הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ הרמת חפצים מוזרים

• פותח/ת השרשור Kman
  • פורסם בתאריך

Kman

משתמש משקיע
3,761
155
נק' מוניטין:
4,650
3,761
155
הולמס פלייס
לדעתכם יכול לשמש כאימון?

בכללי אני החלטתי לעזוב את החדר כושר לטובת מכון בבית. יש לי דירת גג ככה שיש לי מקום.
אני אפרט בהמשך כשאני אתחיל את הקניות (לא יהיו מכשירים מן הסתם, זה יהיה נטו פרקטיקה - מוט, משקולות, ויש עוד כמה דברים שיש לי כבר כמו מתחו מקבילים) ואני חושב על עוד סוגי אימונים שאני יכול לעשות.

מה המטרה שלי? אני מתאמן באומנויות לחימה. חשוב לי כוח פיזי, כוח כמה שיותר פרקטי שיהיה לי במצבים לא נוחים. יש לי שק איגרוף ששוקל כרגע 40 קילו. אני לא משתמש בו. לקחתי אותו והרמתי אותו. כמובן שלתפוס אותו כמו בדד ליפט אי אפשר כי זה כאילו אני אצבוט את השק עם קצות האצבעוצ. חיבקתי אותו בחיבוק דוב והרמתי אותו לכתף (הוא די ארוך, מטר 70 בערך), ניסיתי ללחוץ אותו אבל זו בעיה מכיוון שבגלל שהוא גדול ועבה (נשמע נוראי) אי אפשר לתפוס אותו בצורה סימטרית שהעומס יתחיל בצורה שווה ויוצא מצב שיד אחת צריכה יותר כוח מהשניה וכו...
גם מה שיש בתוכו (בגדים ושק חול אחד) זז בתוכו מה שמשנה את העומס בחלקים השונים של השק

נשמע לכם פרקטי? לדעתכם זה יכול לפגוע בגב? שאלה ליצנית אבל בכל זאת לא מדובר בסט אפ כלשהוא שמונע פציעות. אין אפשרות לסט אפ כי זה לא מוט שאפשר לתפוס כמו שצריך, צריך להשקיע יותר כוח. אני עושה דדליפט עם 100 קילו כרגע ל5-7 חזרות וה40 קילו הרגיש לי כבד הרבה יותר. למה זה?

רגע אני רואה שאפילו לא מיקדתי את השאלה וחפרתי.

1) לדעתכם זה יכול לגרום לנזק יותר מתועלת?
2) לדעתכם זה מיותר ועדיף פשוט להתאמן רגיל? (אני מתכוון להתאמן רגיל, אבל פעם בשבוע לנסות למצוא דברים שאפשר לעבוד איתם)

עבודה עם שקים יכולה להיות אחלה כלי לסיבולת, אבל אני לא חושב שתפתח ככה כוח. את הכוח אתה תצטרך להמשיך לפתח בדדליפט, אלא אם יש לך שקים לפי משקלים מדורגים.

אחד מתוך המון שיש. אתה יכול לשפר ככה כח מתפרץ, בתנועות מורכבות של זריקה בכל מני כיוונים וכ'ו...
זה מאוד שונה ממשקולות אבל הנה.. ראיתי סרטון הרבה יותר טוב פעם עם תרגילים אחרים אבל אני לא מוצא אותו לצערי =\, תהיה יצירתי
תרים את השק למשל מהרצפה על הכתף הכי מהר וחזק שאתה יכול ואז זרוק אותו על הריצפה עם 2 הידים בעוצמה.
זה אחד מהתרגילים למשל..
אני יודע שאתה לא יכול לעשות את מה שהם עושים שם עם השקים הקטנים אבל סתם בשביל הראיון.
הרבה אנשים מפתחים ככה כח מתפרץ במכות באומנויות לחימה למשל (זריקת שק \הרמה )

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
זה אשכרה C&J ופוש פרס, מוט עם משקל הרבה יותר נוח, וכולל את האפשרות להתקדם ולהתחזק.

• פותח/ת השרשור

זה נראה די קשה 😛

בכל מקרה תודה

בגדול מה שאני קונה כרגע זה פלטות (בעיקר של 20, וכל מה שיותר קל רק בכמות שצריך כדי להגיע לפלטה של 20 כל פעם), מוט כבר יש. לא אולימפי, אבל מוט טוב, יחסית כבד ועבה. יש לי מתח, יש לי כמו מתקן של מקבילים שיש בפארקים שהוא היה זרוק ברחוב אז לקחתי אותו, יש לי מכשיר לאחיזה (סוג של משטח שאתה שם עליו פלטות ואתה לוחץ אותו עם כף היד), יש לי ספה לבטן, ספה ללחיצה אני אקנה.

מה עוד? יש עוד המלצות לדברים שימושיים?
דאמבלים כבדים אולי, אבל לא כרגע, זה מיותר בשבילי וסתם יקר.

בתכלס העסק הזה לא כזה יקר כמו שנראה.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
תשקיע על מוט גדול (רצוי אולימפי) לדעתי זה קודם כל הכי שימושי, בעזרתו עם הפלטות תוכל לבצע הכי הרבה סוגים של תרגילים, ובעיקר את החשובים שבניהם.

לדעתי הרמת משקולות קונבנציאונלית עם מוט לא תספיק לך ל"כוח פרקטי". היא הכרחית ותורמת לכח יותר מכל דבר אחר, אבל יש דברים שאימון כזה לא עובד עליהם שאתה עלול להיתקל בהם במציאות - לדוגמה אחיזת pinch, שזו צורת האחיזה שהיית משתמש בה אם היית עושה דדליפט עם השק. גם אחיזת thick bar למשל, או הליכה למרחק עם משקל על הגב/בידיים/מעל הראש. הרמה של עצמים גדולים שקשה יותר לאזן אותם ומרכז הכובד שלהם לא קרוב אליך כמו במקרה של מוט. גם turkish get ups אחלה תרגיל - יכול לעזור לך גם אם אתה מתעסק באמנות לחימה שכולל הצמדה לקרקע.
קיצר אימונים כמו של סטרונגמנים.

לדעתי הרמת משקולות קונבנציאונלית עם מוט לא תספיק לך ל"כוח פרקטי". היא הכרחית ותורמת לכח יותר מכל דבר אחר, אבל יש דברים שאימון כזה לא עובד עליהם שאתה עלול להיתקל בהם במציאות - לדוגמה אחיזת pinch, שזו צורת האחיזה שהיית משתמש בה אם היית עושה דדליפט עם השק. גם אחיזת thick bar למשל, או הליכה למרחק עם משקל על הגב/בידיים/מעל הראש. הרמה של עצמים גדולים שקשה יותר לאזן אותם ומרכז הכובד שלהם לא קרוב אליך כמו במקרה של מוט. גם turkish get ups אחלה תרגיל - יכול לעזור לך גם אם אתה מתעסק באמנות לחימה שכולל הצמדה לקרקע.
קיצר אימונים כמו של סטרונגמנים.

מה זה כוח פרקטי?

מה זה כוח פרקטי?
כוח פרקטי לפי ברוקס קוביק, זה הכוח מעבודה עם ציוד שהוא לא ציוד ספורט נוח\יציב\מאוזן. לדוגמא :דדליפט של 200 קילו לא יעזור לך בלעלות את המקרר שלך קומה אחת למעלה. הרמה של שק חול גדול במשקל 100 כן.

כוח פרקטי לפי ברוקס קוביק, זה הכוח מעבודה עם ציוד שהוא לא ציוד ספורט נוח\יציב\מאוזן. לדוגמא :דדליפט של 200 קילו לא יעזור לך בלעלות את המקרר שלך קומה אחת למעלה. הרמה של שק חול גדול במשקל 100 כן.

אז ברוקס קוביק מחרטט, הרמתי אנשים ששקלו 100 קילו בצבא אבל שהתחלתי להתאמן לא יכלתי להזיז מוט עם 200 קילו גם אם החיים שלי היו תלויים בזה.

היום אני זורק אנשים בגודל 100 קילו(וגדולים יותר) כאילו הם אוויר, ולא התאמנתי עם שקי חול אבני אטלס או מקררים...

אני מאד ממליץ על הספר\DVD של קוביק:
הספר
DINOSAUR TRAINING : LOST SECRETS OF STRENGTH AND DEVELOPMENT
DVD:
Brooks Kubik - The Lost Art Of Dumbbell Training
Brooks Kubik - The Lost Art Of Power rack Training
Brooks Kubic- Bags, Barrels and Beyond
* ציוד טוב נוסף זה מיכל גדול של נביעות\מי עדן (19 ליטר) שאותו ממלאים בחול או ברגים קטנים.

---------- התגובה התווספה ב 18:28 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 18:13 ----------

אז ברוקס קוביק מחרטט, הרמתי אנשים ששקלו 100 קילו בצבא אבל שהתחלתי להתאמן לא יכלתי להזיז מוט עם 200 קילו גם אם החיים שלי היו תלויים בזה.

היום אני זורק אנשים בגודל 100 קילו(וגדולים יותר) כאילו הם אוויר, ולא התאמנתי עם שקי חול אבני אטלס או מקררים...
למה לך להדווכח? הוא לא אומר שהדרך היחידה להיתחזק היא לעבוד כסבל בנמל של פיראטים סומאלים. הוא אומר שהדרך להפוך לחזק יותר היא גם שילוב של חפצים כבדים לא מאוזנים בתרגילי הבסיס (פרונט סקווט עם שק 80 קילו או בן אדם ניסיתה?). כמו כן הוא מדבר על סקווטים ולחיצות ממצב תחתון, קלינים ועבודה עם מוט עבה.
וזה כן דברים שעוזרים.

נערך לאחרונה:
אני מאד ממליץ על הספר\DVD של קוביק:
הספר
DINOSAUR TRAINING : LOST SECRETS OF STRENGTH AND DEVELOPMENT
DVD:
Brooks Kubik - The Lost Art Of Dumbbell Training
Brooks Kubik - The Lost Art Of Power rack Training
Brooks Kubic- Bags, Barrels and Beyond
* ציוד טוב נוסף זה מיכל גדול של נביעות\מי עדן (19 ליטר) שאותו ממלאים בחול או ברגים קטנים.

---------- התגובה התווספה ב 18:28 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 18:13 ----------

למה לך להדווכח? הוא לא אומר שהדרך היחידה להיתחזק היא לעבוד כסבל בנמל של פיראטים סומאלים. הוא אומר שהדרך להפוך לחזק יותר היא גם שילוב של חפצים כבדים לא מאוזנים בתרגילי הבסיס (פרונט סקווט עם שק 80 קילו או בן אדם ניסיתה?). כמו כן הוא מדבר על סקווטים ולחיצות ממצב תחתון, קלינים ועבודה עם מוט עבה.
וזה כן דברים שעוזרים.

עוזרים למה?
הדברים האלה אולי טובים למתאמנים יותר מתקדמים שרוצים להתמקד כסטרונגמנים או משהוא בסגנון.

לא רואה איך היה עוזר לי לעשות פרונט סקוואט עם בן אדם של 80קילו על לעשות פרונט סקוואט עם 180 קילו על מוט.

וכן הרמתי אנשים והלכתי עם אנשים על הגב וששוקלים יותר מ80 קילו.
ועבדתי גם כמקים ארועים שום דבר מזה לא חיזק אותי כמו עבודה עם מוט.
אפילו לא קרוב לזה.

עבודה עם שקים יכולה להיות אחלה כלי לסיבולת, אבל אני לא חושב שתפתח ככה כוח. את הכוח אתה תצטרך להמשיך לפתח בדדליפט, אלא אם יש לך שקים לפי משקלים מדורגים.
ל"חפצים" יש מרכז כובד שונה משל ציוד ספורט. לרוב המרכז הוא מחוץ לבסיס שלך, כך שגם עם השק שוקל רק 70 קילו, יהיה מאד קשה לעשות איתו הרמות. וזאת גם לא בעיה להוסיף לו חול או כדורי ברזל.

---------- התגובה התווספה ב 18:43 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 18:35 ----------

עוזרים למה?
הדברים האלה אולי טובים למתאמנים יותר מתקדמים שרוצים להתמקד כסטרונגמנים או משהוא בסגנון. .
נכון מאד, על זה מדובר. זה הכח הפונקציונלי שהוא מדבר עליו.

וכן הרמתי אנשים והלכתי עם אנשים על הגב וששוקלים יותר מ80 קילו.
ועבדתי גם כמקים ארועים שום דבר מזה לא חיזק אותי כמו עבודה עם מוט.
אפילו לא קרוב לזה.
כי את העבודה עם מוט ביצעתה בצורה סיסטמטית( פלוס גם העלאת משקלים לפי הצורך).
אני מנחש שאת האנשים הרמתה מפעם לפעם ללא כל שיטה.

ל"חפצים" יש מרכז כובד שונה משל ציוד ספורט. לרוב המרכז הוא מחוץ לבסיס שלך, כך שגם עם השק שוקל רק 70 קילו, יהיה מאד קשה לעשות איתו הרמות. וזאת גם לא בעיה להוסיף לו חול או כדורי ברזל.

---------- התגובה התווספה ב 18:43 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 18:35 ----------

נכון מאד, על זה מדובר. זה הכח הפונקציונלי שהוא מדבר עליו.

כי את העבודה עם מוט ביצעתה בצורה סיסטמטית( פלוס גם העלאת משקלים לפי הצורך).
אני מנחש שאת האנשים הרמתה מפעם לפעם ללא כל שיטה.

אני אומר פשוט שאין דבר כזה כח פונקיוצנאלי.
יש כח, אתה יכול ללמוד טכניקה של איך להרים דברים שונים, מקרר שק חול או סלעים
אבל שום דבר מהם לא יהווה תחליף למוט הפשוט.

הבעיה של רוב האנשים שהם מנסים להתאמן בשיטות המגניבות ביותר.
אבל התוצאות יהיו פחות טובות, אם אתה מתאמן בספורט אחר מPL או WL.
תעשה את אימוני הskills שאתה צרך בהתאם לספורט אבל הם לא תחליף למוט.

הוא אומר שהדרך להפוך לחזק יותר היא גם שילוב של חפצים כבדים לא מאוזנים בתרגילי הבסיס (פרונט סקווט עם שק 80 קילו או בן אדם ניסיתה?). כמו כן הוא מדבר על סקווטים ולחיצות ממצב תחתון, קלינים ועבודה עם מוט עבה.
וזה כן דברים שעוזרים.
זה מה שכתבתי. "גם" מודגש מהסיבה הזאת בדיוק. אגב, ברוקס עצמו זכה מספר פעמים באליפויות PL. מתוך ההקדמה בספר שלו:
I won three national championships in the bench press, set
three American records in the bench press and also set several national meet records,
competing in the 198 and 220 pound classes. I also won many stale and regional titles and set
numerous state and regional records. In the other organization. I won two national
championships in the bench press, set over half a dozen American or national meet records,
and set three world records in the 220 pound class. My best official lift was the one that won
my fifth national championship: 407 pounds. Not too shabby for a middle-aged lawyer.​

זה מה שכתבתי. "גם" מודגש מהסיבה הזאת בדיוק. אגב, ברוקס עצמו זכה מספר פעמים באליפויות PL. מתוך ההקדמה בספר שלו:
I won three national championships in the bench press, set
three American records in the bench press and also set several national meet records,
competing in the 198 and 220 pound classes. I also won many stale and regional titles and set
numerous state and regional records. In the other organization. I won two national
championships in the bench press, set over half a dozen American or national meet records,
and set three world records in the 220 pound class. My best official lift was the one that won
my fifth national championship: 407 pounds. Not too shabby for a middle-aged lawyer.​

407 פאונד זה נחמד אבל לא יותר מזה, יש לך פה אנשים באתר יותר חזקים מזה.
איך הוא ניצח בתחרויות PL אם זו הייתה ההרמה הכי טובה שלו?

407 פאונד זה נחמד אבל לא יותר מזה, יש לך פה אנשים באתר יותר חזקים מזה.
איך הוא ניצח בתחרויות PL אם זו הייתה ההרמה הכי טובה שלו?
אני מאמין שמדובר בתחרויות ללא שימוש בסטרוידים וללא חולצות לחיצה\מכנסי סקווט\גומיות.
זה לא עקרוני כל כך.
טוב. אני זז ללמוד. 😵

From age
, 33to age 36 I competed in drug free powerlifting and bench press competition. I lifted in two
different organizations.

נערך לאחרונה:
אני מאמין שמדובר בתחרויות ללא שימוש בסטרוידים וללא חולצות לחיצה\מכנסי סקווט\גומיות.
זה לא עקרוני כל כך.
טוב. אני זז ללמוד. 😵

From age
, 33to age 36 I competed in drug free powerlifting and bench press competition. I lifted in two
different organizations.

תהנה בלימודים וזה עדיין לא חזק במיוחד.
יש מצב שהוא אפילו לא הכי חזק בפורום הזה, שכולם פה ילדים זבי חוטם.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית