הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ עיצוב וחיטוב הגוף (השלב הבא)

• פותח/ת השרשור Blat
  • פורסם בתאריך

Blat

משתמש מתחיל
8
0
נק' מוניטין:
0
8
0
גובה: 178.5
משקל:73.5
אחוזי שומן:12.5 (לפי בדיקה במכון)

לפני שנה שקלתי 84 והייתי עם הרבה אחוזי שומן,עשיתי דיאטה והורדתי עד ל72 קילו עם 15 אחוזי שומן.
לפני כמה חודשים התחלתי להתאמן במכון כושר ומאז עליתי קצת במשקל והורדתי אחוזי שומן והגוף שלי התחיל לקבל קצת צורה נורמאלית,אך זה לא מספיק,דיי נתקעתי.

המטרה שלי היא להשיג גוף מחוטב יותר בלי להתנפח יותר מדי ממה שאני עכשיו,
המטרה שלי היא שהגוף שלי יתחיל לקבל צורה יפה ומעוצבת יותר ואני צריך ייעוץ איך לעשות את זה.

הנה כמה תמונות :

יד קדמית: http://eliad.org/viewer.php?id=1279076604.jpg

גב : http://eliad.org/viewer.php?id=1279116544.jpg

גב ( רפוי) : http://eliad.org/viewer.php?id=1279052114.jpg

פרונט : http://eliad.org/viewer.php?id=1279074890.jpg

פרונט (תמונה לא מחמיאה במיוחד) : http://eliad.org/viewer.php?id=1279110006.jpg

עוד דבר חשוב : עוד דבר,איזה תרגילים לעשות במכון על מנת לחזק את עצמי לקראת הצבא?
בשביל סחיבת משקלים גבוהים ומסעות בים.

עיצוב יש רק בפוטושופ 🥷
אתה שחיף. אם אתה רוצה באמת לקבל צורה אין מה לעשות, תצטרך לגדול ולהוסיף קילוגרמים לגוף.
תתחיל מהמדריך למסה בפורטל. אתה רוצה גם להתחזק לצבא אז SS תתאים לך מכל הכיוונים.

אגב, מסעות בים? ניסיתי לרכז שרירי מח ולהבין במה מדובר אבל לא הצלחתי. גייסתי לעזרתי את גוגל וגם הוא לא הצליח להבין.

עיצוב יש רק בפוטושופ 🥷
אתה שחיף. אם אתה רוצה באמת לקבל צורה אין מה לעשות, תצטרך לגדול ולהוסיף קילוגרמים לגוף.

אגב, מסעות בים? ניסיתי לרכז שרירי מח ולהבין במה מדובר אבל לא הצלחתי. גייסתי לעזרתי את גוגל וגם הוא לא הצליח להבין.

לא , SS לא תתאים לו.
הבנאדם היה שמן וככל הנראה יש לו נטייה להשמנה.

לבחור ששאל, העקרונות שאתה צריך לעבוד לפיהם הם , AB - שלוש פעמים בשבוע עם תרגילים מורכבים (סקוואט, דדליפט, מתח,פרס,בנץ'), להקפיד על העלת משקלים(לדעתי יתאים לך להעלות משקלים פעם בשני אימונים), להקפיד על תפריט ניטרלי- חיובי קל.
תרגילי עזר, תרגיל אחד בסוף אימון יספיק.

• פותח/ת השרשור
עיצוב יש רק בפוטושופ 🥷

פעם ראשונה בחיי שמישהו אומר עליי שחיף....אבל נגיד D:

שאני אומר עיצוב אני מתכוון להוריד שומן מיותר,להרים חזה,בטן לא שטוחה,גוף לא בצורת מלבן אלא יותר בכיוון משולש
........אז איך אני מתחיל את זה?

בקשר למסעות בים,שמעת על גיבוש שייטת?
איזה תרגילים במכון יעזרו לי להתמודד עם המשקלים בצבא ועם המסעות בגיבושים?

לא , SS לא תתאים לו.
הבנאדם היה שמן וככל הנראה יש לו נטייה להשמנה.
מה הקשר...? זה ממש לא נכון, מה אתה חושב ש-SS מתאימה רק לשחיפים מלידה?
אני לא יודע איך אנשים קיבלו את הרושם המוטעה הזה שבשביל להצליח ב-SS חייבים להיות במאזן חיובי של 67500 קלוריות.
אתה יכול לקרוא קצת פה

אגב, אם כשאמרת נטייה התכוונת לנטייה גנטית, אז לרוב זה רק תירוץ של שמנים למה הם שמנים 🙄 אבל זה כבר נושא אחר..

אני לא יודע איך אנשים קיבלו את הרושם המוטעה הזה שבשביל להצליח ב-SS חייבים להיות במאזן חיובי של 67500 קלוריות.
אתה יכול לקרוא קצת פה

אגב, אם כשאמרת נטייה התכוונת לנטייה גנטית, אז לרוב זה רק תירוץ של שמנים למה הם שמנים 🙄 אבל זה כבר נושא אחר..
התירוץ שלי ללמה אני שמנה זה נטיה גנטית (ומבחנים), ואני לא מפחדת להשתמש בו.

ואכן, אין שום סיבה לא לעשות ss, אני תמיד חוזרת למקרה הקלאסי של ידיד שלי שירד במשקל והתחטב בזמן שהוא עשה ss. מי שיש לו נטייה להשמנה, או כבר שמן, פשוט לא צריך לדחוף אלפי קלוריות לגרון.

אתה יכול לקרוא קצת פה

עשית SS? בשביל התוכנית אתה צריך לדחוף הרבה אוכל, ולא משנה באיזה שלב, אתה תתקע ואז הניטרלי או הפלוס הקטן לא יספיק, זה לא מתאים למטרות של הבנאדם, זה הקשר.

הבנאדם רוצה לשפר את הכושר שלו לצבא, לפי מה שידוע לי, SS לא מתמקדת בריצות(או שאתה רוצה לחדש לי?) ושיפור כוח.

זה כבר דבר שבשיגרה SS זה הפיתרון להכל...
כל אחד ניהיה פה תוכי

עשית SS? בשביל התוכנית אתה צריך לדחוף הרבה אוכל, ולא משנה באיזה שלב, אתה תתקע ואז הניטרלי או הפלוס הקטן לא יספיק, זה לא מתאים למטרות של הבנאדם, זה הקשר.

הבנאדם רוצה לשפר את הכושר שלו לצבא, לפי מה שידוע לי, SS לא מתמקדת בריצות(או שאתה רוצה לחדש לי?) ושיפור כוח.

כל אחד ניהיה פה תוכי
כשהפלוס הקטן לא יספיק, הוא יגדיל את הפלוס בהדרגתיות, והוא לא חייב לצבור טונות של שומן. אתה מוזמן לעיין שוב בכל התמונות של לפני אחרי של SS.
וקצת מוזר שאתה אומר ש-Starting STRENGTH לא מתמקדת בשיפור כח 😣 תפסיק להיות חכמולוג, כן צריך ריצות אבל צריך גם כח, ואימונים קלאסיים לצבא יכולים להיות SS + ריצות. כשמתקדמים אפשר להוריד את הסקוואט האמצעי בשבוע ולהוסיף עוד ריצה למשל.

קצת מוזר שעכשיו אנחנו ממליצים לאנשים לא לעשות SS כדי שלא ישמינו. מעניין איך השינוי הזה קרה. רק שלא נהפוך ל*שרXל ב1ד*.
כנראה זה הדבר שבשגרה, להיות אנטי SS.

• פותח/ת השרשור
חברה תודה על התגובות אבל לא קיבלתי פה תשובה ברורה.

אני כנראה מקבל דחיית שירות אז כרגע המטרה העיקרית היא עיצוב הגוף.
וכמו בהודעה הקודמת,שאני אומר עיצוב אני מתכוון להוריד שומן מיותר,להרים חזה,בטן לא שטוחה,גוף לא בצורת מלבן אלא יותר בכיוון משולש.

יש לי בערך בסיס לגוף כזה(מבחינה גנטית) אבל עדיין משהו חסר.
אני הגעתי למצב הזה באמצעות עבודה ותוכניות שמצאתי באינטרנט,אבל מהשלב הזה אני תקוע ואני צריך את עזרתכם.

כרגע בקשר לצבא,אני ייסתפק בתרגילים ספציפיים ולא בתוכניות.

שוב אתה חוזר על דברים כמו תוכי.
רשמתי שהSS לא מתמקדת בשיפור הכושר(ריצות), שיפור הכוח נכתב בטעות- או שזה גם קשה לקלוט?

מה שמוזר הוא שאתה ועוד הרבה, ממליצים SS כשזה לא מתאים, וכן לבנאדם שמחפש "עיצוב וחיטוב הגוף"
+ "מסעות בים" , כן SS היא בדיוק התוכנית בשביל המטרות האלה, תוכי.

כל אחד ניהיה פה תוכי
הפסקה הראשונה לא ממש נכונה

http://startingstrength.com/articles/clarification_rippetoe.pdf

בלה, בלה בלה. ואז אמרתי, בלה בלה בלה ולסיום בלה בלה בלה בלה.
עוד לא שמעתי נימוק אחד למה התכנית לא תתאים לו (בשילוב ריצות כמובן).
זה ישמש כ-GPP מצוין, יחזק את כל הגוף והתרגילים של SS יעזרו לו המון במסעות, בסחיבת דברים, עליות וכו'. דדליפט, סקוואט, פרס... אלו תרגילים אדירים לגיבושים. והוא מוסיף ריצות בשביל הכושר והסיבולת.

אז במקום להגיד 3 פעמים תוכי ולקשקש (אתה לא חושב שזה הופך אותך לתוכי, להגיד 3 פעמים תוכי?), תתחיל לדבר ולהסביר את עצמך.

ss בשילוב ריצות = יותר מדי עומס, דבר שיפגע בהתאוששות/התקדמות מאימון לאימון.
פתרון טוב יהיה 2 אימונים במתכונת של ss + ריצה 2/3 בשבוע.

ss בשילוב ריצות = יותר מדי עומס, דבר שיפגע בהתאוששות/התקדמות מאימון לאימון.
פתרון טוב יהיה 2 אימונים במתכונת של ss + ריצה 2/3 בשבוע.

מה שהוצע זה SS עם 2 סקוואטים בשבוע בשילוב ריצות = לא יותר מידיי עומס 🚬🤪🚬

חברה כולם פה מומחים ל-SS אז אני לא אתווכח על תאוריה עם אף אחד (במיוחד עם מישהו) אבל כשהתחלתי להתאמן בצורה רצינית עם משקולות התחלתי מתוכנית קרובה מאד ל-SS והתוצאה היתה התקפי רעב מטורפים ועליה במשקל- שזו ממש לא היתה המטרה מלכתחילה. אז עכשיו אני עובדת עם תוכנית אחרת ויש תוצאות גם מבחינת חיטוב וגם אני מצליחה לשפר את הכוח בהדרגה. בכל אופן שילוב של אירובי הוא חשוב- אבל עם שילוב SS יהיה צורך בהתאוששות ארוכה יותר.

חברה תודה על התגובות אבל לא קיבלתי פה תשובה ברורה.

אני כנראה מקבל דחיית שירות אז כרגע המטרה העיקרית היא עיצוב הגוף.
וכמו בהודעה הקודמת,שאני אומר עיצוב אני מתכוון להוריד שומן מיותר,להרים חזה,בטן לא שטוחה,גוף לא בצורת מלבן אלא יותר בכיוון משולש.

יש לי בערך בסיס לגוף כזה(מבחינה גנטית) אבל עדיין משהו חסר.
אני הגעתי למצב הזה באמצעות עבודה ותוכניות שמצאתי באינטרנט,אבל מהשלב הזה אני תקוע ואני צריך את עזרתכם.

כרגע בקשר לצבא,אני ייסתפק בתרגילים ספציפיים ולא בתוכניות.

למה שאתה קורא "עיצוב" אנחנו קוראים לעלות במסת שריר.
אפשר לעשות את זה בכמה דרכים, SS היא אחת מהן (גם אם היית שמן, פשוט צריך לתכנן את הארוחות בצורה שונה).

אני לא אכנס למריבה הרגילה כאן בנוגע לאם SS מתאימה לאנשים עם נטייה להשמנה, אני אזכיר שריפ מדבר על זה בעצמו ושהסיבה העיקרית שאנשים עולים יותר לאט בתוכניות פיצולים היא כי יש יותר נפח + הם לא אוכלים מספיק (לא סיבות מהותיות לעשות פיצולים על פני SS).

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית