הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ילד קוביות (בן 27) עושה טקסס.

גם אם תשתמש בבאונס מהחזה בבנץ' (ולא תסתפק בשיטה של ריפ - touch&go) תעלה משקל על המוט ואם תעשה עצירה מלאה למטה תוריד משקל מהמוט...כל אחד בוחר את דרכיו.
עוד משקל על המוט אפשר להשיג בהרבה מאוד דרכים, כשרות יותר ופחות: אפשר להשתמש בחליפות, אפשר לעשות רבע סקוואט...
משקל על המוט זה אמצעי, לא המטרה.
שמע באונס מהחזה בבנץ' ובאונס מהבירכיים בסקוואט,
שניהם לא יתרון.

ניקח את הבנץ' (אני לא מדבר על עצירה מלאה - תחרויות PL)
אם אתה מתכוון להקפיץ אותו, תאלץ לרדת מהר ולאבד כיווץ כי שהמוט יקבל מכה בגוף,
ואז תתקשה לסיים את שאר תנועה.
איך זה יתרון לעומת ירידה איטית עד נגיע ועלייה תוך כדי שמירה על כיווץ?

• פותח/ת השרשור
תנסה לעשות בנץ' בירידה רגילה - אל תנסה להקפיץ אותו מהחזה ואל תיתן לו גם רק לגעת בחולצה (סטייל ריפ). תן לו לרדת את הכמה מ"מ הנוספים ותראה שאתה מקבל באונס יפה למעלה. אם תקפיץ אותו ותוריד מהר - אתה צודק.

גם אם תשתמש בבאונס מהחזה בבנץ' (ולא תסתפק בשיטה של ריפ - touch&go) תעלה משקל על המוט ואם תעשה עצירה מלאה למטה תוריד משקל מהמוט...כל אחד בוחר את דרכיו.
עוד משקל על המוט אפשר להשיג בהרבה מאוד דרכים, כשרות יותר ופחות: אפשר להשתמש בחליפות, אפשר לעשות רבע סקוואט...
משקל על המוט זה אמצעי, לא המטרה.

מה המטרות שלך אז ??

---------- התגובה התווספה ב 18:32 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 18:27 ----------

• פותח/ת השרשור
המטרה היא מאסההההה (ויותר חשוב - כוח וכוח מתפרץ).
אם משקל על המוט היה המטרה אז כמו שחיים אמר - הייתי עושה רבעי תנועות.

נערך לאחרונה:
כדי להתחזק תצטרך לעבוד בטווח תנועה מלא עם משקל כבד יותר על המוט.

בבנץ' נוגעים בחזה
בסקוואטים שוברים מקביל
בדדליפט נועלים את התנועה כשהמוט התחיל על הריצפה

שוב, חוסר כיווץ סתם מקשה על המתאמן.

• פותח/ת השרשור
נו, ובסקוואט ATG יש טווח תנועה יותר גדול מבסקוואט שובר מקביל. מי אמר שאין כיווץ? נותנים לברכיים לגלוש ולגב להישאר יותר אנכי כדי לקבל באונס נמוך יותר. אף אחד לא אמר שהירידה לא נשלטת.

אם אני לא טועה מעבר לטווח התנועה והמשקל, סיבה נוספת שעושים עד שבירת מקביל/מתיחה בהאמס זה כי זה מעמיס יותר על ה-p chain לעומת הדיפ סקוואטים למיניהם שמעמיסים בעיקר על הקוואדס. לא? 🥷

• פותח/ת השרשור
למה שזה יעמיס פחות על ה-P צ'יין?

וואו, כמה שטויות. איך יש יתרון בלתת לברכיים לגלוש קדימה, לקבל מהן באונס במקום מהשרירים ולהשתמש בפחות שרירים רק כדי להוסיף עוד כמה ס"מ לטווח תנועה. בגלל שכתוב ב t-nation?

• פותח/ת השרשור
וואו, כמה שטויות. איך יש יתרון בלתת לברכיים לגלוש קדימה, לקבל מהן באונס במקום מהשרירים ולהשתמש בפחות שרירים רק כדי להוסיף עוד כמה ס"מ לטווח תנועה. בגלל שכתוב ב t-nation?

אילו שרירים לא יעבדו ב-ATG (אני שם את המוט ב-LB, כך שמעל לנקודה שבה מתקבל הבאונס ה"רגיל" התנועה זהה לחלוטין מבחינת מנח הגב) שכן עובדים בLB שובר מקביל?
איזה יתרון מיוחד יש ללקבל באונס מהשריר ולא מהתאומים ולתת עוד כמה סנטימטרים טובים של עבודה לכל כיוון?

למה שזה יעמיס פחות על ה-P צ'יין?

פחות משקל. 😆

אבל ברצינות, ההאמס נגיד, ההשתתפות שלהם ב-ATG זהה לסקוואט רגיל שובר מקביל? ובאמת הקטע הזה של המשקל עכשיו כשאני חושב על זה - טווח התנועה במפרק האגן הוא כמו של סקוואט רגיל, נכון? אז בעצם טווח התנועה גדל רק במפרק הברך ואתה למעשה מרים פחות רק בשביל שהעומס על הקוואדס יהיה יותר גדול כשהעומס על ה-p chain הוא לא מקסימלי/אופטימלי.

• פותח/ת השרשור
קודם כל - כאמור, אני מתחיל מ-LB רגיל ואז לפני שאני מקבל את הבאונס "הרגיל" אני נותן לברכיים מעט לגלוש ולגב להזדקף ואז יש לי עוד כמה ס"מים ואח"כ כשאני מקבל את הבאונס אני נותן את ההיפ דרייב ובנקודה שבה אני מקבל את הבאונס "הרגיל" שאר התנועה זהה לחלוטין ל-LB (אי אפשר אחרת, כי היציבות של המערכת הרי תלויה במוט מעל כף הרגל). כך שמבחינת ההאמסטרינגס, אני לא רואה שום סיבה שהם לא יהיו מעורבים באותה מידה (אם לא יותר).
אף פעם לא חשבתי לעומק על טווח התנועה במפרק האגן. ההיגיון אומר לי דווקא שגם שם יהיה יותר טווח תנועה.
יש לך איזה רפרנס שיוכיח לי "עליונות" של הסתפקות בשבירת מקביל על פני טווח תנועה מקסימלי?
אם כן, אז אשמח ללמוד.

אילו שרירים לא יעבדו ב-ATG (אני שם את המוט ב-LB, כך שמעל לנקודה שבה מתקבל הבאונס ה"רגיל" התנועה זהה לחלוטין מבחינת מנח הגב) שכן עובדים בLB שובר מקביל?
איזה יתרון מיוחד יש ללקבל באונס מהשריר ולא מהתאומים ולתת עוד כמה סנטימטרים טובים של עבודה לכל כיוון?

אני לא מאמין שאתה שואל ברצינות. אם אתה מקבל באונס מהברכיים, ההאמס מאבדים את המתח ולא עושים את העבודה, אז איפה כאן העבודה לכל כיוון?

אז אתה בעצם עובר באמצע הסקוואט ממצב של לואו באר למאין הכלאה של לואו באר והיי באר ואז חוזר? בכל מקרה, ברגע שאתה מזדקף ונותן לברכיים לגלוש זה לא מגדיל את טווח התנועה. זה אפילו מקטין, לפחות בתחתית ולפחות איך שאני מדמה את זה בראש שלי (יש לך אולי סרטון להראות למה אתה מתכוון? כל מה שאני מוצא ביוטיוב זה היי באר).

אין כאן גם עניין של עליונות כי זה תלוי במטרות שלך. אם אתה מעדיף לעבוד על טווח תנועה גדול יותר באגן מאשר בברך ולהעמיס יותר על הפי-צ'יין אז תעשה סקוואט רגיל שובר מקביל. זאת בהנחה ואני צודק בקשר לטווח התנועה כמובן...

• פותח/ת השרשור
אז יש תפקיד אחד של ההאמס שנלקח מהם (יש להם עדיין מעורבות בתנועה), לטובת טווח תנועה יותר גדול שידרוש יותר עבודה מכל השרירים המשתתפים בתנועה. אני אשאל שוב - יש רפרנס שמראה "עליונות" של להסתפק בשבירת מקביל על פני טווח תנועה מלא?

אתה צריך רפרנס כדי להסביר לך שפחות שרירים עובדים זה פחות טוב? אתה רוצה תרגיל לארבע ראשי תעשה פרונט סקוואט. למה אתה מנסה להפוך את הבאק סקוואט לאחד כזה?
אתה סותר את עצמך - מצד אחד אתה אומר שהעבודה של ההאמסטרינגס הולכת ומצד שני אתה משום מה חושב שזה דורש יותר עבודה מכל השרירים.

• פותח/ת השרשור
אז אתה בעצם עובר באמצע הסקוואט ממצב של לואו באר למאין הכלאה של לואו באר והיי באר ואז חוזר? בכל מקרה, ברגע שאתה מזדקף ונותן לברכיים לגלוש זה לא מגדיל את טווח התנועה. זה אפילו מקטין, לפחות בתחתית ולפחות איך שאני מדמה את זה בראש שלי (יש לך אולי סרטון להראות למה אתה מתכוון? כל מה שאני מוצא ביוטיוב זה היי באר).

אין כאן גם עניין של עליונות כי זה תלוי במטרות שלך. אם אתה מעדיף לעבוד על טווח תנועה גדול יותר באגן מאשר בברך ולהעמיס יותר על הפי-צ'יין אז תעשה סקוואט רגיל שובר מקביל. זאת בהנחה ואני צודק בקשר לטווח התנועה כמובן...

דמיין שאני מתחיל LB ואז עובר לפרונט סקוואט (רק שהמוט עדיין באותו מקום).

אם כך טווח התנועה באגן קטן בהרבה, סתכל בעמוד הקודם בתמונה של שלושת הסקוואטים יש כמעט זווית של 90 מעלות בין הירך לגו. איך אתה מצליח בכלל לשמור על המוט על מרכז כף הרגל ככה?

• פותח/ת השרשור
כן, אבל אתה שוכח שעד "הבאונס של LB", אני עושה LB ורק אח"כ מזדקף כדי לרדת עוד כמה ס"מ ואח"כ מתכופף בחזרה כשאני חוזר לאותה נקודה. כלומר, חוץ מההאמסטרינגס שלא יגיעו למתיחה מקסימלית (אבל יש להם תפקידים אחרים) כל השרירים המעורבים צריכים לעבוד לאורך טווח תנועה יותר גדול.
קולדפייר - אתה מסלף מה שאני אומר. ההאמסטרינגס עדיין מעורב בתנועה. הוא שולט בירידה והוא אנטגוניסט בעלייה. הוא לא יגיע למתיחה מקסימלית (וזה יכול לקרות גם ב-LB רגיל - מה תגיד למי ששובר מקביל, אבל לא מגיע לבאונס? או שהוא כל כך לא גמיש שהוא מגיע לבאונס במקביל או מעל?), אבל הוא יעשה את תפקידיו האחרים בטווח תנועה יותר גדול ושאר השרירים יפעלו בטווח תנועה יותר גדול.

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית