הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ בעיות בסקוואט

• פותח/ת השרשור AR1
  • פורסם בתאריך

AR1

משתמש מתחיל
22
0
נק' מוניטין:
144
22
0
שלום לכם

התחלתי לפני כחודש-חודשיים לעשות סקוואט, ואני עדיין לא סגור על איך אני צריך לעשות אותו.
יש לי בעיות גמישות קשות (המסטרינג, ידיים, הכל)...
אני עושה סקוואט בעיקר בשביל לזרז את הגדילה של כל הגוף, לא חשובה לי כל כך מסת שריר גדולה ברגליים, כוח יהיה נחמד להוסיף.

1. באימונים האחרונים כשאני עושה סקוואט, ההמסטרינג ברגל שמאל שלי כואב, וברגל ימין לא, מה שמגביל אותי מאוד. בהרבה אימונים פשוט ניסיתי לעשות סקוואט והפסקתי מרוב כאב.
אני עושה סקוואט פעמיים בשבוע, 3 סטים כל פעם, אי אפשר לקרוא לזה עומס גדול...
ניסיתי גם לעשות הפסקה של שבוע, לא עוזר. אני כרגע מצליח לעשות 75 ק"ג סקוואט ל5 חזרות.
מישהו יודע מה הסיבות לכאבים בהמסטרינג השמאלי דווקא? האם גמישות היא הבעיה, או שמדובר בטכניקה לקויה?

2. אני עדיין מתלבט בין לעשות היי-בר ללואו-בר. כשאני עושה לואו בר, המפרק בכף היד מכופף מאוד מה שגורם לכאב בלתי נסבל, אני משער שזה בגלל חוסר גמישות להביא את כפות הידיים מספיק אחורה ולמטה כדי שיתנו תמיכה למוט. הרחבת האחיזה לא הועילה...
מה שכן, אותו משקל מרגיש קל יותר בלואו-בר.
כרגע אני עושה היי-בר, ולמרות שאני מרגיש יותר את הגלוטאוס ואת ההמסטרינג מאשר את הארבע ראשי קשה לי יותר להגיע למשקל גבוה ככה.
מאחר שלא מעניין אותי מסת שריר גדולה ברגליים, אני עושה מעט חזרות ומשתדל להעלות יותר משקל על המוט.
אתם יודעים למה כל כך קשה לי להביא את כף היד שתתמוך במוט? האם מדובר במנח לא נכון על הגב או שזאת בעיה של גמישות?
האם כדאי לי יותר לעשות לואו-בר (לא מעניין אותי מסת שריר בארבע ראשי)?

אני לא אוכל להעלות סרטוני טכניקה, תנסו לעזור כמיטב יכולתכם בלעדיהם.

תודה!
ירון

שלום לכם

התחלתי לפני כחודש-חודשיים לעשות סקוואט, ואני עדיין לא סגור על איך אני צריך לעשות אותו.
יש לי בעיות גמישות קשות (המסטרינג, ידיים, הכל)...
אני עושה סקוואט בעיקר בשביל לזרז את הגדילה של כל הגוף, לא חשובה לי כל כך מסת שריר גדולה ברגליים, כוח יהיה נחמד להוסיף.

1. באימונים האחרונים כשאני עושה סקוואט, ההמסטרינג ברגל שמאל שלי כואב, וברגל ימין לא, מה שמגביל אותי מאוד. בהרבה אימונים פשוט ניסיתי לעשות סקוואט והפסקתי מרוב כאב.
אני עושה סקוואט פעמיים בשבוע, 3 סטים כל פעם, אי אפשר לקרוא לזה עומס גדול...
ניסיתי גם לעשות הפסקה של שבוע, לא עוזר. אני כרגע מצליח לעשות 75 ק"ג סקוואט ל5 חזרות.
מישהו יודע מה הסיבות לכאבים בהמסטרינג השמאלי דווקא? האם גמישות היא הבעיה, או שמדובר בטכניקה לקויה?

2. אני עדיין מתלבט בין לעשות היי-בר ללואו-בר. כשאני עושה לואו בר, המפרק בכף היד מכופף מאוד מה שגורם לכאב בלתי נסבל, אני משער שזה בגלל חוסר גמישות להביא את כפות הידיים מספיק אחורה ולמטה כדי שיתנו תמיכה למוט. הרחבת האחיזה לא הועילה...
מה שכן, אותו משקל מרגיש קל יותר בלואו-בר.
כרגע אני עושה היי-בר, ולמרות שאני מרגיש יותר את הגלוטאוס ואת ההמסטרינג מאשר את הארבע ראשי קשה לי יותר להגיע למשקל גבוה ככה.
מאחר שלא מעניין אותי מסת שריר גדולה ברגליים, אני עושה מעט חזרות ומשתדל להעלות יותר משקל על המוט.
אתם יודעים למה כל כך קשה לי להביא את כף היד שתתמוך במוט? האם מדובר במנח לא נכון על הגב או שזאת בעיה של גמישות?
האם כדאי לי יותר לעשות לואו-בר (לא מעניין אותי מסת שריר בארבע ראשי)?

אני לא אוכל להעלות סרטוני טכניקה, תנסו לעזור כמיטב יכולתכם בלעדיהם.

תודה!
ירון

למה אתה לא יכול להעלות סרטון?

לרוב חוסר הגמישות היא במפרק הכתף.
תעשה מתיחות+אתה יכול לעשות HB ובמקביל לעבוד על ה LB

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
אני לא יכול להעלות סרטון, בבקשה נסו לעזור גם בלעדיו.
רמי, אתה אומר שיש לי בעיה בגמישות במפרק הכתף. איך משפרים את הגמישות שם? איך לעבוד על LB בזמן שאני אעשה HB?

ובקשר לשאלה הראשונה, מה הסיבות לכאבים בהמסטרינג השמאלי, והאם גמישות היא הבעיה, או שמדובר בטכניקה לקויה?

תודה!

יכול להיות מליון סיבות, אם לא נראה לא נדע, ואם יש כאב רק בהמסטרינג השמאלי זה נשמע כמו טכניקה לקוייה שהמשקל לא מתפזר כמו שצריך בין שתי הרגליים אבל קשה לדעת.

בקשר לגמישות, הרבה אנשים שעוברים מהיי באר ללואו באר מרגישים אי נוחות מסויימת בהתחלה עד שמתרגלים, השאלה כמה הכאב הזה חמור. אני מציע לך לקרוא את הפרק על הסקוואט בספר Starting strength הוא מסביר שם הכל.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית