הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

בקשר לתדירות נגד עצימות..

Tortia

משתמש מתחיל
174
3
נק' מוניטין:
-113
174
3
עכשיו,לפי מה שהבנתי יש תכנית AB ותכנית ABCD וכל אחד צריך לראות מה יותר עובד עליו.
עכשיו השאלה שלי היא: איך אני יודע מה עובד עליי יותר טוב?
לפי התוצאות שהתכנית מעניקה? או לפי ההרגשה הפיזית לאחר האימון? או לפי מה שנראה לי?

עוד דבר: אם מישהו מתאמן שנה (לא כל הזמן שמר תזונה) האם הוא יכול לעבור ל ABCD?

אני מתאמן AB כבר שנה ואני פשוט לא יכול לסבול את זה..אחרי אימון חזה קשה לי לעשות אימון כתפיים בגלל שהכתפיים ממש התעיפו,קשה לי גם להתמקד בשלושה שרירים באימון,אתם אומרים כדאי לעבור ולנסות ABCD איך זה ישפיע עליי? תודה לעונים 🆘

אני התחלתי לפני כחודש ABCD בשיטה של כל שבוע בלוק אחד, וממש מרוצה ממנה.

תרשום את הAB הנוחכי שלך אולי שמה הבעייה בבחירות התרגילים,כמות סטים וכו', אם אתה עושה AB הכי טוב זה לעבוד בשיטה של ליל.

כמה דברים, קודם כל בפורום הזה נוטים יותר לכיוון התדירות מאשר העצימות, בצדק לפי דעתי, בפורום אחר שלא נזכיר את שמו מצודדים בעצימות אז כך את זה בחשבון.
כדי לראות מה מגיב עליך יותר טוב תחליף לתוכנית אימונים שאתה רוצה בלי להחליף את שאר המשתנים(תזונה, שעות שינה וכו'...) ולפי דעתי, אם זה לא שבור אל תנסה לתקן את זה.

כמה דברים, קודם כל בפורום הזה נוטים יותר לכיוון התדירות מאשר העצימות, בצדק לפי דעתי, בפורום אחר שלא נזכיר את שמו מצודדים בעצימות אז כך את זה בחשבון.
כדי לראות מה מגיב עליך יותר טוב תחליף לתוכנית אימונים שאתה רוצה בלי להחליף את שאר המשתנים(תזונה, שעות שינה וכו'...) ולפי דעתי, אם זה לא שבור אל תנסה לתקן את זה.

התבלבלת בין עצימות לנפח . באימונים בעלי נפח גדול אי אפשר להתאמן בעצימות גדולה (עצימות זה אחוז מRM1 ) .
בכל מקרה להעדפה של תדירות ועצימות על פני נפח, יש הוכחות מדעיות ומחקרים אז אין ויכוח בנושא .

זה משפט לא ממש נכון.
יכול להיות שהתוכנית שלו טובה אבל גם יש יכולת להיות שיש תוכניות יותר טובה.
זה כמו שתגיד שקיבלת 80 במבחן וזה טוב לך אבל אתה יכול גם לקבל 100.

בתור אחד שעבד בABCD וכרגע עובד בתוכנית של לייל, אני חייב לציין שההבדל הוא שמיים וארץ. בתוכנית של לייל התקדמתי בצורה פסיכית במשקלים, כמובן שגם גדלתי, אבל זה כמו שנאמר "תוצר לוואי של עליה בכוח" [למרות שמבחינתי להיות גדול יותר חשוב מלהיות חזק].
תנסו לצאת מהקופסא [וברוך השם מישל, ברק, דאוס ועוד כמה הוציאו אותי ממנה] ולנסות להבין קצת מעבר.

הם מצדדים שם בווליום לא בעצימות.
כשהווליום עולה העצימות יורדת.

בתור אחד שעבד בABCD וכרגע עובד בתוכנית של לייל, אני חייב לציין שההבדל הוא שמיים וארץ. בתוכנית של לייל התקדמתי בצורה פסיכית במשקלים, כמובן שגם גדלתי, אבל זה כמו שנאמר "תוצר לוואי של עליה בכוח" [למרות שמבחינתי להיות גדול יותר חשוב מלהיות חזק].
תנסו לצאת מהקופסא [וברוך השם מישל, ברק, דאוס ועוד כמה הוציאו אותי ממנה] ולנסות להבין קצת מעבר.
גם אני חייב להם הרבה, הפורום הזה והרשומים אליו קדוש בעיניי

התבלבלת בין עצימות לנפח . באימונים בעלי נפח גדול אי אפשר להתאמן בעצימות גדולה (עצימות זה אחוז מRM1 ) .
בכל מקרה להעדפה של תדירות ועצימות על פני נפח, יש הוכחות מדעיות ומחקרים אז אין ויכוח בנושא .

זה לא בהכרח נכון שאי אפשר להתאמן בעצימות גדולה ונפח אימונים גדול. יש תוכניות (עם פריודיזציה כמובן) שמתבססות על זה. נפח ועצימות לא מנוגדים אחד לשני.

• פותח/ת השרשור
חזרתי עכשיו בדיוק מאימון..
שמעו אנ'לא יכול ככה :( אימון חזה היה מושלם ממש חזק ועצים 10סטים רגיל כמו שצריך ל AB ,ואז בקושי יכולתי לעבוד כתפיים שלא נדבר על היד אחורית,במקבילים עוד שניה נפלתי..
אני עוד מעט כמו שמישהו אמר יעלה לפה את התכנית אולי הבעיה שם..
אני ממש חושב לעבור ל ABCD,אולי זה מה שיפגע בול לגוף שלי,אתם אומרים שוותק של שנה אימונים מספיק לעבור לתכנית עצימה שכזו? (לא כל התקופה הזאת הייתי תחת תזונה נכונה,אבל רובה כן..)

זה לא בהכרח נכון שאי אפשר להתאמן בעצימות גדולה ונפח אימונים גדול. יש תוכניות (עם פריודיזציה כמובן) שמתבססות על זה. נפח ועצימות לא מנוגדים אחד לשני.

זה אפשרי אבל תוכניות כאלו הן די מטורפות בדרך כלל ולא מתאימות לרוב המתאמנים הטבעיים .

אם האימון היה עצים זה אומר שהוא היה מושלם? וAB במתכונת כזאת בוודאי שאתה תרגיש גמור כבר באמצע האימון.
תקרא על התוכנית של לייל ובכללי תעבור קצת על התכנים בפורום, אתה תרד מהר מאוד מהעיניין של ABCD.

זה אפשרי אבל תוכניות כאלו הן די מטורפות בדרך כלל ולא מתאימות לרוב המתאמנים הטבעיים .

זה לא בהכרח נכון. תקרא על המודל של Glenn Pendlay שבו הוא מודד את רמת הטסטוסטרון והקורטיזון בגוף על בסיס שבועי, ובהתאם הוא יודע במה אתה יכול לעמוד ובמה לא.

זה לא בהכרח נכון. תקרא על המודל של Glenn Pendlay שבו הוא מודד את רמת הטסטוסטרון והקורטיזון בגוף על בסיס שבועי, ובהתאם הוא יודע במה אתה יכול לעמוד ובמה לא.

יש לך לינק ?
אני לא מכיר תוכניות של נפח בעצימות גבוהה שלא נחשבות למשוגעות .

יש לך לינק ?
אני לא מכיר תוכניות של נפח בעצימות גבוהה שלא נחשבות למשוגעות .

אני אחפש. זה כתוב ב Practical Programming אם קראת אותו. זאת לא תוכנית, אלא מודל, כמו ש Texas Method זו לא תוכנית.

אני אחפש. זה כתוב ב Practical Programming אם קראת אותו. זאת לא תוכנית, אלא מודל, כמו ש Texas Method זו לא תוכנית.

סבבה .
אתה צודק אבל גם ווסט סייד זה מודל ורוב האנשים מתייחסים אליה כתוכנית .

• פותח/ת השרשור
אם האימון היה עצים זה אומר שהוא היה מושלם? וAB במתכונת כזאת בוודאי שאתה תרגיש גמור כבר באמצע האימון.
תקרא על התוכנית של לייל ובכללי תעבור קצת על התכנים בפורום, אתה תרד מהר מאוד מהעיניין של ABCD.
אז אתה אומר שאין מצב אף פעם ש ABCD יעבוד על מישהו? אולי זה יכול לעבוד..
ואיך הולכת התכנית של לייל? אפשר קישור?

אז אתה אומר שאין מצב אף פעם ש ABCD יעבוד על מישהו? אולי זה יכול לעבוד..
ואיך הולכת התכנית של לייל? אפשר קישור?

כל דבר יכול לעבוד, השאלה עם יש משהוא שיעבוד יותר טוב .
יש מספיק חומר מדעי בנושא אם זה מעניין אותך תתחיל לקרוא .

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית