הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

קראתי בכמה מקומות

• פותח/ת השרשור Robb1
  • פורסם בתאריך

Robb1

משתמש מתחיל
19
0
נק' מוניטין:
0
19
0
שסקוואטים רבים במשקל גוף יכולים להזיק לברכיים. אני לא מאלה שמאמינים לזה שסקוואטים דופקים את הברכיים ( אם הטכניקה נכונה ), רק רציתי לשאול אם יש הבדל בין מספר רב של סקוואטים במשקל גוף לבין חזרות נמוכות של סקוואטים עם משקל.

תשמע, מהנסיון שלי סקוואטים ותרגילים מורכבים לרגליים במידה ומבוצעים נכונה לא רק שאינם פוגעים בברכיים אלא להפך. היו לי בעיות ברכיים קלות מלפני כחצי שנה ואני יכול לומר לך שבזכות הסקוואטים היום הם לא כואבות בכלל.

למרות זאת, זה מאוד תלוי במקור הבעיה, אצלי למשל הפתרון נבע מחיזוק הרגליים וכל השרירים שעוטפים את הברך.

ודבר אחרון, במשקלים כבדים מאוד (פי 1.5 ממשקל גוף ומעלה +-) יש סיכון לעומס גבוה על המפרקים בגוף.

תשמע, בלי שום קשר ככל שאתה מתאמן לאורך זמן ככה אתה שוחק יותר את המפרקים מן הסתם.
אתה לא יכול להתאמן ולצאת שלם מבין? יש פה ושם שחיקת מפרקים ובכל ענפי הספורט לא רק בפיתוח גוף.
תנסה כמה שיותר לעשות את התרגיל נכון ופחות להעמיס על הברכיים.

תשמע, בלי שום קשר ככל שאתה מתאמן לאורך זמן ככה אתה שוחק יותר את המפרקים מן הסתם.
אתה לא יכול להתאמן ולצאת שלם מבין? יש פה ושם שחיקת מפרקים ובכל ענפי הספורט לא רק בפיתוח גוף.
תנסה כמה שיותר לעשות את התרגיל נכון ופחות להעמיס על הברכיים.

בין אם תעשה משהו, או תשב מול הטלוויזיה כל החיים, יכאבו לך המפרקים כשתהיה זקן. הדבר היחיד שיכול להציל אותך זה אם תהיה חזק ותשמור על כמה שיותר מסת שריר.

• פותח/ת השרשור
תודה על התגובות

קראתי חלק מהספרים של Tsatsouline - הוא מופיע בספרייה הנעוצה. ספרים מעולים - מאוד אהבתי אותם. העניין הוא שכתוב שם על הסקוואט עם משקל גוף שצריך להיזהר איתו. אומנם זה לא נשמע הגיוני יחסית לכל מה שאומרים על סקוואטים ( גם מה שהוא עצמו כותב במקומות אחרים ), אבל רציתי לשאול רק ליתר בטחון, בגלל שאני לא מבין גדול בתחום.

בין אם תעשה משהו, או תשב מול הטלוויזיה כל החיים, יכאבו לך המפרקים כשתהיה זקן. הדבר היחיד שיכול להציל אותך זה אם תהיה חזק ותשמור על כמה שיותר מסת שריר.

שמע אין לי ספק שדדליפט של 200 קילו או סקוואט ל200 קילו זה לא משהו שיתרום לבריאות הבירכיים שלך. 😵

אני לא אמרתי לא לעשות, אבל אם מישהו פוחד על הגוף שלו שלא יכנס לספורט בכלל.
שילך לשחק דוקים 🤘

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית