הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תפריטי תזונה

theidan

משתמש קבוע
1,629
31
נק' מוניטין:
758
1,629
31
אחרי שאתם בונים תפריט אתם אוכלים כל יום בדיוק את אותו הדבר?
לטווח ארוך זה לא עלול להוות בעיה?

צריך להשתדל ולהשאר עם אותם הדברים שמופיעים בתפריט, במידה וזה הופך להיות בעייתי (ותאמין לי זה הופך להיות בעייתי), אפשר לשחק עם מאכלים אחרים שנותנים את אותם הערכים. תזכור גם שצריך כל 7-10 ימים לבצע יום של העמסת פחמימות שדי שובר את השיגרה שלך.

צריך להשתדל ולהשאר עם אותם הדברים שמופיעים בתפריט, במידה וזה הופך להיות בעייתי (ותאמין לי זה הופך להיות בעייתי), אפשר לשחק עם מאכלים אחרים שנותנים את אותם הערכים. תזכור גם שצריך כל 7-10 ימים לבצע יום של העמסת פחמימות שדי שובר את השיגרה שלך.

לגבי העמסה, אם יש לי בתפריט +- 180 גר' פחמימות ביום וגם ארוחת צ'יט אחת בשבוע, האם העמסה נחוצה במצב כזה? הבנתי שמעמיסים רק אם צורכים עד 50 גר' פחמימות, או כל כמות זעומה אחרת ליום. 180 גרם אמרו לי שזה לא כזה מעט כדי שיצדיק העמסה

האם אני טועה?

180 גר' פחמימה זה בהחלט לא מעט אבל זה מאוד תלויי האם אתה בהעמסה או בחיטוב(לא כתבת בהודעה הראשונה)....אם אתה בחיטוב , 180 גר' זה הרבה (תלויי משקל), אם אתה במסה , זה לא מספיק.

• פותח/ת השרשור
אני יודע שבאימוני סיבולת לפחות, אם אתה עושה כל הזמן את אותו האימון, השיפור יהיה קטן יותר מאשר אם תעשה אימונים שונים כל פעם.
חשבתי אולי משהו דומה קורה גם אם אוכלים כל הזמן אותו הדבר.
חוץ מזה, זה גם ניראה לי קצת משעמם לאכול כל יום אותו הדבר 😛

180 גר' פחמימה זה בהחלט לא מעט אבל זה מאוד תלויי האם אתה בהעמסה או בחיטוב(לא כתבת בהודעה הראשונה)....אם אתה בחיטוב , 180 גר' זה הרבה (תלויי משקל), אם אתה במסה , זה לא מספיק.

חיטוב
משקל ~82
ה-180 גר' זה מתפריט החיטוב פה באתר
דווקא התייעצתי לגביו עם עוד אנשים ואמרו לי שהוא סבבה..

אז לא צריך העמסה נכון?

אם אין לך ממש ידע בתזונה, עדיף להתמקד בתפריט אחד או אולי שניים עם תחלופות בארוחות לדוגמה במקום פרוסות לחם, אפשר לאכול במקום אורז או תפוח אדמה וכו'.
אם אתה בקיא בתזונה וספירת קלוריות, אפשר להכין שלד ולעשות תחלופות בהתאם לחשק, זה מה שאני עושה.

אני יודע שבאימוני סיבולת לפחות, אם אתה עושה כל הזמן את אותו האימון, השיפור יהיה קטן יותר מאשר אם תעשה אימונים שונים כל פעם.
חשבתי אולי משהו דומה קורה גם אם אוכלים כל הזמן אותו הדבר.
חוץ מזה, זה גם ניראה לי קצת משעמם לאכול כל יום אותו הדבר 😛
עפ"י השאלות שלך חסר לך המון ידע (גם בתזונה וגם באימון), אני ממליץ לך להתחיל לקרוא את המאמרים בפורטל המאמרים ואז תבין שהשאלות שלך מיותרות. בנוסף , משה צודק , תבנה שלד מסויים של תפריט ועליו תבצע שינויים מידי פעם....... תתחיל לקרוא!!!!!

• פותח/ת השרשור
עפ"י השאלות שלך חסר לך המון ידע (גם בתזונה וגם באימון), אני ממליץ לך להתחיל לקרוא את המאמרים בפורטל המאמרים ואז תבין שהשאלות שלך מיותרות. בנוסף , משה צודק , תבנה שלד מסויים של תפריט ועליו תבצע שינויים מידי פעם....... תתחיל לקרוא!!!!!

אני לא מתאמן כמוכם בפיתוח גוף, אלא בטריאתלון. ובמה שאני מתאמן אני יודע מספיק:161bd:

אני לא מתאמן כמוכם בפיתוח גוף, אלא בטריאתלון. ובמה שאני מתאמן אני יודע מספיק:161bd:
אם אתה טריאתלט אז למה אתה צריך חיטוב, באימונים שלכם גם ככה אתם שורפים כלכך הרבה קלוריות שזה פשוט מטורף ולפני תחרויות גם ככה אתם עושים העמסה של קלוריות (יש לי חבר מתחרה באיש הברזל {חזר לפני שבוע מהתחרות באוסטריה}, הוא לא מפסיק לאכול והמשקל שלא לא זז בגלל האימונים הקשים), אני חושב שהכי טוב בשבילך זה להתייעץ עם המאמן שלך או עם אנשים מהתחום שלך , לפי דעתי רוב גולשי הפורום הם BB ואתה צריך עצות מאוד ספציפיות למקרה שלך....

• פותח/ת השרשור
לא שאלתי בשביל שלפר את תוכנית האימונים. שאלתי כי זה נראה לי מוזר לאכול כל יום את אותו הדבר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית