

מיתוסים באימון אירובי – חלק א' -לחץ כאן

תהנו.

• פותח/ת השרשור
בפוספגן (שורה 2) הכוונה לקריאטין פוספט?

אני חושב שמדובר על ATP (שהופך אחר כך ל- ADP); אם אני מבין נכון, אז קריאטין עוזר בחידוש מאגרי ה- ATP בשריר, מה שמסייע להמשך הפעילות האנאירובית, שמתבססת על שימוש ב- ATP בשלב הראשון ואז בגליקוגן.

אני באמת לא בקיא בנושא, אז נחכה שמישהו ייתקן אותי או ייאמת את דבריי.

אתה ממש לא מדייק.
השימוש הוא תמיד בATP. אין משהו בעולם שיכול לשחרר ראשי מיוזין מעבר לATP
ATP יכול להווצר בתחילה מקריאטין פוספט ולאחר מכן מגליקוגן ומקורות אחרים. (אם זה מעניין אותך אני יכול לפרט- זה הרבה ביוכימיה של מטאבוליזם).

מקור הATP הוא ממקורות שונים. לדעתי פוספגן כאן שווה קריאטין פוספט, פשוט כי אני מכיר את שאר המקורות ואף אחד מהם לא מכיל שם שקרוב לפוספט.
הבעיה שמעולם לא שמעתי את השם הזה ולכן נראה לי שכדאי לתקן.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
אתה ממש לא מדייק.
השימוש הוא תמיד בATP. אין משהו בעולם שיכול לשחרר ראשי מיוזין מעבר לATP
ATP יכול להווצר בתחילה מקריאטין פוספט ולאחר מכן מגליקוגן ומקורות אחרים. (אם זה מעניין אותך אני יכול לפרט- זה הרבה ביוכימיה של מטאבוליזם).

מקור הATP הוא ממקורות שונים. לדעתי פוספגן כאן שווה קריאטין פוספט, פשוט כי אני מכיר את שאר המקורות ואף אחד מהם לא מכיל שם שקרוב לפוספט.
הבעיה שמעולם לא שמעתי את השם הזה ולכן נראה לי שכדאי לתקן.

במקור כתוב: "[FONT=Arial,sans-serif]glycogen and/or the phosphagen system[/FONT]".

The actual biomolecule used as a phosphagen is dependent on the organism. The majority of animals use arginine/phosphoarginine as phosphagens; however, the phylum Chordata (i.e., animals with spinal cords) use creatine. Creatine phosphate, or phosphocreatine, is made from ATP by the enzyme creatine kinase in a reversible reaction:

מכיוון שמדובר בבני אדם, הייתי משנה את זה לקריאטין פוספט. זה מאוד מוזר לקרוא לזה פוספגן. זה שם מאוד כללי. לי אין מושג מה זה פוספגן אבל דווקא קריאטין פוספט אומר לי המון.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית