ייעוץ משהו מטריד בSS

• פותח/ת השרשור PooPed
  • פורסם בתאריך

PooPed

משתמש פעיל
541
0
נק' מוניטין:
1,763
541
0
אז כן, אני יודע שצריך לפעול לפי הספר וכמו שריפטו אומר.
אבל יש משהו שבכל זאת קצת מטריד אותי וזה עניין המתח, אני יודע שאני יכול לעשות 3X5 עם 10-20 קילו עלי אבל הוא אומר לא להתחיל לעשות מתח אלא אם כן אתה מסוגל לבצע 3X15 עם משקל גוף.
מה שמטריד אותי פה זה העניין שפשוט זה פועל בצורה שונה, על סיבי שריר שונים וזה ניראה לי כזה.. "מה הקשר?!"
מישהו יודע לתת הסבר מדוע הוא אומר להתאמן בצורה הזאת?

חוץ מזה עוד דבר שרציתי לדעת זה שבתכנית הזאת אין תרגיל שעובד על הגב או יותר נכון על הרחב גבי ולכן החלטתי להחליף את הPC עם המתח (וגם כי אין מקום בחד"כ לPC וגם כי הם בוכים אם מפילים דאמבלים על הרצפה אז תחשבו מה יהיה עם הPC).

יש תרגיל שכן עובד על הרחב גבי שאולי לא שמתי לב אליו? (אם אין צורך בתרגיל כזה אז אשמח להסביר)

תודה!

אופציות טובות הן Bent Over Row , Dumbbell row.
ולפי דעתי הצנוע שאם לא תעשה מתח (עד ה3X15 ) -לא תגיע בחיים ל 3X15 😃.
לכן תעשה את מתח איך שאתה אוהב.

• פותח/ת השרשור
זה בסדר אני יודע מהן האופציות ותודה על הרצון הטוב לעזור!
העניין הפזיולוגי שמטריד אותי זה למה? למה הוא אומר להתחיל קודם עם 3X15 ?
הרי זה עובד על סיבים שונים בשריר.
ועוד עניין זה שאני יודע שמטרת התכנית היא להתחזק בתרגילים הבסיסיים אבל בכל זאת למה הוא לא הוסיף איזשהו תרגיל גב בסיסי? (מדובר על התכנית המקורית עם הPC)

אני חושב שההסבר הוא (לפי דעתי) שאם אתה לא מצליח לעשות 15X3 משקל גוף,אתה לא תצליח להעלות משקל על המתח באופן קבוע למשך זמן (נגיד אם אתה מסוגל לעשות 8 מתח,אז אחרי 10 קילו ל5 חזרות אתה סביר להניח שתתקע כי היית חלש לפני זה), וגם סביר להניח שהמשקל גוף עולה הרבה (או לפחות צריך)

עריכה : תרגיל גב בסיסי - דדליפט ומתח,אם התכוונת ל PW במקום מתח אז דדליפט כבד זה תרגיל מספיק לגב,וגם פווארקלין שעובד על הרוחב גבי אם אני לא טועה

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
אני חושב שההסבר הוא (לפי דעתי) שאם אתה לא מצליח לעשות 15X3 משקל גוף,אתה לא תצליח להעלות משקל על המתח באופן קבוע למשך זמן (נגיד אם אתה מסוגל לעשות 8 מתח,אז אחרי 10 קילו ל5 חזרות אתה סביר להניח שתתקע כי היית חלש לפני זה), וגם סביר להניח שהמשקל גוף עולה הרבה (או לפחות צריך)

עריכה : תרגיל גב בסיסי - דדליפט ומתח

לצערי אני צריך לתקן אותך,
בתכנית המקורית אין מתח אלא PC במקומו.
תרגיל בסיסי לגב זה דדליפט וסקוואט, זה נכון, אבל כשאני אמרתי תרגיל בסיסי לגב אני התכוונתי לגב ולא לגוו שזה לא סקוואט או דדליפט.
ולכן אחת הסיבות שהחלטתי להחליף את הPC למתח היא שאין תרגיל בסיסי לגב ולא לגוו.
וזה בדיוק מה שמטריד אותי, למה בתכנית המקורית אין תרגיל לגב?

לגבי מה שאמרת עם ה3X15 ושאני לא אוכל להתקדם במשקלי העבודה, זה לא נכון מפני שהעבודה נעשית על סיבי שריר שונים ואם תלך לאחד ה"בדיבילדרים" אצלך במכון שעושים מתח עם חגורת קרטה ו20 קילו עליהם רוב הסיכויים שהם יתקשו מאוד לעשות 15 חזרות ללא משקל מפני שהם לא עבדו על אותם סיבי השריר שמאפשרים לך לעשות זאת.

וזה עוד דבר שמטריד אותי, למה בעצם להשקיע כ"כ הרבה מאמץ בלהגיע ל3X15 אם גם ככה אני אתחלש ולא אוכל לבצע את אותם חזרות בעתיד (לאחר שאני אתחיל לעשות 3X5 עם משקל)

אני זוכר שריפטו אמר פעם את מה שאמרתי לגבי ההתקדמות עם 15 חזרות.
זה לא משנה שזה עובד על סיבים אחרים,זה עדיין עושה אותך חזק יותר (ספציפית במתח) מאשר אחד שעושה 8 חזרות.
אני יודע שהתוכנית המקורית היא עם PC,וגם הוא עובד על הגב אם אני לא טועה,ודדליפט עובד על הרוחב גבי גם.

חוץ מזה שהוא רק המליץ לעשות 3X15,אם נראה לך נכון להתחיל ישר או להגיע ל 3X12 אז תעשה את זה

• פותח/ת השרשור
זה לא העניין שניראה לי נכון, פשוט מעניין אותי מדוע בשביל הידע הכללי.
כי יש כאן שני דברים מנוגדים זה לזה.
תחשוב על זה רגע, אם תשקיע ובסוף תגיע ל3X15 אז זה אומר שהגיע הרגע להתחיל 3X5 עם משקל.
במשך הזמן אתה תעלה משקל אך מספר החזרות יהיה זהה ללא כל שינוי.
מה שאומר שלטווח הארוך אתה תתחלש שוב פעם ולא תוכל לבצע 3X15 אף על פי שעלית במשקלי עבודה.

למישהו יש הסבר הגיוני בבקשה?

בקשר לPC ולדדליפט, אני מעדיף לעזוב את הדדליפט כי הוא לא נושא לויכוח, הוא לא עובד על הרחב גבי (במידה מספקת שהוא יקבל גירוי מירבי לפחות)
עניין הPC זה נושא שקצת נתון למחלוקת בשבילי כי הוא יותר עובד על הטרפזים ולא על הרחב גבי אם כי יכול להיות שיש טיפה מאמץ ברחב גבי בעת המשיכה של המוט למעלה (שזה בעצם נעשה ע"י הטרפזים אז זה קצת מבלבל)

המסקנה שלי היא שגם PC לא עובד בצורה מספקת על הרחב גבי.
למישהו יש טענה אחרת? אם כן אני אשמח לשמוע.

ותודה רבה על העזרה Beni

אני גם לא מאמין בהמלצה הזו של ריפ (כן, כן, ריפ לא אלוהים וגם איתו אפשר לא להסכים).
דדליפט עובד על הרחב הגבי בצורה איזומטרית.
אני במתח רגיל התחלתי להוסיף משקל כשהגעתי ל-11 חזרות בסט הראשון, התקדמתי עד תוספת של 16.5 ק"ג (והייתי עוד ממשיך) ואז התחלתי לעבוד על L PULL UPS שבהם אני עומד כיום על 10 חזרות וגם שם אני בקרוב מאוד מתחיל להוסיף.
אם תגיע למשקל מספיק כבד במתח ל-5 חזרות, תגיע גם ל-15 חזרות במשקל גוף, בדיוק כמו שאם הסקוואט או הבנץ' שלך הוא 100 ק"ג (לדוגמה) ל-5, אז 70 ק"ג תצליח להרים 15-20 חזרות.

• פותח/ת השרשור
אני גם לא מאמין בהמלצה הזו של ריפ (כן, כן, ריפ לא אלוהים וגם איתו אפשר לא להסכים).
דדליפט עובד על הרחב הגבי בצורה איזומטרית.
אני במתח רגיל התחלתי להוסיף משקל כשהגעתי ל-11 חזרות בסט הראשון, התקדמתי עד תוספת של 16.5 ק"ג (והייתי עוד ממשיך) ואז התחלתי לעבוד על L PULL UPS שבהם אני עומד כיום על 10 חזרות וגם שם אני בקרוב מאוד מתחיל להוסיף.
אם תגיע למשקל מספיק כבד במתח ל-5 חזרות, תגיע גם ל-15 חזרות במשקל גוף, בדיוק כמו שאם הסקוואט או הבנץ' שלך הוא 100 ק"ג (לדוגמה) ל-5, אז 70 ק"ג תצליח להרים 15-20 חזרות.

מבחינה פזיולוגית אני לא כל כך בטוח שהעיקרון במתח הוא אותו עיקרון עם בנץ' וסקוואט מבחינת היכולת של המספר חזרות.
אני לא מדען עדיין אבל מבחינה מוטורית אני חושב שזה הרבה יותר קשה לבצע 15 חזרות עם מתח כאשר אתה עושה משקל מספיק כבד על 5 חזרות לעומת בנץ' שאם אתה תעשה משקל מספיק כבד על 5 חזרות אז אתה תוכל לעשות 15 חזרות (כנ"ל לגבי סקוואט)
אני חושב שבבנץ' זה הרבה יותר קל מבחינה מוטורית וגם כי יש לך את אלמנט הדחיקה ולא אלמנט המשיכה.

תעשה מתח עם גרביטרון - תוריד 20 ק"ג ממשקל הגוף של עצמך ושתף אותנו בחוויותיך....זה בדיוק על אותו עיקרון.

• פותח/ת השרשור
גרביטרון זה המכשיר שככל שאתה מוסיף יותר משקולות ככה יותר קל לך במתח?
אם זה זה אז לא ידעתי שזה הוא שמו.
אם לא אז למה התכוונת?

• פותח/ת השרשור
אוקיי הבנתי אותך,
אם ככה אתה מעלה לי אסוציאציה אחת שיכולה להיות נכונה והיא שלעשות מתח עם 5 קילו 3X5 לעומת 3X15 ללא משקל יהיה שווה ערך ללעשות בנץ' עם 100 קילו 3X5 לעומת בנץ' של 90X15~

• פותח/ת השרשור
😛

טוב אני חושב שענית לי על החפירה הזאת משום שלריפטו אין גרביטון אז הוא אומר לעשות 3X15.
עכשיו לחפירה השניה שלי לא קיבלתי תשובה.
בקשר לרחב גבי בתכנית המקורית עם הPC

15X3 זה מוגזם לרוב האנשים.למה לי לעבוד עם משקל גוף אם אני מסוגל להוסיף 20+ ולעבוד ב 3-5 חזרות על 3-5 סטים? 15 חזרות לא מוסיף לכח.
והאמת שלא צריך לעשות הכל כמו שכתוב עד רמת הפסיק, אפשר גם לעשות את מה שאתה אוהב.

• פותח/ת השרשור
האמת שאני כן אוהב לבצע הכל עד רמת הפסיק 😛
ובגלל זה עשיתי פה כל כך הרבה מהומה:jester:

קשה לי לומר ש-PC עובד על הרחב הגבי (בוודאי לא בצורה מספקת). הרחב הגבי אולי עובד בשלב המשיכה מהטרפזים, אבל השלב הזה בא כשהמוט בתנופה מהדדליפט והטריפל אקסטנשן.
הרחב הגבי זה גם ממש לא מטרת התרגיל הזה. התרגיל הזה נועד לעזור לך לייצר כוח מתפרץ שיעזור לך בדדליפט ותרגול טכניקה מורכבת שאין בהרמות אחרות.
אם הרחב הגבי הוא מטרתך - חתירה תהיה יותר טובה ומתח יהיה עוד יותר טוב.

• פותח/ת השרשור
נכון, אתה רק מחזק את מה שאמרתי קודם לכן.
וזה לא שמטרתי העיקרית היא גב ורחב גבי אלא שאם כל שרירי הגוף מקבלים גירוי אז אני חושב שגם הגב צריך. (בשביל אילו שעכשיו יגידו לי דדליפט אז הינה- רחב גבי)

אני מסכים איתך לחלוטין. אם צריך לבחור בין שתי הוריאציות, הייתי הולך על מתח בלי לחשוב פעמיים. כי המתח הופך את SS ל-FBW אמיתית ולא FBW בלי הלטיסימוס והבייספס (ובחייאת אל תגידו לי שהם עובדים כמייצבים/מייצבים דינאמיים). אבל אידיאלי - לעשות את שניהם. יש כאלה שגם עושים רוטאציה ביניהם באימוני B.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית