הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ כאב בסקוואט

הפנטש

משתמש מתחיל
65
0
נק' מוניטין:
0
65
0
אני עושה עכשיו SS כדי לחזור למשקלי עבודה שהיו לי לפני הפסקה של חודש (חופשה + עצלנות). בכמה האימונים האחרונים התחיל לי כאב מוזר בסקוואט. הכאב נמצא פה:
humanw.png

(איפה שמסומן באדום) ואני מרגיש אותו בעיקר בתחתית התנועה של הסקוואט. זה ממש מתחת לעצם האגן, פחות או יותר באמצע הרגל. אני מרגיש אותו רק בסט עבודה ואולי בסט-שניים האחרונים של החימום.
היום הייתי לחוץ בזמן אז לא יצא לי לצלם, יום שלישי אני אנסה לצלם - אבל הורדתי 20% מהמשקל כי התחלתי לחשוש מהכאבים, אז זה בהכרח יראה שונה.
יש לציין שאני מרגיש את הכאבים רק במהלך הסט, ולמעשה ברגע שהסט נגמר הם עוברים.
יש עצות?
מה שנראה לי כרגע זה שאני עושה דילואד ועולה בחזרה, ומקווה לטוב ולתיקוני טכניקה. יש מישהו שמכיר קונקרטית כאבים כאלה ויודע לאמר משהו יותר ממוקד?

זה בהרבה מקרים תוצאה של גלישת ברכיים. אתה כנראה לא פותח את הברכיים מספיק החוצה ודוחף אותן, ולכן יש מצב שאתה גולש בתחתית או בעלייה, הגלישה בתורה מותחת את השרירים באיזור. זה או שמדובר פשוט בשרירים חלשים באיזור, להרבה אנשים זה קורה כשמתחילים לבצע סקוואט מלא וזה עובר תוך כמה שבועות. אבל עדיף לשלול קודם בעיית טכניקה.

אני עושה עכשיו SS כדי לחזור למשקלי עבודה שהיו לי לפני הפסקה של חודש (חופשה + עצלנות). בכמה האימונים האחרונים התחיל לי כאב מוזר בסקוואט. הכאב נמצא פה:
humanw.png

(איפה שמסומן באדום) ואני מרגיש אותו בעיקר בתחתית התנועה של הסקוואט. זה ממש מתחת לעצם האגן, פחות או יותר באמצע הרגל. אני מרגיש אותו רק בסט עבודה ואולי בסט-שניים האחרונים של החימום.
היום הייתי לחוץ בזמן אז לא יצא לי לצלם, יום שלישי אני אנסה לצלם - אבל הורדתי 20% מהמשקל כי התחלתי לחשוש מהכאבים, אז זה בהכרח יראה שונה.
יש לציין שאני מרגיש את הכאבים רק במהלך הסט, ולמעשה ברגע שהסט נגמר הם עוברים.
יש עצות?
מה שנראה לי כרגע זה שאני עושה דילואד ועולה בחזרה, ומקווה לטוב ולתיקוני טכניקה. יש מישהו שמכיר קונקרטית כאבים כאלה ויודע לאמר משהו יותר ממוקד?

1.קודם כל רצוי שתעלה סרטון שלך מבצע את הסקוואט על מנת לשלול בעיה טכנית (+תמיד טוב לקבל הארות והערות)
2.ייתכן ומדובר בכופפי ירך (מותן כסל ו\או רקטוס פמוריס) קצרים הנמתחים משמעותית בשלב האקצנטרי של הסקוואט.
באימון הבא תנסה לעשות שני סטים (30-20 שניות כל רגל של התרגיל הבא) תראה אם זה עוזר לך :
http://www.abc-of-fitness.com/leg-stretch/hip-flexor-stretch.asp

זה נראה על פניו כדומס, מותן כסל/סקוואדס, לא נדיר הכאבים שם

בכל מקרה תעלה סרטון לבדיקת טכניקה

לי (אישית) זה כאב במשקל נמוך אפילו כשעמדתי רחב (כנראה מחוסר גמישות) וכשהצמדתי עמידה נעלם הכאב גם במשקל גבוהה יותר בהרבה

• פותח/ת השרשור
נגמרה לי הבטריה בטלפון כמו אידיוט, אז לא צילמתי, אבל זה הרבה פחות כאב היום. נראה לי שזה הסקוואט הקל ביום ראשון שעזר, כנראה שזאת בעיית התאוששות.

1.קודם כל רצוי שתעלה סרטון שלך מבצע את הסקוואט על מנת לשלול בעיה טכנית (+תמיד טוב לקבל הארות והערות)
2.ייתכן ומדובר בכופפי ירך (מותן כסל ו\או רקטוס פמוריס) קצרים הנמתחים משמעותית בשלב האקצנטרי של הסקוואט.
באימון הבא תנסה לעשות שני סטים (30-20 שניות כל רגל של התרגיל הבא) תראה אם זה עוזר לך :
http://www.abc-of-fitness.com/leg-stretch/hip-flexor-stretch.asp

רמי לגבי סעיף 2 -אמנם יכול להיות שהרקטוס פמוריס יכול להמתח עקב גלישה בברכיים(פחות תנועה באגן ויותר תנועה בברכיים)
אך לגבי המותן כסל הוא בעיקר מתקצר בשלב האקצנטרי של הסקוואט- האם כאב כזה יכול להיות קשור אליו?

אויייי גם לי יש את הכאב הזה!!!!!!!!!!!!!המאמן שלי אמר שיכול להיות לי בסוף קילה אז הורדתי מישקל :\ אפילו שאני מרגיש שזה קל ,מוזר :\

רמי לגבי סעיף 2 -אמנם יכול להיות שהרקטוס פמוריס יכול להמתח עקב גלישה בברכיים(פחות תנועה באגן ויותר תנועה בברכיים)
אך לגבי המותן כסל הוא בעיקר מתקצר בשלב האקצנטרי של הסקוואט- האם כאב כזה יכול להיות קשור אליו?

בפיזיותרפיה קוראים לזה MECHANICAL INHIBITION וזהו מצב ששריר מקוצר (עקומת אורך-מתח) יוצר שינויים קומפנסטיביים במבנים אחרים במפרק (רצועות,פסיות,שרירים) ובמפרקים סמוכים.כמובן שזה משפיע גם על גיוס יחידות מוטוריות ותדירות הגיוס (בהקשר למערכת העצבים).
אכן זה יכול לגרום לכאב ,בשלבים הראשונים כנראה אי נוחות בזמן התרגיל אבל יותר מאוחר גם לכאב במנוחה.

מקווה שזה ענה לשאלתך

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית