הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

ייעוץ צריכה מרובה של טונה?

• פותח/ת השרשור Mind
  • פורסם בתאריך

Mind

משתמש מתחיל
7
0
נק' מוניטין:
3
7
0
אז לאכול 3 טונות ביום כלומר 300-330 גרם ביום
יכול ליפגוע בי באיזה שהיא צרוה?

לדעתי זה יותר מידי בגלל שבדגי טונה יש כספית.
אין לי אסמכתא אבל איפשהו ראיתי שרשמו שלא מומלץ יותר מ-3 בשבוע (זה היה מזמן, לא זוכר איפה זה).

בטח לא יסכימו עם מה שאמרתי פה לגמרי אבל בכל אופן נראה לי הרוב יגידו ש-2-3 ביום זה יותר מידי.

עריכה: עשיתי חיפוש בפורום (מה שאני מניח שגם אתה יכולת לעשות) :

אתה יכול לבקש בדיקת דם לכספית כדי לבדוק את העניינים אם אתה ממש היפוכונדר, הייתי אומר שגם 2 טונות ואולי אף יותר ביום זה בסדר.

נערך לאחרונה:
אז לאכול 3 טונות ביום כלומר 300-330 גרם ביום
יכול ליפגוע בי באיזה שהיא צרוה?

I'm afraid so. You'll go entirely bonkers. But I'll tell you a secret. All the best people are.

http://www.bmj.com/cgi/pdf_extract/287/6409/1961

😃

---------- התגובה התווספה ב 15:50 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 15:48 ----------

שטויות, תאכל 2 בדיוק כמו שמשה אמר.

אני אוכל 3-4 ביום .... ואני בסדר .... לא ?! 😛

I'm afraid so. You'll go entirely bonkers. But I'll tell you a secret. All the best people are.

http://www.bmj.com/cgi/pdf_extract/287/6409/1961

😃

---------- התגובה התווספה ב 15:50 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 15:48 ----------

אני אוכל 3-4 ביום .... ואני בסדר .... לא ?! 😛

מה באמת אתה אוכל 3-4 טונות ביום?
עשית בדיקת כספית?
ניראה לי שכדאי לך לעשות כי 3-4 טונות ביום זה לא 1-2 ביום.

יש איזה מחקר שמראה באמת כמויות של כספית בקופסת טונה?

מצטרף לבקשה!

• פותח/ת השרשור
לא הבנתי כללוום 2 טונות זה יהיה בסדר אם זה קשור אני עושה גם אירובי הרבה ומשקולות

תקנה טונה של חברה מוכרת כמו סטארקיסט.. תהיה בטוח שיש שם פיקוח קפדני על כמויות רעלנים.. בכל מקרה אני צרכתי 2 קופסאות טונה ביום ולפעמים יותר במשך איזה 3-4 חודשים.. אני בסדר (לפחות ע"פ מה שמתבטא בבדיקות דם וכאלה..)
בכל מקרה הפסקתי עם זה כי נשבר לי מטונה... תעבור לפסטרמה..

תקנה טונה של חברה מוכרת כמו סטארקיסט.. תהיה בטוח שיש שם פיקוח קפדני על כמויות רעלנים.. בכל מקרה אני צרכתי 2 קופסאות טונה ביום ולפעמים יותר במשך איזה 3-4 חודשים.. אני בסדר (לפחות ע"פ מה שמתבטא בבדיקות דם וכאלה..)
בכל מקרה הפסקתי עם זה כי נשבר לי מטונה... תעבור לפסטרמה..
וואי שכחתי מהקיום של הפסטרמה.

כמה פחמימות יש בזה אם בכלל?

המחקרים שתמצאו לא ממש תקפים לארץ ישראל כאשר הדגים בישראל עם כמויות הרבה יותר נמוכות של כספית מאשר בארה"ב לדוגמה. מה גם המינונים והפחיות בארה"ב הן לערך פי 3 יותר גדולות מהפחיות טונה בישראל מה שישכול להשפיע גם כן על כמות הכספית, לכן אם מדברים במובן של "פחית" נדרש לראות כמה גרם יש שם.
כמו שאמרתי לפני כן, עד 2 קופסאות ביום זה בסדר, יותר מכך אולי כן אולי לא, תאכל חודש ולך תעשה בדיקת דם.

פסטרמה דלת שומן100 גרם סה"כ קלוריות:92 קלוריותסה"כ חלבון:18 גרםסה"כ שומן:1 גרםסה"כ פחמימות:2.5 גרםסה"כ כולסטרול:20 מ"גסה"כ סיבים תזונתיים:0 גרם
סה"כ ערכים לא רעים.. מעולה לחיטוב וטוב לגיוון

פסטרמה זה אחד החלבונים היותר יקרים שיש.
וניר, יש בזה הרבה נתרן- אתה לא רוצה את זה 😃

פעם שמעתי שהגוף יודע להתמודד עם כספית כשנלקח בצורה אוראלית (אכילה)

אבל מה שיותר מעניין אותי זה מאיפה מגיעה הכספית? האם דג שחי בסביבה הטבעית שלו ומוגש מה שנקרא raw קיימים בו אותם מינונים? או שזה משהו שנוסף בסביבת הגידול\בתהליך התעשייתי?

פעם שמעתי שהגוף יודע להתמודד עם כספית כשנלקח בצורה אוראלית (אכילה)

אבל מה שיותר מעניין אותי זה מאיפה מגיעה הכספית? האם דג שחי בסביבה הטבעית שלו ומוגש מה שנקרא raw קיימים בו אותם מינונים? או שזה משהו שנוסף בסביבת הגידול\בתהליך התעשייתי?

הכספית נפלטת כפסולת ממפעלים לים ומזהמת אותו, אח"כ פלנגטון אוכל מזה ודגים אוכלים את הפלנגטון וטונה אוכל את הדגים וכרישים ודולפינים את הדגים...
מה שיוצא זה שככל שהדג גדול יותר ככה יש ביו יותר כספית.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית