הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ רגישות לאינסולין

shay1b

משתמש מתחיל
185
1
נק' מוניטין:
1
185
1
מה עדיף למתאמן, שתהיה לו רגישות גבוהה לאינסולין או לא? ובמה זה עוזר?

אינסולין הורמון אנאבולי המופרש מן הלבלב ומפנה את הגלוקוז ממחזור אדם.
ככל שרמת האינסולין מופרשת גדולה יותר יתרחשו 3 תהליכים "רעים":
ברמות אינסולין גבוהות הגוף יפסיק את התהליך ליפוליזה (שריפת שומן),יתחיל תהליך ליפוגנזה (אגירת שומן),ברמות גבוהות של אינסולין נהיה רעבים מהר יותר .
ככל שרמת הסוכר בדם תהי נמוכה תהי הפרשת גלוקגון שהוא למעשה הרמון קטבולי שמפרק רב סוכר לחד סוכר לצורך אנרגטי.גלוקוגון מופרש כתוצאה מפעילות גופנית או מחסור במזון בכדי למנוע צניחת הסוכר בדם ,כשהרמון גלוקגן מופרש, הכבד ישחרר לדם גלוקוז שתביא לעילה ברמת הסוכר בדם .
גלוקוגן מייצר גלוקוז גם מחומצות אמינו .ברמות סוכר נמוכות תחל הפרשת הורמון קורטיזול שיתחיל לפרק שריר על מנת לעלות חומצות אמינו בדם וכך גלוקוגן יצור מחומצות אמינו גלוקוז .
רמת סוכר תקינה בדם היא -70-110 מ"ג ל100 סמק דם . (מישל)

סה"כ עדיף שתיהיה רגישות גבוהה לאינסולין, ובנוסף לא רק אינסולין תלוי בשריפת השומן אלא יש פה עוד הרבה דברים שמתערבבים ביחד וזה אחד הפרמטרים ככה שלא הייתי מייחס לזה חשיבות רבה כמו שמביאים לה.
אינסולין בתקופות חיטוב גם חשוב מאוד להתאוששות יותר מאשר בתקופת המסה.

משה יש לי שאלה שקורה לנושא...
האם זה לא מומלץ לאכול סתם ככה באמצע היום (ולא כחלק מארוחה מלאה) פרי בעל א"ג גבוהה( כמו תמרים)? זה יכול לפגע ברגישות לאינסולין?

לא ממש זה משהו שנמשך לאורך זמן ותלוי באיזה מצב אתה גם וכמה אתה רגיש או לא רגיש לאינסולין.
לא הייתי מייחס לזה חשיבות בכל מקרה, אם בא לך תאכל.

תודה רבה על התשובה.
עד עכשיו תהיתי לגבי זה. וכשהייתי רוצה לאכול תמרים הייתי אוכל את זה עם אגוזים כדי להוריד את האינדקס הגליקמי הגבוהה...

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית