ייעוץ שינוי מוזר בנתונים שלי.

benedic

משתמש מתחיל
47
0
נק' מוניטין:
0
47
0
שלום,
שמי דין, אני חדש פה.

רקע אימונים:
לפני 4 שנים התאמנים 4 חודשים במכון כושר עם תוכנית מסודרת.
במהלך 4 השנים האלו לאחר שהפסקתי להתאמן המשכתי עוד 3 חודשים לא רצופים.
התאמנתי שנה בקרב מגע ועזבתי בגלל עניין כספי לפני כחודשיים.
עשיתי מנוי להולמס פלייס חיפה לשלושה חודשים ואני שם כבר 3 שבועות.
במהלך 5 השנים האחרונות יצא לי לעבוד באופן לא רצוף בהרבה מאוד עבודות פיזיות כגון:
הובלות, סבלות, סחיבה, העברת ציוד משרדי ובית ספרי ומשלוחים (מחשבים וכו').

נתונים מהשקילה האחרונה שלי לפני 3 שבועות כשבדקו אותי במכון כושר לפני שהתחלתי להתאמן:
משקל- 80.4 ק"ג.
גובה- 171 ס"מ.
אחוז שומן- 22%.
גיל 17.5.
מסת גוף רזה- 62.7 ק"ג.

המטרה שלי היא: חיטוב.
אם אתם מעוניינים לראות את התוכנית שלי (שאני מתכוון להחליף ביום רביעי. קבעתי עם המאמן) אני יכול לתת לכם. זו התוכנית שהתאמנתי בה עד היום ולא אשתמש בה יותר.

יש לי בעיה עם אוכל. אני לא אוכל שום דבר. קשה לי להיפתח לטעמים ובגלל זה מאז ועד היום אני חייתי על מעט מאוד דברים: קורנפלקס, שניצל ואורז ולחם עם שוקולד. בנוסף לכך, מה שגרם לי להגיע למשקל עודף (ביחס לגובה כן?) זה החיבה שלי לבצקים. עם הזמן אני משתדל להיפתח לעוד טעמים והולך לא רע.
חייב לציין שמאז תחילת האימונים לא נגעתי אפילו פעם אחת בשוקולד או בדברים משמינים.

אני נמצא כבר 3 שבועות בגירעון שלילי כשאני מכניס ביום 1400 קלוריות.
ה-RMR שלי הוא 2140. כשאני מתאמן אני שורף בערך עוד 500 קלוריות, כנראה יותר.

החלק המוזר בעניין שמבחינה פיזיולגית קשה להסביר אותו.
לפני כ4 חודשים אני התאמנים חודש עם חבר במכון כושר שלו. ניסיתי גם לחטב ולא הלך.
אחרי 4 חודשים נרשמתי למכון הזה ומאז אני מתאמן פה.
אני התחלתי לקחת אבקת חלבון- DYMATIZE קפה מוקה ואני לוקח אותך אחרי כל אימון.
במהלך 3 שבועות האימונים שלי אני התחלתי ב80 ק"ג. שימו לב לחלק הבא,
למרות שאני בגרעון שלילי, אני עליתי במשקל ל- 82 ק"ג.
אני רואה, מרגיש ויודע שאני עליתי במסת השריר שלי בצורה משמעותית ב-3 שבועות הלאה.
לדעתי יותר מכל מתאמן מתחיל אחר. היד שלי גדלה מאוד, החזה התחזק, הרגליים גדלו וגם הכתפיים. (אנשים שראו אותי לפני ה3 שבועות האלה ואחריהם הופתעו מהרוחב שקיבלתי ומאיך שהשרירים שלי גדלו.) חברים שגם מאתמנים אמרו שמתחילים לראות בפנים של את העצמות ורואים שהחיטוב עושה לי טוב ושאני מרזה ובנוסף לכל זה, לפני האימונים האלו הייתי עושה שריר ביד הקידמית והיו מרגישים את הפיק אבל לא רואים גולה בכלל בשל האחוז שומן הגבוה היום רואים בליטה מכובדת ויש לי גם תמונות לפני ה-3 שבועות האלה וצילמתי לפני 4 ימים עוד פעם בשביל להשוות ויש הבדל משמעותי! אבל מה? אני עליתי במשקל.
שמתי לב שהאחוז שומן שלי ירד (אני אדע במדוייק ביום רביעי כשאני אבדק לפני בניית התוכנית החדשה במכון כושר.

בעזרת אחד המאמרים שלכם כאן באתר אני בניתי לעצמי תפריט 1500 קלוריות שזה בעיקרון 100 קלוריות יותר ממה שאני אוכל ביום. זה מספיק בשבילי, אל תגידו שזה מעט מידי אותי זה מספק.

RMR- 2140.

הוצאת קלוריות ביום אימון- 2540 קל'.
הוצאה קלוריות ביום ניטרלי- 2140 קל'.

צריכה-
חלבון- 144 ג'.
פחמימה- 156 ג'.
שומן- 33 ג'.
קלוריות- 1500.

באבקה שלי יש בסקופ אחד של 32 ג'-
117 קלוריות.
24 ג' חלבון.
2.5 ג' פחמימה.
2 ג' שומן.
15 מ"ג כולסטרול.

התפריט ליום של אימון-
http://i32.tinypic.com/28rplq1.png

התפריט ליום ניטרלי הוא אותו תפריט רק שאני לא לוקח בו אבקה בכלל. במקום האבקה אני אוכל בשעה 18:00 מעדן 3% שומן.

עכשיו, אחרי כל החפירה אני אשמח לדעת אם יש הסבר לדבר הזה אצלי.
איך אני בגרעון שלילי, עולה במשקל ובנוסף נראה רזה יותר ומסת השריר שלי גדלה?

הדברים שרשמתי פה הם עובדות לחלוטין.
אני 100% בגרעון שלילי, 100% עליתי 2 ק"ג ב3 שבועות האלה.
אני נראה רזה יותר (כנראה כי ירד אחוז שומן) ואני עליתי במשקלים שלי בכל התרגילים והתחזקתי מאוד ב3 שבועות האלה. התקדמתי מאוד והמסת שריר שלי גדלה בצורה משמעותית.

אשמח לשמוע תשובות רציניות, תודה.
דין.

נערך לאחרונה:
א. מאיפה אתה יודע שאתה 22% שומן?
ב. אני בספק שהתוכנית שה"מאמן" יבנה לך במכון הכושר תהיה תוכנית ריאלית והגיונית (אני מהמר על 12-15 חזרות)
ג. זה שאתה חושב שהסכום הקלורי הזה "מספיק לך" לא אומר שזה באמת מספיק, הגירעון הקלורי תלוי ב % שומן, וגם ברגע שאתה עושה "דיאטת כאסח" ואוכל מעט קלוריות כי אתה חושב שכך תאבד יותר שומן, רק יכפיל את האפשרות שלאחר סיום הדיאטה אתה תחזור למשקל המקורי ואף יותר ממנו כי אתה תפצה על כל הזמן הזה שלא אכלת, זהו פן פסיכולוגי שמתרחש פעם אחר פעם אצל המון אנשים. אתה צריך הלבין שאתה צריך לקחת את התהליך לטווח הרחוק ולא הקרוב, דברים כמו "אני רוצה לרדת 10 ק"ג לאירוע XXX" גובלים בכישלון.
ד. ישנה אפשרות שעלית במסת השריר וירדת גם ב % השומן, המשקל כמספר לא משקף שום דבר מכיוון שהוא מורכב מ3 גורמים עיקריים: מסת שריר, נוזלים ושומן. נוזלים הם פאקטור שיכול להשתנות בין 5 ל 10 ק"ג אצל אנשים מסויימים ויכול להשפיע רבות על המספרים שאתה רואה ויכול גם להיחשב לעיתים ע"י אנשים כ"שומן" כי הוא באמת נראה כך ויזואלית, מראה נוזלים לעיתים נראה כמו מראה "שומני" ויכול להטעות.
ה. אני מהמר שבגלל שחזרת מהפסקה ארוכה + אולי כי אתה גם ב % שומן יחסית גבוה, וגם כי אתה מתאמן מתחיל, עליתי בשריר וירדת בשומן. כמה? מעט מאוד, גם העלייה של ה 2 ק"ג האלו יכולה להתבטא ב 500 גרם שריר ועוד 1.5 ק"ג של נוזלים.
אתה צריך להסתכל על המידות במכנס/היקף הבטן ודברים כאלו, אל תסתכל על המשקל כי הוא לא אומר שום דבר במיוחד לא בתחילת הדיאטה, משקל יכול לשקף התקדמות וזה הכל. עדיף להימדד אחת לשבוע, באותם התנאים לדוגמה לאחר הפיפי של הבוקר, עם אותו המשקל ואותו המצב (ללא בגדים/עם אותם הבגדים).
לא להימדד לאחר אימון.

• פותח/ת השרשור
א. מאיפה אתה יודע שאתה 22% שומן?
ב. אני בספק שהתוכנית שה"מאמן" יבנה לך במכון הכושר תהיה תוכנית ריאלית והגיונית (אני מהמר על 12-15 חזרות)
ג. זה שאתה חושב שהסכום הקלורי הזה "מספיק לך" לא אומר שזה באמת מספיק, הגירעון הקלורי תלוי ב % שומן, וגם ברגע שאתה עושה "דיאטת כאסח" ואוכל מעט קלוריות כי אתה חושב שכך תאבד יותר שומן, רק יכפיל את האפשרות שלאחר סיום הדיאטה אתה תחזור למשקל המקורי ואף יותר ממנו כי אתה תפצה על כל הזמן הזה שלא אכלת, זהו פן פסיכולוגי שמתרחש פעם אחר פעם אצל המון אנשים. אתה צריך הלבין שאתה צריך לקחת את התהליך לטווח הרחוק ולא הקרוב, דברים כמו "אני רוצה לרדת 10 ק"ג לאירוע XXX" גובלים בכישלון.
ד. ישנה אפשרות שעלית במסת השריר וירדת גם ב % השומן, המשקל כמספר לא משקף שום דבר מכיוון שהוא מורכב מ3 גורמים עיקריים: מסת שריר, נוזלים ושומן. נוזלים הם פאקטור שיכול להשתנות בין 5 ל 10 ק"ג אצל אנשים מסויימים ויכול להשפיע רבות על המספרים שאתה רואה ויכול גם להיחשב לעיתים ע"י אנשים כ"שומן" כי הוא באמת נראה כך ויזואלית, מראה נוזלים לעיתים נראה כמו מראה "שומני" ויכול להטעות.
ה. אני מהמר שבגלל שחזרת מהפסקה ארוכה + אולי כי אתה גם ב % שומן יחסית גבוה, וגם כי אתה מתאמן מתחיל, עליתי בשריר וירדת בשומן. כמה? מעט מאוד, גם העלייה של ה 2 ק"ג האלו יכולה להתבטא ב 500 גרם שריר ועוד 1.5 ק"ג של נוזלים.
אתה צריך להסתכל על המידות במכנס/היקף הבטן ודברים כאלו, אל תסתכל על המשקל כי הוא לא אומר שום דבר במיוחד לא בתחילת הדיאטה, משקל יכול לשקף התקדמות וזה הכל. עדיף להימדד אחת לשבוע, באותם התנאים לדוגמה לאחר הפיפי של הבוקר, עם אותו המשקל ואותו המצב (ללא בגדים/עם אותם הבגדים).
לא להימדד לאחר אימון.

תודה על התשובה המהירה, אנסה להתייחס להכל.
א. בשנה האחרונה, אצל כל מכון כושר או דיטאנית נבדקתי והאחוז שומן היה בין 22-23.
בבדיקה האחרונה במכון כושר עליתי על מכשיר כשאני יחף והוא הציג למאמן את המשקל שלי, אחוז השומן ומסת גוף רזה. 80 ק"ג. 22%. 62.7 ק"ג.
ב. אתה מהמר נכון, 12 חזרות ובעקבות המאמר שלך (אם אני לא טועה אז המשה שכותב בקילוגרם זה בטח אתה) אני החלטתי ללכת ולהחליף את תוכנית האימונים שלי לראשונה שמופיעה פה: http://www.kilogram.co.il/609/תוכניות-אימונים-לתקופת-החיטוב/
*להוסיף אולי דדליפט באימון גב.

ובעקבות הבחירה בתוכנית זו, קבעתי עם המאמן פגישה לשינוי תוכנית ובדיקת נתונים לאחר חודש.
כמו כן, הצגתי בפניך תפריט שאני הולך לעבוד לפיו.

ג. תראה, במשך השנה האחרונה אפשר להגיד שאני אוכל בדיוק אותו הדבר ולא היה שום שינוי.
אני הכנסתי עד 1500 קלוריות ביום וואני עדיין מכניס את אותה הכמות. זה לא נקרא דיאטת כאסח בשבילי וזה שאני נמצא בגרעון שלילי בגלל מה שאני רגיל לאכול ביום יום, זה טוב לדעתי. אני לא מרעיב את עצמי בכלל. להפך, אני מרגיש שבע בכל מהלך היום כבר שנה שלמה לפחות.

ד. אני עוד לא יודע בדיוק על מה אתה מדבר. קראתי פה מאמר שמתאמנים מתחילים יכולים להוריד מסת שומן ולהחליפה במסת שריר או משהו כזה. לא בקיא בנושא. אני יודע שעליתי במסת שריר וכנראה ירדתי באחוז השומן. ביום רביעי אני נבדק באותו מכשיר ואני אדע אם האחוז שומן שלי השתנה ואני אהיה חכם יותר אז. אם יש עוד דרך לבדיקת אחוז שומן (מדידת הקפים) אני אשמח לעשות בשביל להשוות לתוצאה שמראה המכשיר.

ה. אני נשקל מידי שבוע באותו מצב שבוא נשקלתי לפני 3 שבועות. נכון שאמרת שהמשקל לא אומר כלום אבל חשבתי שחשוב לציין את זה. בקשר להקפים, צימצמתי הקפים בבטן. כל השאר אני לא יודע.

אשמח לקבל תשובה.

נערך לאחרונה:
א. יופי, גם אני יכול להביא מכשיר ב 10 שקלים ולטעון שיש לך 500% שומן, מי אמר שזה נכון? כדי לבדוק % שומן בצורה יעילה ומדוייקת נדרש ללכת למכשיר שנקרא BOD POD, אני מכיר 3 מקומות שיש אותו בארץ:
1. צחי כנען
2. יאיר להב
3. מכון כושר VIM בראשל"צ

כל שאר המכשירים לא שווים שום דבר עם סטיות של עד 50% בבדיקה, נסה לשתות ליטר מים ולאחר כרבע שעה להיבדק שוב, ותראה מה קורה למכשיר.

ב. מי אמר שצריך להחליף או לעדכן תוכנית כל חודש?
ג. הדעות שלך שגויות. להיות בגירעון קלורי כל השנה = פגיעה הורמונאלית חמורה שמשפיע גם על חילוף החומרים בצורה גורפת. ה BMR שלך עקב כניסה למשך זמן כה רב לגירעון שלי הוא הרבה יותר נמוך ממה שהמחשבונים והנוסחאות באתר יציגו לך, אתה "מרעיב" את הגוף שלך ואתה מצפה ממנו לשמור על אותו X קלוריות שהוא אמור לשרוף ביום? הלוואי, לא הייתה לנו בעיה לרדת ל % שומן חד סיפרתי עם כך ולכולם היו קוביות בעולם.
הגוף משתמש במנגונונים שלו למנוע ירידה במשקל ומאט את התהליכים המטאבולים כדי שתפסיק לרדת במשקל, הגוף לא רוצה לרדת ל % שומן נמוך או בכלל לרדת במשקל כי הטבע והאבולוציה לימדו את הגוף לשמור על תאי השומן כדי לספק אנרגיה וזו המטרה הראשית שלהם, ברגע שאתה מכניס את הגוף ל"סטרס" של גירעון קלורי שלילי למשך זמן רב כל כך, הגוף יתנקם בך ויהיה חכם הרבה יותר ופשוט יוריד את ה BMR ואת התהליכים המטאבולים ובמקום לשרוף 2000 קלוריות ביום אתה תשרוף 1500 ובגלל זה גם לא תרד במשקל ואולי אף תעלה. לשם כך גם המציאו שבירות דיאטה, בין אם זו הפסקה של 10-14 ימים כל 3-4 חודשים או העמסות כל 7-14 ימים, תלוי בהרבה גורמים.
ד. המכשיר שוב, לא שווה שום דבר ולא יגיד לך שום נתונים מדוייקים ככה שאין לך מה להיבדק בו כי הוא חסר תועלת. אם אתה רוצה הערכה של % שומן אתה מוזמן לעלות לכאן תמונה שלך, או ללכת להיבדק ב BOD POD רק שהבדיקה עולה כמה מאות שקלים.
ה. צמצמת היקפים בבטן = ירדת בנוזלים ו/או בשומן

• פותח/ת השרשור
א. יופי, גם אני יכול להביא מכשיר ב 10 שקלים ולטעון שיש לך 500% שומן, מי אמר שזה נכון? כדי לבדוק % שומן בצורה יעילה ומדוייקת נדרש ללכת למכשיר שנקרא BOD POD, אני מכיר 3 מקומות שיש אותו בארץ:
1. צחי כנען
2. יאיר להב
3. מכון כושר VIM בראשל"צ

כל שאר המכשירים לא שווים שום דבר עם סטיות של עד 50% בבדיקה, נסה לשתות ליטר מים ולאחר כרבע שעה להיבדק שוב, ותראה מה קורה למכשיר.

ב. מי אמר שצריך להחליף או לעדכן תוכנית כל חודש?
ג. הדעות שלך שגויות. להיות בגירעון קלורי כל השנה = פגיעה הורמונאלית חמורה שמשפיע גם על חילוף החומרים בצורה גורפת. ה BMR שלך עקב כניסה למשך זמן כה רב לגירעון שלי הוא הרבה יותר נמוך ממה שהמחשבונים והנוסחאות באתר יציגו לך, אתה "מרעיב" את הגוף שלך ואתה מצפה ממנו לשמור על אותו X קלוריות שהוא אמור לשרוף ביום? הלוואי, לא הייתה לנו בעיה לרדת ל % שומן חד סיפרתי עם כך ולכולם היו קוביות בעולם.
הגוף משתמש במנגונונים שלו למנוע ירידה במשקל ומאט את התהליכים המטאבולים כדי שתפסיק לרדת במשקל, הגוף לא רוצה לרדת ל % שומן נמוך או בכלל לרדת במשקל כי הטבע והאבולוציה לימדו את הגוף לשמור על תאי השומן כדי לספק אנרגיה וזו המטרה הראשית שלהם, ברגע שאתה מכניס את הגוף ל"סטרס" של גירעון קלורי שלילי למשך זמן רב כל כך, הגוף יתנקם בך ויהיה חכם הרבה יותר ופשוט יוריד את ה BMR ואת התהליכים המטאבולים ובמקום לשרוף 2000 קלוריות ביום אתה תשרוף 1500 ובגלל זה גם לא תרד במשקל ואולי אף תעלה. לשם כך גם המציאו שבירות דיאטה, בין אם זו הפסקה של 10-14 ימים כל 3-4 חודשים או העמסות כל 7-14 ימים, תלוי בהרבה גורמים.
ד. המכשיר שוב, לא שווה שום דבר ולא יגיד לך שום נתונים מדוייקים ככה שאין לך מה להיבדק בו כי הוא חסר תועלת. אם אתה רוצה הערכה של % שומן אתה מוזמן לעלות לכאן תמונה שלך, או ללכת להיבדק ב BOD POD רק שהבדיקה עולה כמה מאות שקלים.
ה. צמצמת היקפים בבטן = ירדת בנוזלים ו/או בשומן

הרבה ממה שרשמת לא הבנתי כי השתמש במושגים שלא שמעתי עליהם.
שמע, אני אומר בשיא הרצינות. כל החיים שלי אאני אוכל אותו הדבר. קורנפלקס עם חלב בבוקר, שניצל ואורז בצהריים אחרי זה בצהריים הייתי אוכל לחם עם שוקולד ואז שוב פעם קורנפלקס ובין כל הארוחות הייתי אוכל גם ממתקים פה ושם. בקשר ללחם עם שוקולד, הייתי שם הרבה אם זה משנה.

בקיצור, זה מה שאני אכלתי כל החיים שלי. מאז שאני מתאמן (3 שבועות) אני אוכל בדיוק אותו הדבר רק בלי הלחם עם השוקולד ובלי הממתקים. עכשיו לאחר ה3 שבועות האלה אני הולך להשתמש בתפריט שבניתי והצגתי למעלה.

בקשר לקטע הראשון פה שרשמת, אני מחליף תוכנית בגלל שבנוכחית יש יותר מידי נפיחות ומעט מידי עצימות. 3 תרגילים לכל שריר, סט חימום ועוד 3 סטים ובהכל יש 12 חזרות עם משקל שמתאים ל-12.

פה תוכל לראות את התוכנית לפרטי פרטים: http://www.***/showpost.php?p=59670935&postcount=1

אני לא יודע אם כל השנה אני הייתי על גרעון שלילי. אולי בגלל שכל השנה אני לא עשיתי שום סוג של ספורט חוץ מפעמיים בשבוע קרב מגע (אימון של שעה) אני רק הייתי על המחשב. אפילו בבית ספר לא הייתי בשיעורי ספורט. כלום כלום כלום. ואולי בגלל שבמהלך השנה עליתי ל80 קילו אז הRMR שלי היה שונה ולא כל הזמן על 2140 אז הייתי ניטרלי ואפילו השמנתי כמו שנוכחתי לדעת.

בקשר לאחוז שומן, איזה תמונה אתה רוצה שאני יעלה? לפני 3 שבועות? עדכנית מעכשיו?
מצב חם או קר? פרונט? הכל?

תמונה ממצב קר רפוי מכמה פוזות ברורות.

עכשיו תקשיב, זה שאתה אוכל אותו דבר ואתה דבק במטרה זה יפה מאוד! אבל אתה צריך להבין שפשוט אם תאכל אותו דבר ותהיה במאזן קלורי שלילי אתה לא תרד במשקל...
ואני אומר את זה מנסיון מאוד מאוד מר שהיה לי בעבר.
אתה לא תרד במשקל ולא רק זה יש לך סיכוי גדול מאוד לפציעות \ דלקות בשל החוסר ויטמינים.
מה שאתה צריך לעשות זה להיות במאזן שלילי ולעשות העמסות של פחמימות אחת לכמה זמן (זה תלוי בסוג הדיאטה שאתה בוחר)
ורק ככה אתה תרד במשקל כי כמו שמשה אמר, הגוף שלך פשוט יפתח מגננה ולא תרד במשקל.
אז תצא מהמחשבה ה"הגיונית" הזאת שאם תהיה במאזן שלילי כל השנה אתה תרד במשקל ותתחיל לעשות דיאטה בצורה מסודרת.
תקרא מאמרים שלוקח בדיוק כמה דקות לקרוא אותם והדקות האילו יחסכו לך סבל וחודשים של דיאטה.

לא קראתי פה הכל יכול להיות שדיברתם על זה
אבל נכנסתי לתפריט שלך
ולמה יש רק 35 גרם שומן?
אני מציע שתקרא פה מדריכים ולא תלך בגישה של רוב האנשים ש"שומן זה משמין"..

אבל נכנסתי לתפריט שלך
ולמה יש רק 35 גרם שומן?

הוא לא בדיוק בקטע הזה אלא הוא יותר בקטע של להיות כל החיים במאזן שלילי...

זה עוד יותר גרוע...
הגוף מתרגל אחרי הרבה זמן למאזן שלילי ולא תהיה ירידה במשקל
הוא צריך לתת שוק לגוף שלו לעבור לנייטרלי ואפילו לחיובי

• פותח/ת השרשור
תמונה ממצב קר רפוי מכמה פוזות ברורות.

עכשיו תקשיב, זה שאתה אוכל אותו דבר ואתה דבק במטרה זה יפה מאוד! אבל אתה צריך להבין שפשוט אם תאכל אותו דבר ותהיה במאזן קלורי שלילי אתה לא תרד במשקל...
ואני אומר את זה מנסיון מאוד מאוד מר שהיה לי בעבר.
אתה לא תרד במשקל ולא רק זה יש לך סיכוי גדול מאוד לפציעות \ דלקות בשל החוסר ויטמינים.
מה שאתה צריך לעשות זה להיות במאזן שלילי ולעשות העמסות של פחמימות אחת לכמה זמן (זה תלוי בסוג הדיאטה שאתה בוחר)
ורק ככה אתה תרד במשקל כי כמו שמשה אמר, הגוף שלך פשוט יפתח מגננה ולא תרד במשקל.
אז תצא מהמחשבה ה"הגיונית" הזאת שאם תהיה במאזן שלילי כל השנה אתה תרד במשקל ותתחיל לעשות דיאטה בצורה מסודרת.
תקרא מאמרים שלוקח בדיוק כמה דקות לקרוא אותם והדקות האילו יחסכו לך סבל וחודשים של דיאטה.

טוב יכול להיות שלא הבנתם נכון או שבגלל השעה הוצאתי דברים מהקשרם.
אני לא הייתי במאזן קלורי שלילי כל החיים שלי. להפך, הייתי אוכל יותר ממה שהייתי מוציא.
איך? פשוט אוכל הרבה שוקולד. שמתי לב ששכחתי לרשום לכם כמה ארוחות שמשלימות את הפער הזה מ1400 קלוריות ל2000+. אחרי הקורנפלקס בבוקר הייתי אוכל 2 לחמניות עם שוקולד בבית ספר. חוזר הבאה לארוחה גדולה מאוד של צהריים. או שניצל ואורז או בולנז או כל מיני דברים כאלה. אחרי שעתיים עוד סנדוויץ' עם שוקולד (והרבה) ואחרי עוד שעה עוד סנדוויץ' ורק בערב שוב קורנפלקס ואם הייתי רעב אז אולי הייתי מכניס עוד איזה משהו.

אני לא הייתי במאזן קלורי שלילי. השינוי שעשיתי בתקופה הזאת של החיטוב (3שבועות) זה פשוט להוציא לגמרי את השוקולד מהשגרה שלי. בגלל שאני בחופש הגדול אז אני לא אוכל יותר לחמניות עם שוקולד. ופשוט שאני רואה את השוקולד אני מסתכל ואומר שחבל שהוא יהרוס לי את החיטוב ולא נוגע בו. ורק בגלל זה אני ירדתי למאזן שלילי כמו בתפריט ששמתי בראש האשכול.

בקשר לתמונה, אני יערוך עוד כמה דקות.

אבל נכנסתי לתפריט שלך
ולמה יש רק 35 גרם שומן?

אז כן,
אני קראתי כמה מדריכים ואחד המדריכים של משה על איך לבנות תפריט הוא אמר שהוא אוהב להקדיש 20% מסך כל התפריט לשומן וזה מה שעשיתי. יצא 33 ג'. אני רשמתי הכל אתה יכול לקרוא.

הוא לא בדיוק בקטע הזה אלא הוא יותר בקטע של להיות כל החיים במאזן שלילי...

לא בדיוק, קרא למעלה.

אני רוצה גם להוסיף שלא כל השנה הזאת אני הייתי על אותו משקל.
אני התחלתי בסביבות 67 קילו ועליתי עד 85 ורק בחודשיים האחרונים ירדתי ל80. (ואז התחלתי להתאמן).

אז אתה מסדר לנו את הדברים עכשיו.
ודרך אגב אני לא חישבתי אבל במדריך רשום שסה"כ הקלוריות שבאות משומן צריכות להיות שוות ערך ל25% מהתפריט.
ז"א שאם בתפריט שלך יש 1000 קלוריות זה אומר ש250 קלוריות זה 25% ואז אתה עושה 250/9=27.7

עכשיו לגבי התמונה תביא תמונה רגילה בלי עריכה מיוחדת למעט הפנים אם אתה רוצה.

• פותח/ת השרשור
אין בעייה, אני עוד רגע אצלם.
ואחי תראה.
אם תכננתי תפריט 1500 קלוריות ולקחתי משם 20% יצא לי 300. כל גרם שומן שווה ערך ל9 קלוריות ולכן חילקתי ב9 ויצא 33.3. לי יש בתפריט כמעט 35 אם אני זוכר נכון.

ד"א יש לי פה על המחשב כבר 2 תמונות. אחת מלפני 3 שבועות ואחרי לפני שבוע אני ישים פה ועוד רגע אני יערוך את הפרונט רפוי.

התמונה מלפני 3 שבועות פה:
http://i29.tinypic.com/1jogoj.jpg

הנה 2 תמונות חדשות שצילמתי לפני איזה 5-6 ימים במצב קר:
http://i31.tinypic.com/t7e98g.jpg
http://i29.tinypic.com/2uy203l.jpg

עכשיו אני אצלם שוב.

זה בסדר.
עשית חישוב נכון רק שלפי המדריך רשום 25% אבל זה לא כזה קריטי.
האמת שלפי מה שאני זוכר אז ההמלצה היא טווח של בין 25%-30% אז אם אתה רוצה...
אתה יכול לאכול קצת בוטנים לא קלויים זה עשוי לעזור =]

שתיכם לא נורמליים או מה?!
30 גרם שומן? זה ממש מעט...

זה הכל יחסי.

---------- התגובה התווספה ב 13:56 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 13:54 ----------

דרך אגב מלמד מה אתה חושב על 100 ג' חלבון?
בטח אתה תגיד לי שזה גם מעט.

מעניין מה תגיד לי אחרי שאני אגיד לך שהמתאמן ששאל אותך זה שוקל 50 קילו.

• פותח/ת השרשור
אוקי הנה התמונות.

אני יכול להעלות עוד תמונות אם תרצו.
שתדעו גם שקשה מאוד לצלם את עצמך חחח לא היה לי קל.

נערך לאחרונה:
כן, ניתן לראות שרוב השומן אצלך הוא בבטן ולא בשאר חלקי הגוף (באופן יחסי כמובן)

---------- התגובה התווספה ב 14:24 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 14:22 ----------

הייתי משאר שאתה עומד על משהו בסביבות ה20%-22% א.ש לערך.
אבל תחכה תשמע פה עוד אנשים.

• פותח/ת השרשור
כן אתה צודק.
כמו שרשמתי, לפני המכשיר הלא מדוייק (כמו שמשה אמר) אני הייתי 22% שומן.
מחר אני יעלה על אותו מכשיר באותו מצב (ארוחת בוקר אחרי פיפי ואותם בגדים) ונראה את השינוי.
אתה מצליח לראות גם עלייה במסת השריר?
כי אני רואה וגם מרגיש 😃

בקיצור,
איך זה ייתכן שב-3 שבועות האחרונים אני בגרעון שלילי ועדיין עליתי במשקל?
יכול להיות שעליתי במסת שריר וירדתי באחוז שומן?

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית