הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ סוגיות בנוגע לSS

~ZiBeNbErG~

משתמש מתחיל
72
0
נק' מוניטין:
0
72
0
כבר הרבה זמן שאני חושב לעשות SS ואפיל כבר יש לי את הוידאו של מרק ריפטו ואני מתכוון ללמוד טוב טוב את הטכניקות.אבל מצאתי כמה בעיות.

1)בעקרון אני ילד שמן עכשיו אני נראה סבבה כי אני מתאמן כבר שנה בחדר כושר אבל בוא נגיד שאפשר לראות עליי עוד "מזכרות" מהתקופה שהייתי שמן ויש לי נטיה גדולה מאוד לצבור שומן. איך תוכנית כמו SS תתאים לי?אני לא יכול להרשות לעצמי לדחוף אוכל..אני פשוט אשמין וזה לא משנה שכמה ממכם אמרו שבתכנית הזאת עולים הכי קצת שומן.
עכשיו יש לי בטן שטוחה יחסית ואני בכלל לא רוצה לגדל כרס אפילו שזה מה שיפתח אותי להיות חזק יותר.(האם זה מה שבאמת קורה..מגדלים כרס?)

2) התרגילים ב-SS צורכים טכניקה גבוהה מאוד ואם לא נצמדים אליה זה עלול לגרום לפציעות.
אז כמה הקטע הזה של פציעות חמורות( גב/ברכיים) שכחיות בSS?
הרי אף אחד מאיתנו הוא לא מרק ריפטו ולא עושה את התרגיל מושלם אז כמה זה מסוכן..?

3)אני סטונדט בטכניון(למי שמבין זה הרבה הרבה עומס בלימודים) איך אני יכול להכניס SS ללו"ז השבועי שלי כשלאכול טוב ולישון מספיק הם דברים שלא באים כמובן מאליו לסטונדט לחוץ:)

סליחה שחפרתי אבל אם מישהו יעזור לי אני ממש אשמח:)😃😃

זה לא ניתוח של לייל זה דיון ארוך טווח שהיה לשעבר בפורום, היו הרבה סקפטים כמוך בסופו של דבר נאמר שיש לזה מיליארד תהליכים ואין פה שום דבר חד משמעי כי יש המון פאקטורים שיכולים להשפיע על התחמצנות של שומן או אגירה של שומן.

אני אחפש לך את הרפרנס לגבי האינסולין אין לי אותו בשלוף, הינה כמה רפרנסים שכן מצאתי לגבי כל מה שנכתב למעלה:

bjorntop P. The regulation of adipose tissue distribution in humans. Int J Obes (1996) 20: 291-302.

Carmen GY, Victor SM. Signalling mechanisms regulating lipolysis. Cell Signal. 2006 Apr;18(4):401-8.

Fielding BA and KN Frayn. Lipoprotein lipase and the disposition of dietary fatty acids. BR J Nutr. (1998) 80:495-502.

Hauner H. Secretory factors from human adipose tissue and their functional role. Proc Nutr Soc (2005) 64: 163-169.

אם תמצא ברפרנסים משהו חדש/אחר אשמח לדעת.

אני אעיין ברפרנסים האלה סתם כי אני תמיד נהנה לקרוא. אם אני אמצא משהו באמת מעניין אני אדווח.
אני מציע לך מנגד לקרוא את GCBC. או מצד שני לחפש ברחוב חולה סוכרת type1 שמן. אם תמצא אותו תקרא לי.

לא הבנתי מה הקשר בין כל הדברים שציינת.
בשקר לאינסולין מצאתי את זה:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/2661229

תראה אם זה מספק אותך.

עריכה: בעצם נראה לי שאין פה זכר לצום, אולי במלא.

כנראה שלא הבנו אחד את השני. כי מה שנתת פה זה מאמר שחקר את מנגנון ההפעלה/השבתה של HSL על ידי אינסולין. הדיון בפורום היה לגבי החשיבות של אינסולין וקצב ההפרשה שלו לאגירת שומן. הטענה שלך עד כמה שהבנתי מההסבר שנתת הוא שאי אפשר לדעת כלום כי זה נושא מסובך ויש בו הרבה משתתפים (hsl, אינסולין, ASP, LPL, קטכולאמינים). אני טוען שאפשר לעשות בדברים סדר כי לא כל מה שלייל כותב עליו יש לו אותו חשיבות במציאות. בסופו של דבר המאסר-רגולטור של אגירת שומן הוא אינסולין. להתעלם מזה כי יש קיימים עוד הורמונים, שהם לרוב משניים לאינסולין, זאת טעות.
הדוגמה שהבאתי היא של חולי סוכרת typeI היא רלוונטית. הבעיה שלהם היא בייצור אינסולין. אחד הסימפטומים הם ירידה במשקל. אין להם יכולת להפריש אינסולין לכן הגוף מתקשה לאגור שומן או אפילו לשמר את המאגרים שיש לו. ספר להם שזה מסובך ושלא יודעים עדיין הכל. או שתיתן להם את האינסולין שלהם בשקט ותראה איך הם חוזרים למשקל תקין (ועודף אם הם משתמשים יותר מדי).

השאלה אם אותם אנשים שחולים בסכרת type1 אכלו באותה הבקרה הקלורית + אין עוד הורמונים שהשופעו מכך מסביב אשר השיפעו על הירידה בשומן (לדוגמה לפטין וירידה ברמות הרעב ועוד).
אני לא אמרתי שאינסולין לא חשוב, אני רק אמרתי שהוא לא הפאקטור היחידי בתהליך והוא אולי יהיה 50% מהמשוואה ויש עוד מספר רב של גורמים המעורבים בכך כמו כל מערכת ה HSL ה ASP ו LPL (ויש עוד המון).
יהיה גם קצת קשה להשוות אנשים שחולים בסכרת לאנשים בריאים והשפעות האינסולין אצל אדם בריא (ועוד להשוות אותם לאנשים שמתאמנים, יהיה קשה עוד יותר וכן אני יודע שאתה כל הזמן חושב שאני משווה לאנשים שמתאמנים זה דיי לא נכון כי זה לא עושה אותם שונים, במקרה הזה לדעתי זה עושה אותם שונים ולעיתים עוד במצבים קיצוניים). אינסולין תלוי ומשפיעה בכל כך הרבה גורמים פרט לאגירה של שומן, אני גם בטוח שיש עוד ייעודים לאינסולין שאפילו לא יודעים עליהם.
ד"א זה לא שטויות של לייל זה היה פעם דיון ארוך מאוד של מרטין, אלאן אראגון, לייל, עוד משתמש נורווגי ביחידה הזו שהוא גם סוג של "גורו", אני ועוד הרבה ליצנים אחרים, המסקנה הייתה שאינסולין קשור, אפילו קשור בהחלט אבל לא הפאקטור היחידי ולקשר אותו למלחמות העולם בכל נושא שעולה יהיה לא נכון.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית