הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ ירידה במוטיבציה

Vibryll

ה-ויבריל
4,256
1,634
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
17,049
4,256
1,634
לאחרונה אני מרגיש ירידה רצינית במוטיבציה במהלך חיטוב.
אני עושה הכל עד הפרט ההכי קטן ואני לא רואה תוצאות וזה נורא מבאס אותי.
כל השבוע אני שומר על דיאטה דלת פחמימות(גג 30 ג' ביום),200 ג' חלבון ו120 ג' שומן,יוצא בערך 2000 קלוריות ביום.
יום שישי ושבת אני עושה העמסה,משתדל שהיא תיהיה כמה שיותר איכותית,אבל יוצא שאני מפרק המון פירות וזה קצת מבלבל אותי בספירה.
בגדול ההעמסה שלי עומדת ליום על 3000 קלוריות.
470 ג' פחמימה,175 חלבון,50 שומן.

אני לא מקפיד ממש על נתרן למשל,ואין לי בעיה לפרק רטבים פה ושם עם הבשר.

בנוסף לכל זה,אני צרכתי יהומבין במשך שבועיים(כרגע בהפסקה) והקפדתי בזמן הזה על 3 פעמים אירובי בשבוע במשך 45-60 דקות.
ולפני היהומבין,כל החיטוב עשיתי ריצות של 30-40 דקות 3-4 פעמים בשבוע.

כל שבוע אני יורד בערך 300-500 גרם שזה נראה בסדר ולא מוגזם לדעתי,אך אני לא ממש רואה שינוי באיזור הבטן,עדיין נשארה לי שכבה ומבחינתי אין כמעט הבדל.

תעזרו לי בבקשה לברר למה אני תקוע מבחינת התוצאות,שאלו כל שאלות ואשמח לענות עליהם אם זה יעזור.
דיי מאכזב אותי הסיפור הזה,כי אני משקיע בכל הכוח,הדוק לתפריט,וכמעט לא רואה שינוי ברור ויזואלי,רק המשקל.
משקלי העבודה שלי לא רחוקים כלכך מהשיאים שלי,ככה שחלש יותר לא נהייתי.

אני מודה לכם מראש,אין לי ספק שתוכלו לכוון אותי קצת ולחדד לי כמה דברים.

עריכה:
יש סיכוי אולי שאני אוכל משהו שלא מומלץ בדיאטה דלת פחמימות ואפילו פוגע באפקט שלה בגלל ערך גליקימי או משהו?
אני אוכל כל יום 100 ג' בוטנים שאני קונה אותם טריים ומטגן לבד על מחבט,עגבניות,תירס וגזר לפעמים.
ייתכן שמשהו מאלה מפריע?
לא אוכל פירות במהלך השבוע בכלל.
תעזרו לי בבקשה למצוא את הטעות שלי,כי זאת בעצם מטרת הנושא.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
גזר יוצא לי לאכול לעיתים רחוקות באמצע השבוע,בעיקר אוכל את זה בסופש.
תירס אותו דבר.
אולי אני עושה טעות כלשהי במהלך ההעמסה,זה הכי נראה לי לנכון.
קורה שאני מעמיס מלא פירות גם כמו אבטיח.
יש אפשרות כזאת שבסופ''ש אני דופק את כל ההשקעה שלי במהלך השבוע?

יכול להיות, תלוי מה הגירעון במשך השבוע וכמה אתה מכניס מעל התחזוקה בהעמסה.
המטרה שלך היא לרדת באחוזי שומן, בהנחה שבשבוע היית בגרעון וכמעט בלי פחמימה- לדעתי סך הקלוריות של העמסת הפחמימות השבועית צריך להיות כ-10% מעל התחזוקה שלך.

תנסה פעם אחת לתכנן את הארוחות/מאכלים בהעמסה (באופן כללי לא צריך לחשב כל כפית), ותראה אם זה עומד בטווח הקלורי ואיך אתה מרגיש.

• פותח/ת השרשור
נראה לי שעליתי כאן על משהו.
ירדתי במשקל,ואיתו ירדה גם התחזוקה ל2250 בערך,ולא התחשבתי בזה.
כנראה אוריד את וקלוריות ל 1800 כל יום,ואמשיך עם האירובי עם היהומבין .
ההעמסה תשתנה ל2500 קלוריות(10%~ מעל התחזוקה).

גזר יוצא לי לאכול לעיתים רחוקות באמצע השבוע,בעיקר אוכל את זה בסופש.
תירס אותו דבר.
אולי אני עושה טעות כלשהי במהלך ההעמסה,זה הכי נראה לי לנכון.
קורה שאני מעמיס מלא פירות גם כמו אבטיח.

אכן זאת טעות נפוצה.
תנסה לעשות את העמסות שלך כמה שיותר נקיות מפירות וג'אנק, נסה להעמיס באורז מלא, שיבולת שועל לחם מלא וכו'....

• פותח/ת השרשור
רוב ההעמסה מבוססת על קורנפלקס,בגטים,בייגלה,לחם ופחמימה איכותית בעיקר,אבל יוצא שאני נופל על פירות גם.
קראתי מאמר על פרוקטוז והבנתי שאין בעיה לפרק פירות שיש בהם סיבים,אבל מומלץ להמנע מלאכול דברים עם פרוקטוז אך בלי סיבים(או כמעט בלי),כמו משקאות מתוקים או פירות כמו אבטיח.
אשתדל לא לגעת בזה בהעמסה הבאה.
כדאי להמנע גם מהפירות עם הסיבים,כמו תפוחים למשל?

אתה יכול לאכול פרי או שניים אבל אל תהפוך את זה למנה העיקרית.
דרך אגב בקשר לקורנפלקס אז גם אני הייתי מעמיס קורנפלקס כי זה כל כך קל אבל ניראה לי שגם מזה עדיף להימנע כי זאת לא פחמימה מורכבת.
תקנו אותי אם אני טועה בקשר לזה שזאת לא פחמימה מורכבת.

אני את ההעמסות שלי הייתי עושה מתפוחי אדמה\ש"ש\אורז מלא\לחם חיטה מלאה.
זה לא קל להעמיס מפחמימות מורכבות בגלל הכמות שצריך להכניס אבל זאת העמסה טובה!

---------- התגובה התווספה ב 08:56 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 08:51 ----------

בקשר לסיבים, נכון שיש סיבים שכביכול "מפצים" על הפרוקטוז אבל אתה לא צריך את הסיבים האילו משום שיש לך כמות מספקת של סיבים משאר האוכל.
ככה שעדיף להימנע מהפרוקטוז.
למרות שזה יהיה לא רע לאכול פרי או שניים ביום בכדי לקבל את הויטמינים.

כל עוד אתה יורד במשקל אני לא רואה למה אתה צריך לשנות משהו. כל מה שאתה צריך זה יותר סבלנות. אם אתה רוצה, אתה יכול להגדיל את הגירעון הקלורי במעט כדי לקדם דברים.

• פותח/ת השרשור
אני יורד במשקל אמנם,אבל כמעט ולא רואה תוצאה ברורה(שאני מתחטב).
יש מצב כלשהו שגם מסת השריר היא זו שיורדת לה לאט לאט.

אני יורד במשקל אמנם,אבל כמעט ולא רואה תוצאה ברורה(שאני מתחטב).
יש מצב כלשהו שגם מסת השריר היא זו שיורדת לה לאט לאט.

אתה לא רואה שינוי כי אתה מסתכל במראה שש עשרה פעמים ביום. איך אתה מצפה לראות שינוי ככה?
אם אתה מתאמן ואוכל מספיק חלבון, אתה לא תאבד שריר בצורה משמעותית.

האחוזים האחרונים אכן הכי קשים, נסה את הפרוטוקולים של השומן העיקש או שתשתמש באפדרין במקום ביהומבין, הוא יותר משפר את הערנות והאנרגיה וחוסם רעב.
בגדול עדיף לקחת אפדרין ולעשות עוד שעה אירובי בשבוע, מאשר לקחת יהומבין ולא לעשות את אותה השעה.
לגבי הירידה במשקל, 500 גרם ב% שומן שלך זה מצויין, 2 ק"ג בחודש זו ירידה איכותית למדי, אתה צריך לשים לב שירידה מ 12% שומן לדוגמה ל 10% היא תהיה שוות ערך מבחינה ויזואלית כמו מ 20% ל 16% בדיוק פי 2 ומ 10% ל 8% זו בכלל חוויה אחרת שנראת ויזואלית לכל עין בצורה משמעותית, והירידה במשקל יכולה להתבטא במאות גרמים בודדים.

• פותח/ת השרשור
בקשר לאפדרין הוא לא שונה לי מהיהומבין,כי להתמודד עם רעב אני לא נאלץ,אני אוכל תמיד רק לפי תפריט.
בקשר לעוד שעה אירובי,אין לי איפה לדחוף אותה,כי כל שבוע מתוך 4 בקרים בבסיס(שני-חמישי) יש לי תורנות אחת,ככה שיוצא לי גג 3 פעמים בשבוע,ופה היהומבין עדיף כי אפילו שזה קצת קשה,אני מצליח לבצע את זה גם עם יהומבין.

אגב,שמעתי שלא מהמלץ לשתות יותר מדי מים בזמן העמסה,כי הפחמימות צוברות נוזלים,האם הדבר נכון או שסתם פרט מיותר?

עזוב להסתכל במראה
שני הפקטורים היותר מעניינים כרגע הם השינויים ב:
א' משקל גוף
ב' משקלי עבודה בתרגילים

לגבי המים סתם שטויות, במילא אם אתה בדל פחמימה וגירעון קלורי אתה לא צובר יותר מידיי נוזלים
אם יש איזה אל"ח (אירוע ללא חולצה:victory:) תמיד אפשר לעשות ייבוש לפני אבל לרוב מיותר

• פותח/ת השרשור
יש לי בעיה שבהעמסה מתפתח לי תיאבון חזק,אני יכול לאכול עד למצב שאני לא יכול לנשום.
במצב כזה אולי כדאי לשלב משקאות דיאט מוגזים,כמו זירו למשל,כדי להגביר את התחושה של השובע בלי להעמיס קלוריות?

בקשר לאפדרין הוא לא שונה לי מהיהומבין,כי להתמודד עם רעב אני לא נאלץ,אני אוכל תמיד רק לפי תפריט.
בקשר לעוד שעה אירובי,אין לי איפה לדחוף אותה,כי כל שבוע מתוך 4 בקרים בבסיס(שני-חמישי) יש לי תורנות אחת,ככה שיוצא לי גג 3 פעמים בשבוע,ופה היהומבין עדיף כי אפילו שזה קצת קשה,אני מצליח לבצע את זה גם עם יהומבין.

אגב,שמעתי שלא מהמלץ לשתות יותר מדי מים בזמן העמסה,כי הפחמימות צוברות נוזלים,האם הדבר נכון או שסתם פרט מיותר?

אז תנסה לרוץ גם בערבים

• פותח/ת השרשור
אין אפשרות,בערב יש אימוני כוח,שגם ככה דיי מתישים אותי לאירובי של הבוקר שאחרי.
בנוסף אין זמן לעשות גם אימון וגם ריצה,לצערי לא מתאפשר לעשות בצבא כל מה שרוצים.

תעבור לדיאטה לא דלת פחמימה בצורה קיצונית
למשל 100-150 גרם פחמימה ותוריד בשומן, יכול להיות שתגיב יותר טוב

אני דווקא היתי ממליץ בשומן ולרדת לנגיד 80 גרם שומן גג או קצת פחות וזהו

ולמה אין לך זמן לעשות גם ריצה וגם אימון כוח?
אתה הולך לישון מוקדם או שיש לך תמיד כוננות אז אתה עושה אימון קצר?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית