הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תזונה ותוספים Is marine mammal fat or fish intake most strongly associated with omega-3 blood level

Mike Bikov

מנהל אתר
103,264
12,426
מנהל
נק' מוניטין:
58,703
103,264
12,426
Prostaglandins Leukot Essent Fatty Acids. 2010 Jul 13. [Epub ahead of print]
Is marine mammal fat or fish intake most strongly associated with omega-3 blood levels among the Nunavik Inuit?

Lucas M, Proust F, Blanchet C, Ferland A, Déry S, Abdous B, Dewailly E.

Axe Santé des Populations et Environnement, Centre Hospitalier de l'Université Laval (CHUL-CHUQ), Delta Building #2 - Office 600, 2875 Laurier Blvd., 6th Floor, Que., Canada G1V 2M2.
Abstract

Here we determined the relationship between red blood cell (RBC) omega-3 (n-3) long-chain polyunsaturated fatty acids (LC-PUFAs) and usual dietary marine food product intake among 630 Nunavik Inuit adults. Marine food product intake was determined by a food frequency questionnaire (FFQ) and fatty acids were quantified in RBC membranes. Multiple linear regression was undertaken to determine the relationship between marine food product inatke and RBC n-3 LC-PUFAs (dependent variable). Mean RBC n-3 LC-PUFA level was 9.16+/-0.11% [SEM]. The highest correlations noted with RBC n-3 LC-PUFAs were for marine mammal fat (r(s)=0.41, P<0.0001) and fish (r(s)=0.35, P<0.0001). Age, total marine mammal fat and fish intakes were the variables that contributed the most to predicted RBC n-3 LC-PUFAs and explained 34%, 15% and 5%, respectively, of its variances. Our study indicates that marine mammal fat intake is more important than fish in accounting for RBC n-3 LC-PUFA levels among the Nunavik Inuit.​
😈

חיפשתי, אבל לא היה בטיב טעם סטייק דולפין. גם לא כלב ים.

• פותח/ת השרשור
אם אתה ממש רוצה אני יכול לברר לך איפה אפשר להשיג דולפין או כלב ים בארץ, אבל:

1. תהיה בטוח שתוכל לקנות במחיר של 1 ק"ג מהחייה הזו כמה קופסאות של אומגה 3
2. לא נראה לי שיש כל כך הרבה מתכונים איך להכין דולפין באינטרנט
3. לא נראה לי שדולפין חוקי בארץ (או ברוב המקומות בעולם)

תודה משה. אני אסתדר עם הדגים.
אגב, מישהו יודע כמה פרוקטוז יש בפירות ים? כי אני מודאג.

וואו. זה הופך את כלב הים למאכל אולטימטיבי.
בנוסף למדובר כאן, זה הדבר עם הכי הרבה חלבון בעולם החי.
איפה אני משיג כלב ים?
ולמה קיפחתם את הלוויתנים? :(

וואו. זה הופך את כלב הים למאכל אולטימטיבי.
בנוסף למדובר כאן, זה הדבר עם הכי הרבה חלבון בעולם החי.
איפה אני משיג כלב ים?
ולמה קיפחתם את הלוויתנים? :(

מאיפה הבאת את הקטע הזה על הכלב ים והחלבון? בנוטרישן דאטה רשום שב-100 גרם seal יש 27 גרם חלבון. בניבתנים ואריות ים יש אפילו פחות.

אתה מכיר חיה אכילה שמכילה יותר חלבון ל100 גרם? ואריה ים לא שווה כלב ים(עברית)?

בטונה יש 27 גרם ל-100 גרם.
ב- Beef, round, top round, separable lean only, trimmed to 0" fat, select, cooked, braised [Cube steak, London Broil, Minute Steak, Round Steak, URMIS #1553]
תוצאה שבחרתי בה באקראיות לאחר שחיפשתי steak יש 36 גרם ל-100 גרם.

וחיפשתי גם אריה ים (שיש לו 26 גרם חלבון ד"א) וניבתן כי חשבתי אולי יש אי הבנה, סך הכל במשפחה הזו של היונקים הימיים שכוללת כלבי ים יש הרבה חיות.

המבורגר ממנו ביום ואני מסודר. אלסקה זה אנבולי.

אם אתם רוצים לאכול דולפין תתכוננו למות!
יש בו רמות גבוהות של כספית 1500 יחב"ל לק"ג בשר דולפין, עדיין רוצים לאכול?
ואם אתם תוהים מאיפה אני יודע, היה סרט בנשיונאל גיאוגרפיק על הדולפינים שנאכלים ביפן, והיפנים ,רובם, לוקים בהרעלת כספית.

אם אתם רוצים לאכול דולפין תתכוננו למות!
יש בו רמות גבוהות של כספית 1500 יחב"ל לק"ג בשר דולפין, עדיין רוצים לאכול?
ואם אתם תוהים מאיפה אני יודע, היה סרט בנשיונאל גיאוגרפיק על הדולפינים שנאכלים ביפן, והיפנים ,רובם, לוקים בהרעלת כספית.

נשמע כמו פרופוגנדה..

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית