הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ הרכבת תכנית HST

• פותח/ת השרשור roei
  • פורסם בתאריך

roei

משתמש משקיע
2,542
3
נק' מוניטין:
2,879
2,542
3
היי,
קראתי את המאמר והחלטתי להרכיב תבנית שאיתה אני ארוץ בקרוב, כאשר אחזור למסה, אשמח לדעות ולמקומות אשר בהם אפשר לשפר.

נכון לעכשיו התכנית תרוץ עם התרגילים הבאים:

סקוואט
סטיף לג דדליפט
לחיצת חזה
טי באר חופשי
מתח עם תוספת משקל
לחיצת כתפיים במוט
כפיפות מרפקים במוט
מקבילים בתוספת משקל
תאומים
בטן

הייתי שמח לעזרה בנוגע למשקלים, לכן אתן משקלי עבודה נוכחים(סוף חיטוב).

לחיצת חזה - 85X6
סקוואט - 120X6
דדליפט - 130X5
תאומים בישיבה - 50X15
מקבילים - לא הייתי מבצע
טי באר חופשי - כולל המוט האולימפי - 90X6
כפיפות מרפקים כולל המוט - 30X12 / 40X6
לחיצת כתפיים בעמידה - 55X5
מתח בלי משקל - 25 חזרות

אז למה שלא תעשה ABC וזהו?

אני לא מבין מה היעד שלך ולמה HST תספק אותו, מה היתרון של התוכנית הזאת?

הוא לא מתכוון לאכול הרבה לכן הוא צריך נפח גדול כדי לפצות על כך שהוא לא יעבוד עצים
ברור שעדיף תוכניות כוח, אבל לו זה לא מתאים כי הוא לא רוצה לעלות בא.ש

הוא מעדיף להתקדם לאט לאט

הוא לא מתכוון לאכול הרבה לכן הוא צריך נפח גדול כדי לפצות על כך שהוא לא יעבוד עצים
ברור שעדיף תוכניות כוח, אבל לו זה לא מתאים כי הוא לא רוצה לעלות בא.ש

הוא מעדיף להתקדם לאט לאט
רק אני לא הבנתי כל כך את ההגיון הזה?

מה לא מובן?
הוא רוצה להשיאר באחוז שומן דומה , מה שאומר שהוא לא יכול לדחוף אוכל בשביל תוכנית כוח.
לכן עדיף בשבילו תוכנית עם יותר נפח שתאפשר לו להתקדם יותר מאשר תוכנית עצימה יותר שהוא יתקע בה וסתם יתבאס.

אני מסכים איתך.
אני שמעתי אפילו על תוכניות כח לא לינאריות(אבל זה סוד, אל תגלה לאף אחד).

אני לא חושב שעם תוכנית של נפח מתאמן יתקדם יותר, אוכל או לא.
מה שרן אמר נכון אבל, אם המטרה שלו להתקדם לאט לאט זו אכן תוכנית טובה.

אני חושב שאנשים פה מקשרים בין שני דברים - זה שבדרך כלל אנשים עם מטרות ביצועיות מנסים למקסם את החלק של הRecovery (אוכל ושינה) כדי למשוך התקדמות ליניארית כמה שיותר, ובין זה שחייבים לעשות את זה לכל מטרה וצורך. HST זו אופציה לא רעה למי שמעניין אותו היפרטרופיה כמטרה עיקרית באימונים, אבל זה לא אומר שבכוח קסם אתה פתאום לא צריך להתאושש, גם שם בשביל למשוך התקדמות כמה שיותר אתה תצטרך "לדחוף אוכל" באותה מידה.

אגב, למה נראה לכם שלבחור אין כוונה לאכול? הוא אמר שהוא רוצה לעלות 5 קילו בתהליך. נשמע לי סולידי מספיק.

לא מבין איך תמיד נופלים לאותו ויכוח של "אם אתה רוצה לגדול, רק כוח". זה כמו שיח רחשים.

לא שיח חרשים, דובר פה על כך שיותר קל להתאושש מאימוני נפח, ולכן הם מתאימים לו כי הוא לא רוצה לאכול.

זה לא אומר רק כח, אבל למתאמן שלא מימש את ההתקדמות הלינארית שלו להמליץ על משהוא אחר זה מפגר, ועדיין יש גם תוכניות כח לא לינאריות שיתנו לו שיפור יותר טוב מלעשות ליצנות של HST.

לא שיח חרשים, דובר פה על כך שיותר קל להתאושש מאימוני נפח, ולכן הם מתאימים לו כי הוא לא רוצה לאכול.

זה לא אומר רק כח, אבל למתאמן שלא מימש את ההתקדמות הלינארית שלו להמליץ על משהוא אחר זה מפגר, ועדיין יש גם תוכניות כח לא לינאריות שיתנו לו שיפור יותר טוב מלעשות ליצנות של HST.

אני חושב שיהיה לך קשה להוכיח את המשפט האחרון שלך. לא הציעו לו, הוא ביקש חוות דעת על בניית התוכנית, והרבה אנשים מרוצים מהתוצאות שהם מקבלים בה. אז שכל אחד יעשה את הליצנות האהובה עליו.

אני חושב שיהיה לך קשה להוכיח את המשפט האחרון שלך. לא הציעו לו, הוא ביקש חוות דעת על בניית התוכנית, והרבה אנשים מרוצים מהתוצאות שהם מקבלים בה. אז שכל אחד יעשה את הליצנות האהובה עליו.

זו דעתי, אני לא חושב שאני צריך להוכיח אותה.(בכלל אפשר להוכיח מהי תוכנית הכי טובה?)

אני לא הגבתי לבחור אם לא שמת לב.
הרבה אנשים מרוצים גם מתוכניות מפוצלות, זה לא אומר שום דבר.
כבר זיינו את השכל מספיק שלמתאמן מתחיל אין דבר יותר טוב מהתקדמות לינארית.

גם לי קשה להבין את הטענה הזאת. שהרי אם נלך לפי הרציונל הזה, אילו היה קל יותר להתאושש מנפח לא היה צריך יום התאוששות בין נפח לעצימות בתוכניות כמו טקסס מתו'ד ולא היה צריך לתכנן דיאולדים בתוכניות נפח מטורפות.

עזוב את זה, אם יותר קל להתאושש מנפח, אז הוא לא משרת את המטרה ואפשר לוותר עליו ולעשות רק ימי עצימות. yay!

• פותח/ת השרשור
חישבתי בעזרת האתרים הללו את משקלי העבודה לבלוק הראשון, לאימון הראשון(70% מה-RM15) וזה מה שיצא, האם זה הגיוני?

לחיצת חזה 45
פרס-30
סקוואט - 60
טי באר - 45
קדמית במוט - 20
סטיף לג - 35
תאומים בישיבה - 30
מקבילים בהתחלה ללא תוספת משקל
מתח בהתחלה ללא תוספת משקל
בטן

שעשיתי את התוכנית הזאת גם חישבתי כמו שהומלץ , עפי אתר כלשהו ובסוף יצא שעשיתי סקוואט 25 חזרות בבלוק של ה15.
אז החישובים האלה לא תמיד מדויקים

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית