הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ משהו מטריד בSS

• פותח/ת השרשור PooPed
  • פורסם בתאריך

PooPed

משתמש פעיל
541
0
נק' מוניטין:
1,763
541
0
אז כן, אני יודע שצריך לפעול לפי הספר וכמו שריפטו אומר.
אבל יש משהו שבכל זאת קצת מטריד אותי וזה עניין המתח, אני יודע שאני יכול לעשות 3X5 עם 10-20 קילו עלי אבל הוא אומר לא להתחיל לעשות מתח אלא אם כן אתה מסוגל לבצע 3X15 עם משקל גוף.
מה שמטריד אותי פה זה העניין שפשוט זה פועל בצורה שונה, על סיבי שריר שונים וזה ניראה לי כזה.. "מה הקשר?!"
מישהו יודע לתת הסבר מדוע הוא אומר להתאמן בצורה הזאת?

חוץ מזה עוד דבר שרציתי לדעת זה שבתכנית הזאת אין תרגיל שעובד על הגב או יותר נכון על הרחב גבי ולכן החלטתי להחליף את הPC עם המתח (וגם כי אין מקום בחד"כ לPC וגם כי הם בוכים אם מפילים דאמבלים על הרצפה אז תחשבו מה יהיה עם הPC).

יש תרגיל שכן עובד על הרחב גבי שאולי לא שמתי לב אליו? (אם אין צורך בתרגיל כזה אז אשמח להסביר)

תודה!

• פותח/ת השרשור
אני לא מבין מה לא נכון בדוגמאות שנתתי לך..
אז איזה דוגמא כן טובה?
אולי זאתי? - נניח ואתה עובד על הטרייספס עם הפולי עליון כאשר אתה אוחז במוט ואתה מוריד אותו למטה אז היד אחורית עובדת וגם האמה עובדת קצת כדי לשמור על הזוית של היד ישרה. - זה אותו העיקרון כמו הרחב גבי בדדליפט.
זה בסדר לך?

אני לא מבין מה לא נכון בדוגמאות שנתתי לך..
אז איזה דוגמא כן טובה?
אולי זאתי? - נניח ואתה עובד על הטרייספס עם הפולי עליון כאשר אתה אוחז במוט ואתה מוריד אותו למטה אז היד אחורית עובדת וגם האמה עובדת קצת כדי לשמור על הזוית של היד ישרה. - זה אותו העיקרון כמו הרחב גבי בדדליפט.
זה בסדר לך?

אני מסכים איתך, כשאתה עושה דדליפט עם 60 קילו הרחב גבי עובד קצת.
שאתה עושה דדליפט עם 200 קילו הרחב גבי עובד הרבה.

• פותח/ת השרשור
אני לא חושב שמספיק והאמת שאני באמת הולך לבדוק את זה. (לאו דווקא פיזית אלא לפי חישוב)

אני לא חושב שמספיק והאמת שאני באמת הולך לבדוק את זה. (לאו דווקא פיזית אלא לפי חישוב)

אולי תלך לאכול ולהתאמן במקום לחשב?
זה נקרא להתעסק בקקה,דדליפט זה תרגיל שמביא מספיק גירוי אם המשקל גבוהה,ביחד עם מתח זה מספיק בלי ספק (לך או לי)

מה זה סוג חדש של מומנט? מומנט פריקה? יש גם מומנט טעינה? או מומנט דחיסה?
יש מומנט סיבוב, מומנט פיתול ומומנט גזירה.

מה שאנחנו מדברים פה הוא יותר "מחוץ לקופסא" מאשר התפקיד של השריר שהוא "פריקה וטעינה" או איך שלא קראת לזה.

תקרא לזה איך שאתה רוצה - המשקולת מפעילה כוח פריקתי על הכתף . ("לפרוק" את הכתף)

• פותח/ת השרשור
אולי תלך לאכול ולהתאמן במקום לחשב?
זה נקרא להתעסק בקקה,דדליפט זה תרגיל שמביא מספיק גירוי אם המשקל גבוהה,ביחד עם מתח זה מספיק בלי ספק (לך או לי)

דבר ראשון זה לא להתעסק בקקה כי אם אני מתאמן אני רוצה שיהיה מספיק גירוי לשריר וכן אני עושה מתח במקום PC, חוץ מזה העניין בכל הכותרת הזאת הוא מדוע ריפטו לא שם תרגיל שנותן גירוי מירבי לגב ועל זה אנחנו דנים פה.

כן, יהיה מעניין לראות מה תבדוק.

לא היה לי זמן לבדוק אבל אני לא שוכח, מה שאני רוצה לבדוק זה מבחינת אחוזים כמה אחוז מהמשקל יהיה על הרחב גבי.

בדרך הכי טובה הוא הולך לא לעשות דדליפט אלא לזיין תשכל באינטרנט.

אני חושב שיש דרכים יותר טובות לתאר דברים מאשר להגיד לאנשים שיפסיקו "לזיין תשכל" הרי שאנחנו לא בשכונה עם כל הכבוד.
וכן, אני עושה דדליפט.

תקרא לזה איך שאתה רוצה - המשקולת מפעילה כוח פריקתי על הכתף . ("לפרוק" את הכתף)

אל תדאג הכתף שלך לא תתפרק היא לא לגו.

דבר ראשון זה לא להתעסק בקקה כי אם אני מתאמן אני רוצה שיהיה מספיק גירוי לשריר וכן אני עושה מתח במקום PC, חוץ מזה העניין בכל הכותרת הזאת הוא מדוע ריפטו לא שם תרגיל שנותן גירוי מירבי לגב ועל זה אנחנו דנים פה.

לא היה לי זמן לבדוק אבל אני לא שוכח, מה שאני רוצה לבדוק זה מבחינת אחוזים כמה אחוז מהמשקל יהיה על הרחב גבי.

אני חושב שיש דרכים יותר טובות לתאר דברים מאשר להגיד לאנשים שיפסיקו "לזיין תשכל" הרי שאנחנו לא בשכונה עם כל הכבוד.
וכן, אני עושה דדליפט.
/QUOTE]

1. אתה יכול לעשות גם וגם.

2. אתה לא יכול לבדוק דבר כזה עם עט ונייר, לא סתם יש בדיקות EMG.

3.לא זה אחלה דרך להגיד לאנשים להתחיל להתאמן, במקום להתעסק בשטויות.

אם כמה משקל אתה עושה דדליפט שהגעת למסקנה שהרחב גבי לא עובד בו?

שוב פעם,ריפטו כן שם תרגיל שיחזק את הרחב גבי מספיק למתאמן מתחיל,חוץ מזה שזאת לא תוכנית ל"היפורטרפיה" אלא תוכנית למתאמן מתחיל שרוצה להתחזק ולהוסיף משקל על המוט (בין היתר לעלות במשקל גוף)

• פותח/ת השרשור
1. אתה יכול לעשות גם וגם.

2. אתה לא יכול לבדוק דבר כזה עם עט ונייר, לא סתם יש בדיקות EMG.

3.לא זה אחלה דרך להגיד לאנשים להתחיל להתאמן, במקום להתעסק בשטויות.

אם כמה משקל אתה עושה דדליפט שהגעת למסקנה שהרחב גבי לא עובד בו?

1. מבחינה לוגיסטית אני לא יכות PC.

2. אני אבדוק עם עט ונייר, אולי אני אצליח, אם לא אז אשרייך.

3. אני חושב שיש דרכים שונות להגיד דברים (אלא אם כן אתה צוחק עם מישהו אז בסדר תגיד מה שאתה רוצה)

4. כרגע אני לא עובד עם משקל כבד, אני עובד עם 130 אבל אני עולה מאימון לאימון בצורה לינארית.

1. מבחינה לוגיסטית אני לא יכות PC.

2. אני אבדוק עם עט ונייר, אולי אני אצליח, אם לא אז אשרייך.

3. אני חושב שיש דרכים שונות להגיד דברים (אלא אם כן אתה צוחק עם מישהו אז בסדר תגיד מה שאתה רוצה)

4. כרגע אני לא עובד עם משקל כבד, אני עובד עם 130 אבל אני עולה מאימון לאימון בצורה לינארית.

1. אם אתה יכול דדליפט אתה יכול PC.

2.לא סתם זה מדע אמפירי החישובים שתעשה עם עט ונייר יכללו הרבה מאוד הזנחות שרובן לא מוצדקות. אין לך לא את הרקע של הפיזיקה ולא המתמטיקה על מנת לחשב את זה.

3.אתה לא חייב לכתוב פה, אם אתה חושב שאנחנו דברים לא יפה.

4. ככל ששתחזק ככה תרגיש שהגב עובד יותר קשה.

PooPed, אתה עקשן שלא מוכן להקשיב. המספרים שתמצא עם עט ונייר לא שווים כלום. תהנה עם זה.

• פותח/ת השרשור
1. אם אתה יכול דדליפט אתה יכול PC.

2.לא סתם זה מדע אמפירי החישובים שתעשה עם עט ונייר יכללו הרבה מאוד הזנחות שרובן לא מוצדקות. אין לך לא את הרקע של הפיזיקה ולא המתמטיקה על מנת לחשב את זה.

3.אתה לא חייב לכתוב פה, אם אתה חושב שאנחנו דברים לא יפה.

4. ככל ששתחזק ככה תרגיש שהגב עובד יותר קשה.

1. אני לא יכול מפני שהמקום היחידי שאני עושה בו דדליפט זה מול מראה ויחסית קרוב כי אין מקום אחר, החדר כושר יחסית דחוס ואני מעדיף לוותר על PC מאשר לקחת סיכון בלשבור את המראה שזה בטח יוביל לשבירת חלק מהגוף שלי ופאדיחות בחד"כ וסתם סיפור, אני חוסך את הכאב ראש הזה בקיצור.

2. אני יודע שיש הרבה פרמטרים שצריך להתחשב בהם וככה גם אני אקח ריזיקה של יותר מאשר של פחות.
ואיך אתה יודע שאין לי את הרקע?

3. לא אמרתי שמדברים פה לא יפה, אמרתי שהדבר הספציפי שאמרת היה לא יפה.

4. איך עלית על זה?

1. אני לא יכול מפני שהמקום היחידי שאני עושה בו דדליפט זה מול מראה ויחסית קרוב כי אין מקום אחר, החדר כושר יחסית דחוס ואני מעדיף לוותר על PC מאשר לקחת סיכון בלשבור את המראה שזה בטח יוביל לשבירת חלק מהגוף שלי ופאדיחות בחד"כ וסתם סיפור, אני חוסך את הכאב ראש הזה בקיצור.

2. אני יודע שיש הרבה פרמטרים שצריך להתחשב בהם וככה גם אני אקח ריזיקה של יותר מאשר של פחות.
ואיך אתה יודע שאין לי את הרקע?

3. לא אמרתי שמדברים פה לא יפה, אמרתי שהדבר הספציפי שאמרת היה לא יפה.

4. איך עלית על זה?

2. כי אתה מתיימר לפתור את זה, בכל מקרה איך תפתח את משוות פוריה על מנת לדמות את גבול הרצף ?

3.לא זה היה מאוד יפה.

4. אני אשאיר את זה לך כשיעורי בית.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית