הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סרטון היפרטרופיה משמעותית? איפה?

רגע - אז באילו תוכניות יש את רווח מסה שריר הגדולה ביותר למינימום כח (אם בכלל אפשר להניח שזה לא משתנה מאדם לאדם)? פיצולים? HST? SS?

אז אתה צריך להיות חכם, ולא לעשות הכל באימון אחד. אימון אחד יתמקד בעצימות, ואחר בנפח. בחייך, ריפטו מדבר על הרעיון של 5 סטים של 12 חזרות עם מנוחה קצרה בספר שלו, זה לא משהו חדש, ואחרי 7000 ומשהו הודעות פה מישהו כבר היה צריך להסביר לך את הדברים האלה.

לאיזה רמה של מתאמן ריפ המליץ את זה?
ולמה אתה חושב שזה יתרום יותר מלעשות באימון נפח 5 סטים אקרוס כבדים.

לאיזה רמה של מתאמן ריפ המליץ את זה?
ולמה אתה חושב שזה יתרום יותר מלעשות באימון נפח 5 סטים אקרוס כבדים.

אני מדבר רק על מתאמנים מתקדמים,
כי באימון נפח של 5 סטים אקרוס אתה צריך מנוחות גדולות יותר, ריפטו בעצמו אומר שלמתקדמים ולכאלה שהמטרה שלהם היא מסת שריר, עדיף מנוחות קצרות של 45 שניות.
ואתה לא יכול לעבוד כבד בסטים של 5 אקרוס עם מנוחות כל כך קצרות.

הוא לא הפנה את השאלה אלי?

בכל מקרה, אני פחות או יותר מסכים עם התשובה של BEITARIST.

DEUS EX - אתה יכול לקרוא בספר למי הוא המליץ את זה, אבל אני אקצר לך: ל-INTERMEDIATES ומעלה. בכל מקרה, כמובן שמתאמן מתחיל צריך לדבוק ב-SS, אבל נראה לי ברור שהכוונה לא הייתה למתאמן מתחיל.

לגבי למה כן \ למה לא, אתה מוזמן לפתוח ספרי פיזיולוגיה. בכל מקרה, לטווח קצר 12 חזרות עדיפים, אבל לטווח ארוך כמובן ש-5 חזרות הכי טוב. לכן הצעתי לזרוק פה ושם סטים של 12 חזרות, בהנחה, כמובן, שזה לא פוגע בהתקדמות ב-5 חזרות.

אני מדבר רק על מתאמנים מתקדמים,
כי באימון נפח של 5 סטים אקרוס אתה צריך מנוחות גדולות יותר, ריפטו בעצמו אומר שלמתקדמים ולכאלה שהמטרה שלהם היא מסת שריר, עדיף מנוחות קצרות של 45 שניות.
ואתה לא יכול לעבוד כבד בסטים של 5 אקרוס עם מנוחות כל כך קצרות.

1. אני לא יודע אם זה בדיוק מה שריפ אמר, קשה לי להאמין שהוא ימליץ למתאמן מתקדם שהמטרה שלו כח לנוח 45 שניות.(או התכוונת מתאמן מתקדם שמטרתו היפטרופיה?)

2.בכל מקרה שתראה מתאמן בילדר מתקדם שלא מזריק אז תקרא לי, ואם נניח שקיימת תופעה שכזאת וגם התופעה הזאת לא יכולה להשתפר בכח באופן יותר מהיר. אז כן שיעשה מה שדוד ריפ ממליץ

הוא לא הפנה את השאלה אלי?

בכל מקרה, אני פחות או יותר מסכים עם התשובה של BEITARIST.

DEUS EX - אתה יכול לקרוא בספר למי הוא המליץ את זה, אבל אני אקצר לך: ל-INTERMEDIATES ומעלה. בכל מקרה, כמובן שמתאמן מתחיל צריך לדבוק ב-SS, אבל נראה לי ברור שהכוונה לא הייתה למתאמן מתחיל.

לגבי למה כן \ למה לא, אתה מוזמן לפתוח ספרי פיזיולוגיה. בכל מקרה, לטווח קצר 12 חזרות עדיפים, אבל לטווח ארוך כמובן ש-5 חזרות הכי טוב. לכן הצעתי לזרוק פה ושם סטים של 12 חזרות, בהנחה, כמובן, שזה לא פוגע בהתקדמות ב-5 חזרות.

אתה חושב שהשיפור יהיה כזה משמעותי?
לי זה נראה שהוא יהיה זניח.

1. אני לא יודע אם זה בדיוק מה שריפ אמר, קשה לי להאמין שהוא ימליץ למתאמן מתקדם שהמטרה שלו כח לנוח 45 שניות.(או התכוונת מתאמן מתקדם שמטרתו היפטרופיה?)

2.בכל מקרה שתראה מתאמן בילדר מתקדם שלא מזריק אז תקרא לי, ואם נניח שקיימת תופעה שכזאת וגם התופעה הזאת לא יכולה להשתפר בכח באופן יותר מהיר. אז כן שיעשה מה שדוד ריפ ממליץ

- כן התכוונתי מתאמן שהמטרה העיקרית שלו היא להוסיף מסת שריר, וכן זה מה שהוא רושם בPP בפרק של המתקדמים

- יש בילדרים שמגיעים לרמות גבוהות גם של כוח, גם מבלי להזריק, לא הרבה אבל יש בכל מכון לפחות בילדר שהוא ברמות גבוהות ולא נראה כמו מישהו שמזריק(זה כבר דיון אחר, אי אפשר לדעת בוודאות).

בקשר למה שריפטו כותב:
מר לטיסימוס הפנה אותי לא מזמן לחלק הזה:

The time between sets is an important variable in workout configuration. Several exercise organizations recommend 30 seconds to 2 minutes between sets. This also
varies with the goal of the training program. If strength gains are the primary training objective, rests of greater than one minute are not only okay but necessary. While partial recovery from anaerobic exercise is rapid (50% recovery of A TP/CP stores in 3 to 5 seconds), complete recovery doesn't occur for three to seven minutes, depending on several individual factors such as the intensity of the set, the fatigue and nutritional status of the lifter, as well as the trainee's age, the temperature of the facility, and injury status. Competitive strength and power athletes are often instructed to use rests of much greater than two minutes. In contrast, if muscle hypertrophy is the only
concern, rests of 45 seconds or less are best. There seems to be a link (although not necessarily a causal relationship) between lactic acid production from resistance exercise, hormonal status,
and increases in muscle mass. Between-set rests of about 45 seconds seem to be optimal in maintaining this relationship. If a training regimen is undertaken to increase muscular endurance,
very little, if any, rest should be taken between the sets of different exercises.

It is also important to consider which sets the rest occurs between. Warm-up sets function as preparation for
work sets, and they should be approached with this in mind. The lightest warm-ups will not be heavy enough to produce any fatigue, and no rest need be taken longer than the time it takes to load the bar for the next set. As they get progressively
heavier, more time should be spent between warm-up set. As a rule, warm-ups facilitate work sets; they should not interfere
with them. If three heavy sets across are to be done after warm- up, 15 warm-up sets done as fast as possible up to 5 pounds away from the work set would be inappropriate, since the fatigue of this warm-up would interfere with the work-set intensity.
.​

אין בילדרים שלא מזריקים. בילדר טבעי שעולה על במה זה קרקס. לא יראו אותו שם בכלל.

אני אשמח לרפרנס מדויק של ספר פיזיולוגיה שמדבר על זה (כולל מספרי עמודים). אני אלך לאוניברסיטה ואעתיק את הקטע עבור כולם כאן.

• פותח/ת השרשור
YaniB, בבקשה תסביר לי למה אתה מגיב בכלל באשכול שמתייחס למאמר שאתה מודה שלא קראת?

זה הציטוט מה"מאמר":
"מעניינת העובדה שאימון הרמת משקולות, גם אם יתבצע במשך שנים לא יתרום לעלייה מהותית במסת השריר מכיוון שסוג האימונים לא מתאים במקרה זה."

אתה באמת רוצה להגן על טענה מטופשת כל כך?

ורוני קולמן אומר שהכי טוב לעשות סטים של 20 חזרות מה הקשר?

וריפטו אומר שהכי טוב לעשות סטים של 5 חזרות, אז מי צודק?

למי אכפת?

לא באתי להגיד מה נכון ומה לא. MOO התייחס לצורת האימונים הזו כאבסורדית, אז הבאתי דוגמה לאדם מוכר מהתחום שהתאמן ככה ובדיוק מהסיבות האלה. זה הכל - אני לא טוען שום דבר.

חיים, הפילנטרופיות הזאת שלך פשוט מחממת את הלב.

מזל שאתה כאן, כדי ללכת לאוניברסיטה ולצלם לכולנו הוכחות לכך ש-12 חזרות עושה היפרטרופיה בצורה מיטבית לטווח קצר (כמובן שאנחנו מדברים על היפרטרופיה סרקופלזמית), טענה שכנראה כל הפורום כאן מסכים איתה, ומסכימים איתה, ככל שאני זוכר, WESTSIDE BARBELL, ריפטו, לייל מקדונלד ועוד רבים וטובים, אבל אתה נתפס על הנקודה הספציפית הזאת, כאילו שזה משנה.

ואם בכל זאת זה משנה לך - אני זוכר שקראתי את זה בספר של WILMORE & COSTILL, אבל כרגע אין לי את הספר הזה.

אתה מוזמן לקרוא שם מה ההבדל בין היפרטרופיה סרקופלזמית להיפרטרופיה מיופיברילית, ואיך זה קשור למספר החזרות בסט.

אם לא תבין משהו, אתה יכול לשלוח לי הודעה, כדי שאסביר לך.

---------- התגובה התווספה ב 20:29 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 20:26 ----------

bentzrum - אני טענתי שההודעה שלך לא רלוונטית, והיא אכן כזו, כמו שגם הסכים איתי COLDFIRE. אני *ממש* לא מגן על הטענה של המאמר. אתה פשוט רואה הכל בשחור ולבן, וחושב שאם אני טוען שההודעה שלך לא רלוונטית, אז אני בטח מסכים עם 'הצד השני' - החרטטן מטעם וינגייט, אבל זה לא נכון.

נערך לאחרונה:
חיים, הפילנטרופיות הזאת שלך פשוט מחממת את הלב.

מזל שאתה כאן, כדי ללכת לאוניברסיטה ולצלם לכולנו הוכחות לכך ש-12 חזרות עושה היפרטרופיה בצורה מיטבית (כמובן שאנחנו מדברים על היפרטרופיה סרקופלזמית, לטווח קצר), טענה שכנראה כל הפורום כאן מסכים איתה, ומסכימים איתה, ככל שאני זוכר, WESTSIDE BARBELL, ריפטו, לייל מקדונלד ועוד רבים וטובים, אבל אתה נתפס על הנקודה הספציפית הזאת, כאילו שזה משנה.

ואם בכל זאת זה משנה לך - אני זוכר שקראתי את זה בספר של WILMORE & COSTILL, אבל כרגע אין לי את הספר הזה.

אתה מוזמן לקרוא שם מה ההבדל בין היפרטרופיה סרקופלזמית להיפרטרופיה מיופיברילית, ואיך זה קשור למספר החזרות בסט.

אם לא תבין משהו, אתה יכול לשלוח לי הודעה, כדי שאסביר לך.

---------- התגובה התווספה ב 20:29 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 20:26 ----------

bentzrum - אני טענתי שההודעה שלך מטופשת, והיא אכן כזו, כמו שגם הסכים איתי COLDFIRE. אני *ממש* לא מגן על הטענה של המאמר. אתה פשוט רואה הכל בשחור ולבן, וחושב שאם אני טוען שההודעה שלך מפגרת, אז אני בטח מסכים עם 'הצד השני' - החרטטן מטעם וינגייט.

בוא נעשה סדר. אתה שלחת מישהו לספרי פיזיולוגיה כדי שיימצא הוכחה לטענה שאתה טענת. עכשיו, יצא לי כבר לקרוא לא פעם על 2 סוגי ההיפרטרופיה, ואפילו ריפ מודה ב-PPST שלא נעשו מחקרים פיזיולוגיים על השפעת טווח החזרות באופן משכנע, לרבות מה שכתבת באותה הודעה ("לטווח קצר/לטווח ארוך"). כך שאני מבקש שתביא הוכחות למה שאתה טוען, ואני בטוח שגם ריפטו ישמח מאוד לכאלה (אני מבטיח לשלוח לו אותן עם קרדיט, אל תדאג). אז קדימה, ספק לנו רפרנס מדויק על מה שדיברת ותצא גבר. אבל אני די בספק אם תמצא, ואתה הרי יודע בעצמך שאתה מחרטט וזו הסיבה ל-name dropping של ההודעה שלך, שלא עושה כאן רושם על אף אחד.

ואגב - כל הודעה נוספת בעלת ערך מפוקפק תימחק.

• פותח/ת השרשור
[/COLOR]bentzrum - אני טענתי שההודעה שלך מטופשת, והיא אכן כזו, כמו שגם הסכים איתי COLDFIRE. אני *ממש* לא מגן על הטענה של המאמר. אתה פשוט רואה הכל בשחור ולבן, וחושב שאם אני טוען שההודעה שלך מפגרת, אז אני בטח מסכים עם 'הצד השני' - החרטטן מטעם וינגייט.

ראשית, לא הייתי מכניס מילים לפה של אלכס. אני חושב שהוא מצליח להתבטא די יפה. אם הוא חושב שההודעה שלי מטופשת, הוא היה כותב את זה (זה קרה לא פעם).
שנית, אני אשמח לדעת מה מפגר בהודעה שיש בה רק כותרת (אמורפית משהו), סירטון (וקרדיט). זה שהחלטת לבד מה אני טוען ואיך אני רואה הכל לפי לינק ליוטוב זה בהחלט מרשים. או מפגר. תחליט אתה.

יניב, לא אמרתי שום דבר לגבי טענה מטופשת כי לא הייתה טענה. רק הסכמתי שאם רוצים לבדוק את הטענות במאמר המדובר, אז כדאי להשוות אנשים שלא לוקחים סטרואידים.

חיים:
א. תודה על האיומים בצנזורה. אין ספק שזה מוציא אותך גבר-גבר.
ב. אתה מחפש סימוכין לאיזה טענה בדיוק? לא הבנתי אם אתה מדבר על זה שיש היפרטרופיה שנשארת יותר זמן, או זה שיש היפרטרופיה שונה ב-5 לעומת 12. למה בדיוק אתה מחפש סימוכין?

BENTZ:
א. ערכתי את ההודעה ושינתי מ"טפשי" ל"בלתי רלוונטי".
ב. מההודעה הראשונה בשרשור הזה השתמע שאתה רוצה להביא דוגמא לכך שהרמת משקולות כן גורמת לעלייה במאסה. אלא שכמו שהסברתי (וכמו שגם אלכס הבין, לדעתי), הדוגמא שלך לא טובה, כי לא בודקים בנאדם על סטרואידים. אם התכוונת למשהו אחר - בבקשה תקן אותי.

---------- התגובה התווספה ב 20:44 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 20:44 ----------

אלכס - תיקנתי את הדברים שלי מ-"מטופש" ל"לא רלוונטי".

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית