הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ 5X5 - בנץ' פרס ואירובי

Machinehead

משתמש משקיע
2,059
24
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
8,178
2,059
24
אהלן,

נתחיל מזה, שהידע שלי בכל מה שקשור לתוכניות 5X5 ו SS הוא דיי בסיסי.

אני חושב להתחיל בשבוע הבא 5X5 הגירסה הפשוטה יותר.
אצלי יש בעיה, אני לא יכול לבצע לחיצת חזה עם מוט, אלא רק עם משקולות.
מישהו בחדר כושר שכבר מתאמן חודשיים בחוכנית הזו, אמר לי שעם משקולות זה לא טוב, כי לא ניתן להגיע לאותו עומס, עניתי לו שזה לא אמור לשנות כי העיקר הטווח חזרות נמוך.
האם זה כ"כ קריטי?

לגבי תרגיל 2 - יש אפשרות להחליף את הפרס בבנץ' עם שיפוע חיובי, אני דיי סקפטי, כי זה שוב עבודה על חזה ולא רק על הכתפיים. אני אישית מעדיף את הבנץ' חיובי עם משקולות יד.
מהניסיון, האם יש בכלל הגיון בהחלפת המיליטרי בבנץ' חיובי?

דבר אחרון, מצוין במאמר בפורטל שאירובי רק בקטנה, מה הכוונה?
נכון לעכשיו אני עושה 3 פעמים של 25 דקות אחרי אימון, מעניין אותי לדעת אם במקרה הזה אני גם יכול, או שאצטרך לוותר על האירובי. (בעיקר לשמור על כושר)

אני לא רוצה לענות לך תשובה לא מבוססת בנוגע למוט מול משקולות, אבל אפשר לשאול למה אתה לא יכול לעבוד עם מוט?

ובקשר להחלפת פרס בבנץ' חיובי, מדברים על זה ב"גירסאות BB" של התוכנית, אבל אני לא רואה בזה הרבה הגיון, מה גם שבימים באמצע השבוע שהם התאוששות תוכל להתאושש הרבה יותר בקלות מפרס מאשר בנץ' חיובי (פחות עומס על המערכת).

ובנוגע לאירובי אני מאמין שבהתחלה תוכל להחזיק את האירובי, השאלה כמה תוכל למשוך את זה, יגיע שלב בתוכנית (תלוי ביכולת שלך להתאושש ועד כמה אתה משקיע בתזונה גם כן) שאתה לא תוכל להמשיך עם אירובי בצורה כזאת, ותצטרך או לקצץ באירובי \ או לקצץ בסטים של עבודה (שזה בעיקרון חבל..)

מאיזו סיבה אתה לא יכול ללחוץ עם מוט ?
אם יש בעיה בכתף למשל, יכול להיות שאם תלחץ כמו שדייב טייט מסביר עם שבירה חזקה של המרפקים כן תוכל ללחוץ עם מוט ולא תרגיש בכאב

מאיזו סיבה אתה לא יכול ללחוץ עם מוט ?
אם יש בעיה בכתף למשל, יכול להיות שאם תלחץ כמו שדייב טייט מסביר עם שבירה חזקה של המרפקים כן תוכל ללחוץ עם מוט ולא תרגיש בכאב

מענין לשמוע מה באמת הסיבה.
באופן אישי אני יכול לשבור מרפקים עד מחר ואין סיכוי שאלחץ עם מוט בלי כאבים.

מענין לשמוע מה באמת הסיבה.
באופן אישי אני יכול לשבור מרפקים עד מחר ואין סיכוי שאלחץ עם מוט בלי כאבים.

לא בטוח, צריך לראות מה הבעיה
אפשר לפתור את זה, יכול להיות שזה יקח קצת זמן

לחיצת חזה עם דאמבלים באופן תאורתי יותר יעילה מלחיצה עם מוט בגלל הטווח תנועה.
הבעיה באמת שהקפיצות במשקלים תלויות בדאמבלים ויהיה מצב שתגיע למשקל שלא תוכל למצוא בדאמבלים.

אבל אני לא מבין למה עם דאמבלים לא כואב ועם מוט כן .. ? נראה לי בעיה של טכניקה.

• פותח/ת השרשור
יש לי כאבים בגידים ליד הכתפיים, לכן אני לא יכול ללחוץ עם מוט.
ברגע שאני לוחץ עם מוט, הכאבים חוזרים ואז ביום למחרת יש לי כאבי רצח וקשה לי לסובב את הידיים.
עם משקולות אין לי את הבעיה הזו.

לגבי משקלים עם הדאמבלים, אצלי בחדר כושר יש עד 50 ק"ג, נכון להיום אני לוחץ עם 40 ק"ג בערך 8 חזרות, אבל אני אתחיל את ה 5X5 עם 35, כדי להחזיק 5 סטים ברציפות עם 5 חזרות.
זה באמת בעיה, אבל אני צריך להיות מודע למגבלות שיש לי ולמנוע פציעות.

עם דאמבלים יש בעיה נוספת מעבר למגבלת המשקלים בחדר כושר. בן אדם 'רגיל' שלוחץ לחזרות עם מוט 80 קילו רוב הסיכויים שלא יצליח ללחוץ ככה עם שתי משקולות של 40, אם בכלל יצליח להרים אותן...

אני חושב להתחיל בשבוע הבא 5X5 הגירסה הפשוטה יותר.
אצלי יש בעיה, אני לא יכול לבצע לחיצת חזה עם מוט, אלא רק עם משקולות.
מישהו בחדר כושר שכבר מתאמן חודשיים בחוכנית הזו, אמר לי שעם משקולות זה לא טוב, כי לא ניתן להגיע לאותו עומס, עניתי לו שזה לא אמור לשנות כי העיקר הטווח חזרות נמוך.
האם זה כ"כ קריטי?
בניגוד לאחרים שמתעלמים לחלוטין מהשאלה הישירה שלך, אני יכול להגיד לך מניסיוני האישי נטו שהעבודה עם דמבלים עשתה לי רק טוב גם בהרגשה של המשקל, גם בכוח וגם בכיף גדול יותר שבלחיצה כזאת. יתרון נוסף שהיה לי שלא היתי צריך לחכות שעות עד שהבנצ'+מוט מתפנים וגם לא היה צורך בספוטר (תמיד אפשר לזרוק את הדמבלים) ואין בעיה לעבוד עד הכשל (מאותה הסיבה). WIN-WIN.

לגבי תרגיל 2 - יש אפשרות להחליף את הפרס בבנץ' עם שיפוע חיובי, אני דיי סקפטי, כי זה שוב עבודה על חזה ולא רק על הכתפיים. אני אישית מעדיף את הבנץ' חיובי עם משקולות יד.
מהניסיון, האם יש בכלל הגיון בהחלפת המיליטרי בבנץ' חיובי?
גם פה יש לי ניסיון אישי חיובי מאד. לאחר פציעת כתף לא יכולתי ללחוץ בעמידה\שכיבה.
מה שכן, באלכסון זה היה בסדר פחות או יותר וזה מה שעשיתי. יש לזה את כל היתרונות שציינתי קודם + עבודה מעולה של המיצבים + טווח תנוע גדול. לאחר ההחלמה הסיבה היחידה שחזרתי למוט היא שכבר לא היו דמבלים מספיק כבדים (40).
ההפתעה שהיתה לי היא שלחיצות בעמידה גדלו מאד (לפחות 15 ק''ג).

מקווה שזה עונה על השאלות שלך.

לחיצה במוט עדיפה- יותר עבודה של השרירים-יותר משקל-עומס גדול יותר.

אני גם הייתי מציע לך לבדוק טכניקה, אם אתה שובר מרפקים ,במקרה וכן תקח את העצה של מו תנסה ללחוץ בשיטה של דייב , שהוא שובר מרפקים מאוד פנימה.
אם זה עדיין לא עובד אז תעבור למשקולות אם אין ברירה.

בקשר לשאלה השנייה שלך - אתה לא יכול לעשות יום ראשון לחיצת חזה, יום שלישי לחיצת חזה בשיפוע חיובי, ויום חמישי שוב לחיצת חזה- או הפוך, אתה לא תתאושש ככה בחיים.

• פותח/ת השרשור
בקשר ללחיצת חזה אני לא מסכים איתך, כי בתוכנית של ביל סטאר 5X5 רשום סקווט בכל 3 הימים, אז ע"פ מה שאתה אומר, אני בחיים לא אמור להתאושש מזה.

לגבי הטכניקה - נדבקתי אצל פיזיוטרפיסט ספורט, הוא בעצמו מכיר את הבעיה הזו ואמר לי שאין מה לעשות, הדבר היחידי הוא להחליף תרגיל וזה מה שעשיתי.
ניסיתי לפני חודש שוב לעבוד עם מוט, זאת הייתה טעות שלא אחזור עליה יותר.
לכן מבחינתי יש רצוי ויש מצוי, המצוי הוא לעבוד עם דאמבלים והרצוי זה עם מוט.

• פותח/ת השרשור
בניגוד לאחרים שמתעלמים לחלוטין מהשאלה הישירה שלך, אני יכול להגיד לך מניסיוני האישי נטו שהעבודה עם דמבלים עשתה לי רק טוב גם בהרגשה של המשקל, גם בכוח וגם בכיף גדול יותר שבלחיצה כזאת. יתרון נוסף שהיה לי שלא היתי צריך לחכות שעות עד שהבנצ'+מוט מתפנים וגם לא היה צורך בספוטר (תמיד אפשר לזרוק את הדמבלים) ואין בעיה לעבוד עד הכשל (מאותה הסיבה). WIN-WIN.

גם פה יש לי ניסיון אישי חיובי מאד. לאחר פציעת כתף לא יכולתי ללחוץ בעמידה\שכיבה.
מה שכן, באלכסון זה היה בסדר פחות או יותר וזה מה שעשיתי. יש לזה את כל היתרונות שציינתי קודם + עבודה מעולה של המיצבים + טווח תנוע גדול. לאחר ההחלמה הסיבה היחידה שחזרתי למוט היא שכבר לא היו דמבלים מספיק כבדים (40).
ההפתעה שהיתה לי היא שלחיצות בעמידה גדלו מאד (לפחות 15 ק''ג).

מקווה שזה עונה על השאלות שלך.

כן, זה עונה לי 😃
תודה.

אגב חיפשתי בפורומים, מצאתי בפורום ELITEFITNESS פוסט על העניין הזה גם, שמה נאמר ע"י מישהו שעדיף לעבוד עם מוט, השני ענה לו שלכל אחד זה אידיבידואלי ואין דבר כזה עדיף בפיתוח גוף, אלא מה שמתאים לכל אחד.

יש לי כאבים בגידים ליד הכתפיים, לכן אני לא יכול ללחוץ עם מוט.
ברגע שאני לוחץ עם מוט, הכאבים חוזרים ואז ביום למחרת יש לי כאבי רצח וקשה לי לסובב את הידיים.
עם משקולות אין לי את הבעיה הזו.

לגבי משקלים עם הדאמבלים, אצלי בחדר כושר יש עד 50 ק"ג, נכון להיום אני לוחץ עם 40 ק"ג בערך 8 חזרות, אבל אני אתחיל את ה 5X5 עם 35, כדי להחזיק 5 סטים ברציפות עם 5 חזרות.
זה באמת בעיה, אבל אני צריך להיות מודע למגבלות שיש לי ולמנוע פציעות.

אם אתה לוחץ משקל כזה עם דאמבלים סביר להניח שהבעיה שלך עם המוט זה באמת משהו שניתן לפתור... גם לי היו לפני שנה בעיות כתפיים עם בנץ' במוט, ועברתי לדאמבלים וזה עבר, בעיקר בגלל שבדאמבלים יכלתי להכניס את המרפים קצת יותר פנימה וזה הוריד לחץ מהכתף.
אם זה אותו מקרה אצלך אז אפשר לפתור את הבעיה באמת עם הקשתה של הגב והכנסה של המרפקים פנימה, וזה יגרום לפחות רוטציה בכתף ועלול לפתור לך את הבעיות לגמרי...

וחוצמזה אם תעבוד בתוכנית לינארית עם דאמבלים, אתה מהר מאוד תעבור את ה50 קג ואז מה? לא יהיו לך עוד משקולות להעמיס...

לחיצה במוט עדיפה- יותר עבודה של השרירים-יותר משקל-עומס גדול יותר.

אני גם הייתי מציע לך לבדוק טכניקה, אם אתה שובר מרפקים ,במקרה וכן תקח את העצה של מו תנסה ללחוץ בשיטה של דייב , שהוא שובר מרפקים מאוד פנימה.
אם זה עדיין לא עובד אז תעבור למשקולות אם אין ברירה.

בקשר לשאלה השנייה שלך - אתה לא יכול לעשות יום ראשון לחיצת חזה, יום שלישי לחיצת חזה בשיפוע חיובי, ויום חמישי שוב לחיצת חזה- או הפוך, אתה לא תתאושש ככה בחיים.

אפשר ללחוץ בשיפוע במקום פרס באימון B
(עדיף פרס) לא בגלל התאוששות פשוט כדי לעבוד מאוזן

עם דאמבלים יש בעיה נוספת מעבר למגבלת המשקלים בחדר כושר. בן אדם 'רגיל' שלוחץ לחזרות עם מוט 80 קילו רוב הסיכויים שלא יצליח ללחוץ ככה עם שתי משקולות של 40, אם בכלל יצליח להרים אותן...

WTF? 😳

א) היא כן פשוטה.
ב) נראה שהוא חושב שמישהו שלוחץ 80 קיל עם מוט צריך ללחוץ עם דאמבלים של 40 קילו בכל יד, שזו כמובן שטות מוחלטת.

א. זה פשוט לי ולך אולי, אבל לאדם עם בנץ' של 80 לא בטוח,
ב.הוא אמר שסביר להניח שמישהו עם בנץ' של 80 קילו לא יצליח ללחוץ עם דאמבלים של 40... מה הבעיה?

א. זה פשוט לי ולך אולי, אבל לאדם עם בנץ' של 80 לא בטוח,
ב.הוא אמר שסביר להניח שמישהו עם בנץ' של 80 קילו לא יצליח ללחוץ עם דאמבלים של 40... מה הבעיה?
גם לבנאדם עם בנץ' 80 זה סיפור לא כזה קשה.. ריפ גם נתן לזה הדגמה די יפה ופרסמו את זה לפני כמה זמן.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית