הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מה לעשות?

• פותח/ת השרשור mrko102
  • פורסם בתאריך

mrko102

משתמש פעיל
574
0
נק' מוניטין:
393
574
0
אהלן ממצב<?
אני ממש בדילמה אם להתחיל את הSS...
מצד אחד אני רוצה ממש כבר להתחיל,אבל מצד שני ישלי בעיה קטנה,אני ממש גרוע בסקוואט...
שאני עושה עם מוט ריק הטכניקה שלי לא משהו וקשה לי לשבור מקביל,והמשקל עצמו מרגיש די כבד לי...
מה אפשר לעשות?כי אני רוצה לשפר את המשקלים שלי ולצבור כוח אבל אני לא יודע מה לעשות עם הסקוואט המעצבן הזה...
תודה 😃.

אהלן ממצב<?
אני ממש בדילמה אם להתחיל את הSS...
מצד אחד אני רוצה ממש כבר להתחיל,אבל מצד שני ישלי בעיה קטנה,אני ממש גרוע בסקוואט...
שאני עושה עם מוט ריק הטכניקה שלי לא משהו וקשה לי לשבור מקביל,והמשקל עצמו מרגיש די כבד לי...
מה אפשר לעשות?כי אני רוצה לשפר את המשקלים שלי ולצבור כוח אבל אני לא יודע מה לעשות עם הסקוואט המעצבן הזה...
תודה 😃.

קראת את הספר? ראית את הדי וי די? תלמד לעשות סקוואט כמו שצריך אפילו עם מקל של מטאטא אם צריך, אל תתחיל SS אם אתה לא יודע את הטכניקה בצורה טובה

מומלץ לצלם את עצמך ולהעלות סרטון של הטכניקה שיסבירו לך איך לשפר

בהצלחה!!

• פותח/ת השרשור
שאני עובד עם משקל יותר קל הטכניקה טובה אבל עם משקל כבד הברכיים מתחילות לגלוש קצת ואני לא שובר מקביל נראלי...

שאני עובד עם משקל יותר קל הטכניקה טובה אבל עם משקל כבד הברכיים מתחילות לגלוש קצת ואני לא שובר מקביל נראלי...
ממליץ לעבוד בינתיים ביותר חזרות, 3X10 עם המשקל שאתה מצליח לעשות נכון וטוב עד שתשתפר ותעבור ל5 חזרות.
די קשה ללמוד טכניקה נכונה ממספר נמוך של חזרות כבדות.

ממליץ לעבוד בינתיים ביותר חזרות, 3X10 עם המשקל שאתה מצליח לעשות נכון וטוב עד שתשתפר ותעבור ל5 חזרות.
די קשה ללמוד טכניקה נכונה ממספר נמוך של חזרות כבדות.

חזרות גבוהות זה מאוד גרוע ללימוד טכניקה.
צריך לבצע מספר קטן של חזרות2-3 הרבה מאוד סטים.

• פותח/ת השרשור
צודק...
בכל מקרה יש לי עוד שאלה:
יהיה אפשר לעשות : יום שני אימון
יום רביעי אימון
יום שישי מין יום התאוששות כזה?
למה בכל זאת אני אהיה בן 15,שוקל 60 ואני לא ממש חזק,אז נראלי היום התאוששות יהיה טוב דווקא...
מה דעתכם?

אל תשחק משחקים ואל תתן לעצמך תירוצים.

אתה בדיוק בנקודה בה אתה צריך לנצל את ההזדמנות ולהתקדם כמה שרק תצליח. אתה יכול וצריך להתקדם 3 פעמים בשבוע. אין סיבה להכניס שינויים.

תתאמן נכון, תאכל טוב ותישן טוב...אתה תראה תוצאות ותהיה מבסוט.

• פותח/ת השרשור
אבל אני רק בן 15,ואני לא יצליח להחזיק כל כך הרבה זמן עם העלאה של 5 קילו סקוואט,במיוחד שאני עושה עם מוט ריק כרגע וזה לא כל כך קל

כאן הטעות שלך...תעיף מבט בלוג של LiftHeavy הוא עוד לא בן 16 (מצטער אם אני מטעה) ועובד כבר די הרבה זמן.. התחיל בSS.

הבחור צעיר כמוך ובדרך לסקוואט 4 פלטות.

תפסיק לתרץ תירוצים ולנסות לשחק משחקים. אתה רוצה לעשות SS או לא? ההחלטה שלך ושלך בלבד, אבל אתה צריך לעמוד מאחוריה.

חזרות גבוהות זה מאוד גרוע ללימוד טכניקה.
צריך לבצע מספר קטן של חזרות2-3 הרבה מאוד סטים.
על מתאמן מתחיל יש קודם לייצר את קישורים המוטוריים. כדי לעשות את זה הוא צריך לחזור על התרגיל מספר רב של פעמים. כלומר :
או לעשות מספר קטן של סטים על מספר חזרות בינוני (8-12)
או לעשות מספר גדול של סטים קצרים 1-3
ויותר מבאס לעשות את האפשרות השניה. וגם דורש יותר זמן. הרי המטרה היא להתרגל ולעשות אוטומטית בלי לחשוב על זה אבל סטים קצרים כן דוחפים אותך כל הזמן לחשוב איך עושים.
אני מעדיף יותר חזרות.

על מתאמן מתחיל יש קודם לייצר את קישורים המוטוריים. כדי לעשות את זה הוא צריך לחזור על התרגיל מספר רב של פעמים. כלומר :
ויותר מבאס לעשות את האפשרות השניה. וגם דורש יותר זמן. הרי המטרה היא להתרגל ולעשות אוטומטית בלי לחשוב על זה אבל סטים קצרים כן דוחפים אותך כל הזמן לחשוב איך עושים.
אני מעדיף יותר חזרות.

אז אתה מעדיף לא נכון, אני למדתי ולימדתי כבר מספיק אנשים.
אם הם עובדים אם מאמן זה בכלל מיותר מה שאתה מציע, אבל גם ללא מאמן
אתה לא מסוגל לעשות טכניקה טובה להרבה חזרות.
אין שום מטרה לעשות אוטמטית, כל אחד חושב על דברים מסויימים בהרמות.
בין אם לדחוף את הברכיים, לכווץ את השכמות, לדחוף את הבטן וכו...

אגב אין שום יתרון בללמוד תנועה מוטרית לא נכונה רק כי זה פחות מבאס.

אז אתה מעדיף לא נכון, אני למדתי ולימדתי כבר מספיק אנשים.
אם הם עובדים אם מאמן זה בכלל מיותר מה שאתה מציע, אבל גם ללא מאמן
אתה לא מסוגל לעשות טכניקה טובה להרבה חזרות.
אין שום מטרה לעשות אוטמטית, כל אחד חושב על דברים מסויימים בהרמות.
בין אם לדחוף את הברכיים, לכווץ את השכמות, לדחוף את הבטן וכו...

אגב אין שום יתרון בללמוד תנועה מוטרית לא נכונה רק כי זה פחות מבאס.
אתה מגזים. 10 חזרות עם משקל מתאים זה לא "הרבה חזרות" ואין שום בעיה לעשות בנפח זה טכניקה מעולה (זה לא 20+ חזרות).
לגבי האוטומטיות: כן כל אחד חושב על דגש מסויים -אבל לא על כל פרטי הביצוע. אם תנסה להריץ בראש את כל הדגשים וההנחיות -לא תסיים את החזרה 😃 (ואולי גם לא תתחיל).

אתה מגזים. 10 חזרות עם משקל מתאים זה לא "הרבה חזרות" ואין שום בעיה לעשות בנפח זה טכניקה מעולה (זה לא 20+ חזרות).
לגבי האוטומטיות: כן כל אחד חושב על דגש מסויים -אבל לא על כל פרטי הביצוע. אם תנסה להריץ בראש את כל הדגשים וההנחיות -לא תסיים את החזרה 😃 (ואולי גם לא תתחיל).

10 חזרות זה הרבה מאוד, בטח למתאמן מתחיל.
שמע אני אשמח לראות מישהוא שלימדת בשיטה שלך, ועושה סקווטים טוב.

ממה שאני מכיר כל המאמנים מלמדים ככה, מהסיבות שצוינו כבר.

אני מעדיף יותר חזרות.

האפשרות השניה היא הרבה הרבה יותר אפקטיבית.

10 חזרות זה הרבה מאוד, בטח למתאמן מתחיל.
שמע אני אשמח לראות מישהוא שלימדת בשיטה שלך, ועושה סקווטים טוב.

ממה שאני מכיר כל המאמנים מלמדים ככה, מהסיבות שצוינו כבר.
סבבה. בהזדמנות הראשונה.

בסדר לא ממש אכפת לי מה יהיה העיקר שתענו לי
יהיה אפקטיבי לעשות יום התאוששות ב SS?

אפקטיבי בהשוואה ללא לעשות, לא. אפקטיבי בהשוואה ללעשות משהו אחר מטומטם שבטח יושב אצלך באיזו פינה בראש, יכול מאוד להיות שכן.

תתחיל עם מוט ריק, תוסיף משקל כל אימון, תצלם את עצמך מידי פעם לראות שהכל בסדר ויהיה טוב.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית