הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מה כדאי לעשות? איזה תפריט לבחור?

עוגיפלצת

משתמש מתחיל
277
3
נק' מוניטין:
70
277
3
אני בן 31 עוד מעט, 1.85.
שוקל בערך 83, אחוז שומן משהו בסביבות ה-18% +-1.
יש היסטוריית אימונים, חדר הכושר לא זר לי.
אז יש לי 2 שאלות:
דבר ראשון התלבטתי זמן-מה אם כדאי לי להיכנס קודם לדיאטה עם אימוני אירובי מפרכים ובלתי נגמרים כדי להוריד את הא"ש, ואז להתחיל מסה. אני נוטה שלא לעשות את זה, אלא להיכנס ישר למסה, כי מנסיון העבר אני יודע שכשאני מתאמן ושומר באדיקות על תפריט, אני גם עולה בשריר וגם יורד בשומן (לפחות בחודשיים-שלושה הראשונים). האם נשמע לכם טוב?
דבר שני והכי חשוב:איזה תפריט לבחור ממאגר התפריטים של קילוגרם? אני שואל כי אני מניח שהתפריט שמותאם לאדם השוקל 80 קילו ורוצה לעלות במסה, יוצא מנקודת הנחה שאלה 80 קילו עם א"ש לא גבוה, בעוד שאני, כאמור, עומד כרגע על 18%.

תודה

קודם כל, איפה התמונה?
דבר שני, תלוי מה אתה רוצה.. אם אתה מרגיש שמן ולא נוח לך לעלות עוד בא"ש אז תחטב קודם ואז תתחיל מסה.
אתה רשמת שאתה תעלה בשריר ותרד בשומן אבל זה אולי מה שקרה לך כשהתחלת להתאמן. אתה בהפסקה ארוכה מאימונים? כי אם אתה מתאמן (וכך אמרת -שהחד"כ לא זר לך) כנראה שהעלייה במסת שריר והירידה בא"ש כמעט ולא תתרחש (יחדיו).
מבחינת התפריט אני מציע לך לחשב את מספר הקלוריות מחלבון, פחמימה ושומן שאתה צריך לצרוך, ולפי זה תרכיב תפריט כי כך זה יותאם לך אישית, מה גם שבחירת תפריט קבוע עם מאכלים קבועים עלולה להוביל לשיעמום ואולי לרצון להפסיק.

על % שומן כזה גבולי מאוד להתחיל עלייה במסת השריר כי אתה תעלה עוד % השומן ויכול לגמור אי שם באזור ה 25% שומן ולרדת לאזור ה 12% יקח נצח.
או שהאופצייה השנייה היא לעלות לאט מאוד במסת השריר ולנסות גם להוריד את % שומן במקביל, עקב עלייה במסת השריר עם עלייה מאוד מתונה במסת השומן, מה שיקח נצח לעלות במסת השריר מדבר במספר מועט מאוד של ק"ג שריר בשנה משהו כמו 2-3 ק"ג לעומת עלייה עם יותר שומן שיכולה גם להתבטא ב 10 ק"ג ויותר (למתאמן מתחיל, זה שיכול לעלות משקלים מאימון לאימון כדוגמה בתוכנית SS).
בוא תתן קצת רקע עליך, מה עשית עד הלום ומה המשקלים שאתה מרים בתרגילי הבסיס (סקוואט, דדליפט, לחיצת חזה, פרס)

• פותח/ת השרשור
על % שומן כזה גבולי מאוד להתחיל עלייה במסת השריר כי אתה תעלה עוד % השומן ויכול לגמור אי שם באזור ה 25% שומן ולרדת לאזור ה 12% יקח נצח.
או שהאופצייה השנייה היא לעלות לאט מאוד במסת השריר ולנסות גם להוריד את % שומן במקביל, עקב עלייה במסת השריר עם עלייה מאוד מתונה במסת השומן, מה שיקח נצח לעלות במסת השריר מדבר במספר מועט מאוד של ק"ג שריר בשנה משהו כמו 2-3 ק"ג לעומת עלייה עם יותר שומן שיכולה גם להתבטא ב 10 ק"ג ויותר (למתאמן מתחיל, זה שיכול לעלות משקלים מאימון לאימון כדוגמה בתוכנית SS).
בוא תתן קצת רקע עליך, מה עשית עד הלום ומה המשקלים שאתה מרים בתרגילי הבסיס (סקוואט, דדליפט, לחיצת חזה, פרס)

משה, תודה רבה על התגובה הסבלנית והרצינית.
יושב כרגע וקורא באתר קילוגרם ומנסה להבין מה הכי מתאים לי...
התכנית האחרונה שלי הייתה SS, והפעם האחרונה שעשיתי אימון היה איפשהו באמצע מאי
וחזרתי להתאמן יום ראשון שעבר
כלומר, נטו חודש וחצי לא נגעתי במשקולת
את ה-SS סיימתי ככה:
דדליפט 100
סקוואט 97.5
בנץ' 80
פרס - לא זוכר. לא היסטרי בכלל, ההתקדמות שלי בפרס היתה עלובה
מתח - חופשי +5 קילו

אני מניח שסיימתי אז בסביבות ה-81קילו +
א"ש היה בערך 15... נדמה לי

תודה

כמה זמן עשית SS? כמה אכלת באותה התקופה? נראה שעשית משהו לא נכון כי היית אמור לסיים עם משקלים הרבה יותר גבוהים

• פותח/ת השרשור
כמה זמן עשית SS? כמה אכלת באותה התקופה? נראה שעשית משהו לא נכון כי היית אמור לסיים עם משקלים הרבה יותר גבוהים

הייתי ב-SS בערך חודשיים, לא הקפדתי על אוכל (טיפש), וסיימתי SS לא כי לא היה לי יותר אלא כי פשוט הפסקתי להתאמן.
ועכשיו אני חוזר.
בקיצור קראתי קצת את המאמר שלך בקילוגרם על פילוסופיות העלאה במשקל, וגם לנוכח מה שרשמת לי פה בהודעה הקודמת, נראה שאתה בכל זאת ממליץ כרגע על אימוני חיטוב עד לסביבות ה-12%, ורק אז להתחיל מסה רצינית.
מקובל (למרות שלא בא לי בכלל)
אם ככה, אשמח אם תענה לי על שאלה שקשורה לזה: מה היתרון בביצוע אירובי במהלך אימון המשקולות? (נגיד בין הסטים דקה וחצי של ספרינט על ההליכון, או חתירה במכשיר)
אני יודע שקיימת שיטת אימון כזו, ואשמח להבין בשביל מה היא טובה אם גם ככה יש לי את האימון האירובי המפרך והמתיש אחר-כך

תודה

אין בזה יתרון ממשי מבחינת הורדה במשקל (זה שומר לך על דופק גבוה רוב האימון, אפשר לשרוף את אותו הסך קלורי לאחר האימון באירובי ארוך או באימוני קרוספיט למינהם שיקבלו יום אידאלי לעצמם), הייתי אומר שזה אפילו טיפשי כי הדבר פוגע משמעותית בעצימות באימון המשקולות מה שיגרום לך להרים פחות משקל ויוצר:
א. אי שמירה על משקלים או אפילו התקדמות במשקלים (בחיטוב ניתן, לתקופה קצרה, למתאמנים מתחילים)
ב. אם הגירעון גדול מידי ל% השומן, או שפשוט הדבר יקרה עם הזמן, חוסר בעצימות באימון האנאירובי תוביל לירידה במסת השריר

• פותח/ת השרשור
אין בזה יתרון ממשי מבחינת הורדה במשקל (זה שומר לך על דופק גבוה רוב האימון, אפשר לשרוף את אותו הסך קלורי לאחר האימון באירובי ארוך או באימוני קרוספיט למינהם שיקבלו יום אידאלי לעצמם), הייתי אומר שזה אפילו טיפשי כי הדבר פוגע משמעותית בעצימות באימון המשקולות מה שיגרום לך להרים פחות משקל ויוצר:
א. אי שמירה על משקלים או אפילו התקדמות במשקלים (בחיטוב ניתן, לתקופה קצרה, למתאמנים מתחילים)
ב. אם הגירעון גדול מידי ל% השומן, או שפשוט הדבר יקרה עם הזמן, חוסר בעצימות באימון האנאירובי תוביל לירידה במסת השריר

סבבה תודה, הבנתי. עכשיו שאלה אחרונה בהחלט בנושא: הורדתי מאתר קילוגרם תפריט חיטוב שמתאים לגבר במשקל 85 קילו (כאמור, אני 83.5)
אם אני מתחיל לחיות לפי התפריט הזה, בשילוב אימוני משקולות + אירובי 3 פעמים בשבוע (ועוד פעם אחת אירובי בלבד), האם ניתן יהיה לומר שאני פועל מה שנקרא "לפי הספר"? (בהנחה שאת האימונים עצמם כותב לי אדם שאני נוטה לסמוך עליו)
ואם כן, עד מתי אני אמור להיות על התפריט הזה? עד המטרה (12%), או שעליי להחליף באמצע?

תודה, אתה מאוד עוזר לי ועושה לי סדר בבלגן.

זה סה"כ תפריט דוגמה ואין זה אומר שהוא מתאים לך, אפשר לנסות לקחת אותו ולראות את ההתקדמות לפי המספרים על המשקל.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית