הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ משהו מטריד בSS

• פותח/ת השרשור PooPed
  • פורסם בתאריך

PooPed

משתמש פעיל
541
0
נק' מוניטין:
1,763
541
0
אז כן, אני יודע שצריך לפעול לפי הספר וכמו שריפטו אומר.
אבל יש משהו שבכל זאת קצת מטריד אותי וזה עניין המתח, אני יודע שאני יכול לעשות 3X5 עם 10-20 קילו עלי אבל הוא אומר לא להתחיל לעשות מתח אלא אם כן אתה מסוגל לבצע 3X15 עם משקל גוף.
מה שמטריד אותי פה זה העניין שפשוט זה פועל בצורה שונה, על סיבי שריר שונים וזה ניראה לי כזה.. "מה הקשר?!"
מישהו יודע לתת הסבר מדוע הוא אומר להתאמן בצורה הזאת?

חוץ מזה עוד דבר שרציתי לדעת זה שבתכנית הזאת אין תרגיל שעובד על הגב או יותר נכון על הרחב גבי ולכן החלטתי להחליף את הPC עם המתח (וגם כי אין מקום בחד"כ לPC וגם כי הם בוכים אם מפילים דאמבלים על הרצפה אז תחשבו מה יהיה עם הPC).

יש תרגיל שכן עובד על הרחב גבי שאולי לא שמתי לב אליו? (אם אין צורך בתרגיל כזה אז אשמח להסביר)

תודה!

דדליפט כן עובד על הרחב גבי טוב,בשביל דדליפט גבוהה אתה חייב גב רחב ואם תעלה בדדליפט ובמשקל גוף אתה גם תתרחב והגב יתחזק.

חוץ מזה שאם המטרה היא יותר "היפורטרפיה" אז גם ריפ אמר שאפשר לעשות מתח במקום פווארקלין.

דדליפט ומתח ביחד נותנים מספיק גירוי לגב

• פותח/ת השרשור
אתה יכול בבקשה להגיד לי איך בדיוק דדליפט עובד על הרחב גבי?
באיזה שלב של המוטוריקה?
הדבר היחידי שאני יכול להגיד לך שכן הרחב גבי עובד בו הוא עצם העובדה שאתה מקרב את המוט לגוף ובכך הרחב גבי עובד וגם בזה העבודה של הרחב גבי היא מזערית.

מזערית אם הדדליפט שלך 80 קילו
גם אם העבודה היא מזערית ביחסי,כשאתה מושך 200 קילו כל חלק בגוף שלך יעבוד חזק,וגם הרחב גבי.
אם אני לא טועה הרחב גבי עובד במשך כל התרגיל (במיוחד בניתוק)

ודרך אגב,ברור שדדליפט לא יספיק לרחב גבי בשלב מסויים,אבל למתאמן מתחיל דדליפט ומתח יספיקו כדי לגדול יפה

נערך לאחרונה:
1. יש מתח בתוכנית המקורית.
2. הוא לא דורש 3 סטים של 15 לפני שמוסיפים משקל אלא סט אחד.
3. לא חייבים ללכת לפי ההמלצה הזאת, תוסיפו משקל מתי שבזין שלכם.
4. הרחב גבי עובד חזק בדדליפט.
5. אתם חייבים אישור לכל דבר?

1. יש מתח בתוכנית המקורית.
2. הוא לא דורש 3 סטים של 15 לפני שמוסיפים משקל אלא סט אחד.
3. לא חייבים ללכת לפי ההמלצה הזאת, תוסיפו משקל מתי שבזין שלכם.
4. הרחב גבי עובד חזק בדדליפט.
5. אתם חייבים אישור לכל דבר?

5. רק שהם צריכים ללכת לשירותים.

ובאופן כללי אני חושב שמי שמתחיל כנראה לא כל כך מבין באימונים עדיין, ולכן עדיף שייצמד לתוכנית כלשונה.

• פותח/ת השרשור
1. אין, יש PC במקום.
2. אין לי כח לחפש בספר למרות שאני מאוד מאוד רוצה, אולי מחר אני אחפש.
3. אם אתה פועל לפי הספר אז כן חייבים.
4. יש לך אולי רפרנסים? נשמע לי מאוד אבל מאוד מוזר שהרחב גבי עובד בצורה חזקה מאוד לאור העובדה שעבודת הרחב גבי היא מעצם העובדה שאתה פשוט מקרב את המוט לגוף ולא מושך כמו BOR או משהו.
5. אני ראיתי כמה דברים לא נכונים שאמרת אף על פי שאמרת אותם בביטחון עצמי כזה אז זה גורם לי לרצות לראות רפרנסים.

תודה על העזרה!

1. אין, יש PC במקום.
2. אין לי כח לחפש בספר למרות שאני מאוד מאוד רוצה, אולי מחר אני אחפש.
3. אם אתה פועל לפי הספר אז כן חייבים.
4. יש לך אולי רפרנסים? נשמע לי מאוד אבל מאוד מוזר שהרחב גבי עובד בצורה חזקה מאוד לאור העובדה שעבודת הרחב גבי היא מעצם העובדה שאתה פשוט מקרב את המוט לגוף ולא מושך כמו BOR או משהו.
5. אני ראיתי כמה דברים לא נכונים שאמרת אף על פי שאמרת אותם בביטחון עצמי כזה אז זה גורם לי לרצות לראות רפרנסים.

תודה על העזרה!

1. יש מתח, אתה מוזמן לבדוק.

4. רפרנס למה אתה צריך? תחפש EMG של דדליפט אם בא לך. ואם אני זוכר נכון היה כבר על זה דיון בפורום אתה מוזמן לחפש.

• פותח/ת השרשור
1. למרות שאני יודע שאין מתח אני בדקתי כדי להביא לך רפרנס.

בבקשה זה לקוח מהספר:

newbitmapimage2th.png

4. לקוח מתוך המאמר המתורגם של ריפטו: http://www.kilogram.co.il/1201/%D7%A0%D7%99%D7%AA%D7%95%D7%97-%D7%9E%D7%A2%D7%9E%D7%99%D7%A7-%D7%A9%D7%9C-%D7%94%D7%93%D7%93%D7%9C%D7%99%D7%A4%D7%98/

במצב בו השכמות מקורבות, החלל הגומתי (glenoid) נמצא טיפה מקדימה ביחס לקוץ השכם. הדבר אומר שמתחילת הדדליפט הכתפיים יהיו טיפה מקדימה לשכמות (ביחס למוט). אם השכמות נמצאות בדיוק מעל המוט, הרי שתהיה זווית קטנה הנוצרת בין עצם הזרוע (humerus)למוט, ולכן הידיים לא היו מאונכות לרצפה. כאן ניתן לראות את תפקיד הרחב גבי. כיוון שיש זווית קטנה בין הידיים לקו המאונך לרצפה, ואנו חייבים לשמור את המוט שימשיך לגעת בשוק, הרי שתפקיד הרחב גבי לשמור על הזווית, ועל המוט במגע עם השוק. הרחב גבי מחזיק את המוט מאונך מתחת לשכמות, כך שהכוח יכול לעבור למוט בצורה יעילה מבחינה אנטומית.

הרחב גבי טוב בביצוע התפקיד הזה. הוא מתחבר לחלק העליו של עצם הזרוע העליונה, באחז רחב ושטוח, ובתחילתו של הדדליפט רוב הסיבים הלטרליים נמצאים בערך בזווית של 90 מעלות ביחס לעצם. זהו מצב מאוד יעיל לשמירה על מתח על העצם. אם נקח לדוגמא מכונית ונקשור אותה לעץ, נוכל למשוך את המכונית ע"י הפעלה של כוח על החבל בזווית של 90 מעלות לחבל. הנקודה הכי יעילה היא אמצע החבל, אבל אנחנו לא מנסים להזיז את המוט, אלא רק לשמור על מיקומו ליד השוק עד שהמוט עובר את הברכיים. הדדליפט החלקי שעובד בדיוק על החלק הזה גורם לרחב גבי לבצע את התפקיד המדובר, ולכן הוא אחראי על פיתוח כוח רב בשריר המדובר, כאשר נעשה עם משקלים כבדים.

אז כמו שאמרתי קודם לכן, מבחינה אנטומית השריר הרחב גבי פועל רק כאשר הוא בעצם מקרב את המוט לגוף.
וזה נעשה בזוית מאוד קטנה וכאשר המשקל שאתה מקרב לגוף לא באמת מתנגד לך אלא שואף לרדת למטה בשל כח המשיכה.
אם נניח מישהו היה מושך את המוט קדימה ואתה עם הרחב גבי מושך את המוט בחזרה אליך כדי לשמור עליו צמוד אליך לגוף אז הייתי מסכים איתך שהרחב גבי פועל בצורה חזקה אבל כמו שאמרתי קודם לכן, המוט נמשך כלפי מטה ולא קדימה.
הוא נמשך קדימה קצת, זה נכון משום שאתה מייצר זוית קטנה בשל המשיכה אל הגוף אבל רוב משקל המוט נמשך כלפי מטה ולכן אתה עובד על הרחב גבי בצורה ממש מועטה וכן מר ריפטו אמר שאם אתה עובד עם משקים כבדים אז הרחב גבי יעבוד חזק.
מדובר במשקלים כבדים, ולא משקלים של 150-180 דדליפט אלא כ-ב-ד-י-ם.

נערך לאחרונה:
1. יש מתח, אתה מוזמן לבדוק.

4. רפרנס למה אתה צריך? תחפש EMG של דדליפט אם בא לך. ואם אני זוכר נכון היה כבר על זה דיון בפורום אתה מוזמן לחפש.
יש מתח בתוכנית התקדמת יותר, לא?

כלומר בתור התחלה זה
SQ
BP
DL

SQ
PRESS
PC

?

1. למרות שאני יודע שאין מתח אני בדקתי כדי להביא לך רפרנס.

בבקשה זה לקוח מהספר:

newbitmapimage2th.png

4. לקוח מתוך המאמר המתורגם של ריפטו: http://www.kilogram.co.il/1201/ניתוח-מעמיק-של-הדדליפט/

אז כמו שאמרתי קודם לכן, מבחינה אנטומית השריר הרחב גבי פועל רק כאשר הוא בעצם מקרב את המוט לגוף.
וזה נעשה בזוית מאוד קטנה וכאשר המשקל שאתה מקרב לגוף לא באמת מתנגד לך אלא שואף לרדת למטה בשל כח המשיכה.
אם נניח מישהו היה מושך את המוט קדימה ואתה עם הרחב גבי מושך את המוט בחזרה אליך כדי לשמור עליו צמוד אליך לגוף אז הייתי מסכים איתך שהרחב גבי פועל בצורה חזקה אבל כמו שאמרתי קודם לכן, המוט נמשך כלפי מטה ולא קדימה.
הוא נמשך קדימה קצת, זה נכון משום שאתה מייצר זוית קטנה בשל המשיכה אל הגוף אבל רוב משקל המוט נמשך כלפי מטה ולכן אתה עובד על הרחב גבי בצורה ממש מועטה וכן מר ריפטו אמר שאם אתה עובד עם משקים כבדים אז הרחב גבי יעבוד חזק.
מדובר במשקלים כבדים, ולא משקלים של 150-180 דדליפט אלא כ-ב-ד-י-ם.

אם תהפוך כמה עמודים תראה שיש תוכנית עם מתח, וזו התוכנית שעוברים אליה אחרי כמה שבועות.

קראת את המאמר על דדליפט, אבל לא הבנת. כיוון שהשכמות נמצאות מעל המוט, הידיים לא מאונכות לרצפה כשאתה עושה דדליפט, אלא נמצאת בזווית מסויימת, והרחב גבי שומר עליהן בזווית הזו לאורך כל התנועה עד שאתה עובר את הברך. זו עבודה די קשה - אתה מוזמן לנסות לעשות דדליפט עד הברך עם 5RM שלך בדדליפט לסט של 8, או כמה סטים אקרוס ואתה תרגיש את זה מצוין יום אחרי.

• פותח/ת השרשור
זה בדיוק מה שאמרתי, הרחב גבי עובד אך ורק בגלל הסיבה שהוא שומר על המוט קרוב לגוף, מה שמייצר זוית קטנה של משיכה.
מחר על הבוקר אני אעלה לפה סרטוט של כמה אחוז מהמשקל אתה מושך באמצעות הרחב גבי.
אני אחשב לך את זה לפי הזוית דלתא ואתה תראה שאני צודק.
עכשיו באמת לילה טוב, לא יכולתי שלא לצאת מהמיטה לראות את התגובה.

אתה מבולבל קצת. הרחב גבי לא מושך את המשקל, הוא עושה תפקיד איזומטרי של שמירה על הזווית. כל מי שעשה haltings יודע שהרחב גבי עובד מאוד חזק. מה זה יעזור שתשרטט לנו את הרכיב שאליו מתנגד הרחב גבי? למה זה יעיד על משהו?

• פותח/ת השרשור
coldfire ניראה לי שאתה קצת מתבלבל, כמו שאמרתי מקודם הרחב גבי שומר על המוט קרוב לגוף.
אולי לא קראת את ה-20 תגובות האחרונות שלי שבכל אחת מהן זה מה שרשמתי אבל זה מה שרשמתי.

זה הסרטוט בשבילך:
והאמת שיש לזה הסבר אפילו יותר מורכב שבעיקרון אין לי כח לעשות את כל החישוב אבל אני חושב שזה מספיק.

newbitmapimagere.png

המוט מצוייר בצבע ירוק עם זוית של כ20 מעלות וזה אומר שהמאמץ יותר קטן על מומנט הסיבוב אלא על המומנט גזירה.
וכמו שאנחנו יודעים, הרחב גבי פועל רק על ידי מומנט סיבוב שבאיור והמומנט גזירה לא נחשב מבחינתו.
אם ככה המסקנה היא שהעומס המופעל על הרחב גבי הוא כ30% ממשקל המוט (אני אומר בערך כי אין לי פה לוח סרטוט ולא סבלנות)
אם ככה, במידה ובן אדם יעשה דדליפט עם 200 קילו ז"א שמתוך ה200 קילו 30% זה בעצם 60 קילו וזה העומס שיהיה על הרחב גבי.
ואני לא מאמין שרובינו מרימים 200 קילו דדליפט. (וגם אם כן, 60 קילו? משחק ילדים)

---------- התגובה התווספה ב 07:27 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 07:26 ----------

למען האמת העומס על הרחב גבי הוא אפילו פחות מ-25% אבל סתם לקחתי ריזיקה.

coldfire ניראה לי שאתה קצת מתבלבל, כמו שאמרתי מקודם הרחב גבי שומר על המוט קרוב לגוף.
אולי לא קראת את ה-20 תגובות האחרונות שלי שבכל אחת מהן זה מה שרשמתי אבל זה מה שרשמתי.

זה הסרטוט בשבילך:
והאמת שיש לזה הסבר אפילו יותר מורכב שבעיקרון אין לי כח לעשות את כל החישוב אבל אני חושב שזה מספיק.

newbitmapimagere.png

המוט מצוייר בצבע ירוק עם זוית של כ20 מעלות וזה אומר שהמאמץ יותר קטן על מומנט הסיבוב אלא על המומנט גזירה.
וכמו שאנחנו יודעים, הרחב גבי פועל רק על ידי מומנט סיבוב שבאיור והמומנט גזירה לא נחשב מבחינתו.
אם ככה המסקנה היא שהעומס המופעל על הרחב גבי הוא כ30% ממשקל המוט (אני אומר בערך כי אין לי פה לוח סרטוט ולא סבלנות)
אם ככה, במידה ובן אדם יעשה דדליפט עם 200 קילו ז"א שמתוך ה200 קילו 30% זה בעצם 60 קילו וזה העומס שיהיה על הרחב גבי.
ואני לא מאמין שרובינו מרימים 200 קילו דדליפט. (וגם אם כן, 60 קילו? משחק ילדים)

---------- התגובה התווספה ב 07:27 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 07:26 ----------

למען האמת העומס על הרחב גבי הוא אפילו פחות מ-25% אבל סתם לקחתי ריזיקה.

איך הגעת ל30% מהמשקל?
הגוף שלך(או כל מודל מכני פשוט יותר)לא עובד ככה, המשקל לא מתחלק באופן מבודד בין שרירים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית